X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście WSPANIAŁE na prawdę! Dobrze, że Was mam 369220a3hjk9pcg9.gif
    W sumie, że mamy wszystkie siebie na wzajem :)

Faktycznie to nie były raczej wody bo był to jednorazowy incydent i nie było tego faktycznie dużo. Uf....
    Ja sobie kupie te paski na PH one podobno nie są drogie a zawsze mogą właśnie się przydać , żeby sprawdzić czy nie ma się np. infekcji.

Miłego dnia dziewczynki!

Paula44 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzionek :) jak ktoś ma ochotę na zakupowe wyprzedaże to wrzucam http://www.smyk.com/wyprzedaz/ubrania/all?searchCategory=74&productPoolId=55664&hideUnavailable=true&start=101&resultsPP=20 w smyku są :)

Wróciłam wczoraj z urodzin bratanicy z nogą wymalowaną "zmywalnymi" kredkami do skóry, dzieci miały tyyyyle zabawy i radości :) a ja w domu szorowanie nogi szczotką.. :P

M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja juz po prenatal. Wszystko z mala (na 80%) ;-) ok. Parametry w normach nawet Pani doktor powiedziala ze wg wynikow wyskoczylismy z grupy ryzyka trisomii.
    Podczas badania z jednego oka mi plynela lza napiecie nesamowite.JESTEM SZCZESLIWA ;-)
    Choc pelna obaw.
    Nasza dziewuszka to Ada ;-) kocham Ja strasznie

Kawa, zielarka, MonikaDM, neharika, M4DZI4, Paula44, Maud11, agnb6, Chanela, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja niestety jestem w szpitalu :(

Zaczelo sie w w czwartek okolo 22 zobaczylam ze mam taki krwisty sluz na wkladce strasznie mnie to przerazilo , od razu pojechalam z mezem do szpitala .
    Lekarz zrobil mi usg i badanie ginekologiczne stwierdzil ze mam nisko ulozone lozysko i to moze byc powodem tych krwawien .
    Co do dzidziusia to z nim wszytsko dobrze , krecil sie , serduszko bilo , ma juz 10 cm :)
    Musialam zostac na odziale , doatalam luteine . magnez w kroplowce tylko ze troche sie pogorszylo zaczal mi twardniec brzuch , czulam jakbym miala caly czas pelny pecherz taki goracy .
    Dano mi relanium i nospe , kolejna kroplowke . Dzis juz jest lepiej nie plamie nie boli mnie tez brzuch jest miekki na szczescie .
    Ale pytalam o te lozsko okazuje sie ze ono do 20 tyg ma czas sie podniesc , ale czasem jest z nim problem i zdarzaja sie takie plamienia , trzeba bardzo uwazac i bezwglednie lezec :( Juz mnie wzystko od tego lezenia boli do tego co dziwne zabronilo dotykac sie po brzuchu bo niby to prowokuje do skurczow .
    Mam nadzieje ze to juz za mna i bedzie juz ok . Narazie jeszzce tu zostaje pewnie kilka dni na obserwacji :)

zielarka lubi tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola super wieści, buziaki dla Ady :) w stópki :)

Cookie dobrze że już jest lepiej, że jesteś na obserwacji, mam nadzieję że szybko wrócisz do domu. Zmartwiłam się trochę, bo kilka dni temu też miałam ślady krwi na papierze, ale nie bolało mnie nic, nie działo się nic a to zdarzyło się tylko raz no i nie byłam z tym u lekarza. Mam nadzieję że wszytsko jest ok!

polaola lubi tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Ja też dziś od rana na nogach,na ryneczek małża wyciągnełam niby po nowy wygodniejszy biustonosz ale skończyło się jak zawsze czyli oprócz dwóch staników do domu wróciłam z butami, dresami i dwiema tunikami :p U mnie dziś duszno parno, ciepło ale mało slońca, chyba potem cuś popada.
    Polaola gratulacje, super wieści :)!!!
    Cookie trzymaj się cieplutko i odpoczywaj jak każą, wszystko na pewno będzie ok!!! <3

relgh371ssmqv4f3.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie zdrowiejcie i oszczędzaj się jak każa leżeć to leż kochana. Dobrze ze juz sie uspokoilo wam troszke. Zdrówka ;-)

relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4dzi4 podziwiam u nas 30 st. W cieniu ledwo zyje w domu a Ty taki maraton strzliłaś ;-)

relgtv734oc66rli.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    M4dzi4 podziwiam u nas 30 st. W cieniu ledwo zyje w domu a Ty taki maraton strzliłaś ;-)
    No i chyba przesadziłam z tym maratonem.Godzinę temu zauważyłam u siebie krwawienie :( Brzuch mnie trochę bolał jak wróciłam ale krwawic nigdy nie krwawiłam od początku ciąży. Narazie nie dużo, na papierze przy podcieraniu i delikatnie na wkładce.Od 40 min cisza więc nie panikuję.Dzwoniłam do swojego gina, kazał obserwowac i jak się powtórzy to dzwonic znowu a jak nie to tak czy siak jutro mam przyjechac na wizytę.Oby wszystko było ok!!!

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    No i chyba przesadziłam z tym maratonem.Godzinę temu zauważyłam u siebie krwawienie :( Brzuch mnie trochę bolał jak wróciłam ale krwawic nigdy nie krwawiłam od początku ciąży. Narazie nie dużo, na papierze przy podcieraniu i delikatnie na wkładce.Od 40 min cisza więc nie panikuję.Dzwoniłam do swojego gina, kazał obserwowac i jak się powtórzy to dzwonic znowu a jak nie to tak czy siak jutro mam przyjechac na wizytę.Oby wszystko było ok!!!

Uważaj na Siebie. Leż.

Jedz jutro koniecznie. Dziewczyny, musimy uważać. Ja też jak dzisiaj dostałam przepływu energii to kazałam mężowi jechać do Kościoła, potem dwa cmentarze, potem lodziarnia- robią swoje i sa świeże z owocami. Upał niemożliwy. Nie możemy szaleć. Chcemy nadrobić te złe samopoczucie - bóle głowy, senność, zawroty głowy i wymioty. Ale musimy pamiętać, ze nasze ciała inaczej działają.

Cookie- leż! Spokojnie. Moja Mama leżała ze mną kilka miesięcy
    Ale Ty pewnie szybko wyjdziesz ze szpitala - tylko ostrożnie. .dbaj o Siebie! I maleństwo.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, uważajcie na siebie. Cookie dużo zdrówka dla Ciebie :*

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4dzi4 lez popij wody sobie wiem z wlasnego doswiadczenia ze to uspokaja troche brzusio. Bedzie ok.

relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana pada, ochłodziło się i wreszcie jest czym oddychać, ale z drugiej strony sennie jest.

Dziewczyny, odpoczywajcie dużo, jak się dzieci urodzą to już sobie nie poleżymy cały dzień :)

Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:50

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie - leż spokojnie w szpitalu, tam wiedzą co robić. Na pewno wszystko już będzie dobrze!
    M4dzi4 - Ty może tez lepiej leż. Faktycznie z tymi upałami to nie wiadomo, jak zareagujemy.
    Ja dziś obudziłam się już tak bolącą głową, ze ledwo na oczy widziałam. Kawa pomogła tylko troszkę i cały dzień mnie ćmi...

Neharika - tak, GabiKOR też ma podobną sytuację, ona już jest po i czeka na wyniki. A przede mną i jedno i drugie.
    Ja już clexane nie biorę od prawie 2 tyg, od kiedy przestałam brać progesteron na odklejającą się kosmówkę. Clexane brałam po to, aby krew nie była za gęsta od progesteronu i aby nie robiły mi się zakrzepy (już kiedyś miałam). Nie wiem, czy to by miało związek z przepukliną, to miało nie powodować obumarcia zarodka w pierwszych tygodniach i pomóc utrzymać ciążę, gdy kosmówka nie działała jak trzeba. Teraz jest już łożysko, więc spoko.
    Lekarz mówił, że przepuklina nie ma żadnego związku z czymś, co może zrobiłam albo nie zrobiłam. Tak się po prostu zdarza :(

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za mile slowa , leze i leze jak w sanatorium :)

Jutro mam miec badania wiec sie czegos wiecej moze dowiem . Chyba moj dzidzius pozazdroscil siostrze koloni i tez chcial sobie odpoczac tylko miejsce kiepskie wybral :)

relgh371f0w1gfqs.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko mam do Ciebie jedno pytanko o materac.
    A co powiesz o materacach z IKEI dla niemowląt? Ja dla dorosłych uwielbiam bo siostra ma już kilka lat i jest cały czas ok, my mamy 2 lata i też super. Ale nie wiem jak z tymi dla niemowląt...

relgh371rphwpz6l.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam!
    Leżącym współczuję. Ja co prawda też dziś większość dnia przeleżałam. Nie wiem co się dzieje. Mam takie ciągnięcia i uciski w macicy (jakby szyjka). Pulsuje mi tak i uciska. Nie wiem czy to normalne, ale się martwię. Chciałam jechać do szpitala, ale może to żadne anomalia i się wygłupię czekając na IP. Brzuch mnie nie boli, tylko tam na dole... Ech :( Jakby kość łonowa, miednica, przy pochwie... Głupieję już...
    A i zaczęło się swędzenie, ale tylko czasami, oby się nic nie rozwijało. Jak się nie poprawi to we wtorek idę do lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 18:41

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie uważaj na siebie i wyleż się teraz za wszystkie czasy.
    Jest tak strasznie gorąco, że nie da się wytrzymać. Właśnie wróciliśmy znad wody, temperatura ok. 17.00 to 34 stopnie. Poszaleli normalnie. Niech już coś popada i się ochłodzi bo idzie zwariować.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak właśnie zrobiłam i leżałam całe popołudnie chociaż miałam plany ale odpuściłam.Zdrowie dziecka najważniejsze!! Jak narazie krwawienie ustało,jedynie brzuch na dole,jajniki pobolewa od czasu do czasu.Jutro z samego rana dzwonię do swojej kliniki wcisnąc się na jakąś wizytę rano albo wieczorem bo tak mój gin będzie.

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ