X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:11

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka serdeczne życzenia urodzinowe, spelnienia każdego marzenia, szczęście i przede wszystkim zdrowego ślicznego bobasa w styczniu i szybkiego i bezproblemowego porodu :)

Dziewczyny my dzis byliśmy na jeździe i sie zakochaliśmy :) Co prawda autko bedziemy zmieniać dopieor w kwietniu przyszłego roku, ale w zeszłą sobotę z nudów pojechaliśmy do salony zobaczyc autko i mimo, zeod razu powiedzieliśmy ze kupimy je dopiero w kwietniu 2015 to Pan nam zaproponował jazdę próbną. Dostalismy dizs auto na godzinę do dyspozycji i jest cudne!! Ja powiedziałam, ze chce je dziś :)
    A póxniej znajomi wyciągnęli nas nad jezioro choc miałam sie uczyć...weszłam tylko na chwilkę do wody do kolan i czułąm jak praży słońce i wróciłam do cienia...cały czas tam przesiedziałam; teraz czuję sie fatalnie, ale chyba tak samo bym sę czuła jakbym w tym upale siedziała nad ksiązkami :/ Dziś było u nas 36 st. jutro powtórka :/

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa...dziewczyny tąmagiczną poduszkę Poofi można później używac dla malucha? Bo ona ma taki kształt "9" więc chyba nie bardzo.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ahaaa...dziewczyny tąmagiczną poduszkę Poofi można później używac dla malucha? Bo ona ma taki kształt "9" więc chyba nie bardzo.
    ona się zwija jak drozdzowka bo jeden bok ma tak sciety inaczej.i chyba nawet na zdjęciach jest pokazane jak można na niej kłaść malucha, nie sprawdzę teraz bo pisze z kom. Pozatym nie reklamowaliby jej jako przyjazna noworodkom i z atestami skoro by się nie dało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 21:24

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:58

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    gwiazdeczko gdzieś ktoś o tym pisał, ale nie wiem czy nie na grudniówkach.

a czy może zapamiętałaś z postów czy to normalne czy nie? Kurcze teraz ciężko mi będzie pewnie odszukać taki wątek na forum grudniówek :/

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a czy może zapamiętałaś z postów czy to normalne czy nie? Kurcze teraz ciężko mi będzie pewnie odszukać taki wątek na forum grudniówek :/
    gwiazdeczka może wygoogluj. Tylko rezultaty z innych źródeł dziel przez 2. Mnie dodatkowo nieziemsko boli kość ogonowa, siadam na krzesło jakbym była w 9 mcu:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Najprościej będzie tam zapytać, czy któraś tak miała. Z tego co pamiętam było ok, ale swego czasu pisały też o sączących się wodach płodowych. Nie wiem jak odróżnić jedno od drugiego.

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wiem, ze to slabe pocieszenie, ale babe dosiegnie sprawiedliwosc

Chanela lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela no na debili nie ma rady. Wspolczuje Ci ale co masz zrobić, zagryzc zęby i zapomnieć. Pewnie nie pierwszy i nie ostatni niestety:/Nie martw się bo szkoa zdrowia, a jeśli ma to na ciebie wpływać tak ze z nerwów się będziesz zle czuć to faktycznie pomysl o zwolenieniu. A pewnie babka się nagadala, pokazała co potrafi i do pon jej minie.

Chanela lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, już sprawdzałam i sama nie wiem co sądzić, w sumie dużo tego nie było. Jak na razie pojawiło się to tylko raz, mam nadzieję że jednak to upławy. Mąż pojechał do apteki całodobowej ale nie mieli takich testów ( są testy, które wykrywają czy to płyn owodniowy czy nie), jutro przejdę się do apteki po takie paski ph ( podobno wody płodowe mają odczyn typowo zasadowy)
    Teraz pewnie będę w nocy non stop wstawała i sprawdzała ehhh.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    dzięki dziewczyny, już sprawdzałam i sama nie wiem co sądzić, w sumie dużo tego nie było. Jak na razie pojawiło się to tylko raz, mam nadzieję że jednak to upławy. Mąż pojechał do apteki całodobowej ale nie mieli takich testów ( są testy, które wykrywają czy to płyn owodniowy czy nie), jutro przejdę się do apteki po takie paski ph ( podobno wody płodowe mają odczyn typowo zasadowy)
    Teraz pewnie będę w nocy non stop wstawała i sprawdzała ehhh.
    śpij spokojnie. Ja mam dużo kremowego sluzu, czasem na zmianę z wodnistym. Raz mi na stopę aż kaplo ale nawet nie myślałam ze to wody mogą być. Napewno upławy. Idź spać i rano będzie ok:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 19 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dzięki za wsparcie , kochana jesteś <3 Mam nadzieje , że masz rację że to upławy :) dobranoc dziewczyny, spokojnej nocki

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dużo takiego wodnistego śluzu i co chwilę mnie gdzieś coś kłuje i ciągnie. Przyzwyczajam się, że tsk musi być bo rosnę.

Niedawno wróciłam z nad jeziora. Wykąpałam się pierwszy raz od 5 lat. :) Była tam też taka lina,do skoków do wody. Huśtnęłam się na niej i skoczyłam "na bombę" do wody. :D Czyste wariactwo. :)

Gwiazdeczka27, Kawa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:39

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Agnb6 umknęło mi gdzieś czy u dzidziusia Twojego sytuacja się poprawiła?
    Na razie nie wiadomo. We wtorek mamy wizytę u specjalisty od amniopunkcji i zapisze mnie na badanie. Na usg się okaże, czy ta przepuklina się wchłonęła sama, czy nadal jest.
    Dziękuję, że zapytałaś :)

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b21a93afeb8.jpg

Gwiazdeczka-
    ja juz miałam takie wodniste uprawy, az po udach mi poleciało. Też się zdziwiłam, więc myślę, że to normalne. Też czytałam, że śluzu przybywa i jest różnej konsystencji. Od wodnistego po gęsty biały. Zmienia się ukrwienie, hormony szaleją i to normalne. Co to testów na php pochwy to ja polecam!
    Teraz narażone jesteśmy na te infekcje różne - grzybicze, bakteryjne i mieszane - więc testy sprawdzają warunki- czy są- dla rozwoju tych swinstewek.
    Sa bezpieczene w ciąży - jest napisane, ze moża stosować. Nie martw się proszę!

Idę dalej spać. Do zaś! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprawy! !!! Haha! No rolnikiem nie jestem - UPŁAWY!

marrtka, agnb6, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko no widzisz, nie ma się czym przejmować :*

A ja już nie śpię od godziny przez skrzeczącego pod oknem kota. Kot wlazł, pożarł i poszedł spać. Mąż też smacznie sobie śpi. Tylko ja w niedzielny poranek jestem już na nogach ;)

201501145565.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka ja też mam wodniste wycieki czasem, raz się nawet zastanawiałam czy to nie wody jak mi kapneło ale lekarz mówił że w wodami wszystko ok, a nie raz popłynłęło po nodze, ty chyba normalne.

Chanela przykro mi z powodu interesantki, niestety pełno takich ludzi, nigdy nie wiadomo czego sie spodziewać. mam nadzieje że do poniedziałku jej przejdzie.

Selene niektóre kobiety właśnie tak się zachowują, mnie to strasznie denerwuje :( mi też nie zależy na pierwszeństwie w kolejce, obym tylko czuła się na tyle ok żeby czekać na swoją kolej :)

agnb6 ja trzymam kciuki żeby wszystko było ok! nie pamiętam już ale chyba jeszcze GabiKor miała jakiś podobny problem, mam nadzieję że się wszystko wyjaśniło. jak czytałam Wasze wpisy to nawet się zastanawiałam czy to ma jakiś związek z clexane, bo obie stosujecie i ja też stosuję

Gwiazdeczka27, agnb6 lubią tę wiadomość

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ