X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Torcik prześliczny!! :) mam nadzieję, że urodzinki spędziłaś w dobrym humorku :) teraz sobie odpoczywaj!!
    A i oczywiście spóźnione, choć szczere życzonka, aby Twoje wszystkie plany i marzenia życiowe się spełniały, a Twoja Cytrynka rosła zdrowa i dawała mamusi dużo radości!! Stoo laaat!! :)

Dziekuje bardzo ;** bardzo ładne zyczenia od serduszka:) -takie lubie najbardziej , a urodzinki byly bardzo mile - jestem zadowolona z siebie i z tego ze wkoncu zrobilam cos co smakowalo innym (co prawda Moj R testowal bo bal sie ) -bo odkad jestem w ciazy mam pomieszane smaki i czesto wychodzilo mi cos za SŁONE....:)) ale wczoraj bylo wszystko idealne:)
    A zostalo mi ze nie musze przez 2dni gotowac:) -tylko musze sie pilnowac bo znow grozi mi umieranie z przejedzenia ....
    Pozdrawiam Was ide drzemke sobie walnac :) - bo pogoda jest do tego baaaaardzo zachecajaca ;)

jonka91 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk to prawda, ale u mnie akurat zawsze te same osoby co 2 dzień z drugiego końca miasta jadą na targ, po schodach wejść nie mogą a jak nikt nie patrzy to podejrzewam, że maraton mogłyby wygrać. Co innego jak faktycznie jedzie ktoś bardzo schorowany itp bo to widać, to już jakoś wytrzymam te parę minut. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Śliczny tort. :) Ale schrupałabym te buciki. Też niestety spóźnione ale szczere życzenia Ci przesyłam. Dużo zdrówka przede wszystkim i ślicznego, zdrowego malucha i niech się spełnia wszystkie Twoje marzenia. :) Buziaki :*

dziekuje kochana ;*
    buciki sa na pamiatke -mam nadzieje ze nie zepsuja mi sie ... bo sa tak sliczne ze normalnie az jestem dumna ze MOJ TAK SIE POSTARAL :) i powiem jedna ze ma gust co to wyboru bucikow:)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka słodki torcik :)
    U Was też tak praży? Jedyny plus takiej temperatury to szybkie schnięcie prania. Dobrze że w domu jest przyjemny chłódek. Trzeba by się zająć sprzątaniem, ale potwornie mi się nie chce :)

szpilka, MigoTtTka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upal niesamowity.. Jakbym nie była w ciąży pewnie teraz bym się prażyła na słonku.. Ale teraz 3 minuty na dworze i jestem umierająca, ale pewnie nie jestem sama.. :P
    Ja mam tonę prania do poskładania i też nie mogę się zebrać w sobie, żeby to zrobić...

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Jak ciężarówka biega po galeriach handlowych h&m-ach i smykach już nie wspomnę o ciucholandach pół dnia a później liczy na pierwszeństwo w kolejce albo właśnie miejsce w busie to jest dobrze? Sorry dziewczyny ale bieganie za tańszą marchewka to jest mentalność ludzi starszych a nie ich widzimisię. Znam ciężarne, które do 8 miesiąca ciąży pracują na stojąco i żadna z nich nie narzekała. 15 minut w busie dla kobiety w 4 miesiącu ciąży to chyba nie tragedia?
    Ciekawa jestem co będziecie mówić w wieku 70ciu lat biegając za tańszą marchewką :)

Aniafk, masz rację. Ten temat zawsze ma dwie strony medalu: są ciężarne, które czują się tak dobrze, że do końca ciąży pracują, a w wolnych chwilach biegają po galeriach handlowych, ale są też takie, które nie są w stanie stać 15 minut w zatłoczonym autobusie, często bez klimatyzacji, a nie mogą sobie pozwolić, by od początku ciąży być na L4. Tak samo jest ze starszymi osobami, jedni chodzą po targu dla rozrywki, inni z konieczności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:18

Maud11, Gwiazdeczka27, Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    dzień dobry :)

Wczoraj się trochę martwiłam, bo maiłam pobolewanie brzucha jak przed okresem... Dziś niby już nie, tylko ciągnie.

Paula - dopiero się doczytam Twojej opowieści z wczorajszej wizyty - super!! Ty tak fajnie zawsze opisujesz :) Gratuluję chłopczyka! :)
    Ola - cieszę się, że i u Ciebie wszystko w porządku!

Szpilka - na pewno wyniki z krwi będą dobre. Trzymam kciuki!

U nas już skwar- 28 stopni w cieniu!
    Agnb6 umknęło mi gdzieś czy u dzidziusia Twojego sytuacja się poprawiła?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mi i mężowi kiedyś jak jeszcze ze sobą chodziliśmy wywróżono 2 dzieci. Pierwsza córcia a drugi syn i koniec. Córcię już mam więc może będzie i chłopak. Wg dwóch wyników z moczu które już miałam pH cały czas takie samo 5,5 czyli dziewczynka a wg kalendarza chińskiego też dziewczynka. Wahadełko nie wychodzi kręci się leciutko niby zatacza kółeczka po chwili się zmienia na chłopca i tak na zmianę ciężko określić. W pierwszej ciąży z córką miałam ph raz 6,5 na następnych badaniach moczu 8 . Teraz idę zrobić cudo eksperyment z sody.Miłego dnia

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, jak mnie kiedyś "wróżka" zaczepiła a ja nie pozwoliłam sobie powróżyć z ręki, zostałam przeklęta :D
    Nie wierzę w takie bajki, że ktoś coś komuś wywróżył i ma to się spełnić. Czary mary... oj nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 16:34

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ten test z sodą powinno się robić z porannego moczu :) w tym filmiku i instrukcjach wszędzie był poranny mocz, nierozcieńczony napojami :)

agnesik w 17 tyg siostra poroniła? dlaczego tak późno. bardzo mi przykro że Wam się nie udało :(

bellandy no właśnie tak jak pisałam, mam ten sam detektor tylko model bez wyświetlacza, no i działa, a ten ma wyświetlacz i jest lepszy, na pewno kupiłabym go za 100 zł jak bym miała taką możliwość :) ale decyzja nalezy do Ciebie, mnie uspokaja dźwięk bicia serca, zwłaszcza że usg mam tylko te podstawowe :)

martkaaa możesz robić ile chcesz razy prywatnie, ale proponowałabym poczekać i zabrać męża na usg 20tyg, to juz niedługo i wszystko bedzie lepiej widział a te pieniądze zaoszczędzisz i może zrobisz sobie 4d od razu? :)

ewelina dobrze Cię rozumiem, ja dopóki pracowałam to dojeżdzałam 20 min, ale droga w zatłoczonym busie, bez klimatyzacji na stojąco po wertepach powodowała ból brzucha i potem 3 godziny dochodziłam do siebie po takiej przejażdżce :) a i cieszę się że masz tak sympatycznego szefa :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaa Migotka torcik piękny! życzę Ci spełnienia marzeń, żebyś zawsze była szczęśliwa :) żeby męża udało się wychować jeszcze, żeby rzucił palenie i żebyście byłi ze sobą długooooooooooooooo zawsze razem, nie obok siebie :)
    a te buciki można przechować w lodówce, albo w szczelnym przezroczystym pudełeczku, do kórego nie będzie docierało powietrze, wtedy się tak zasuszą, ja stroik ze swojej 18tki przechowałam chyba przez 8 lat :) zniknął w tragicznych okolicznościach

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    aaaaaaaaaa Migotka torcik piękny! życzę Ci spełnienia marzeń, żebyś zawsze była szczęśliwa :) żeby męża udało się wychować jeszcze, żeby rzucił palenie i żebyście byłi ze sobą długooooooooooooooo zawsze razem, nie obok siebie :)
    a te buciki można przechować w lodówce, albo w szczelnym przezroczystym pudełeczku, do kórego nie będzie docierało powietrze, wtedy się tak zasuszą, ja stroik ze swojej 18tki przechowałam chyba przez 8 lat :) zniknął w tragicznych okolicznościach

Dziekuje;) z torcika pozostal tylko jeden kawalek bo dorwalam sie dzis do niego-smakuje jak lody;)) ktorych bardzo mi sie chcialo od dluuuzszego czasu;))
    Zrobie jak napisalas , wloze do jakiegos pudeleczka i schowam na pamiatke-a jak sie zrobi miejsce w lodowce to je tam schowam :)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    schowaj dobrze, bo mój mąż pewnej nocy jak wróciliśmy z mega imprezy i nie był jeszcze moim mężem, to zdjadł mi tę ośmioletnią dekorację, podobno była pyszna :)

aaa jak będzie w odpowiednim pudełeczku to nie potrzebna jest lodówka, bo i tak nie spleśnieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 18:25

MigoTtTka, agnb6, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - duzo zdrowia (przez duże Z) dla Ciebie o dzidzi.
    Tort jak na bliźniaki ;)

Ja odniosłam dziś sukces - pierwszy raz nie wymiotowałam po jeździe samochodem!
    Popatrzcie tylko jaka ze mnie kobieta sukcesu - piękna kupa po 3 dniach, brak nudności w aucie !
    Ach Dziękuję, dziękuje! ;)

Dobrej nocki ! Buziaki.

MigoTtTka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś kłuje w macicy po prawej stronie:/ nie wiem czy to normalne:( macie tak może?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wyluzuj :) Teraz powinnyśmy być przygotowane na to, że w jednym miejscu będzie ciągnąć, w innym kłuć, w końcu maluch rośnie :)

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ag... wyluzuj :) Teraz powinnyśmy być przygotowane na to, że w jednym miejscu będzie ciągnąć, w innym kłuć, w końcu maluch rośnie :)
    generalnie wiem, ze moze się zdarzac ale cały czas po 1 stronie? Wzięłam pol nospy, może będzie lepiej.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś cichutko się dzisiaj u nas zrobiło jak nigdy. a i ją mam pytanie,czy któraś z was miała bądź miewa takie wodniste upławy? jak woda? dzisiaj zauważyłam u siebie i dostałam paniki czy to nie wody płodowe! w czwartek badał mnie ginekolog i wszystko ok ale i tak sie zmartwiłam dzisiaj. doradźcie proooszę

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie obudzialam po mojej popoludniowej drzemce , ale glowa to mi chce peknac.. bo pogoda jest u nas okropna-szkocka... Zazdroszcze Wam tego ciepełka --choc tak sobie mysle ..... ze jednak pociesza mnie fakt ze nie ma upalow -bo bym i tak nie mogla sie poopalac ani isc na basenik-bo tu nie ma odkrytych basenow, a jeziora i morze okropnie zimne....;/

Dziekuje Paula za zyczenia:)
    mam nadzieje ze wsZystkie sie spelnia;))

Ide sobie jakas kolacje zrobic bo znow zaczynam sie robic glodna- Cytrynka wkoncu chyba zaczyna rosnac-bo jak narazie od poczatku ciazy-moja waga to 55kg a teraz 55.3kg ...musze w II trymestrze zabrac sie za siebie;))

Moj kalendarz belly oszukuje bo jestem w 15tygodniu juz ;))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko gdzieś ktoś o tym pisał, ale nie wiem czy nie na grudniówkach.

201501145565.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ