*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaDM wrote:Ja mam mieć synka i póki co brzuch jakby na boki cały poszedł i nie rośnie taka mała piłeczka tylko taki jakby już od piersi rośnie. Ja nie myśle, ze na chłopca jest inny brzuch niż na dziewczynkę tylko ze wszystko zalezy od naszych sylwetek. U mnie na kursie sa jeszcze 2 dziewczyny w ciąży - 1 bedzie mieć dziewczynke i ma bardzo ładny zgrabny brzuszek, taka piłeczkę na środku, a ta 2-ga ma podobnie jak ja taki rozlany brzuch po całym tułowiu i będzie miec chłopczyka. To o kształtach brzuchów tak samo jak jedzeniu kwasnego i słodkiego to zabobony.
Monika mam taki sam brzuch, jak Ty- zaczyna się od piersiPaula44, MonikaDM lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Malenq wrote:ja użwywam olejku migdałowo-kokosowego, owszem jest tłusty, ale ten piękny zapach i to że mężuś mnie smaruje, rekompensuje wszystko
Pisałyście dziewczyny, co wcieracie w brzuszki. Ja z racji tego, ze poza granicami mieszkam, to nie mam możliwości kupna tego Mamamil, czy oliwek z Rossmana. Przeszukałam wiec strony włoskie i znalazłam kilka nazw włoskich kremów, ale jak byłam w sklepie, to taka tubka 150m -200ml kremu kosztuje 20-40 euro...
Potem wyczytałam na forach, że dziewczyny bardziej sobie polecają olejek z migdałów. Taki zwykły, bez żadnych dodatków. W Auchan na dziale kosmetycznym znalazłam buteleczki firmy Auchan 100ml za 2 euroNie muszę więc płacić za "nazwę", czy opakowanie tylko za sam produkt. Wcieram od 3 dni i dobrze się wchłania, nie klei się do ubrań, jest bezzapachowy.
A koleżanka kosmetyczka mówiła, ze nawet i zwykłą oliwę z oliwek się zaleca, ale dla mnie za bardzo zapach jedzeniowyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:54
MonikaDM lubi tę wiadomość
Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt i tylu chlopcow na pokladzie styczniowek
tak sobie mysle, ze moze mamy ich tylu, bo poprostu na tym etapie latwiej okreslic chlopca niz dziewczynke? Ja jestem bardzo ciekawa, kto tam w srodku mieszka i zaczynam snuc rozne domysly, ze moze to jednak dziewczynka, a lekarz nie powiedzial, bo nie ma jeszcze pewnosci?
-
nick nieaktualnyOlka- to my sie tu martwimy, że nie piszesz, a ta sobie pogaduchy z koleżanką prowadzi wrrrrrr.....
Dobrze, że dobrze
Napisz mi proszę wyniki Twojego obliczonego ryzyka (podst. I skorygowane)
Faktycznie, serduszko bije w tym samym tempie
Dziewczynky, a sprawdzałyście czy lekarz, który robił Wam prenatalne ma certyfikat? Jest ta strona, gdzie wpisuje się kraj i pojawia się lista: nazwisko lekarza z certyfikatem FMF.olka25 lubi tę wiadomość
-
Na 99,99999% noszę małego chłopca.
Jeśli, któraś ma wątpliwości co do płci, możecie wstawić na forum in-gender. Ja wstawiłam zdjęcia i film i tam ekspertki powiedziały, że bez wątpienia jest to chłopiec, nawet pokusiły się o wycięcie kadrów z filmu na dowód.
Czyli lekarz się nie pomylił. Ja również widziałam chłopca tydzień temu przed genetycznymi.
http://in-gender.com/Forum/Forum.aspx?ID=95
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 07:45
agnb6, MonikaDM lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
dziendoberek! obudzilam sie w dobrym humorze no i w II trymestrze! od razu weszlam na belly zeby poczytac co nowego
ciesze sie z tymi ktore maja pozytywne wizyty za soba nasza w srode
wiecie co bym najbardziej chciala - poczuc ruchy Fasolki!!! jeeeeej jak ja sie tego nie moge doczekac
dzisiaj zauwazylam ta ciemna linie od pepka w dol jest jeszcze blada ale juz ja widac. Wy tez je macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:17
jonka91, zielarka, neharika, Paula44, Gwiazdeczka27, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Faktycznie, fajnie czuć ruchy, ja już czuję od jakiegoś czasu, są coraz mocniejsze, wspaniała sprawa, najbardziej czuć wieczorem
Ja smaruję się olejem kokosowym, nierafinowanym, pachnie kokosowo i jest bardzo tłusty, po nałożeniu go masuję skórę szczotką i wszystko się wchłania.
Mam też marokański olej arganowy, stosuję raz to raz to.
Martwię się o skórę piersi...są mega wielkie!isabelle lubi tę wiadomość
-
szpila wszystko będzie dobrze zobaczysz
ola, zielarka cieszę się że u Was wszystko ok
gratuluje dziewczyny udanych wizyt
paula jak przeczytałam Twój opis i że syn to się popłakałam jakbym sama sie o synu dowiedziałaa ja nie znam jeszcze płci
bellandy ja mam model a za 60 zł, ale jakbym miala mozliwisc to na pewno kupilabym model b za 100za pierwszym razem szukalma tetna 2 min około a teraz tylko przyłoże i za chwile juz mam i dobrze slychać
a u takiej chudzinki jak Ty bedzie slychać pewnie jeszcze lepiej
Paula44, szpilka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:) bardzo fajnie, ze same dobre wiadomości:) mnie maz wyciągnął wczoraj na kolacje i juz niw zaglądałam na forum, po kolacji stwierdził ze powinnam jadać takie śniadania bo mam uroczy brzuszek:D
U mnie dzis taki skwar ze nawet zrezygnowaliśmy z wycieczki nad jezioro bo za gorąco dla mnie:(
Miłego dnia!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:24
Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
I ja dzisiaj wcześniej wstałam, mąż przyjechał na weekend to i chęci do życia wróciły hehe
Mnie od wczoraj popołudnia trochę głowa boli, taki migrenowy ale delikatniejszy.Mam nadzieję że się nie rozkręci.U mnie też upał się zapowiada a chciałam iśc na zakupy ale nie wiem czy dam radę w taki skwar...chyba że pod wieczór...Miłego weekendu kobitki!!!!
Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
Wczoraj się trochę martwiłam, bo maiłam pobolewanie brzucha jak przed okresem... Dziś niby już nie, tylko ciągnie.
Paula - dopiero się doczytam Twojej opowieści z wczorajszej wizyty - super!! Ty tak fajnie zawsze opisujeszGratuluję chłopczyka!
Ola - cieszę się, że i u Ciebie wszystko w porządku!
Szpilka - na pewno wyniki z krwi będą dobre. Trzymam kciuki!
U nas już skwar- 28 stopni w cieniu!Paula44, Gwiazdeczka27, szpilka lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny
mi upały dają się we znaki wstaję o 10 kawa, coś zjesć, posprzątać i o 15 już zasypiam więc znowu śpię do 19...
Dziś mam jechać na urodziny do bratanicy nie wiem jak to przetrwam, trasa ok 2-3h, później grill na dworze..
Całą noc nękały mnie komary, aż wkońcu ugryzł mnie w dużego palca u stopy i małego palca u ręki uh
Rzeczywiście dużo chłopaków będzie!Zastanawiam się czy mój czasem jednak nie okaże się dziewczynką..
Super że wizyty poszły okey)
Szpilka napewno wszystko będzie dobrze, 3mam kciuki :*Paula44, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Bell ja mam mieć chłopca a nie mam żadnych objawów, wymiotów, ph moczu 6,5 co niby o dziewczynce świadczy, i zajadam się słodyczami jak nigdy
Przespałąm cały dzień więc teraz bedę buszować!
tak sobie myślę co by mojemu mężowi wyszło gdyby zrobił eksperyment mocz-soda chłopiec czy dziewczynka?
Paula a Ty jakie miałaś obliczone ryzyko?
U mnie po wprowadzeniu danych z usg ryzyko bardzo zmalało i w każdym przypadku trynsomii oscylowało w ok. 40 tys.
21- 31557, 18-20354 , 13- 33360
miłego dzionka dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 11:04
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka ja akurat tego eksperymentu z sodą nie robiłam
tylko na wynikach ogólnych z moczu pisze ph
a co do testowania na facetach too...
Mi ginekolog powiedziała że kiedyś robili testy owulacyjne na kolegach z grupy jako eksperyment, okazało się że nie którzy panowie mieli owulację haha i powiedziała że testy to pic na wodęchociaż ja ich używałam i osobiście uważam że mi wskazały owulkę dzień przed skokiem temperatury
)
Gwiazdeczka27, Ag..., jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Ja miała zrobiony test PRISCA 4 programem TYPOLOG Software
Skorygowana MoM i obliczone ryzyko
f B-HCG 46,3 ng/ml 1,33 Skor. MoM
PAPPA-A 3,58 mlU/ml 2,09 Skor.MoM
Wyniki Badania USG
CRL 64 mm
Wiek ciąży na podstwawie CRL 12+ 4
Wiek ciąży w dniu pobrania krwi 12+ 5
Przezierność karkowa 1,8 mm 1,10 MoM
Ryzyko biochemiczne + NT <1:10000 Poniżej cut-off
Test podwójny 1:8565 Poniżej cut-off
Ryzyko wieku 1:726
Trisomia 18 + NT < 1:10000 Poniżej cut-off
Badanie robiłam w Diagnostyce zapłaciłam 110 zł
Wyniki uważam, że są prawidłoweWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:53
Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Cześć mamuśki
W końcu i ja mam dobry humor, pomimo bólu gardła, kataru i ciągnięć w pachwinach. Jest mega gorąco u mnie. Dobrze, że tylko do 14.00 w pracy.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Szpilka nie martw się, bo wszystkie styczniówki urodzą zdrowe i piękne dzieciaczki.Faktycznie dużo chłopców, ja też mam takie przeczucie, w poniedziałek się chyba dowiem.
Wstałam dziś rano, przegrzebałam szafę i znalazłam kilka takich szerszych bluzek, jak się doda pasek pod biustem wyglądają jak ciążowe i brzuchol śliczny w nich.
Miłego dnia kochane!Gwiazdeczka27, jonka91, szpilka, Ag..., agnesik, M4DZI4, olka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhmmm....
ryzyko wg. wieku ryzyko skorygowane
tr. 21 1:582 1:2333
tr. 18 1:6867 < 1: 20000
tr.13 1:16166 < 1: 20000
troszkę mnie martwi to 1:2333, ale to podobno bardzo dobry wynik. Nie naciskał nas na test z krwi. Padło zdanie, możecie zrobić, ale w waszym przypadku ryzyko jest minimalne. Decyzja oczywiście należy do Was.