*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Z ciekawości przymierzyłam mój strój kąpielowy. Chciałam się jutro wybrać na kajak.
Tylko nie wiem czy pasuje mi iść w takim basenowym kostiumie kąpielowym?
Myślę, że taki jest lepszy niż bikini z wylewającym się brzuchem?
A oto zdjęcie mojego tłuszczowo-ciążowego brzucha. :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 21:47
M4DZI4, Paula44, Cynamonek30, Chanela, agnb6, Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
a mi dzisiaj odbiła z nudów palma, jak już posprzątałam, poprałam , poprasowałam, i zlałam się potem to w szafce zobaczyłam sodę oczyszczoną. I skusiłam się na tą zabawę w test soda-mocz
(kiedyś tam obiło mi się o uszy, że jak PH moczu wynosi 6,5-7 to dziewczynka, a jak wyżej to chłopiec) a test z sodą niby polega chyba właśnie na tym ( tak sobie to wytłumaczyłam) , że jak zacznie się pienić to ze względu na bardzo kwaśny odczyn - zwiastuje to , że będzie chłopiec natomiast jak się nic nie pieni to wówczas wychodzi na to, że niby dziewczynka.
Tak więc "siuśnęłam" sobie dla zabawy i ciekawości--- nic się nie pieniło, więc teraz tylko czekać do połówkowego i zobaczymy czy się sprawdzi ten test czy nieCzłowiekowi z nudów czasami naprawdę odbija
Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Sami chłopcy na tych styczniówkach !
)
A powiedzcie mi mamuśki, które mają chłopców. Doskwierały Wam mdłości/ wymioty?
Teraz zdarzyło mi się to tylko kilka razy z rana i właśnie co mnie zdziwiło przed chwilą ostry paw aż żołądek piecze.Godzinę temu zjadłam kolację i poszłoo razem z obiadem sprzed 5 godzinBlech...
-
nick nieaktualny
-
MonikaDM wrote:Szpileczko na pewno wszystko bedzie dobrze. Skoro wszystko inne jest dobrze to musi być dobrze
Super ze myslisz pozytywnie bo to najważniejsze
Paula - fajny przebieg wizyty i gratuluję synka
Zielarko - widzisz, więcej stesu niz to warteAle Twój opis i porówanie do galarety ze winskich nózek - bezcenne
Gratuluję synka
Staram się, mimo wszystko mamy większą szansę na zdrowe dziecko, no i duża część wpisów na forach jest dla mnie pozytywna, no i niektóre wpisy na stronach anglojęzycznych
dla tych co czytaja po angielsku zostawiam link ku pokrzepieniu serc, gdyby jeszcze komuś wyszło odrobine za dużo
http://www.babycentre.co.uk/a544491/nuchal-translucency-nt-scan
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka27 wrote:a mi dzisiaj odbiła z nudów palma, jak już posprzątałam, poprałam , poprasowałam, i zlałam się potem to w szafce zobaczyłam sodę oczyszczoną. I skusiłam się na tą zabawę w test soda-mocz
(kiedyś tam obiło mi się o uszy, że jak PH moczu wynosi 6,5-7 to dziewczynka, a jak wyżej to chłopiec) a test z sodą niby polega chyba właśnie na tym ( tak sobie to wytłumaczyłam) , że jak zacznie się pienić to ze względu na bardzo kwaśny odczyn - zwiastuje to , że będzie chłopiec natomiast jak się nic nie pieni to wówczas wychodzi na to, że niby dziewczynka.
Tak więc "siuśnęłam" sobie dla zabawy i ciekawości--- nic się nie pieniło, więc teraz tylko czekać do połówkowego i zobaczymy czy się sprawdzi ten test czy nieCzłowiekowi z nudów czasami naprawdę odbija
Gwiazdeczko - uśmiałąm sie po pachy bo opisałaś mój dzsiejszy dzieńWróciłam ze szkoły,wyszłam z psem, później posprzątałam, włączyłąm pranie, powiesiłam, wzięłam się za smażenie naleśników...i jak otworzyłam szafkę z mąką patrze a tam soda...mówię a czemu by sie nie pobawić i zrobiłam ten test z sody - wyszła piękna piana. Z tym, ze ja wczesniej wypiłam 2 szklanki wody z cytryną, wiec siuśki mogły być kwaśne, a jak wiadomo kwaśne plus soda= intensywna reakcja
szpilka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Na początku byłam sceptyczna co do detektorów tętna płodu, ale nadarzyła się okazja i mam możliwość odkupić za 100 zł detektor z gwarancją i wyświetlaczem, który normalnie kosztuje 200 zł. http://www.babyranking.pl/produkty,286,detektor-tetna-plodu-bsd-b-baby-sound.html
Sama nie wiem co zrobić. Z jednej strony bym chciała, a z drugiej boje się, że może nie odnajdę tętna... Myślicie, że to zbędny gadżet?
dla mnie to jest rewelacja. Nie ma nic przyjemniejszego od posłuchania serduszka własnej dzidzi
Ale strona, którą podałaś z tym detektorem zawiera same minusy w komentarzach. Więc może lepiej nie ryzykuj skoro ludzie piszą, że tętna nie znaleźli bo będziesz się stresować niepotrzebnie. Ja nie mam najmniejszego problemu ze znalezieniem serduszka już od połowy 11 tygodnia więc dziwi mnie, że ktoś nie może znaleźć.
Już kiedyś wklejałam. To moja dzidzia z 14 tygodnia
https://www.youtube.com/watch?v=BsE8gSIxpIg&list=UUstn63Haqs6biKzNy850JCwChanela lubi tę wiadomość
-
Witam i melduję również po wizycie. Od razu powiem, że nie wszystko udało się zmierzyć, bo dzidziol tak się ułożył. Nie jestem do końca zadowolona z samego badania, nie było przez brzuch a wielce szanowna pani doktor nauk medycznych milczała całe badanie sfochowana. Na koniec odwróciła ekran na 3 sekundy mówiąc: "to jest dzidziuś, tu bije serduszko". No ekstraaaa
No ale najważniejsze: Młode ma 59mm, serducho 167 uderzeń/min, zarys główki prawidłowy, symetryczny sierp mózgu, żołądek jest, pęcherz moczowy, rączki i nóżki również ok. NT 1,9.
W opisie nie ma nic o kości nosowej hmmm. Zastanawiam się, czy nie pójść jeszcze gdzieś prywatnie na dokladniejsze badanie? O płeć nawet nie zapytałam, bo było mi przykro i tak patrzyłam w sufit.
PAULA GRATULUJĘ!!!zielarka, Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
marrtka wrote:Witam i melduję również po wizycie. Od razu powiem, że nie wszystko udało się zmierzyć, bo dzidziol tak się ułożył. Nie jestem do końca zadowolona z samego badania, nie było przez brzuch a wielce szanowna pani doktor nauk medycznych milczała całe badanie sfochowana. Na koniec odwróciła ekran na 3 sekundy mówiąc: "to jest dzidziuś, tu bije serduszko". No ekstraaaa
No ale najważniejsze: Młode ma 59mm, serducho 167 uderzeń/min, zarys główki prawidłowy, symetryczny sierp mózgu, żołądek jest, pęcherz moczowy, rączki i nóżki również ok. NT 1,9.
W opisie nie ma nic o kości nosowej hmmm. Zastanawiam się, czy nie pójść jeszcze gdzieś prywatnie na dokladniejsze badanie? O płeć nawet nie zapytałam, bo było mi przykro i tak patrzyłam w sufit.
PAULA GRATULUJĘ!!!zielarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula44 wrote:Dziewczyny, co to znaczy ryzyko podstawowe i ryzyko skorygowane?
Macie coś takiego na opisie? Przy tristomii 21, 18 i 13. Bo sa jskby dwie wartości i nie wiem, jak to czytać. Ja humanistka i liczby. .....trochę się gubie.
skorygowane takie jakie wychodzi przy konkretnych danych z usg i tych danych z podstawowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 21:13
Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny