X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Summer, posmarowałam trochę olejem kokosowym.

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ja zaniosłam zaświadczenie o ciąży do pracodawcy, bo jak powiedziałam o moim stanie to powiedziano mi, że potrzebują takiego zaświadczenia.
    Jestem na L4, lekarz mi wypisał tak, że jak zobaczyłam ten druczek to zgłupiałam, bo w kratce na kod jest napisane niby B, ale bez tej kreseczki z przodu i wygląda jak 3. Jeszcze nie dostałam pensji, ale w końcu moje zaświadczenie o ciąży jest u pracodawcy, więc nie powinnam się martwić, że nie dostanę 100% prawda?
    Tak to pani z plac przed wyplata ocenia poprawnosc zwolnienia moze nakazac nam jego poprawienie dlatego ogladajcie l-4 kod nazwiska imiona daty ur.nip zakladu by pozniej nie latac jak pani sie obudzi przed wyplata ze jest cos zle ;-)
    Apropo narzekania : boli mnie z lewej str. Nad pachwina na wysokosci kosci miednicy jak pochodze wiec leze plackiem tylko bu.......do apteki musze jechac do 19.30 po leki.
    Wieczorem zimnego loda popilam jogurtem bo nigdy mi nic nie bylo a tu masz o 2w nocy bulgotanie i
    toilet wzielam nospe bo kilka skurczy jelit mialam, jak sie uspokoilo to zezarlam jajkomna miekko i dwie kromy chleba, troche wczesnie to sniadanie u mnie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:28

jonka91 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Odnośnie l4 w ciąży. Ja mam taki problem, że w dalszym ciągu nie dostałam wyrównania za czerwiec od ZUS-u. Akurat wypadało tak, że za cześć wypłacił mi jeszcze pracodawca, ale drugą powinnam dostać z ZUS-u. Nie wiem czy powinnam już dzwonić i wyjaśniać, czy opóźnienie może być rzeczywiście tak długie. Zresztą druga koleżanka w ciąży z pracy jest w tej samej sytuacji, więc czekamy obie. Co o tym myślicie?

• Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) dawno sie nie odzywalam ale humorki humorki.. same wiecie ;p juz jest lepiej ;)
    ogolnie zalozylam dzisiaj jeansy które wczesniej leciały mi z tylka i kurde są dobre! ;D dopasowane jak nigdy ;D ale ale jak sie schylam albo zjadłam to musze rozpinac bo ugniatają (wyzsze biodrówki).. i tak sie zastanawiam czy jest sens kupowac juz te jeansy ciazowe? pozniej znowu musialabym kupowac nastepne.. ale nie bede przeciez caly czas w dresach smigac

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co tez 2 na plusie ale widac dobrze sie rozlozyly te 2 kg ;pp

ja tez zgrzeszylam w MC kilka razy.. ehh ;p

fryteczki tez bym zjadla.. mmm chyba jutro zrobie sobie w domu ;)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Hej dziewczyny! Odnośnie l4 w ciąży. Ja mam taki problem, że w dalszym ciągu nie dostałam wyrównania za czerwiec od ZUS-u. Akurat wypadało tak, że za cześć wypłacił mi jeszcze pracodawca, ale drugą powinnam dostać z ZUS-u. Nie wiem czy powinnam już dzwonić i wyjaśniać, czy opóźnienie może być rzeczywiście tak długie. Zresztą druga koleżanka w ciąży z pracy jest w tej samej sytuacji, więc czekamy obie. Co o tym myślicie?
    Nie wiem czy tez zus czeka 30 dni jak to jest w przypadku chorobowego po zwolnieniu, nie wiem,nie wiem tez czy to ty czy pracodawca musi wyslac l-4 z twoimi podstawami druk zus z3 o ile dobrze jeszcze pamietam idz do kadr albo zadzwon do zus.

relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko uhmmmm ja mam angel sounds i do tego specjalny żel, taki jak używa gin podczas usg....razem w pakiecie był :-/
    nie mam problemu ze znalezieniem serducha, ale czasem trzeba nawet 10min poświęcić....nie martw się, jak masz kopniaki - one są dużo fajniejsze:)

• renia83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo grzeszków jedzeniowych :) właśnie wchłonęłam mega porcję frytasów ;) a co tam :):):) i chyba smakowało bo fika kozioły jak leci :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje HRy nawet szybko dały odpowiedź - bez zadnego dodatkowego zaswiadczenia respektuja wyplate 100%, tyle slowo klucz to srednia z 12 miesiecy (a tu troche sie u mnie działo),
    troche mnie dziwi ze wskazali jako okres do tych wyliczanek 05.2013-04.2014 - a zwolnienie dot. lipca, no ale pewnie tak to sie liczy wlasnie. tak Polaola? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Zadzwoniłam do kadr i podobno wszystko wysłane, więc jutro zadzwonię do swojego oddziału ZUS bo powiem szczerze, że trochę mnie ta sytuacja martwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzie mi jakie miałyście tętno dziecka na badaniu? :-) Ja miałam 164 na ostatnim a na jeszcze wcześniejszym 162. Teraz czekam już na połówkowe, może uda się poznać płeć. :-)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    A ja dziewczyny w czwartek mam wizytę i już się boje! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mdłości mam nadal, cały czas muszę zajadać to dziwne uczucie. Przez to mam już 4 kg do przodu... :-(
    Też mam w czwartek wizyte i już 5 kg do przodu... Ehh...

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wzbraniam przed MC-iem bardzo. Po wyjściu ze szpitala poczułam ze musze zjeść loda z polewą karmelowa. I zjadłam a potem miałam wyrzuty.

Ciekawe czemu nas ciągnie na niezdrowe. ..

Ja zaraz wszamam koktajl truskawkowy ale domowej roboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety 4 kilo na minusie. Cały czas chudnę. Teraz siedzę u teściowej więc mnie dokarmiają :-) Zobaczę po powrocie może coś utyło.

• polaola Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    A powiedzie mi jakie miałyście tętno dziecka na badaniu? :-) Ja miałam 164 na ostatnim a na jeszcze wcześniejszym 162. Teraz czekam już na połówkowe, może uda się poznać płeć. :-)

U naszej dzidki 140,150.

relgtv734oc66rli.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A ja się wzbraniam przed MC-iem bardzo. Po wyjściu ze szpitala poczułam ze musze zjeść loda z polewą karmelowa. I zjadłam a potem miałam wyrzuty.

Ciekawe czemu nas ciągnie na niezdrowe. ..

Ja zaraz wszamam koktajl truskawkowy ale domowej roboty
    czasami jest tam coś czego nasz organizm potrzebuje np soli, bo wiadomo że dużo soli to niezdrowo, ale czasami mamy jej tez za mało i wtedy np bardzo chce nam sie słonych frytek albo chipsow i ne mowie zeby czesto to jesc, ale jesli już czujemy taka straszna zachcianke to raz na jakis czas chyba mozna

Ewelina88 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Ja na ostatnim usg tez miałam 164

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się pytam o to tętno, bo gdzieś sobie wyczytałam, że jak powyżej jakiś wartości to dziewczynka, a poniżej chłopiec. Nie wiem czy to się sprawdza, ale może komuś się sprawdziło. Ciekawa jestem jak to u innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:32

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Buuuuu....weźcie mnie pocieszcie. Przyszedł dziś detektor i.....nic! Nic nie słychać, jakieś puknięcia, stuknięcia, serduszka nie....a czuję ruchy maleństwa!
    Nie będę tego używała do czasu kolejnej wizyty! Już dosyć strachu mam w tej ciąży!
    Zielarka ja też własnie dostałam detektor. Szukałam trochę i nic. Sprawdziłam jak słychać moje serce miałam 86, później zobaczyłam na youtube jak w 18 tyg słychac serduszko dzidzi i tak znalazłam. Nisko pod brzuchem mocno przycisnęłam detektor i słuchałam najpierw szum "pociągu" a później wybiło nagle na detektorze 142 i się wsłuchałam i podobnie jak moje serce słyszałam.
    Spróbuj sie wyluzować i jeszcze raz poszukaj. Na filmie widziałam że trzeba mocno wcisnąć w brzuch.

zielarka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam mcchickena, bez frytasow, bez coli- nie czuje sie lepiej niestety:/
    ale juz mam zalatwionego maca na nast kilka mcy:)
    brzuch mam taki napompowany dzis ze nie umie chodzic prawie- masakra jakas:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ