*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Bietka wrote:Ja zaniosłam zaświadczenie o ciąży do pracodawcy, bo jak powiedziałam o moim stanie to powiedziano mi, że potrzebują takiego zaświadczenia.
Jestem na L4, lekarz mi wypisał tak, że jak zobaczyłam ten druczek to zgłupiałam, bo w kratce na kod jest napisane niby B, ale bez tej kreseczki z przodu i wygląda jak 3. Jeszcze nie dostałam pensji, ale w końcu moje zaświadczenie o ciąży jest u pracodawcy, więc nie powinnam się martwić, że nie dostanę 100% prawda?
Apropo narzekania : boli mnie z lewej str. Nad pachwina na wysokosci kosci miednicy jak pochodze wiec leze plackiem tylko bu.......do apteki musze jechac do 19.30 po leki.
Wieczorem zimnego loda popilam jogurtem bo nigdy mi nic nie bylo a tu masz o 2w nocy bulgotanie i
toilet wzielam nospe bo kilka skurczy jelit mialam, jak sie uspokoilo to zezarlam jajkomna miekko i dwie kromy chleba, troche wczesnie to sniadanie u mnie bylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:28
jonka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Odnośnie l4 w ciąży. Ja mam taki problem, że w dalszym ciągu nie dostałam wyrównania za czerwiec od ZUS-u. Akurat wypadało tak, że za cześć wypłacił mi jeszcze pracodawca, ale drugą powinnam dostać z ZUS-u. Nie wiem czy powinnam już dzwonić i wyjaśniać, czy opóźnienie może być rzeczywiście tak długie. Zresztą druga koleżanka w ciąży z pracy jest w tej samej sytuacji, więc czekamy obie. Co o tym myślicie?
-
hej
dawno sie nie odzywalam ale humorki humorki.. same wiecie ;p juz jest lepiej
ogolnie zalozylam dzisiaj jeansy które wczesniej leciały mi z tylka i kurde są dobre!dopasowane jak nigdy
ale ale jak sie schylam albo zjadłam to musze rozpinac bo ugniatają (wyzsze biodrówki).. i tak sie zastanawiam czy jest sens kupowac juz te jeansy ciazowe? pozniej znowu musialabym kupowac nastepne.. ale nie bede przeciez caly czas w dresach smigac
-
Silatan wrote:Hej dziewczyny! Odnośnie l4 w ciąży. Ja mam taki problem, że w dalszym ciągu nie dostałam wyrównania za czerwiec od ZUS-u. Akurat wypadało tak, że za cześć wypłacił mi jeszcze pracodawca, ale drugą powinnam dostać z ZUS-u. Nie wiem czy powinnam już dzwonić i wyjaśniać, czy opóźnienie może być rzeczywiście tak długie. Zresztą druga koleżanka w ciąży z pracy jest w tej samej sytuacji, więc czekamy obie. Co o tym myślicie?
-
nick nieaktualnyzielarko uhmmmm ja mam angel sounds i do tego specjalny żel, taki jak używa gin podczas usg....razem w pakiecie był
nie mam problemu ze znalezieniem serducha, ale czasem trzeba nawet 10min poświęcić....nie martw się, jak masz kopniaki - one są dużo fajniejsze:) -
moje HRy nawet szybko dały odpowiedź - bez zadnego dodatkowego zaswiadczenia respektuja wyplate 100%, tyle slowo klucz to srednia z 12 miesiecy (a tu troche sie u mnie działo),
troche mnie dziwi ze wskazali jako okres do tych wyliczanek 05.2013-04.2014 - a zwolnienie dot. lipca, no ale pewnie tak to sie liczy wlasnie. tak Polaola? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fucina wrote:A ja dziewczyny w czwartek mam wizytę i już się boje! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mdłości mam nadal, cały czas muszę zajadać to dziwne uczucie. Przez to mam już 4 kg do przodu...www.styczniowki2015.phorum.pl
-
nick nieaktualnyA ja się wzbraniam przed MC-iem bardzo. Po wyjściu ze szpitala poczułam ze musze zjeść loda z polewą karmelowa. I zjadłam a potem miałam wyrzuty.
Ciekawe czemu nas ciągnie na niezdrowe. ..
Ja zaraz wszamam koktajl truskawkowy ale domowej robotyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:23
-
nick nieaktualny
-
Silatan wrote:A powiedzie mi jakie miałyście tętno dziecka na badaniu?
Ja miałam 164 na ostatnim a na jeszcze wcześniejszym 162. Teraz czekam już na połówkowe, może uda się poznać płeć.
U naszej dzidki 140,150. -
Paula44 wrote:A ja się wzbraniam przed MC-iem bardzo. Po wyjściu ze szpitala poczułam ze musze zjeść loda z polewą karmelowa. I zjadłam a potem miałam wyrzuty.
Ciekawe czemu nas ciągnie na niezdrowe. ..
Ja zaraz wszamam koktajl truskawkowy ale domowej robotyEwelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak się pytam o to tętno, bo gdzieś sobie wyczytałam, że jak powyżej jakiś wartości to dziewczynka, a poniżej chłopiec. Nie wiem czy to się sprawdza, ale może komuś się sprawdziło. Ciekawa jestem jak to u innych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:32
-
zielarka wrote:Buuuuu....weźcie mnie pocieszcie. Przyszedł dziś detektor i.....nic! Nic nie słychać, jakieś puknięcia, stuknięcia, serduszka nie....a czuję ruchy maleństwa!
Nie będę tego używała do czasu kolejnej wizyty! Już dosyć strachu mam w tej ciąży!
Spróbuj sie wyluzować i jeszcze raz poszukaj. Na filmie widziałam że trzeba mocno wcisnąć w brzuch.zielarka lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl