X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie piszecie, że już 1kg na plusie, że 5kg do przodu a ja stoję w miejscu!

Koleżanka mi powiedziała, ze bolało Ja serce w 6 miesięcu, no i poszła do kardiologa na ekg i pyta czemu taka młoda kobieta do niego przychodzi a ona ze w 6 miesięcu jest.

Nic nie było widać. Zato potem nagle w 2 miesiące 20 kg!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Czytałam dziś, że tydzień 17-19 najbardziej rozciąga się wszystko i wiązadła oraz podbrzusze mogą boleć. Mi np nospa nie pomaga i zawsze wieczorem jak się położę dopada mnie ból. Trochę mnie to martwi ( nawet bardzo ) ale chyba takie już są uroki ciąży.
    Dzięki za wyjaśnienie bóli ;)

a co do ruchów, ja się doczekałam "motylków" i WIEM, że to nie jelita, to się czuje, że to jest TO:) i TO jest niesamowite, taki alfabet morsa w brzuchu hehehehe

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Czytałam dziś, że tydzień 17-19 najbardziej rozciąga się wszystko i wiązadła oraz podbrzusze mogą boleć. Mi np nospa nie pomaga i zawsze wieczorem jak się położę dopada mnie ból. Trochę mnie to martwi ( nawet bardzo ) ale chyba takie już są uroki ciąży.

Paula jak się czujesz?
    Kochana niech Cie to nie martwi, normalne! Dopóki nie boli jak na miesiączkę to jest ok. Ja kichać nie mogę bo mnie tak boli...

rar0a9a.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tutaj nauczycielek? Podziwiam Was dziewczyny! :) Wychodzę z siebie jak mam coś komuś wytłumaczyć ;) Do tego trzeba mieć szczególne predyspozycje :)

szpilka, Paula44, MartaKD lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis nie mam kompletnie apetytu. nawet obiadu nie jadlam jeszcze bo nie potrafie sie zmusic do zjedzenia ryby ktorą mam na dzis przygotowaną. Mam za to nieziemska ochote na mc donalda i nie wiem czy nie skoncze zaraz na mc chickenie bo to chyba jedyna rzecz na ktora mam ochote ( mysle ze pierwszy raz w ciazy i oby jednyny nie zaszkodzi)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w "Pepco" Bodziaki sa z wyprzedaży za 2,99 :)
    mtks4o.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:14

szpilka, Malenq, Paula44, kejti91, jonka91, Ewelina88, Becia81 lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nie zaszkodzi!! ja już mam za sobą chyba ze 3 mc donaldowe grzeszki... ale nie namawiam oczywiście do złego :P

Fucina, Paula44, Sarnaa lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic, nie czuję, ale jak mąż wczoraj przyłożył głowę do brzucha, to mówił, słyszał jakby bulgotanie w brzuchu, bąbelki i to wg niego nie było z jelit, więc pewnie to mój mały Ktoś się wiercił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:01

Malenq, jonka91, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na obiad miałam ochotę na mielone z pomidorkami i bazylią:) pyszniusie było....
    Ag raz na ciążę nie zaszkodzi:)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka kariera nauczyciela przereklamowana :) ale wiadomo każdy musi zobaczyć sam i się przekonać
    jakkolwiek czesto lubię swoją pracę to jest tyle sytuacji na które sie nie ma wplywu a potrafią zabić każdą radośc danego dnia i najgorsze, że nic nie można z tym zrobić, więc jak po macierzyńskim znajdę gdzie indziej pracę w zawodzie to się ucieszę a jak nie znajdę tylko jakąś inna gdzieś w firmie to też będę cała happy

jonka91, Paula44 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Bietka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jednorazowe grzeszki nie zaszkodzą, pomyśl sobie, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

Ja staram się jeść zdrowo, ale wiadomo jak to w praktyce wygląda- niestety bardziej smakują zakazane rzeczy... ;)

c7hyim7.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mąz czuje ruchy, ja jakos srednio ( nawet jesli mi sie zdaje ze czuje, to napewno nie wtedy kiedy on je czuje)
    ale nie przegadam mu, slysze tylko" cicho nie gadamy z tobą i nie przeszkadzaj"
    wczoraj nawet uslyszalam " mow co chcesz ja chyba wiem co czuje"

hmmm dziwne- jak moga pomijac moje powloki brzuszne:/ juz nie wnikam:)

dzieki za rozgrzeszenie- na MC chickena zatem:) jutro robie krem brokulowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:01

Bietka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raz zgrzeszyłam w kfc :) na razie nie ciągnie mnie znów

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    moj mąz czuje ruchy, ja jakos srednio ( nawet jesli mi sie zdaje ze czuje, to napewno nie wtedy kiedy on je czuje)
    ale nie przegadam mu, slysze tylko" cicho nie gadamy z tobą i nie przeszkadzaj"
    wczoraj nawet uslyszalam " mow co chcesz ja chyba wiem co czuje"

hmmm dziwne- jak moga pomijac moje powloki brzuszne:/ juz nie wnikam:)

dzieki za rozgrzeszenie- na MC chickena zatem:)
    czasem wystarczy mały kawałek i żądza znika na wiele tygodni :) a tak myśłałabyś o tym długo

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jednak zjadłam tego śmierdzącego faceta (czyt. cukinia z mięsem mielonym) i muszę Wam powiedzieć, że było dobre! Chyba w końcu mięsowstręt minął! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:03

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... jesteś w ciąży, wolno Ci! :)
    A ja czuję uciskanie mniej więcej tam, gdzie ma nóżki, ale całkiem możliwe, że to moja głowa sobie jaja ze mnie robi ;) W końcu siłą sugestii można wszystko ;)

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    a ja jednak zjadłam tego śmierdzącego faceta (czyt. cukinia z mięsem mielonym) i muszę Wam powiedzieć, że było dobre! Chyba w końcu mięsowstręt minął! :)
    szczesciara u mnie z miesowstretem różnie na razie szynka z gornej polki jakoś wchodzi i czasami po jakims maly kawaleczku miesa ale jak widze noge z kurczaka to na sam widok mi żle a zawsze bylam miesozerna :(

Paula44 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuuu....weźcie mnie pocieszcie. Przyszedł dziś detektor i.....nic! Nic nie słychać, jakieś puknięcia, stuknięcia, serduszka nie....a czuję ruchy maleństwa!
    Nie będę tego używała do czasu kolejnej wizyty! Już dosyć strachu mam w tej ciąży!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:10

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Buuuuu....weźcie mnie pocieszcie. Przyszedł dziś detektor i.....nic! Nic nie słychać, jakieś puknięcia, stuknięcia, serduszka nie....
    Nie będę tego używała do czasu kolejnej wizyty! Już dosyć strachu mam w tej ciąży!

Zielarka a czy Ciebie nie kopie przypadkiem maluch non stop? skoro czujesz ruchy to nie martw sie detektorem:) a jaki masz tak przy okazji- ten angelsounds?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:13

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko cierpliwości :) Posmarowałaś brzuszek oliwką czy czymś takim? Ponoć z poślizgiem łatwiej jest znaleźć :)

201501145565.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ