*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaniosłam zaświadczenie o ciąży do pracodawcy, bo jak powiedziałam o moim stanie to powiedziano mi, że potrzebują takiego zaświadczenia.
Jestem na L4, lekarz mi wypisał tak, że jak zobaczyłam ten druczek to zgłupiałam, bo w kratce na kod jest napisane niby B, ale bez tej kreseczki z przodu i wygląda jak 3. Jeszcze nie dostałam pensji, ale w końcu moje zaświadczenie o ciąży jest u pracodawcy, więc nie powinnam się martwić, że nie dostanę 100% prawda?polaola lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Ja zaniosłam zaświadczenie o ciąży do pracodawcy, bo jak powiedziałam o moim stanie to powiedziano mi, że potrzebują takiego zaświadczenia.
Jestem na L4, lekarz mi wypisał tak, że jak zobaczyłam ten druczek to zgłupiałam, bo w kratce na kod jest napisane niby B, ale bez tej kreseczki z przodu i wygląda jak 3. Jeszcze nie dostałam pensji, ale w końcu moje zaświadczenie o ciąży jest u pracodawcy, więc nie powinnam się martwić, że nie dostanę 100% prawda? -
M4DZI4 wrote:Uch jak gorąco!! witam się w ten kolejny upalny dzień...chyba dziś z domu nie wychodzę bo u mnie o 8 rano było już prawie 30 st :p
Paula i Malenq cieszę się że na wizytach wszystko ok!!!
Ja ciągle czekam na wyniki PAPPA, minęły już 2 tyg ale nie dzwonią hmm..A wy co już robiłyście te badanko to długo czekałyście na wyniki?
Miłego dzionka
Ja robiłam u swojego lekarza, czekalam tydzień tylko. -
Ag... wrote:noo nieźle:) a kiedys byla chyba jeszcze jedna dziewczyna z blizniakami ale jakos zniknela z forum.
Dawno się u nas nie odzywała, ale patrząc po fotce chyba wszystko u niej ok, oby!
https://bellybestfriend.pl/forum-search/?forum_search_word=katarzynnn&forum_search_group_id=0&forum_search_topic=on&forum_search_post=on&str=1Ag... lubi tę wiadomość
-
aswariatka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was robiła już USG 3D/4D z nagraniem na płytkę? Spodziewam się, że jeśli tak, to prywatnie, ile płaciłyście? Kiedy najlepiej robić to USG z nagraniem na pamiątkę, strasznie mnie to kusi
-
aswariatka wrote:Ja też chodzę do pracy, mimo mdłości od samego początku, bo wiem, że w domu nie było by mi lepiej, a jakoś się można przemęczyć... I opłaciło się, ostatnio szefowa wynagrodziła mój trud premią
Mam zamiar chodzić do świąt w grudniu, zobaczymy, czy dam radę
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ag... wrote:Jonka niekoniecznie, ja nei dawalam zadnego zaswiadczenia a mam 100% płatne.
wpisuje sie kod ciązy B na L4 i to wystarczy- wiadomo juz ze ciaza i ze 100.
pracodawa nie musi wiedziec w ktorym jestes tyg:) -
Wiki81 wrote:Fajnie że nie jestem sama. Mam plan pracować do połowy listopada. Tak rozpisałam sobie zajęcia. A czy będę mogła to się okaże.
Ja pracuję w szkole,więc jestem już na zwolnieniu,a że to ciąża po poronieniach,wiec od razu gin dał mi L4.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Fucina wrote:Dzięki dziewczyny za pomoc, udało mi się z suwaczkiem. Niestety z listą mam problem bo ponoć mam złą wersje prograu explorera i nie da się nic wpisać w okienko. powalcze jeszcze z tym, ale nie wiem czy sie uda.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
melduje się po wyjezdzie na zakupy, jak słońce za chmurami i wieje to nawet da sie żyć, ale jak wyszło to myśłałam, że te 5 min drogi autem sie rozpłynę mimo otwartych okien
co do l4 ciążowego to w listopadzie miałąm z kodem b (zarówno za szpital jak i tydzień po) no i kazali mi donieść zaświadczenie o ciąży, a że już było po ciąży to się zastanawiałam co ten mój dr wymyśli i napisał na zaświadczeniu, że "zwolnienie lekarskie zostało wystawione w związku z ciążą" w kadrach wystarczyło, ale to chyba od kadrowej zależy czy mimo kodu b będą chcieli jeszcze zaśwaidczenie czy samo l4 wystarczy
co do pracy to mam w planach wrócić 22 sierpnia i do konca listopada wytrwać ale co się każe i co na to dr to zobaczymy w sierpniu na wizycie na razie mam urlop a umowę mam na zastępstwo teoretycznie do przełomu listopada/grudnia, ale czy pani za którą jestem wróci tego nie wie nikt, więc potem będę musiała znależć coś na umowę zlecenie do dnia porodu, bo kilku latach parcy na umowe o prace to ja zusowi mojego macierzyńskiego nie podaruje