X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    a to nawet nie wiedziałam :)
    ja tez myslalam ze potrzebne jest zaswiadczenie. Ale jak bylam raz u innego gina i wzielam L4 na dwa dni tylko to mowila lekarka ze nie potrzeba, ze wlasnie na L4 jest okreslone ( pewnie jej sie nie chcialo wypisywac taka franca)
    pytanie czy wpisali faktycznie B na tym zwolnieniu ( nie przeoczyli) lub czy babka z kadr nie pominęla tego (to tez mozliwe) i wyplacili omylkowo 80%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:55

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijecie mnie! Tak mi gorąco, że chyba włożę głowę pod kran! Makijażu już nie mam, spodnie całe mam na dupie mokre od siedzenia na fotelu, jeść nic nie mogę przez ten upał, słabo mi i pęknie mi chyba zaraz łeb! O nagach już nie wspomnę. Dni tak upalne jak dzisiejszy powinny być wole od pracy. Do urlopu jeszcze 3 tyg.:/

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Witajcie nowe dziewczynki w naszym wątku :) Im nas więcej, tym weselej :) Fucina, dopisz się do listy styczniówek, bo widzę, że Bietka już dopisana :D
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit?pli=1#gid=0
    Kobitki napiszcie mi jak mam się dopisać do listy bo ciemna jestem w te klocki, i jak dodać suwaczek

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dobijecie mnie! Tak mi gorąco, że chyba włożę głowę pod kran! Makijażu już nie mam, spodnie całe mam na dupie mokre od siedzenia na fotelu, jeść nic nie mogę przez ten upał, słabo mi i pęknie mi chyba zaraz łeb! O nagach już nie wspomnę. Dni tak upalne jak dzisiejszy powinny być wole od pracy. Do urlopu jeszcze 3 tyg.:/
    Podziwiam Cie, że dajesz radę! Ja od początku ciązy na zwolnieniu jestem. bardzo zle sie czuje i podziwiam dziewczyny, które dają radę!

rar0a9a.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę do pracy, mimo mdłości od samego początku, bo wiem, że w domu nie było by mi lepiej, a jakoś się można przemęczyć... I opłaciło się, ostatnio szefowa wynagrodziła mój trud premią :) Mam zamiar chodzić do świąt w grudniu, zobaczymy, czy dam radę :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Kobitki napiszcie mi jak mam się dopisać do listy bo ciemna jestem w te klocki, i jak dodać suwaczek

żeby dodać suwaczek kliknij na którykolwiek suweczek którejś z nas, przeniesie Cię na stronę, tam wybierzesz swój, wpiszesz dane i wygenerujesz kod, który trzeba przekopiować i wpisać w ustawieniach (górny prawy róg) w zakładce społeczność :)
    a jeżeli chodzi o listę klikasz na puste pola wpisuje dane i zapisujesz/udostępniasz

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Ja też chodzę do pracy, mimo mdłości od samego początku, bo wiem, że w domu nie było by mi lepiej, a jakoś się można przemęczyć... I opłaciło się, ostatnio szefowa wynagrodziła mój trud premią :) Mam zamiar chodzić do świąt w grudniu, zobaczymy, czy dam radę :)
    Dzielne dziewczyny, ja po tym jak zwymiotowałam śniadanie na swoje biurko w pracy, całe szczęście że nie miałam pacjenta... poszłam na L4. A tak bardziej na poważnie miałam zagrożona ciąże ze względu na krwiaka, dlatego mam leżeć w domu...

rar0a9a.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :D Ja też w pracy siedzę, na szczęście jestem na swoim więc nikt mi na ręce nie patrzy, a na dodatek w sklepie mam przyjemne 25st, a nie tak jak w domu czy na dworze :D Myślę, że do października powinnam wytrzymać, tym bardziej, że właściwie żadnych nieprzyjemnych objawów nie mam :D

Fucina lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce do października ale nie wiem czy dam radę bo zaczynają nogi mi dokuczać. Od 2 dni mam taki ból jakby miała zakwasy. I chyba zaczynają mi się robić obrzęki.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżę sobie na górze na łóżeczku a z dołu zalatuje straszny smród... jakby jakiś spocony, niemyty przez miesiąc, facet nade mną stał.. blech blech..

a to tylko moja teściowa obiad przygotowuje... :P smażoną cukinię z mięsem mielonym... chyba to oznacza jedno... dziś obiadu nie zjem...

Ewelina88, Wiki81, Sarnaa lubią tę wiadomość

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Otwierasz listę, klikasz dwa razy w okienku, w którym chcesz pisać i piszesz. Jak zadziała wszystko dobrze, to tak powinno być. Dopisz się na samym końcu, ja później poprzesuwam zgodnie z terminem porodu z ostatniej miesiączki :)

Co do suwaczka, to kliknij w suwaczek u którejś z nas, przeniesie Cię na stronę z suwaczkami, ustaw swój i na koniec wyświetli ci linki do skopiowania. Skopiuj ten z początkiem [url=... i wklej go w podpisie - tam gdzie masz podpisane "Dorota".
    Dzięki dziewczyny za pomoc, udało mi się z suwaczkiem. Niestety z listą mam problem bo ponoć mam złą wersje prograu explorera i nie da się nic wpisać w okienko. powalcze jeszcze z tym, ale nie wiem czy sie uda.

rar0a9a.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Viv a zanosiłaś do kadr zaświadczenie o ciąży? Taką malutka karteczkę od lekarza prowadzącego, stwierdzającą, że jesteś w ciąży w tym i tym tygodniu, z pieczątką i podpisem? Bo jeżeli nie to wypłacają Ci 80%, a nie 100% wynagrodzenia. Ja w ciąży dostaje trochę więcej, ale nieznacznie :)

Nie trzeba karteczek dodatkowych na zwolnieniu jest wpisywany KOD B i tego trzeba pilnowac wtedy placi sie 100%, tylko to,100% niemrowna sie 100% pensji jaka dostawalysmy po jego przepracowaniu.
    Chorobowe to srednia z 12 ost. M-cy jezeli nie bylo chorobowego w ciagu do tylu liczac 60 dni brutto 12 m-cy dzielisz na 12 uzyskujesz podstawe do wyplaty zasilku nastepnie podstawe dzielisz przez 30 -wynika to z ust. O zasilkach- i mnozysz 100% to jest dzienna stawka oczywiscie odejmujesz od niej jeszcze podatek i skl.zdr. Wiec jezelisz dostajesz 100 zl na dzien to 100% zasilku to bedzie jakies 90 %.
    POLEcam sie w spr.kadrowych czy placowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 14:27

jonka91, Ag..., Viv78 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Dzięki dziewczyny za pomoc, udało mi się z suwaczkiem. Niestety z listą mam problem bo ponoć mam złą wersje prograu explorera i nie da się nic wpisać w okienko. powalcze jeszcze z tym, ale nie wiem czy sie uda.

spróbuj w innej przeglądarce, najlepiej w firefoxie :)

Fucina lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się nie wyspałam. Strasznie bolało mnie podbrzusze z lewej strony. Takie straszne kłucie. Przestraszyłam się, ale już mi przeszło.

Dziś zeżarłam wieeeelki talerz frytek z papryką słodką. Ależ się najadłam. Zaraz się biorę za obiad, choć mąż pewnie dopiero wieczorem wróci znowu.

Swoją drogą ile ten mój Mąż ma kupione rzeczy dla dziecka. :D Aż się przeraziłam jak mi pokazywał. :P

Myślę, że właśnie dziś wymyśliłam imię dla naszej córeczki. :) Teraz musi tylko zostać zaakceptowane przez Męża. Początkowo myślałam o Lilianie, bo nie jest w moim regionie popularne. Potem myślałam o Hani, ale moja siostra sobie je zarezerwowała. Aż w końcu wymyśliłam. Alicja, Ala - mi się podoba i pasuje do nazwiska. :)

jonka91, Ewelina88, Ag... lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    spróbuj w innej przeglądarce, najlepiej w firefoxie :)
    Dzięki, już jestem na liście! witam was jeszcze raz i strasznie się cieszę!

Ag..., jonka91, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A ja dziś się nie wyspałam. Strasznie bolało mnie podbrzusze z lewej strony. Takie straszne kłucie. Przestraszyłam się, ale już mi przeszło.

Dziś zeżarłam wieeeelki talerz frytek z papryką słodką. Ależ się najadłam. Zaraz się biorę za obiad, choć mąż pewnie dopiero wieczorem wróci znowu.

Swoją drogą ile ten mój Mąż ma kupione rzeczy dla dziecka. :D Aż się przeraziłam jak mi pokazywał. :P

Myślę, że właśnie dziś wymyśliłam imię dla naszej córeczki. :) Teraz musi tylko zostać zaakceptowane przez Męża. Początkowo myślałam o Lilianie, bo nie jest w moim regionie popularne. Potem myślałam o Hani, ale moja siostra sobie je zarezerwowała. Aż w końcu wymyśliłam. Alicja, Ala - mi się podoba i pasuje do nazwiska. :)
    Bardzo mi się podoba, wszystkie jakie znam Ale są sympatyczne i ładne!

Agus89 lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a co to za blizniaki nam sie pojawily na liscie:)?? ktoras sie spodziewa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 14:41

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Bardzo mi się podoba, wszystkie jakie znam Ale są sympatyczne i ładne!

Witamy na naszym uzależniającym forum. :)
    Sympatyczna i ładna na pewno będzie po rodzicach. :P

Fucina lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Też to właśnie zauważyłam. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Mistrzyni w Kocham Cię Misiu spodziewa się dwóch Bąbelków. Ona bardziej się udziela na Lutowych Mamuśkach ale do nas też zaglądała :)

Ag... lubi tę wiadomość

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ