*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
jonka91 wrote:a to nawet nie wiedziałam
pytanie czy wpisali faktycznie B na tym zwolnieniu ( nie przeoczyli) lub czy babka z kadr nie pominęla tego (to tez mozliwe) i wyplacili omylkowo 80%Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:55
-
Dobijecie mnie! Tak mi gorąco, że chyba włożę głowę pod kran! Makijażu już nie mam, spodnie całe mam na dupie mokre od siedzenia na fotelu, jeść nic nie mogę przez ten upał, słabo mi i pęknie mi chyba zaraz łeb! O nagach już nie wspomnę. Dni tak upalne jak dzisiejszy powinny być wole od pracy. Do urlopu jeszcze 3 tyg.
-
olka25 wrote:Witajcie nowe dziewczynki w naszym wątku
Im nas więcej, tym weselej
Fucina, dopisz się do listy styczniówek, bo widzę, że Bietka już dopisana
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit?pli=1#gid=0 -
Ewelina88 wrote:Dobijecie mnie! Tak mi gorąco, że chyba włożę głowę pod kran! Makijażu już nie mam, spodnie całe mam na dupie mokre od siedzenia na fotelu, jeść nic nie mogę przez ten upał, słabo mi i pęknie mi chyba zaraz łeb! O nagach już nie wspomnę. Dni tak upalne jak dzisiejszy powinny być wole od pracy. Do urlopu jeszcze 3 tyg.
-
Ja też chodzę do pracy, mimo mdłości od samego początku, bo wiem, że w domu nie było by mi lepiej, a jakoś się można przemęczyć... I opłaciło się, ostatnio szefowa wynagrodziła mój trud premią
Mam zamiar chodzić do świąt w grudniu, zobaczymy, czy dam radę
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Fucina wrote:Kobitki napiszcie mi jak mam się dopisać do listy bo ciemna jestem w te klocki, i jak dodać suwaczek
żeby dodać suwaczek kliknij na którykolwiek suweczek którejś z nas, przeniesie Cię na stronę, tam wybierzesz swój, wpiszesz dane i wygenerujesz kod, który trzeba przekopiować i wpisać w ustawieniach (górny prawy róg) w zakładce społeczność
a jeżeli chodzi o listę klikasz na puste pola wpisuje dane i zapisujesz/udostępniasz -
aswariatka wrote:Ja też chodzę do pracy, mimo mdłości od samego początku, bo wiem, że w domu nie było by mi lepiej, a jakoś się można przemęczyć... I opłaciło się, ostatnio szefowa wynagrodziła mój trud premią
Mam zamiar chodzić do świąt w grudniu, zobaczymy, czy dam radę
-
Witajcie dziewczyny
Ja też w pracy siedzę, na szczęście jestem na swoim więc nikt mi na ręce nie patrzy, a na dodatek w sklepie mam przyjemne 25st, a nie tak jak w domu czy na dworze
Myślę, że do października powinnam wytrzymać, tym bardziej, że właściwie żadnych nieprzyjemnych objawów nie mam
Fucina lubi tę wiadomość
-
leżę sobie na górze na łóżeczku a z dołu zalatuje straszny smród... jakby jakiś spocony, niemyty przez miesiąc, facet nade mną stał.. blech blech..
a to tylko moja teściowa obiad przygotowuje...smażoną cukinię z mięsem mielonym... chyba to oznacza jedno... dziś obiadu nie zjem...
Ewelina88, Wiki81, Sarnaa lubią tę wiadomość
-
olka25 wrote:Otwierasz listę, klikasz dwa razy w okienku, w którym chcesz pisać i piszesz. Jak zadziała wszystko dobrze, to tak powinno być. Dopisz się na samym końcu, ja później poprzesuwam zgodnie z terminem porodu z ostatniej miesiączki
Co do suwaczka, to kliknij w suwaczek u którejś z nas, przeniesie Cię na stronę z suwaczkami, ustaw swój i na koniec wyświetli ci linki do skopiowania. Skopiuj ten z początkiem [url=... i wklej go w podpisie - tam gdzie masz podpisane "Dorota". -
jonka91 wrote:Viv a zanosiłaś do kadr zaświadczenie o ciąży? Taką malutka karteczkę od lekarza prowadzącego, stwierdzającą, że jesteś w ciąży w tym i tym tygodniu, z pieczątką i podpisem? Bo jeżeli nie to wypłacają Ci 80%, a nie 100% wynagrodzenia. Ja w ciąży dostaje trochę więcej, ale nieznacznie
Nie trzeba karteczek dodatkowych na zwolnieniu jest wpisywany KOD B i tego trzeba pilnowac wtedy placi sie 100%, tylko to,100% niemrowna sie 100% pensji jaka dostawalysmy po jego przepracowaniu.
Chorobowe to srednia z 12 ost. M-cy jezeli nie bylo chorobowego w ciagu do tylu liczac 60 dni brutto 12 m-cy dzielisz na 12 uzyskujesz podstawe do wyplaty zasilku nastepnie podstawe dzielisz przez 30 -wynika to z ust. O zasilkach- i mnozysz 100% to jest dzienna stawka oczywiscie odejmujesz od niej jeszcze podatek i skl.zdr. Wiec jezelisz dostajesz 100 zl na dzien to 100% zasilku to bedzie jakies 90 %.
POLEcam sie w spr.kadrowych czy placowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 14:27
jonka91, Ag..., Viv78 lubią tę wiadomość
-
Fucina wrote:Dzięki dziewczyny za pomoc, udało mi się z suwaczkiem. Niestety z listą mam problem bo ponoć mam złą wersje prograu explorera i nie da się nic wpisać w okienko. powalcze jeszcze z tym, ale nie wiem czy sie uda.
spróbuj w innej przeglądarce, najlepiej w firefoxieFucina lubi tę wiadomość
-
A ja dziś się nie wyspałam. Strasznie bolało mnie podbrzusze z lewej strony. Takie straszne kłucie. Przestraszyłam się, ale już mi przeszło.
Dziś zeżarłam wieeeelki talerz frytek z papryką słodką. Ależ się najadłam. Zaraz się biorę za obiad, choć mąż pewnie dopiero wieczorem wróci znowu.
Swoją drogą ile ten mój Mąż ma kupione rzeczy dla dziecka.Aż się przeraziłam jak mi pokazywał.
Myślę, że właśnie dziś wymyśliłam imię dla naszej córeczki.Teraz musi tylko zostać zaakceptowane przez Męża. Początkowo myślałam o Lilianie, bo nie jest w moim regionie popularne. Potem myślałam o Hani, ale moja siostra sobie je zarezerwowała. Aż w końcu wymyśliłam. Alicja, Ala - mi się podoba i pasuje do nazwiska.
jonka91, Ewelina88, Ag... lubią tę wiadomość
-
Agus89 wrote:A ja dziś się nie wyspałam. Strasznie bolało mnie podbrzusze z lewej strony. Takie straszne kłucie. Przestraszyłam się, ale już mi przeszło.
Dziś zeżarłam wieeeelki talerz frytek z papryką słodką. Ależ się najadłam. Zaraz się biorę za obiad, choć mąż pewnie dopiero wieczorem wróci znowu.
Swoją drogą ile ten mój Mąż ma kupione rzeczy dla dziecka.Aż się przeraziłam jak mi pokazywał.
Myślę, że właśnie dziś wymyśliłam imię dla naszej córeczki.Teraz musi tylko zostać zaakceptowane przez Męża. Początkowo myślałam o Lilianie, bo nie jest w moim regionie popularne. Potem myślałam o Hani, ale moja siostra sobie je zarezerwowała. Aż w końcu wymyśliłam. Alicja, Ala - mi się podoba i pasuje do nazwiska.
Agus89 lubi tę wiadomość