*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Viv78 wrote:Ja wczoraj odebrałam Angel sound i usłyszałam
konieczny do tego jest żelik jakiś (jestem w 17 tygodniu).
A tak z innej beczki,jak to jest ze zwolnieniami w czasie ciąży? Wczoraj dostałam wypłatę pomniejszona o kilkaset złotych . Nie dopelnilam jakichś formalności? Może trzeba złożyć jakiś dodatkowy kwit w kadrach? Napisałam do nich maila ale pewnie trochę mi przyjdzie poczekać na odp bo to korpo.
A jakbym była na zwolnieniu dłużej niż 30 dni to już płaci ZUS?
Na pewno się orientujecie w temacie, ja jestem kompletnie zielona, wstyd się przyznać.
a mialas wypisane B- jako ciążowe? to powinno byc 100% platne, a nawet slyszalam ze powinno byc wiecej bo nie odprowadza sie wtedy skaldki zdrowotnej czy cos.
Ja dzis dostalam normalna wyplate ale zobacze za miesiac tez, bo fakt po 30 dniach placi juz ZUS. Napewno kadry wyjasnia ci szczegolowo co i jak ( btw daj znac co napisali- ja tez korpo)
ja mam dodatek mieszkaniowy do pensji ( od niego tez skladki) wiec zastanawiam sie czy ciagle go bede miala jak ZUS mi bedzie placil czy nie, zobaczymy za miesiąc:)w umowie o dodatek mam napisane ze po 30 dniach nieobecnosci mam go zatrzymany no ale przez pol roku mialam wliczane do pensji brutto wiec moze ZUS to jakos uwzgledni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:19
Viv78 lubi tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Ewelina a jaki to model detektora? Ja zamówiłam BabySound B i nie sprawdziłam od kiedy ma wpisane możliwość podsłuchu.
Wieczorem zadzwoni T do tej koleżanki i zapyta od którego tygodnia używała.
-
Ag... wrote:blee, jakies takie wogole nabrzmiale mam dzis te cycochy.
Ale w sensie ze to normalne i zostawic je w spokoju? czy wyciskac to?po prostu cycochy przygotowują się do innej roli a nie tylko ładny wygląd i miętoszenie
Ag... lubi tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Kurde nie pamiętam bo to, jak się okazało mojemu Mężowi koleżanka przywiozła z UK, niby używany a jak nowy ale nic nie słychać tylko tak jakby wody płodowe i pukanie w brzuch czasem. Mąż stwierdził, że nawet jakiś tam pies mu szczeka!!!!???? Ale jak byk napisane jest że od 3 trymestru.
Wieczorem zadzwoni T do tej koleżanki i zapyta od którego tygodnia używała.
Kochana przepraszam, przypomnialo mi sie:D
Jas pyta taty:
-Tato,dlaczego ty z mama macie biala skóre,a ja czarna?
-Synu,ciesz sie ze nie szczekasz,taka balanga byla..
renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Dzięki AG, jak odpisza to dam oczywiście znać.nie zwróciłam uwagi na to B, ale myślę że u gina dobrze to wystawili.
A z tymi 30 dniami to chodzi o zwolnienie ciurkiem brane czy może skumulowane w danym miesiącu?
Z tym dodatkiem to Ci niestety nie pomogę -
Viv78 wrote:Dzięki AG, jak odpisza to dam oczywiście znać.nie zwróciłam uwagi na to B, ale myślę że u gina dobrze to wystawili.
A z tymi 30 dniami to chodzi o zwolnienie ciurkiem brane czy może skumulowane w danym miesiącu?
Z tym dodatkiem to Ci niestety nie pomogę
ciurkiem:)
to akurat wiem bo moj zakres obowiazkow zachacza lekko o spraw kadrowe, po 30 dniach ciaglej nieobecnosci musisz tez miec ponowne badania lekarskie przed powrotem do pracy.
swoja droga ale by bylo jakbysmy tak brali caly miesiac, jeden dzien do pracy i tak non stop- pracodawca by mnie zabil chyba:)
slyszalam o przypadkach ze dziewczyny biora zwolnienie na tydzien ( co tydzien) i Zus nie ma mozliwosci kontroli wtedy bo jak zwolnienie do nich dotrze to juz jest nieaktualne. to dpiero chamstwo.Viv78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem przerażona, czytam że po CC(chce na życzenie) będę mogła wrócić na fitness/siłownie dopiero po pół roku! a ja chciałam już na lato wypracować spowrotem formę.. zaczęłam się zastanawiać nad zwykłym porodem z znieczuleniem ZZO ponieważ szybciej można zacząć ćwiczyć...
ohAg... lubi tę wiadomość
-
ja mam kumpele ktora miala usuwana ciaze pozamaciczna ( trafila w ostatniej chwili do szpitala), ale ciecie wlasnie jak do CC.
Wysportowana dziewucha maksymalnie i mimo ze miesnie silne miala wlasnie 6mcy przerwy, ale powrot do formy jej zajal duuuzo mniej niz dziewczyny ktore nie cwicza i miesnie brzucha maja slabe ( pozniej podobno chodza takie zgiete)
ja nie cwicze za bardzo i wlasnie obawiam sie CC, jestem zdecydowana za ZZO, twierdze ze po to są znieczulenia zeby z nich korzstac:).Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:37
-
ania_29 wrote:U kogo jest chłodniej? U mnie jest gorąc niesamowity. Szłam kawał drogi pod stromą górę w pełnym słońcu. Zdycham...
O 15 wizyta, bez łaski!
Dobra, 2 strony mam do nadrobienia. Wracam do czytania
U mnie leje od wczoraj od 17:) cud miód pogoda:D -
i dlatego właśnie ja nie chcę żadnej cesarki po porodzie naturalnym biegałam (w sensie że swobodnie funkcjonowałam) już po 2 tygodniach a do ćwiczeń wróciłam po miesiącu najpierw delikatnie dla rozruchu a po 2 miesiącach od porodu wróciłam do normalnego trybu życia na pełnych obrotach