*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja się witam
W końcu się chłodniej nieco zrobiło, nareszcie bo już miałam tego dość!!! Ja tak jak pisałam wczoraj pierwszy raz stała klientka dyskretnie zapytała czy będzie bobasek, także już powoli myślę, że coraz częściej ludzie będą NAS zauważać
Już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty u gina, mam za tydzień w czwartek, wtedy ma też mi dać skierowanie na EKG dzidziola:) a na nim jest szansa, że dowiemy się kto tam w moim brzuszku mieszka...
Paula dbaj o siebie!!!( wiedziałam, że moc naszych kciuków zdziała cuda ;p)
Miłego dnia -
renia83 wrote:U mnie już baaardzo widać że jestem w ciąży
brzucholka wydęło szybciutko, nie wiem czy to przez fakt że to moja 2 ciąża ale w ostatniej byłam 10 lat temu więc nie wiem w każdym razie brzusio mam już pokaźny i mój mężuś mówi że codziennie jest większy
www.styczniowki2015.phorum.pl -
MartaKD wrote:Moja ciąża donoszona do tego momentu pierwsza,więc może dlatego aż tak nie widać.Właśnie mówią,że w kolejnych ciążach szybciej i więcej widać i że ruchy się wyczuwa wcześniej.
Wiem jak czuć ruchy i to nie jest towww.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:ja mam LG kupiona rok temu. Zaleta jej jest to że jest cicha. Pobieranie wody słychać najgłośniej. A oprócz standardowych programów ma "Pranie cichę" dodatkowo
http://www.electro.pl/Pralka_LG_F_14A8TDS-sE031174.html?gclid=CM_Kvun76b8CFbPJtAodPVwAdA
coś takiego.
Jednak teraz wszystkie pralki sa dobre, oczywiście podziałają tyle ile maja gwarancji.
No i gdybym wówczas mogła pewnie bym wolała Miele
Wiki co ma w sobie Miele oprocz tego ze kosztuje ok 7 tys? faktycznie przeklada sie na jakosc? mąż mial cale wyposazenie miele w poprzednim mieszkaniu jak bywal w szwajcarii na delegacjach, bo u nich to sandard ale facet ci o pralce nie opowie:)
a teraz mamy sprzet jakiejs innej marki szwajcarskiej ZUG- no ale nie spotkalam sie z nia nigdzie poza szwajcarią, a mialam nadzieje poznac miele i zobaczc czy te ceny to tylko ceny czy cos jeszcze:) -
Uch jak gorąco!! witam się w ten kolejny upalny dzień...chyba dziś z domu nie wychodzę bo u mnie o 8 rano było już prawie 30 st :p
Paula i Malenq cieszę się że na wizytach wszystko ok!!!
Ja ciągle czekam na wyniki PAPPA, minęły już 2 tyg ale nie dzwonią hmm..A wy co już robiłyście te badanko to długo czekałyście na wyniki?
Miłego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:04
-
jonka91 wrote:Ewelina ja sobie kupiłam taką, czekałam 3 dni na przesyłkę, jest mega przewiewna
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/sukienka-ciazowa-119113-1.html
Cześć dziewczyny. Bardzo fajna ta sukienka. Chyba ją kupię. Ja wczoraj w końcu zrezygnowałam z zakupów bo średnio się czułam. Dziś to jakiś koszmar. Głowa mi pęka, mdłości mam i podbrzusze mnie pobolewa. Do tego wczoraj dostałam mój detektor. Ale nic nie słychać, tylko takie bulgotanie i wczoraj wieczorem słyszałam tak jakby ktoś mi pukał w brzuchu. Potem czytam instrukcje a tam napisane, że stosować od 3 trymestru. Ale zła jestem...
W ogóle mam od wczoraj jakieś przeczucia, że coś jest nie tak i sama nie wiem czy przez to mnie podbrzusze boli, że tak sobie wkręcam czy faktycznie jest coś nie tak. -
Cześć to znowu ja, trochę Was czytam, ale nie zawsze mam czas, aby coś napisać.
Ewelina, to my chyba tylko tu we dwie mamy jeszcze mdłości. Mi minęły na 4 dni w zeszłym tygodniu, ale od soboty znowu... do 10 wymioty i mdłości... to takie męcząceI do tego (tak jak Ciebie) boli mnie głowa strasznie... W sobotę, chyba trochę się nadwyrężyłam, bo dużo sprzątałam (po remoncie w mieszkaniu) choć i tak się oszczędzałam...
-
M4DZI4 wrote:Uch jak gorąco!! witam się w ten kolejny upalny dzień...chyba dziś z domu nie wychodzę bo u mnie o 8 rano było już prawie 30 st :p
Ja ciągle czekam na wyniki PAPPA, minęły już 2 tyg ale nie dzwonią hmm..A wy co już robiłyście te badanko to długo czekałyście na wyniki?
Miłego dzionka
Ja robiłam test PAPPA i wynik ma być po 10 dniach. -
A ja przed chwilką w c&a zamówiłam sobie strój kąpielowy...tak sie jakoś na basen nakręciłam, a nie mam w czym iść ;p ( z dwuczęściowego mi piersi wypadają;p) a że przecena bo 35 zł to nie szkoda
Pierwszy raz on-line więc mam nadzieję, że nie będę musiała tego odsyłać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:13
-
bluegirl89 wrote:A ja przed chwilką w c&a zamówiłam sobie strój kąpielowy...tak sie jakoś na basen nakręciłam, a nie mam w czym iść ;p ( z dwuczęściowego mi piersi wypadają;p) a że przecena bo 35 zł to nie szkoda
Pierwszy raz on-line więc mam nadzieję, że nie będę musiała tego odsyłać..
Oby nie:), ale w C&A to chyba mozesz oddac w sklepie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:16
jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kochane
Aswariatka i Ewelina nie jesteście same z mdłościami, ja mam codziennie o różnych porach, z powodu widoków, zapachów lub głodu, a wymioty co dwa trzy dni tez są, ale nie ma tragedii, choć mam nadzieję, że niedługo sie to skończy i znów bedę mogła sobie gotować dobre obiadki
Madziu wynik pappa odbiorę dopiero w czwartek niby ma byc dzis do odbioru ale nie mam jak podjechac w czwartek bedzie prawie dwa tygodnie
sam wynik z krwi pobieranej w pt byl w pn po południu na wynikach online, ale z normami dla nieciężarnych a w sobotę dostaąłm smsa od lekarza, że wynik w normie i do odbioru od wtorku -
nick nieaktualnyM4DZI4 wrote:Uch jak gorąco!! witam się w ten kolejny upalny dzień...chyba dziś z domu nie wychodzę bo u mnie o 8 rano było już prawie 30 st :p
Miłego dzionka
Madziu ja wyniki miałam po 7dniach na mailu, bo tak prosiłam...więc nie wiem czemu u Ciebie tak długo....
masz rację - strasznie u nas gorąco....
a jak się czujesz? już psychicznie lepiej? mam nadzieję, że tak:)
jak tam Twoje maleństwo ruchliwe?
-
Ewelina88 wrote:Cześć dziewczyny. Bardzo fajna ta sukienka. Chyba ją kupię. Ja wczoraj w końcu zrezygnowałam z zakupów bo średnio się czułam. Dziś to jakiś koszmar. Głowa mi pęka, mdłości mam i podbrzusze mnie pobolewa. Do tego wczoraj dostałam mój detektor. Ale nic nie słychać, tylko takie bulgotanie i wczoraj wieczorem słyszałam tak jakby ktoś mi pukał w brzuchu. Potem czytam instrukcje a tam napisane, że stosować od 3 trymestru. Ale zła jestem...
W ogóle mam od wczoraj jakieś przeczucia, że coś jest nie tak i sama nie wiem czy przez to mnie podbrzusze boli, że tak sobie wkręcam czy faktycznie jest coś nie tak.
Ewelina a jaki to model detektora? Ja zamówiłam BabySound B i nie sprawdziłam od kiedy ma wpisane możliwość podsłuchu.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ja wczoraj odebrałam Angel sound i usłyszałam
konieczny do tego jest żelik jakiś (jestem w 17 tygodniu).
A tak z innej beczki,jak to jest ze zwolnieniami w czasie ciąży? Wczoraj dostałam wypłatę pomniejszona o kilkaset złotych . Nie dopelnilam jakichś formalności? Może trzeba złożyć jakiś dodatkowy kwit w kadrach? Napisałam do nich maila ale pewnie trochę mi przyjdzie poczekać na odp bo to korpo.
A jakbym była na zwolnieniu dłużej niż 30 dni to już płaci ZUS?
Na pewno się orientujecie w temacie, ja jestem kompletnie zielona, wstyd się przyznać.