X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :) W końcu się chłodniej nieco zrobiło, nareszcie bo już miałam tego dość!!! Ja tak jak pisałam wczoraj pierwszy raz stała klientka dyskretnie zapytała czy będzie bobasek, także już powoli myślę, że coraz częściej ludzie będą NAS zauważać :D
    Już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty u gina, mam za tydzień w czwartek, wtedy ma też mi dać skierowanie na EKG dzidziola:) a na nim jest szansa, że dowiemy się kto tam w moim brzuszku mieszka... :D
    Paula dbaj o siebie!!!( wiedziałam, że moc naszych kciuków zdziała cuda ;p)
    Miłego dnia

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    U mnie już baaardzo widać że jestem w ciąży :) brzucholka wydęło szybciutko, nie wiem czy to przez fakt że to moja 2 ciąża ale w ostatniej byłam 10 lat temu więc nie wiem w każdym razie brzusio mam już pokaźny i mój mężuś mówi że codziennie jest większy :)
    ja tez w ciąży byłam 10 lat temu i teraz mam bardzo duży brzuch. Nie da się go nie zauważyć.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Moja ciąża donoszona do tego momentu pierwsza,więc może dlatego aż tak nie widać.Właśnie mówią,że w kolejnych ciążach szybciej i więcej widać i że ruchy się wyczuwa wcześniej.
    Ja mam duzy brzuch bo to kolejna ciąża, a z tymi ruchami to sie niepokoje mocno, bo ja niestety jeszcze nie czuję tych wyraźnych, czasami cos tam przemknie w brzuchu, ale moim zdaniem to bardziej jelita.

Wiem jak czuć ruchy i to nie jest to

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pralkę Whirlpool jak wszyscy w rodzinie i powiem Wam, że działa długo. Mamie poprzednia padła po 14 latach a tą obecną ma już z 7. Moja ma dopiero 3 lata ale działa bez zarzutu...
    I szczerze powiedziawszy jak piorę tylko na 1 programie hehe :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy pralkę Indesit - najprostszą. Planujemy kupić pralko-suszarkę Samsunga, ale to dopiero w następnym roku. Teraz robimy pralnie w miejsce małego pomieszczenia wc :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale mam dziś leniwy dzień, zero dosłownie zero energii i oczy mnie cały czas pieką jak bym mocno niedospała :( masiakla ;) u mnie dziś 33 st w cieniu i mają być burze więc chyba dlatego ... chyba wracam do łózia :) :) :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    ja mam LG kupiona rok temu. Zaleta jej jest to że jest cicha. Pobieranie wody słychać najgłośniej. A oprócz standardowych programów ma "Pranie cichę" dodatkowo
    http://www.electro.pl/Pralka_LG_F_14A8TDS-sE031174.html?gclid=CM_Kvun76b8CFbPJtAodPVwAdA
    coś takiego.
    Jednak teraz wszystkie pralki sa dobre, oczywiście podziałają tyle ile maja gwarancji.

No i gdybym wówczas mogła pewnie bym wolała Miele

Wiki co ma w sobie Miele oprocz tego ze kosztuje ok 7 tys? faktycznie przeklada sie na jakosc? mąż mial cale wyposazenie miele w poprzednim mieszkaniu jak bywal w szwajcarii na delegacjach, bo u nich to sandard ale facet ci o pralce nie opowie:)
    a teraz mamy sprzet jakiejs innej marki szwajcarskiej ZUG- no ale nie spotkalam sie z nia nigdzie poza szwajcarią, a mialam nadzieje poznac miele i zobaczc czy te ceny to tylko ceny czy cos jeszcze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch jak gorąco!! witam się w ten kolejny upalny dzień...chyba dziś z domu nie wychodzę bo u mnie o 8 rano było już prawie 30 st :p
    Paula i Malenq cieszę się że na wizytach wszystko ok!!! :)
    Ja ciągle czekam na wyniki PAPPA, minęły już 2 tyg ale nie dzwonią hmm..A wy co już robiłyście te badanko to długo czekałyście na wyniki?
    Miłego dzionka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:04

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ewelina ja sobie kupiłam taką, czekałam 3 dni na przesyłkę, jest mega przewiewna :)
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/sukienka-ciazowa-119113-1.html

Cześć dziewczyny. Bardzo fajna ta sukienka. Chyba ją kupię. Ja wczoraj w końcu zrezygnowałam z zakupów bo średnio się czułam. Dziś to jakiś koszmar. Głowa mi pęka, mdłości mam i podbrzusze mnie pobolewa. Do tego wczoraj dostałam mój detektor. Ale nic nie słychać, tylko takie bulgotanie i wczoraj wieczorem słyszałam tak jakby ktoś mi pukał w brzuchu. Potem czytam instrukcje a tam napisane, że stosować od 3 trymestru. Ale zła jestem...
    W ogóle mam od wczoraj jakieś przeczucia, że coś jest nie tak i sama nie wiem czy przez to mnie podbrzusze boli, że tak sobie wkręcam czy faktycznie jest coś nie tak.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć to znowu ja, trochę Was czytam, ale nie zawsze mam czas, aby coś napisać.
    Ewelina, to my chyba tylko tu we dwie mamy jeszcze mdłości. Mi minęły na 4 dni w zeszłym tygodniu, ale od soboty znowu... do 10 wymioty i mdłości... to takie męczące :( I do tego (tak jak Ciebie) boli mnie głowa strasznie... W sobotę, chyba trochę się nadwyrężyłam, bo dużo sprzątałam (po remoncie w mieszkaniu) choć i tak się oszczędzałam...

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Uch jak gorąco!! witam się w ten kolejny upalny dzień...chyba dziś z domu nie wychodzę bo u mnie o 8 rano było już prawie 30 st :p
    Ja ciągle czekam na wyniki PAPPA, minęły już 2 tyg ale nie dzwonią hmm..A wy co już robiłyście te badanko to długo czekałyście na wyniki?
    Miłego dzionka <3

Ja robiłam test PAPPA i wynik ma być po 10 dniach.

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwilką w c&a zamówiłam sobie strój kąpielowy...tak sie jakoś na basen nakręciłam, a nie mam w czym iść ;p ( z dwuczęściowego mi piersi wypadają;p) a że przecena bo 35 zł to nie szkoda :D
    Pierwszy raz on-line więc mam nadzieję, że nie będę musiała tego odsyłać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:13

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    A ja przed chwilką w c&a zamówiłam sobie strój kąpielowy...tak sie jakoś na basen nakręciłam, a nie mam w czym iść ;p ( z dwuczęściowego mi piersi wypadają;p) a że przecena bo 35 zł to nie szkoda :D
    Pierwszy raz on-line więc mam nadzieję, że nie będę musiała tego odsyłać..

Oby nie:), ale w C&A to chyba mozesz oddac w sklepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:16

jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    Aswariatka i Ewelina nie jesteście same z mdłościami, ja mam codziennie o różnych porach, z powodu widoków, zapachów lub głodu, a wymioty co dwa trzy dni tez są, ale nie ma tragedii, choć mam nadzieję, że niedługo sie to skończy i znów bedę mogła sobie gotować dobre obiadki
    Madziu wynik pappa odbiorę dopiero w czwartek niby ma byc dzis do odbioru ale nie mam jak podjechac w czwartek bedzie prawie dwa tygodnie
    sam wynik z krwi pobieranej w pt byl w pn po południu na wynikach online, ale z normami dla nieciężarnych a w sobotę dostaąłm smsa od lekarza, że wynik w normie i do odbioru od wtorku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela i Belldandy napiszcie jak tam po wizytach

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do Waszego grona z mdłościami i wymiotami... W zeszłym tygodniu wymiotowałam chyba ze 4 razy, z tym że jednego dnia aż 3! A to na zapach szynki, kiełbasy albo jajka ?!?

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Miłego dzionka <3

Madziu ja wyniki miałam po 7dniach na mailu, bo tak prosiłam...więc nie wiem czemu u Ciebie tak długo....
    masz rację - strasznie u nas gorąco....
    a jak się czujesz? już psychicznie lepiej? mam nadzieję, że tak:)
    jak tam Twoje maleństwo ruchliwe?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczyny. Bardzo fajna ta sukienka. Chyba ją kupię. Ja wczoraj w końcu zrezygnowałam z zakupów bo średnio się czułam. Dziś to jakiś koszmar. Głowa mi pęka, mdłości mam i podbrzusze mnie pobolewa. Do tego wczoraj dostałam mój detektor. Ale nic nie słychać, tylko takie bulgotanie i wczoraj wieczorem słyszałam tak jakby ktoś mi pukał w brzuchu. Potem czytam instrukcje a tam napisane, że stosować od 3 trymestru. Ale zła jestem...
    W ogóle mam od wczoraj jakieś przeczucia, że coś jest nie tak i sama nie wiem czy przez to mnie podbrzusze boli, że tak sobie wkręcam czy faktycznie jest coś nie tak.

Ewelina a jaki to model detektora? Ja zamówiłam BabySound B i nie sprawdziłam od kiedy ma wpisane możliwość podsłuchu.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakas woda mi leci z sutkow, co to moze byc??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odebrałam Angel sound i usłyszałam :) konieczny do tego jest żelik jakiś (jestem w 17 tygodniu).

A tak z innej beczki,jak to jest ze zwolnieniami w czasie ciąży? Wczoraj dostałam wypłatę pomniejszona o kilkaset złotych . Nie dopelnilam jakichś formalności? Może trzeba złożyć jakiś dodatkowy kwit w kadrach? Napisałam do nich maila ale pewnie trochę mi przyjdzie poczekać na odp bo to korpo.
    A jakbym była na zwolnieniu dłużej niż 30 dni to już płaci ZUS?
    Na pewno się orientujecie w temacie, ja jestem kompletnie zielona, wstyd się przyznać.

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ