*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyania! miałam dziś pisać jak Twój nowy lokator i jak siadłam na forum to zapomniałam!
Fajny słodziak
no i po pierwszej rui wysterylizuj ją bo to bardzo męczące, nawet jeśli nie będzie wychodzić z domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:03
-
nick nieaktualnyHej ja już po wizycie...nie miałam usg, dzisiaj uzupełniał kartę ciąży - doniosłam dzisiaj trochę wyników, zbadał mnie "organoleptycznie" twardość brzucha i zbadał szyjkę...kazał mi nadal pić kawę - na moje bóle głowy, włączył magnez i powiedział, że dobrym pomysłem jest zastąpienie zwykłej wody mineralnej, wodą wzbogaconą w magnez (ja takową piję już od tygodnia)...no i zaprosił na połówkowe
zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
kawa wychodzić na pewno będzie, bo kocur jest wychodzący a drzwi domu często są otwarte w letniej porze roku. Nie utrzymamy jej w 4 ścianach. Zdecydowanie ją wysterylizujemy. Na razie pasuje odgadnąć ile ona może mieć i pójść na pierwszą wizytę do weterynarza
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
Czytam Was cały czas ale jakoś prawie się nie odzywam. Postanowiłam, że spróbuję to zmienićWypowiem się więc na temat hartowania brodawek
Położna w pierwszej ciąży powiedziała, żeby smarować brodawki bephantenem. to maść, którą potem można na pupę dzidziusia zużyć. Myślę, że to może pomóc, brodawki są bardziej elastyczne i nie pękają. Nie wiem czy to pomogło, czy to byl zbieg okoliczności ale nie miałam problemów z bólem, ranami czy czymś podobnym.
@ Zielarka widzę, że długo karmiłaś, możemy sobie rękę podać, mój synek już ma prawie dwa latka i nadal na piersi, nie odstawia się mimo ciążyzielarka, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:A ja tak zupełnie z innej beczki. Kupowała któraś z Was ostatnio pralkę? Musimy kupić nową, a nie wiem, jaki model wybrać, co będzie najwygodniejsze przy dziecku?
Dwa lata wstecz kupiłam "zrzuconą" pralko-suszarkę za 750zł Hotpointa Aquarius A++ 7kg ładowności, mam tam funkcję prania ubranek dziecięcych w 40stpo wyciągnięciu na chwilkę rozwieszam by "doschły" i bardzo sobie chwalę. Jednak jest to angielska pralka i w pl można ją dostać tylko od handlarzy
-
Kobietki co robicie na przeziębienie?
Mnie nietypowo bo teraz dopadło - chyba przez klimatyzację w aucie. Mam ból gardła (migdałki już mnie nie bolą bo wycięłam je parę lat temu) i katar.
Co bierzecie w takich sytuacjach? Idziecie do lekarza czy próbujecie domowych sposobow?
Ag... lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:A masz jakiś konkretny model na myśli? Nie zakładałam pralkosuszarki, ale raczej na wysokie obroty wirowania, żeby wyjmować prawie suche pranie
w PL mam pralke ktora ma wysokie obroty wirowania ( aczkolwiek producenci nie zalecaja ich czesto uzywac bo skracaja " zycie" pralki) i jednak pranie zawsze trzeba dluzej lub krocej suszyc.
a z suszarka dla dziecka idealnie- wyciagasz suche i mieciutke i wkladasz do szafki od razu.isabelle lubi tę wiadomość
-
Welina wrote:Kobietki co robicie na przeziębienie?
Mnie nietypowo bo teraz dopadło - chyba przez klimatyzację w aucie. Mam ból gardła (migdałki już mnie nie bolą bo wycięłam je parę lat temu) i katar.
Co bierzecie w takich sytuacjach? Idziecie do lekarza czy próbujecie domowych sposobow?
jejku zas dalam like zamiast cytuj:/
tantu verde na gardlo mozna, do ssania Isla albo Prenalen a na katar to chyba tylko inhalacje.
Zdrowka:)
-
isabelle wrote:A ja tak zupełnie z innej beczki. Kupowała któraś z Was ostatnio pralkę? Musimy kupić nową, a nie wiem, jaki model wybrać, co będzie najwygodniejsze przy dziecku?
Ja mam taka pralke od kilku miesiecy http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-agd/samsung-wf60f4e0w0w,szczegoly.html
U nas sie sprawdza jest cicha ma zabezpiecz.przed otwieraniem,rozmej dlugosci pranie od stopnia zabrudzenia i co jest najwazniejsze regulujesz wirowanie ilosc obrotow nie w kazdym programie wszystko jest dostepne ale zawsze mozna pokombinowac i wywirowac mocniej.
I jeszcze jedno mamy mopsa i full klakow z niej jak narazie pralka mieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 22:53
-
ania_29 wrote:A, to na pewno nie. Nie daję jej więcej jak 2,5 miesiąca
Jest malutka, na zdjęciach wygląda na większą i sama się większej kici spodziewałam
jak spojrzałam na nią to pomyślałam, że ma max 3 miesiącejest prześliczna i ma bardzo bystre oczęta!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 07:50