X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ania słodzdzzdziaśnnnyyy Kotek. Ma już imię?
    Milka :) Została znaleziona w Krakowie na wale wiślanym przez naszych byłych sąsiadów. Ktoś chyba chciał się jej pozbyć... :) Istny żywioł :D

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania! miałam dziś pisać jak Twój nowy lokator i jak siadłam na forum to zapomniałam!:) Fajny słodziak :)

no i po pierwszej rui wysterylizuj ją bo to bardzo męczące, nawet jeśli nie będzie wychodzić z domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:03

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wam zazdroszczę u mnie cisza :( ale na całe szczęście w środę mam wizytę :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania ale słodziak;)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie...nie miałam usg, dzisiaj uzupełniał kartę ciąży - doniosłam dzisiaj trochę wyników, zbadał mnie "organoleptycznie" twardość brzucha i zbadał szyjkę...kazał mi nadal pić kawę - na moje bóle głowy, włączył magnez i powiedział, że dobrym pomysłem jest zastąpienie zwykłej wody mineralnej, wodą wzbogaconą w magnez (ja takową piję już od tygodnia)...no i zaprosił na połówkowe :)

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa wychodzić na pewno będzie, bo kocur jest wychodzący a drzwi domu często są otwarte w letniej porze roku. Nie utrzymamy jej w 4 ścianach. Zdecydowanie ją wysterylizujemy. Na razie pasuje odgadnąć ile ona może mieć i pójść na pierwszą wizytę do weterynarza :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak zupełnie z innej beczki. Kupowała któraś z Was ostatnio pralkę? Musimy kupić nową, a nie wiem, jaki model wybrać, co będzie najwygodniejsze przy dziecku?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oko patrząc, rui jeszcze nie miała, to u kotek jest różnie moja miała w 6 miesiącu, jak już ją dostanie to na pewno tego nie przeoczysz, wtedy będzie robić wszystko by uciec:) (począwszy od próby z oknem przez skok z balkonu na choinki haha)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to na pewno nie. Nie daję jej więcej jak 2,5 miesiąca ;) Jest malutka, na zdjęciach wygląda na większą i sama się większej kici spodziewałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:16

201501145565.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Czytam Was cały czas ale jakoś prawie się nie odzywam. Postanowiłam, że spróbuję to zmienić :) Wypowiem się więc na temat hartowania brodawek :) Położna w pierwszej ciąży powiedziała, żeby smarować brodawki bephantenem. to maść, którą potem można na pupę dzidziusia zużyć. Myślę, że to może pomóc, brodawki są bardziej elastyczne i nie pękają. Nie wiem czy to pomogło, czy to byl zbieg okoliczności ale nie miałam problemów z bólem, ranami czy czymś podobnym.
    @ Zielarka widzę, że długo karmiłaś, możemy sobie rękę podać, mój synek już ma prawie dwa latka i nadal na piersi, nie odstawia się mimo ciąży :)

zielarka, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A ja tak zupełnie z innej beczki. Kupowała któraś z Was ostatnio pralkę? Musimy kupić nową, a nie wiem, jaki model wybrać, co będzie najwygodniejsze przy dziecku?
    pralkosuszarka!

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:

Dwa lata wstecz kupiłam "zrzuconą" pralko-suszarkę za 750zł Hotpointa Aquarius A++ 7kg ładowności, mam tam funkcję prania ubranek dziecięcych w 40st ;) po wyciągnięciu na chwilkę rozwieszam by "doschły" i bardzo sobie chwalę. Jednak jest to angielska pralka i w pl można ją dostać tylko od handlarzy

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    pralkosuszarka!

A masz jakiś konkretny model na myśli? Nie zakładałam pralkosuszarki, ale raczej na wysokie obroty wirowania, żeby wyjmować prawie suche pranie

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki co robicie na przeziębienie?
    Mnie nietypowo bo teraz dopadło - chyba przez klimatyzację w aucie. Mam ból gardła (migdałki już mnie nie bolą bo wycięłam je parę lat temu) i katar.
    Co bierzecie w takich sytuacjach? Idziecie do lekarza czy próbujecie domowych sposobow?

Ag... lubi tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A masz jakiś konkretny model na myśli? Nie zakładałam pralkosuszarki, ale raczej na wysokie obroty wirowania, żeby wyjmować prawie suche pranie
    nie, ale mam tutaj w szwajcarii suszarke i jestem pewna ze po powrocie pod koniec roku kupuje pralko-suszarke. ceny juz są ok 2000zl

w PL mam pralke ktora ma wysokie obroty wirowania ( aczkolwiek producenci nie zalecaja ich czesto uzywac bo skracaja " zycie" pralki) i jednak pranie zawsze trzeba dluzej lub krocej suszyc.
    a z suszarka dla dziecka idealnie- wyciagasz suche i mieciutke i wkladasz do szafki od razu.

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Kobietki co robicie na przeziębienie?
    Mnie nietypowo bo teraz dopadło - chyba przez klimatyzację w aucie. Mam ból gardła (migdałki już mnie nie bolą bo wycięłam je parę lat temu) i katar.
    Co bierzecie w takich sytuacjach? Idziecie do lekarza czy próbujecie domowych sposobow?

jejku zas dalam like zamiast cytuj:/
    tantu verde na gardlo mozna, do ssania Isla albo Prenalen a na katar to chyba tylko inhalacje.
    Zdrowka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:

Ja mam taka pralke od kilku miesiecy http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-agd/samsung-wf60f4e0w0w,szczegoly.html
    U nas sie sprawdza jest cicha ma zabezpiecz.przed otwieraniem,rozmej dlugosci pranie od stopnia zabrudzenia i co jest najwazniejsze regulujesz wirowanie ilosc obrotow nie w kazdym programie wszystko jest dostepne ale zawsze mozna pokombinowac i wywirowac mocniej.
    I jeszcze jedno mamy mopsa i full klakow z niej jak narazie pralka mieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 22:53

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Jonka, na który basen chodzisz?

na ten nowy ząbkowski, tylko już nigdy nie pójdziemy wieczorem! tłum ludzi! najlepiej tak o 8-9 w niedziele w tedy to jak królowa mam swój tor :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A, to na pewno nie. Nie daję jej więcej jak 2,5 miesiąca ;) Jest malutka, na zdjęciach wygląda na większą i sama się większej kici spodziewałam :)

jak spojrzałam na nią to pomyślałam, że ma max 3 miesiące :) jest prześliczna i ma bardzo bystre oczęta! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 07:50

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki! :*

201501145565.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ