X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ania słodzdzzdziaśnnnyyy Kotek. Ma już imię?
    Milka :) Została znaleziona w Krakowie na wale wiślanym przez naszych byłych sąsiadów. Ktoś chyba chciał się jej pozbyć... :) Istny żywioł :D

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania! miałam dziś pisać jak Twój nowy lokator i jak siadłam na forum to zapomniałam!:) Fajny słodziak :)

no i po pierwszej rui wysterylizuj ją bo to bardzo męczące, nawet jeśli nie będzie wychodzić z domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:03

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wam zazdroszczę u mnie cisza :( ale na całe szczęście w środę mam wizytę :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania ale słodziak;)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie...nie miałam usg, dzisiaj uzupełniał kartę ciąży - doniosłam dzisiaj trochę wyników, zbadał mnie "organoleptycznie" twardość brzucha i zbadał szyjkę...kazał mi nadal pić kawę - na moje bóle głowy, włączył magnez i powiedział, że dobrym pomysłem jest zastąpienie zwykłej wody mineralnej, wodą wzbogaconą w magnez (ja takową piję już od tygodnia)...no i zaprosił na połówkowe :)

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa wychodzić na pewno będzie, bo kocur jest wychodzący a drzwi domu często są otwarte w letniej porze roku. Nie utrzymamy jej w 4 ścianach. Zdecydowanie ją wysterylizujemy. Na razie pasuje odgadnąć ile ona może mieć i pójść na pierwszą wizytę do weterynarza :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak zupełnie z innej beczki. Kupowała któraś z Was ostatnio pralkę? Musimy kupić nową, a nie wiem, jaki model wybrać, co będzie najwygodniejsze przy dziecku?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na oko patrząc, rui jeszcze nie miała, to u kotek jest różnie moja miała w 6 miesiącu, jak już ją dostanie to na pewno tego nie przeoczysz, wtedy będzie robić wszystko by uciec:) (począwszy od próby z oknem przez skok z balkonu na choinki haha)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to na pewno nie. Nie daję jej więcej jak 2,5 miesiąca ;) Jest malutka, na zdjęciach wygląda na większą i sama się większej kici spodziewałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:16

201501145565.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Czytam Was cały czas ale jakoś prawie się nie odzywam. Postanowiłam, że spróbuję to zmienić :) Wypowiem się więc na temat hartowania brodawek :) Położna w pierwszej ciąży powiedziała, żeby smarować brodawki bephantenem. to maść, którą potem można na pupę dzidziusia zużyć. Myślę, że to może pomóc, brodawki są bardziej elastyczne i nie pękają. Nie wiem czy to pomogło, czy to byl zbieg okoliczności ale nie miałam problemów z bólem, ranami czy czymś podobnym.
    @ Zielarka widzę, że długo karmiłaś, możemy sobie rękę podać, mój synek już ma prawie dwa latka i nadal na piersi, nie odstawia się mimo ciąży :)

zielarka, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A ja tak zupełnie z innej beczki. Kupowała któraś z Was ostatnio pralkę? Musimy kupić nową, a nie wiem, jaki model wybrać, co będzie najwygodniejsze przy dziecku?
    pralkosuszarka!

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:

Dwa lata wstecz kupiłam "zrzuconą" pralko-suszarkę za 750zł Hotpointa Aquarius A++ 7kg ładowności, mam tam funkcję prania ubranek dziecięcych w 40st ;) po wyciągnięciu na chwilkę rozwieszam by "doschły" i bardzo sobie chwalę. Jednak jest to angielska pralka i w pl można ją dostać tylko od handlarzy

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    pralkosuszarka!

A masz jakiś konkretny model na myśli? Nie zakładałam pralkosuszarki, ale raczej na wysokie obroty wirowania, żeby wyjmować prawie suche pranie

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki co robicie na przeziębienie?
    Mnie nietypowo bo teraz dopadło - chyba przez klimatyzację w aucie. Mam ból gardła (migdałki już mnie nie bolą bo wycięłam je parę lat temu) i katar.
    Co bierzecie w takich sytuacjach? Idziecie do lekarza czy próbujecie domowych sposobow?

Ag... lubi tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A masz jakiś konkretny model na myśli? Nie zakładałam pralkosuszarki, ale raczej na wysokie obroty wirowania, żeby wyjmować prawie suche pranie
    nie, ale mam tutaj w szwajcarii suszarke i jestem pewna ze po powrocie pod koniec roku kupuje pralko-suszarke. ceny juz są ok 2000zl

w PL mam pralke ktora ma wysokie obroty wirowania ( aczkolwiek producenci nie zalecaja ich czesto uzywac bo skracaja " zycie" pralki) i jednak pranie zawsze trzeba dluzej lub krocej suszyc.
    a z suszarka dla dziecka idealnie- wyciagasz suche i mieciutke i wkladasz do szafki od razu.

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Kobietki co robicie na przeziębienie?
    Mnie nietypowo bo teraz dopadło - chyba przez klimatyzację w aucie. Mam ból gardła (migdałki już mnie nie bolą bo wycięłam je parę lat temu) i katar.
    Co bierzecie w takich sytuacjach? Idziecie do lekarza czy próbujecie domowych sposobow?

jejku zas dalam like zamiast cytuj:/
    tantu verde na gardlo mozna, do ssania Isla albo Prenalen a na katar to chyba tylko inhalacje.
    Zdrowka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:

Ja mam taka pralke od kilku miesiecy http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-agd/samsung-wf60f4e0w0w,szczegoly.html
    U nas sie sprawdza jest cicha ma zabezpiecz.przed otwieraniem,rozmej dlugosci pranie od stopnia zabrudzenia i co jest najwazniejsze regulujesz wirowanie ilosc obrotow nie w kazdym programie wszystko jest dostepne ale zawsze mozna pokombinowac i wywirowac mocniej.
    I jeszcze jedno mamy mopsa i full klakow z niej jak narazie pralka mieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 22:53

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Jonka, na który basen chodzisz?

na ten nowy ząbkowski, tylko już nigdy nie pójdziemy wieczorem! tłum ludzi! najlepiej tak o 8-9 w niedziele w tedy to jak królowa mam swój tor :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A, to na pewno nie. Nie daję jej więcej jak 2,5 miesiąca ;) Jest malutka, na zdjęciach wygląda na większą i sama się większej kici spodziewałam :)

jak spojrzałam na nią to pomyślałam, że ma max 3 miesiące :) jest prześliczna i ma bardzo bystre oczęta! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 07:50

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki! :*

201501145565.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ