X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • neharika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Kupiłam używany detektor za 60 zł, stan idealny. Przestanie być potrzebny to go sprzedam dalej :)
    Nadrabiam i na biezaco odpisuję, tez kupilam uzywany za 60<zł i dziala bez zarzutu, baby sound typ A, Wiki polecam, raz na jakis czas poslucham i dzis bezstresowo poszlam na wizyte :-)

Mi sie po dha nie odbija :-) tylko mnie mdli

Wiki81 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, może mając detektor wreszcie wizyty będą bezstresowe.
    Przesyłka ma przyjść jutro.

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Paula ale nas wystraszyłas. Dobrze że już w porządku. A co do wymiarów to też tak mam że są różne. Odpoczywaj.

Mnie dzisiaj boli strasznie głowa. Chyba zaraz sie położę

Paula44 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Nadrabiam i na biezaco odpisuję, tez kupilam uzywany za 60<zł i dziala bez zarzutu, baby sound typ A, Wiki polecam, raz na jakis czas poslucham i dzis bezstresowo poszlam na wizyte :-)

Mi sie po dha nie odbija :-) tylko mnie mdli
    Dzięki za informacje. Ja kupiłam rano BabySound typu B.
    A teraz czekam, jutro może będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dziewczyny, jak to jest z ta luteina? Ja mam 1 opakowanie 50.

W środku 30 tabletek. Ile tego brałyscie? Ja mam co 12 h. Ale nie zapytałam ze stresu jak potem z tej dawki schodzić - bo tak widnieje w ulotce.

Ja miałam końskie dawki 100mg rano i wieczorem i poprostu odłożyłam z dnia na dzień tak jak kazała mi gina. Obawiałam się tego, bo się naczytałam że trzeba stopniowo schodzić, ale nic się nie stało. Najlepiej zadzwoń i zapytaj dla świętego spokoju.

co do rozbieżności rozmiarów, to ponoć normalne bo mój ma bardzo długie nóżki w stosunku do reszty, to się zniweluje przez całą ciązę. Tak jak np tułów w pewnym okresie ciąży jest mniejszy niż główka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 19:13

Paula44 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. wybrałam z moich próbek - testerów wodę perfumowaną Ralph Lauren Romance. Nuty zapachowe: róża, imbir, żółta frezja, biały fiołek, kwiat lotosu, lilia, mech dębowy, piżmo, nagietek. Delikatne, ale dosyć trwałe na mnie. Na lato idealne.

• renia83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja smażę mężusiowi racuchy :) ma lepszy apetyt i zachcianki niż ja w ciąży :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj detektor dopiero w srode dojdzie:/ zamawialam w czwartek i pisalo natychmiastowa wysylka, widac sie tu nie spieszą za bardzo:/

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    moj detektor dopiero w srode dojdzie:/ zamawialam w czwartek i pisalo natychmiastowa wysylka, widac sie tu nie spieszą za bardzo:/
    Ja mam nadzieję, że u mnie będzie szybciej.
    Zobaczymy co wysłuchamy...

Ag... lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ewelina ja sobie kupiłam taką, czekałam 3 dni na przesyłkę, jest mega przewiewna :)
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/sukienka-ciazowa-119113-1.html

Mam taką samą z H&M mama, ale tu zdecydowanie lepsza cena!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nie chciałam. . . ; (

Dziękuję za info odnośnie lutki.

Nasza dzidzia waży 110, 33 g.
    Crl już nie mierzy. .obwód główki 10, 30 cm, brzuszka 8, 26 a nóżki krótkie, bo kość udowa 1, 18 cm.
    Może po mnie taka kaczka mała będzie - kaczorek raczej. .

Czuje ta prawa str cały czas. Nawet boje się wstać do wc. ..

Można uda mi się wkleić zdjęcie jak machał rączka. Widać cała dłoń, potem kciuk wsadził do Buzi a potem "patrzcie ! Trzyma się za uszy! "

Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada deszcz! Jak cudownie, szkoda tylko, że dopiero teraz. Powrót z pracy był koszmarny - tłok, brak klimatyzacji 10 minut przed wysiadką byłam już prawie zielona. Mdłości jednak szybko przerodziły się w dziki napad głodu - chyba wraca mi apetyt!

@Paula44 - tak się cieszę, że wszystko jest ok! Forum na chwilę wstrzymało oddech, bo chyba wszystkie poczułyśmy się już pewnie. Takie sytuacje nie pozwolą nam jednak zapomnieć, że będziemy o nasze dzieci drżeć już chyba zawsze :) Tymczasem dbajcie o siebie dziewczynki, upały nam nie sprzyjają :(

@Belldandy - nawiążę do Twojej sukienki ślubnej, wybrałaś bardzo ładny model. Na twoim miejscu jednak poprosiłabym krawcową o zmianę zapięcia z suwaka na wiązanie. Sukienka jest dopasowana, a nie jesteś w stanie teraz przewidzieć, ile cm przytyjesz, albo czy w ogóle przytyjesz. Zostawianie kilku cm zapasu może nie okazać się dobrym pomysłem - sukienka będzie za luźna albo zbyt ciasna - w żadnej z tych sytuacji nie będziesz czuła się dobrze, a chwilę przed ślubem nie będziesz w stanie dokonać już żadnych korekt. Wiązanie da Ci dużo możliwości regulacji i unikniesz stresu po odbiorze sukienki (oczami wyobraźni widzę posty na forum w stylu "Ratunku! Nie mieszczę się w sukienkę a ślub za 5 dni!" ;)

Dziewczyny, kusicie tymi detektorami. Wzbraniałam się rękami i nogami, a teraz zaczynam się wahać i coraz częściej rozmyślam o zakupie. Na najbliższej wizycie nie będę miała badania USG i zaczynam się zastanawiać, co tam pod pępkiem słychać...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/611511a37b7e.jpg

zielarka, szpilka, ania_29, kejti91, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczek skacze w moim brzuchu :D co za uczucie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 20:11

Kawa, isabelle, Paula44, kejti91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że mój Bąbelek szaleje o tej samej porze co wczoraj :) więc kupując detektor zmarnowałabym tylko pieniądze :)
    Wspaniałe uczucie..

może to przez czekoladę taki aktywny? Zjadłam całą tabliczkę z ryżem preparowanym na raz.. wstyd mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 20:21

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam super że czujecie ruchy. Zazdroszczę oczywiście pozytywnie.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza, ale wiedziałam że tak będzie ;)
    Pokażę Wam naszego nowego członka rodziny :)
    DSC0249jp_esrarps.jpg
    DSC0251jp_esrarpq.jpg

Wiki81, Gwiazdeczka27, MonikaDM, Kawa, Malenq, zielarka, renia83, jonka91, M4DZI4, neharika lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze dostaniecie swoją porcję kopniaków :D

MartaKD lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania słodzdzzdziaśnnnyyy Kotek. Ma już imię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zaczynam panikowac. Przepraszam. Mam takie dziwne uczucie w pochwie tak mnie cos dziwnie boli i mam uczucie wilgoci. Znowu mam schizy czy to nie płyn owodniowy.... zmieniam wkładki a one cały czas wilgotne czy gin by zauważył że coś wycieka?

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ