*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Chanela wrote:Paula będzie dobrze, może to tylko jednorazowe, teraz takie upały że człowiek się męczy przechodząc 5 metrów.
Ja za dwie godziny mam wizytę i badania genetyczne. Oby wszystko poszło dobrze. -
Paula44 wrote:Cześć kochane. Jestem po wizycie. Źródła krwawienia nie ustalono.
W pochwie przy badaniu było czysto. Szyjka zamknięta.
Na usg z małym ok. Łożysko się nie odkleja i Krwiaka też nie ma.
Macica bolesna. Maly jest bardzo duży spofi dni do przodu.
Dostałam nospe mg i luteine pod język. Gdyby nie daj Boże się powtórzyło mam natychmiast przyjechać. Bardzo niskie ciśnienie mam. Mam leżeć w chłodnym.
Maly ssal kciuk!
BOJE się dalej... Dziękujemy za modlitwę i wsparcie.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Paula, tak się cieszę. U mnie to samo było.
Jestem już po wizycie, maluch obrócił się tak, że nic nie było widać, wszystko oczywiście ok, serduszko pięknie bije, młode miało czkawkę
Na usg pessar ok, szyjka ok. Mam zlecone badania i glukozę. Kolejna wizyta za tydzień
A teraz młode szaleje w brzuchu i czuję fikołkiEwelina88, jonka91, Ag..., szpilka, Viv78, ania_29, M4DZI4, Gwiazdeczka27, renia83, Paula44, nix lubią tę wiadomość
-
Ewelina ja sobie kupiłam taką, czekałam 3 dni na przesyłkę, jest mega przewiewna
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/sukienki-i-spodnice/sukienka-ciazowa-119113-1.html
-
Paula czytałam że na tym etapie ciąży można się spodziewać pękających naczynek przez zwiększony przepływ krwi i stąd krwotoki z nosa lub krwawiące dziąsła albo żylaki na nogach i hemoroidy
ja też mam luteine pod język mg i nospe w razie skurczy bo byłam w szpitalu ze stawiającą się macicą + bóle w dole brzucha i krzyża czyli z wczesnymi skurczami a teraz wszystko się uspokoiło tyle że więcej leze niż robię. Także będzie dobrze i głowa do góry
Cynamonek30, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Paula44 wrote:Zaczęłam plamic żywa krwią. Jadę do lekarza. Proszę o modlitwę.
przechodzilam to tez w tym okresie mniej wiecej - krwiak na macicy, dzieciątku to nie zagrozilo, wiec glowa do gory,
luteina i miesiac zwolnienia.
musi byc dobrze!
uff, super ze wszystko graWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 17:46
-
Paula uf....ze ok. Oszczedzaj sie.
Ja po wizycie szyjka ok. zbadal mi ja usg dopochwowo i palpacyjnie. Wymaz z szyjki na chlamydie itp. Ok.czystosc pochwy wynik ok. Troche pozytywow dzisiaj.
Uprosilam by wizyty byly co 10 dni niech oglada szyjke, dostalam leki na bakterie etrococus i potem wymaz jak niebedzie to zaklada szew, chcialabym by ta pieprzona bakteria zniknela i wreszcie mnie zaszyli.
Troche cisnienie mam do nosa bo 140/70, lekarz powiedzial ze jak dqlej taka nerwowa bede to leki mnie czekaja, i w sytuacjach stresujacych mam nie patrzec i brac difergan.
Dzidka lezy na brzuchu, za bardzo aktywna to ona nie byla -
dziewczyny a czy wy w karcie ciąży macie informację zapisaną o stanie szyjki macicy? Mnie ostatnio badał "dowcipnie" i nic nie powiedział, to znaczy powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
A teraz właśnie sobie przypomniałam, że śmiał się ze mnie, bo ja nienawidzę jak ktoś mi tam grzebie i jak siadam zawsze na fotel to zasłaniam twarz rękami i zaczynam sapać jak LORD VADER z Gwiezdnych WojenWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 18:01
ania_29, M4DZI4, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Hahaha
gwiazdeczko...
Ja badania na fotelu nie lubię z jednego powodu - zanim to się pochyli do tyłu, potem zanim wróci do pozycji wyjściowej, to ja bym na zwykły fotel już z 5 razy weszła i zeszłaJa to lubię hop siup i po sprawie
Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
olka25 wrote:To jakiś full-opcja? Do tej pory chodziłam do dwóch ginów i żaden nie miał ruszającego się fotela... ;P
Dobrze że jeszcze jakoś elektrycznie nóg pacjentkom nie rozchyla
chociaż mnie by się takie coś pewnie przydało, bo nie lubię maksymalnie wietrzyć "myszowatej"
Ag..., olka25, renia83, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze siadam " do samego konca" i nie lubie tego tekstu " troszke nizej prosze"
pozniej juz ok
ale raz wypalilam tekstem przed sono hsg:) zrobil mi najpierw USG i mowi no to teraz 2 czesc wizyty a ja na to " ta mniej przyjemna pewnie" zaraz szybko dodalam- nie to zebym byla fanką USG:) myslalam ze splone ze wstydu.
generalnie smiesznie bylo bo jak lekarz wszedl na sale ja lezzalam z nogami rozchylonymi w gorze za parawanem i nie bylo mnie widac, a lekarz wszedl i mowi " Dzien dobry Pani Agnieszko" a w moich myslach... hehe ciekawe po czym mnie poznal:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 18:25
MonikaDM, renia83, isabelle, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jak to jest z ta luteina? Ja mam 1 opakowanie 50.
W środku 30 tabletek. Ile tego brałyscie? Ja mam co 12 h. Ale nie zapytałam ze stresu jak potem z tej dawki schodzić - bo tak widnieje w ulotce.
Nie wiem, co mam powiedzieć. Jesteście kochane. Przepraszam jeśli kogoś zdenerwowalam tym plamieniem. Bardzo się wystaraszylam jak na papierze zobaczyłam krew.
Bol czuje po prawej stronie na dole. Tam jest mały - bo tam jeździł głowica usg.
Jakie wy macie wymiary na usg podawane? Crl i co jeszcze. Bo obwód główki brzuszka i dl kości udowej jest teraz i dziwne takie. Bp jeden wymiar odpowiada 15 tydzień drugi 14 tydzien 4 dzień a trzeci 13 tydzień i 6 dzień.
Lekarz mówi ze jest duży ale takie rozbieżności? -
Paula nie przepraszaj, no coś Ty
A wymiarami się nie przejmuj. Spójrz jacy różni są ludzie - jedni mają dość długie nogi, inni głowę szerszą niż wyższą...
Poza tym - to tylko komputerowe pomiary, obarczone pewnym błędemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 18:51
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
Paula44 wrote:Dziewczyny, jak to jest z ta luteina? Ja mam 1 opakowanie 50.
W środku 30 tabletek. Ile tego brałyscie? Ja mam co 12 h. Ale nie zapytałam ze stresu jak potem z tej dawki schodzić - bo tak widnieje w ulotce.
ja biore jedną rano i jedną wieczorem, ale moze zadzwon i dopytaj jesli masz taka mozliwosc.
i odpoczywaj.