X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wrześniu poszłam na usg piersi. Tak profilaktyczne jak co roku. I masz. Guzek w lewej piersi.

Szok. Łzy. Strach.

Lekarz - trzeba usunąć i badanie. Miał 1cm.

Poddalam się tzw. Biopsji mamotonicznej.

2 tygodnie stresu. Na szczęście niezloslowy. Ale co przeżyłam to moje. Mąż też -"jego mama zmarła na raka piersi :(

Jesteś w ciąży. To na pewno tkanka gruczołowa. Gin Ci nic nie powie. Tylko usg - budowa guza, czy unaczyniony itd. Ale myślę że nie masz powodów do obaw.

Trzymam kciuki za wizyty. Moja za tydzień.

Fryzjera sobie daruje. Nie dam rady.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja miałam weekend pełen imprez. W sobotę w końcu nie pojechałam na te imieniny do teściowej bo parę dni temu mój mąż miału urodziny i w jego brat do nas przyjechał z dziewczyną. Oprócz nich parę osób jeszcze było. Wynudziłam się strasznie bo wszyscy pili a ja tylko soczek, ale zamówiłam potem 2 duże pizze i chyba zjadłam z 6 kawałków. :) Do teściowej pojechałam wczoraj, męża brat też przyszedł. Zjadłam pycha ciasto z malinami i bitą śmietaną (4 kawałki). Ogólnie to teściowa usnęła, teść niedosłyszy to mało gadał, mój Tomek z bratem wypili po 2 piwka, pogadaliśmy w 3 i takie oto imieniny. W sumie się cieszę bo jak mąż składał życzenia to byłam w łazience więc mnie ominęło bo jak wyszłam ciasto kroiła w kuchni. Może to trochę nie ładnie z mojej strony ale nie mogłam się przemóc. Nawet nie wiem czy mówić mamo, czy na pani. Mówię bezosobowo.
    Potem jak wracaliśmy spotkaliśmy znajomych. Posiedzieliśmy trochę w cieniu na ławkach, każdy chciał brzucha dotykać, ale mnie to wkurza. Koleżanka, która ma już dziecko opowiedziała mi o swoim porodzie i się teraz w ogóle nie boję. :)
    Co do hartowania sutków, ja i tak co parę dni robię sobie piling i polewam się raz zimną, raz ciepłą wodą. Skóra jest elastyczna, i ładniejsze piersi są. W ogóle to tak mi strasznie rosną, że jak to się przełoży na pokarm, to pół oddziału wykarmię. :)
    Ale się rozpisałam, idę coś zjeść bo mi się słodkiego chcę no i napić się bo strasznie przez te upały się czuję, nogi bardzo bolą. Ubrałam się trochę jak na plażę do pracy ale mam pozwolenie od szefa. :p

renia83 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) Ja dziś pospałam do 10tej,jakoś tak mi dobrze w łóżczku było!
    U mnie dziś pogoda fajna bo w nocy ostro lało i się fajnie schłodziło :)
    Zielarka,Belldandy,Malenq i Polaola trzymam kciuki za wizyty!!! :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś miałam dzis swój "pierwszy raz"

zakupiłam sobie bluzke z orsaya przez internet, mierzyłam ja kiedys w sklepie tylko nie pamietam czy 36 czy 38, jako że eleaganckie bluzki koszulowe orsayowe 36 są juz na styk albo się w biuscie rozłażą to wziełam 38 to niby bluzka ale taka jakby letnia tunika, wtedy nie wzielam bo kosztowała 120 lub 130 zł, ale teraz za 70 sie szarpnęłam, bo jest w niej miejsce na brzuch

http://www.orsay.com/pl-pl/moda/bluzki/tunika-mit-print-gruen-62170288.html

pierwszy ciuch zakupiony przez internet jupi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:03

cath, Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:

zakupiłam sobie bluzke z orsaya przez internet, mierzyłam ja kiedys w sklepie tylko nie pamietam czy 36 czy 38, jako że eleaganckie bluzki koszulowe orsayowe 36 są juz na styk albo się w biuscie rozłażą to wziełam 38 to niby bluzka ale taka jakby letnia tunika, wtedy nie wzielam bo kosztowała 120 lub 130 zł, ale teraz za 70 sie szarpnęłam, bo jest w niej miejsce na brzuch

ja ostatnio czesto kupuje online, promod czy zara mają to fajne ze mozna za free oddac w sklepie w razie jak nie pasują. a ubrania są nowe, nigdy niemierzone i niepozaciągane czy ubrudzone z pudru. pewnie orsay podobnie bo ma stacjonarne butiki.
    bluzka super:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:12

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Fajna ta tuniczka :) Też szukam czegoś lekkiego, przewiewnego (najlepiej sukienki), która nadawałaby się do kościoła, bo te co sobie wcześniej na allegro zamówiłam są zbyt "rozebrane".
    wychowana w miejskim kościele też często sądze, że moje rzeczy sa zbyt rozebrane i nigdy nie wiem w co sie ubrac, w moim obecnym wiejskim kosciele restrykcje co do ubioru znacznie mniejsze i ciagle sobie obiecuje, ze pojde jak czlowiek w sukience na ramiaczkach i jakos nie moge

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:

Właśnie czytam gazetę a tu ta bluzka z podpisem "hit na lato" :)

Ag..., szpilka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka - bardzo ładna

Powiem,ze ja od pewnego czasu nie przejmuje e się zbytnio tym, ci sobie ksiądz pomysli. Oczywiście nie chodzę do kościoła z piersiami na wierzchu i w mini, ale często mam odkryte ramiona.

Straciłam szacunek dla księży. Nie zapomne widoku procesji w której w upalny dzień proboszcz jedzie na przedzie cabrioletem pod osłona baldachimu a stare babcinki ledwo idą za autem. . . Albo jak w naszej parafii zakonnica zazyczyla sobie komputer w prezencie za przygotowanie dzieci do komunii.
    Za dużo słyszy się o pedofilii , o tym, że w wielki post biskup jadl golonkę, ze ksiądz katolicki ma troje dzieci i każde z inna kobieta. A jak mi znajomy młody ksiądz zaczął opowiadać, co dzieje się w seminarium. ...ze musiał się zamykać na noc, żeby uniknąć gwałtu! To przelało czare goryczy.

Jesteśmy wierzący. Ale do Domu Bozego chodzimy raczej jak nikogo nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 12:48

renia83, MonikaDM lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Szpilka - bardzo ładna

Powiem,ze ja od pewnego czasu nie przejmuje e się zbytnio tym, ci sobie ksiądz pomysli. Oczywiście nie chodzę do kościoła z piersiami na wierzchu i w mini, ale często mam odkryte ramiona.

Straciłam szacunek dla księży. Nie zapomne widoku procesji w której w upalny dzień proboszcz jedzie na przedzie cabrioletem pod osłona baldachimu a stare babcinki ledwo idą za autem. . . Albo jak w naszej parafii zakonnica zazyczyla sobie komputer w prezencie za przygotowanie dzieci do komunii.
    Za dużo słyszy się o pedofilii , o tym, że w wielki post biskup jadl golonkę, ze ksiądz katolicki ma troje dzieci i każde z inna kobieta. A jak mi znajomy młody ksiądz zaczął opowiadać, co dzieje się w seminarium. ...ze musiał się zamykać na noc, żeby uniknąć gwałtu! To przelało czare goryczy.

Jesteśmy wierzący. Ale do Domu Bozego chodzimy raczej jak nikogo nie ma.
    Nie dziwie Ci się
    nasz ksiadz nie jest zły ma swoje wady, ale patrzac na to co się dzieje, nie można na niego narzekać choc czasem mógłby się w język ugryść w trakcie ogłoszeń :)jak w miescie mieszkałam to ponad 10 lat temu mieliśmy takiego proboszcza co na kazdej mszy przygotowujacej do bierzmowania grzmial jaka młodzież jest zła

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah co do księży to opowiem Wam sytuację kiedy sprzedawałam suknię ślubną, dziewczyna która ją kupiła żaliła mi się że ma mieć ślub w piątek, sala ustawiona, fotograf i cała reszta na ten dzień i ksiądz się nie zgodził bo to piątek przecież!
    Poszła więc się pytać w restauracji w której miało się odbyć wesele co ma w tej sytuacji zrobić... i właściciel się tak wkurzył, że zadzwonił przy niej do tego księdza!! Co się okazało, co piątek księża mieli jakieś zjazdy i ten oto ksiądz który się nie zgodził, na te zjazdy zawsze zamawiał w tej restauracji KORYTO (każda pewnie wie co sie tam znajduje GOLONKA, KIEŁBASY itp) właściciel mu tak nagadał ze po chwili do tej dziewczyny dzwoni ksiądz i się zgodził na ślub, bez dyspenzy itp :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po powrocie :) Zaraz nadrobię co naskrobałyście :)
    Brodawki - mam nadzieję że ja od kilku lat mam zahartowane przez męża 035.gif Lubię różne pieszczoty cycuchów ;)

Aaaa... nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kilka dziewczęcych ciuszków. Mam nadzieję że w razie czego uszczęśliwię nimi jakąś mamę :)
    1. Piżamka r.50 M&S - wygląda na nówkę, jakościowo super :)
    DSC0231jp_esrwrns.jpg
    2. Żakiecik 3-6 msc
    DSC0232jp_esrwrer.jpg
    3. Sukieneczka 9-12 msc next
    DSC0233jp_esrwrwp.jpg

Ag..., polaola, jonka91, Ewelina88, renia83, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ten zakiecik cudo! obłędny jest:D

a ja z cyklu male grzeszki jedzeniowe: wypilam wlasnie puszke coli ( chyba 1 w ciazy), cholera jaka dobra:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ciężko tutaj nadrobić zaległości po paru dniach nieobecności. :)

U mnie w Anglii chłodno dzisiaj i deszczowo, aż Wam troszkę zazdroszczę tych polskich upałów. :)

Dziś się zważyłam, cały czas chudnę. Nie wiem czy to dobrze czy nie. Waga już pokazuje 8 kg mniej niż przez ciążą.

Trzymam kciuki za wizyty! :)

PS: Aaaa.. właśnie zobaczyłam na suwaczku, że to już 17 tydzień, czyli 5 miesiąc! :D Ależ ten czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:50

jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam plamic żywa krwią. Jadę do lekarza. Proszę o modlitwę.

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymaj sie, bedzie dobrze i koniecznie daj znac!!!
    ps; nacisnelo mi sie "like" przepraszam ale nie da sie usunąc tego:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę się modlić. Trzymam kciuki.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula..... jestem z Tobą myślami...

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... wsunęłam 2 talerze zupy pomidorowej

Za wizytujące dziewczyny trzymam mocno kciuki!

Pisałyście o ubiorze do kościoła. Akurat na ślubie miałam odsłonięte ramiona, bo wszelkie bolerka były nie w moim guście, ale na niedzielną mszę nie wyobrażam sobie pójść "wygolona". Nie chodzi o szacunek czy jego brak do księży, ale bardziej o odpowiedni strój do miejsca, w którym się przebywa. Na uczelnię czy do szkoły tez nie chodziłam w szortach i bluzeczce na ramiączkach... A do większych świątyń nawet nie wpuszczą, jeśli nie ma się ramion zakrytych przynajmniej krótkim rękawem a spódnica kończy się przed kolanem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:05

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula napisz jak będziesz mogła czy wszystko ok. Jestem z Tobą.

zplX18SyZp.gif
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Zaczęłam plamic żywa krwią. Jadę do lekarza. Proszę o modlitwę.
    odezwij się :( :( :( trzymam kciukasy

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ