*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:Zosiek i Lilian teraz też u mnie na pęczki, więc zostałabym przy Róży
zresztą weź zwykły kalendarz do ręki jest mnóstwo fajnych imion a mało znanych. My się jeszcze zastanawialiśmy nad imieniem Larysa (po przeglądzie kalendarza na nudnych zajęciach na uczelni:) ) Oczywiście to wasz wybór, obecnie taka moda, ale trzeba patrzeć w przyszłość
Dzis rano tez najbardziej mi pasowala rozyczka:) dla chłopca Kostek.
Nam chodzi jeszcze o to ze nie wiadomo w jakim kraju bedziemy mieszkac bo mąż jest dosc mobilny i poki co jest PL-Szwajcaria ale nie wiem co bedzie w przyszlosci:) i chce zeby imie bylo "latwo przetlumaczalne" zeby dziecko nie mialo tak jak on- przemyslaw gdzie problemem jest za granica to powiedziec zeby cie zrozumieli. wiec staralismy sie tez patrzec na imie w kontekscie "międzynarodowym".
Ten Kostek moze srednio pod to sie podciąga ale juz zdecydowane;)
-
nick nieaktualny
-
Ag i ja też zrobiłam swoją listę a mój M wybrał z niej imiona.
Więc u nas będzie Kacper albo Emilia. Wg USG bardziej Kacper hehe
A ja od 3 dni mam problemy jelitowe... pisałam Wam, że boli mnie podbrzusze dziwnie po bokach. Chyba to jednak były mega wzdęciapotem pojawiły się na 1 dzień zaparcia (też brzuch bolał) a wczoraj z kolei - wybaczcie dosłowność - ale jak woda!!! Ale chociaż mi ulżyło... Jakoś mam wrażenie że bardzo 'płytko' mam teraz jelita.
Ważę się co pon i od zeszłego mam +0,2kgAg... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i dopiero teraz się obudziłam. Jecie. ...
Upał jak diabli! Nie ma czym oddychać.
Bell - suknia ładna. Tylko żeby ksiądz nie pomylił słów przysięgi jak się zapatrzy w ten dekolt.
No i pamiętaj, że nie tylko brzuszek Ci urośnie ale cycochy też.
Chciałam dzisiaj iść do fryzjera zrobić coś z resztka moich włosów , ale boję się, że tam padne.Ag... lubi tę wiadomość
-
Paula44 wrote:No i dopiero teraz się obudziłam. Jecie. ...
Upał jak diabli! Nie ma czym oddychać.
Bell - suknia ładna. Tylko żeby ksiądz nie pomylił słów przysięgi jak się zapatrzy w ten dekolt.
No i pamiętaj, że nie tylko brzuszek Ci urośnie ale cycochy też.
Chciałam dzisiaj iść do fryzjera zrobić coś z resztka moich włosów , ale boję się, że tam padne.
Paula ty zboczuchu, toż to ksiądz jest!
jak tak gorąco to moze olej fryzera, poczekaj na chlodniejsze dni.
o jejku ale wlasnie patrze na prognoze w PL i przez 2 tyg ma byc taka patelnia?? masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:24
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Karmiłam piersią dwa lata, dziewczyny nie słuchajcie bzdur o hartowaniu sytków czymś szorstkim, ręcznikiem, szczotką, wszywaniu szorstkich materiałów w stanik by skóra się wzmocniła? zgrubiała? Skóra jest miękka bo ma być elastyczna. Ból i pękanie brodawek jest efektem złej techniki przystawiania dziecka do piersi, dziecko zbyt płytko chwyta brodawkę.
Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
zielarka wrote:Karmiłam piersią dwa lata, dziewczyny nie słuchajcie bzdur o hartowaniu sytków czymś szorstkim, ręcznikiem, szczotką, wszywaniu szorstkich materiałów w stanik by skóra się wzmocniła? zgrubiała? Skóra jest miękka bo ma być elastyczna. Ból i pękanie brodawek jest efektem złej techniki przystawiania dziecka do piersi, dziecko zbyt płytko chwyta brodawkę.
hartowanie czyms szorstkim, szczotką??? kto to wymyslil?
nie wpadlabym na to sama:DWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:32
-
nick nieaktualnyAG u mnie od jutra ma padać, być burzowo ale po 28st.. ale to o pogodzie na śl a dokładniej Jastrzębiu mówię
Zielarka ani przez myśl by mi nie przeszło szorowanie cycuszków czymść szorstkim! Jak wyżej napisałam mi gin poleciła hartować zimną/ ciepłą wodą na przemiennie ale nie podrażnianie ich niepotrzebne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:34
-
Kawa wrote:AG u mnie od jutra ma padać, być burzowo ale po 28st.. ale to o pogodzie na śl a dokładniej Jastrzębiu mówię
Zielarka ani przez myśl by mi nie przeszło szorowanie cycuszków czymść szorstkim! Jak wyżej napisałam mi gin poleciła hartować zimną/ ciepłą wodą na przemiennie ale nie podrażnianie ich niepotrzebne!
a ja na Katowice sprawdzalam tez:) ślązaczko:P burze owszem ale 2 tyg jednak gorąco. -
Kawa wrote:Zosiek i Lilian teraz też u mnie na pęczki, więc zostałabym przy Róży
zresztą weź zwykły kalendarz do ręki jest mnóstwo fajnych imion a mało znanych. My się jeszcze zastanawialiśmy nad imieniem Larysa (po przeglądzie kalendarza na nudnych zajęciach na uczelni:) ) Oczywiście to wasz wybór, obecnie taka moda, ale trzeba patrzeć w przyszłość
Larysa kojarzy mi się z telenowelami brazylijskimi hihi;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ag... wrote:Paula ty zboczuchu, toż to ksiądz jest!
jak tak gorąco to moze olej fryzera, poczekaj na chlodniejsze dni.
o jejku ale wlasnie patrze na prognoze w PL i przez 2 tyg ma byc taka patelnia?? masakra.
Spokojnie, w Kościele będę mieć szal;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyAg... wrote:a ja na Katowice sprawdzalam tez:) ślązaczko:P burze owszem ale 2 tyg jednak gorąco.
Dasz radę co najwyżej będziesz spać do 9-10 później zjeść i posiedzieć na forumi od 15 spać do 19 hahah
tak wygląda u mnie dzień w upał!
Ag... lubi tę wiadomość
-
zielarka wrote:Dziewczyny, o 15 mam wizytę, boję się, trzymajcie kciuki...
Trzymamy, za mnie też proszę o 14;45, żeby guzek nie okazał się guzkiem...zielarka, Ag..., Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
Ja tez mam wizyte o 17.00 i sie trasznie boje, co,z ta moja szyjka,sie,dzieje. Ja myslalam raczej o dotykaniu ich lekkim ucisku czy potarciu, ale na szorowanie szczotka to tylk tylko jakac masochistka mogla wpasc. Moje sa tak delikatne ze tylko gladkie i bawelniane biustonosze mi nie przynosza ich drazliwosci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:21
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
a ja słyszałam, że taka manipulacja przy sutkach, masaże itp mogą przyczynić się do wywołania skurczy , albo też częste masowanie brzucha również do tego się przyczynia... Ale nie mam pojęcia czy to jest fakt czy jednak mit...
Co do karmienia piersią, to tak jak Zielarka powiedziała, złe przystawianie do cyca, albo to , że kobieta ma płaskie brodawki może właśnie przyczynić się do powstawania ran itp. I wcześniejsze hartowanie w takim przypadku nic nie pomaga... Ale ja nigdy sutków nie hartowałam "nie wiem, nie znam się, nie orientuje się, zarobiona jestem"
Są podobno też jakieś nakładki na sutki do karmienia...
Trzymam bardzo mocno kciuki za wizyty, dajcie znać dziewczyny jak byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:22
Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość