*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, zaraz będę nadrabiać zaległości. Chciałam Was zapytać, bo mi wyczerpał się abonament, od którego tygodnia i dnia ciąży belly pokazuje Wam ruchy dziecka? chyba zaraz dokupię sobie abonament, jakoś brakuje mi tych oznaczeń przy serduszkach. życzę Wam spokojnego tygodnia
samych udanych wizyt! dużo uśmiechu
-
neharika wrote:Witajcie, zaraz będę nadrabiać zaległości. Chciałam Was zapytać, bo mi wyczerpał się abonament, od którego tygodnia i dnia ciąży belly pokazuje Wam ruchy dziecka? chyba zaraz dokupię sobie abonament, jakoś brakuje mi tych oznaczeń przy serduszkach. życzę Wam spokojnego tygodnia
samych udanych wizyt! dużo uśmiechu
Jak wyjdziesz w caly kalendarz to widac czesc komunikatu przy serduszku. Ja nie wykupilam abonamentu.pisza,.ze ruchy od 15+0. Zaczynam nasluchiwanieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 07:39
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co wczoraj bylam u kuzynki ktora ma dwutygodniowego synka, i min.,mowila,o bolu przy karmieniu, okazalo,sie ze,na ok. 2 tyg.,przed porodem powinno,sie hartować sutki
wtedy przyzwyczajenie do ssania jest lzejsze
-
Witam Mamuśki i dzieciaczki;)
Dzisiaj idę do swojego gina, będzie to wizyta na NFZ, na którą zapisywałam się przed ciążą, czyli 4 miesiące temu;p Idę sprawdzić ten guzek w piersi,który ostatnio odkryłam, a który nie daje mi spokoju. Niby mogłabym poczekać do 7 sierpnia, gdzie mam wizytę w prywatnym gabinecie, ale skoro i tutaj mam termin, to czemu nie udać się wcześniej, przynajmniej się uspokoję. Oby ten guzek, okazał się jakimś gruczołem czy coś.
Mimo, że nie idę z ciążą, bo tą chcę prowadzić prywatnie, to może uda mi się go namówić by podejrzeć dzidzię, oczywiście o ile w szpitalu w każdym gabinecie jest USG.
Tak z innej beczki. Jutro będę mierzona, aby wreszcie móc zacząć szyć suknię. Sprawa wygląda tak, że nie ma więcej miar... Jutro mierzą, a za około 1,5 miesiąca odbierasz gotową suknię i poprawki robisz we własnym zakresie. Komentować tego nie będę, trudno.
Tak się zastanawiam ile powinnam kazać zrobić sobie zapasu... Obecnie w pępku mam 70,5 cm, a na ślubie będę w 22 tc. Dodam, że troszkę ciężko jest mój model zwęzić ze względu na zdobienia.
Po 5 cm z każdej strony będzie ok? Mniej, więcej? Suknia wygląda na luźną w brzuszku, ale w rzeczywistości taka nie jest;) Halka i te
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:14
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
polaola wrote:Bell piekna ta,suknia widze ze ona ma miejsce na brzuszek, zapytaj czy nie da sie z tylu zrobic gorsetu wtedy masz mozliwosc,wiazania.
brzydko będzie wyglądał tutaj gorset;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy pamiętaj , że właśnie teraz u niektórych kobiet w ciąży brzuchy potrafią rosnąć w ekspresowym tempie , musisz powiedzieć o tym przy mierzeniu. Trudno jest przewidzieć jakiej wielkości brzuch będziesz miała w 22 tygodniu ciąży. Nie wiem jak wygląda tył Twojej sukienki, bo jak jest zapinana na suwak może być problem...
Ale wydaje mi się, że kobietki, które pracują w tym fachu pewnie będą wiedziały ile zostawić tzw. rezerwy w razie czego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 09:39
-
Gwiazdeczka27 wrote:belldandy pamiętaj , że właśnie teraz u niektórych kobiet w ciąży brzuchy potrafią rosnąć w ekspresowym tempie , musisz powiedzieć o tym przy mierzeniu. Trudno jest przewidzieć jakiej wielkości brzuch będziesz miała w 22 tygodniu ciąży. Nie wiem jak wygląda tył Twojej sukienki, bo jak jest zapinana na suwak może być problem...
Ale wydaje mi się, że kobietki, które pracują w tym fachu pewnie będą wiedziały ile zostawić tzw. rezerwy w razie czego
Tak jest na zamek.
Tutaj więcej zdjęć.
http://www.belti.pl/suknie-slubne/suknia-wieczorowa-wd4-789_p_4386.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 09:44
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Wiesz, w sumie ten taki ala pas z diamencikami jest jak by pod biustem a niżej suknia już jest taka zwiewna, że faktycznie nie powinno być z brzuszkiem problemu
Kobitki będą wiedziały ile zostawić miejsca tylko koniecznie wspomnij, że obawiasz się, że brzuszek może urosnąć i będzie problem np. z tym pasem aby nie uciskał za bardzo góry brzuszka. A one już swoje zrobią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 09:52
-
Bell ja mialam podobna sukienke zapinana na zamek, ten pasek ( podobny) mialam trohce nizej, zapiecie bylo nieziemsko trudne bo bylo przejsie pom poziomym a pionowym materialem, a pas mocno sie wbijal i prawie nie moglam nic zjesc. Popros na przymiarce zeby ci to jakos dopasowali zeby cie nie opinala mocno bo bedziesz miala wesele jak w za ciasnych jeansach.
Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry
Na ostatniej wizycie Pani mi tłumaczyła jak HARTOWAĆ sutki i że najlepiej już to zacząć robić. Chodzi o polewanie wodą zimną i ciepłą na przemian jak pod prysznicem się będzie, albo przykładanie kostki lodu i czegoś ciepłego np herbaty w szklance. Ja póki co tego nie robię, ale jak będzie miesiąc do końca to zacznę
Bell co do sukni myślę że masz taki krój sukni że nawet bez przeróbek brzucholek się zmieści, ale dla świetęgo spokoju poinformuj o tym, by się nie okazało że suknia z przodu się podniesie i będzie za krótka
Dziś śniło mi się że będę mieć córeczkę!
Wybrane imiona to Karol lub Adela (Karolek bo już przed ślubem tak ustaliliśmy, a Adelka po mojej babci) imiona w ogóle nie popularne i też o to nam chodziło.Hań mamy już w rodzinie 3, i co chwile widze zdj znajomych na fb z Haniami z chrzcin, urodzin itp
-
Kawa Adelke mam ciotke( siostra dziadka) przecudowna kobieta, pelna energii i checi do zycia, niezwykle pomocna i zyczliwa, wspaniale imie jak dla mnie.
Moja siostra ma kotke Adelke i nawet ciotka sie smieje jak tam jej imienniczka jak dzwoni:)
u mnie po wczorajszej batali zostala Róża, Zosia i Liliana, nie wiem tylko w jakiej kolejnosci. Zosiek tez mnostwo teraz. A hanie chcialam miec tyle lat ze juz chyba mi sie znudzilo to imie:) ale dalej uwazam ze jest sliczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 09:58
-
nick nieaktualnyZosiek i Lilian teraz też u mnie na pęczki, więc zostałabym przy Róży
zresztą weź zwykły kalendarz do ręki jest mnóstwo fajnych imion a mało znanych. My się jeszcze zastanawialiśmy nad imieniem Larysa (po przeglądzie kalendarza na nudnych zajęciach na uczelni:) ) Oczywiście to wasz wybór, obecnie taka moda, ale trzeba patrzeć w przyszłość