X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melula nie martw się:) jeszcze macie mnóstwo czasu przecież. My tylko wstępnie się zastanawiamy bo do brzucha mówię Kostek a jeśli jest tam dziewczynka to powinnam być przygotowana żeby mówić jej po imieniu a nie dziewczynko:) śmiejemy się naraziw i możliwe ze to się milion razy zmieni.
    Co do ruchów to o ile to to o czym myślę to czuje tylko podczas ruchu albo jak siedzę zy leze ale jak przyloze rękę to nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 19:21

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ciekawa jestem co ustaliliście :) My chyba doszliśmy do porozumienia, jeśli można tak to nazwać ;) Prawie na wszystkie, męskie propozycje padała odpowiedź "eeeee...." :D

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ag... ciekawa jestem co ustaliliście :) My chyba doszliśmy do porozumienia, jeśli można tak to nazwać ;) Prawie na wszystkie, męskie propozycje padała odpowiedź "eeeee...." :D
    męskie będzie Kostek, i nie interesuje mnie co on tam pisze na tej karteczce:) Ania Jakie wybraliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 19:23

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my, co do męskich imion mamy zgodę - ja podałam, co mi się podoba, a on, może być, co u małża znaczy dobrze. Ale na dziewczęce nie mam wielkiego pomysłu, co znajdę to podoba mi się tylko chwilę, albo ktoś w rodzinie tak nazwie, albo poznam kogoś z takim imieniem, a mi się nie podoba osoba to rezygnuję... zero nowych pomysłów... a mój żeby mnie wkurzyć wymyślał jakieś dziwne imiona, aż w końcu powiedział, że powie jak się urodzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 19:24

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    my, co do męskim imion mamy zgodę - ja podałam, co mi się podoba, a on, może być, co u małża znaczy dobrze. Ale na dziewczęce nie mam wielkiego pomysłu, co znajdę to podoba mi się tylko chwilę, albo ktoś w rodzinie tak nazwie, albo poznam kogoś z takim imieniem, a mi się nie podoba osoba to rezygnuję... zero nowych pomysłów...
    właśnie jakas masakra u mnie zeby cos dla dziewcYnki wybrac. Mam tak samo jak ty.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra, jak mówisz!

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Szymek albo Natalka, obydwa imiona są w 10-tce najpopularniejszych imion... trudno... ;) Pawełek nie przechodzi akceptacji, nie i koniec ;) A wolę Szymona od Patryka, Łukasza czy Dominika. Franciszki, Miłosze, Tymoteusze itd to nie są propozycje dla nas.. Za to dla dziewczynki mogłoby być więcej propozycji. Kiedyś obydwojgu podobała nam się Magda (nie mylić z Magdaleną ;) ). Tak się jednak przyzwyczaiłam do myśli o Tusi, że nawet nie chciało mi się przeglądać kobiecych imion i pytać się czy mu się podoba, czy nie. O i mamy spokój ;) Drugiego imienia nie wybieramy... :D

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze chciałam mieć Szymona, ale bratowa małża, jak była w ciąży mówiła, że będzie Filip. Jak jej powiedziałam, że u nas jak będzie chłopak to Szymon na bank to oni nazwali syna Szymon Filip i pozamiatane! Więc, jeśli miałby być chłopak to będzie Adam albo Karol - do wyboru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez Szymuś ;) na100% (gdyby była dziewczynka to Agatka).
    Ale my - styczniówki - mamy podobne gusta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo o mnie mówicie-znaczy się o kawie :)

Moje Drogie ja dziś leżąc przed tv położyłam rękę nisko na brzuchu i kilka razy go "dziobnęłam" palcem, ku mojemu zaskoczeniu wyraźnie mnie "dugnął" jakby oddał. Nie mogłam w to uwierzyć i przyłożyłam rękę męża, po mojej "zaczepce" trochę poczekał i znowu oddał, nawet on to poczuł! :)

Teraz czuję się w pełni MAMĄ! :)) Życzę Wam jak najszybszych kopniaczków dla uspokojenia :)

Paula44, jonka91, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się też podoba Agatka :) Już myślałam... kiedyś marzyłam o Basi, ale: tata mówi, że miał konia Baśkę, a teścia żona mówiła, że u nich na kaczki i gęsi woła się basia, basia, basia (coś jak u nas taś, taś) i na krowę mówią Baśka też... i tak padła teoria. Poza tym wczoraj taka jedna Baśka mnie wkur... i poszło... Szukam dalej... może Martyna (moja bratowa marzyła o Martynce, moi bratankowie też mówią, że chcieliby siostrę Martynkę) albo Ala (Alina lub Alicja) i jeszcze Marcelina...
    Sama już nie wiem, to wybór na całe życie - pewne to Adaś i Lolek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 20:08

Malenq, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula czyli już masz kilka propozycji do wyboru. Na pewno coś wybierzecie.
    Kawa fajnie Ci. Ja ze swoim tak nie pogadam. Szturcham, pukam, głaszczę i bąbel ma mnie gdzieś :D Albo nie odróżniam jego kopnięć od ruchu jelit ;) Poczekam na kolejne mocniejsze sygnały... ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś myślałam, że to mały. Lezymy z mężem i mowie ze chyba czuję małego. Polozyl rękę i czeka.

Po chwili - to jelita! Gazy po prostu .

Ja ze nie! Ze to mały.

I..... puściłam bąka! (Wstyd) ;)

Gwiazdeczka27, lwuska55592, ania_29, M4DZI4, Ag..., renia83, jonka91, A.loth, Maud11, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu ja kładę rękę z lekkim naciskiem nieco nad wzgórkiem łonowym tak jak któraś pisała o tym że tam wyszukuje tętno detektorem, wierz mi jak poczujesz to co ja będziesz pewna że to dzidzia a nie ruch jelit :)
    takie wyraźne dugnięcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 20:17

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak sobie Was podczytywałam i nagle tak z 3 razy mnie mocno zakuło 5 cm pod pępkiem (tam gdzie jest dziecko) i się wystraszyłam, to takie uczucie jak taka sekundowa kolka,albo jak by ktoś igłą od środka mnie dźgnął, czy któraś z Was tak miała? Mam wziąć nospę czy wysłać męża po magnez? Wystraszyłam się :( Od razu wlazłam do łózka i jestem w pozycji pól leżącej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 20:19

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka jest cudne. Też znam jedną Helenka - kochana kobita - a jajcara!

olka25 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ja dziś myślałam, że to mały. Lezymy z mężem i mowie ze chyba czuję małego. Polozyl rękę i czeka.

Po chwili - to jelita! Gazy po prostu .

Ja ze nie! Ze to mały.

I..... puściłam bąka! (Wstyd) ;)

Hahahahaha :D

Kawa przykładałam tam łapę i to nie raz ;) Czuję jedynie swój puls. Wczoraj bąble czułam nie po środku, a dość znacznie po prawej stronie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 20:29

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co do chłopca to mamy jednakowe zdanie, co do dziewczynki to ja mam swoje dwa typy, dla męża jeden jest ok drugi nie, przy czym drugi typ jest wg mnie zdecydowanie lepszy. Małż zostawił mi jednak nadzieję mówiąc: masz jeszcze pół roku by mnie przekonać :)
    Pozostaje jeszcze sprawa drugich imion, a muszą być.

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, żadna z Was tak nie miała? W sumie teraz już mi lepiej jak się położyłam, wzięłam też magnez(mąż poleciał do apteki)- kochany
    Mam nadzieję, że to nic groźnego jejuniuuu

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK rezulaty:)
    Kostek na prowadzeniu dla synka,potem remigiusz, jakub, filip i mikołaj

dla dziewczynki wybralismy 7: emilia, hanna, kaja, liliana, róza, zofia i zuza- kolejnosc przypadkowa:)
    awaryjnie marianna i nela- do ponownego rozwanenia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 21:05

cath lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ