X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    A ja mam po białym serze z dzemem lub miodem ;-) akcje chleb z maslem i pomidorem nie solonym ;-) bardzo oszczednie, na obiad daje dzis czadu rosolek z indyka wolowinki i kurczaka z duza iloscia przypalonej cebuli, i zeberko w sosie plus kluski slaskie jak sie nie rozpadna ;-) bo ziemniaki jeszcze mlode no trudno jak sie rozleca to robimy na szybko kasze ;-)

mniam, mniam....tylko oprócz kaszy....jakoś mnie teraz odrzuca...heheh

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche formalności. Wlasnie wypelniam papiery zeby zostac w OFE, jakby ktoras chciala a nie zrobila jeszcze do pamietajcie ze to do konca miesiąca czyli do czwartku:)

Szpilka poprawilam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:52

szpilka, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny troche formalności. Wlasnie wypelniam papiery zeby zostac w OFE, jakby ktoras chciala a nie zrobila jeszcze do pamietajcie ze to do konca tygodnia:)
    a nawet do czwartku

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś fatalnie się czuję :( żadnych mdłości ani nic takiego tylko dosłownie lecę przez ręce :( jest mi tak słabo że masakra jakaś a w głowie cały czas wirówka :( koszmar, zrobiłam sobie zieloną herbatę może mnie trochę wzmocni

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczyny a ja dziś fatalnie się czuję :( żadnych mdłości ani nic takiego tylko dosłownie lecę przez ręce :( jest mi tak słabo że masakra jakaś a w głowie cały czas wirówka :( koszmar, zrobiłam sobie zieloną herbatę może mnie trochę wzmocni

może pogoda? upał pogarsza to wszystko...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak bo upał straszny :/ wypiłam zieloną to ugotuje choć makaron do rosołku mężusia na tyle mi sił wystarczy ale makabra :( ledwo stoję w tej kuchni, byle do wieczora

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie biegam po domku i spiewam fasolki:) postanowilam przesledzic youtube iii... Dziewczyny pamitajcie zeby jesć:)
    https://www.youtube.com/watch?v=oS0jOniHD8g

jonka91, szpilka, Gwiazdeczka27, Paula44, MigoTtTka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wlasnie biegam po domku i spiewam fasolki:) postanowilam przesledzic youtube iii... Dziewczyny pamitajcie zeby jesć:)
    myslisz, że akurat o tym mogłabym zapomniec ?? :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Jeść swoją drogą, ale najważniejsze, to pić w te upały!:)

Ag... lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:58

M4DZI4 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka- no skąd... nie wiem czemu tak myslisz:)

Belldandy- o jakich upalach mowisz:p ??? a serio to nie zazdroszcze wam tych upałów, ja to zawsze 25 max, wiecej moj organizm nie toleruje.

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Bell - nie siej paniki z powodu pryszczy. Ja przed ślubem, nawet jako nastolatka, nie miałam pryszcza - null. Śliczna cera.

Dwa dni przed ślubem - mega syf na środku brody! Był wielki i czerwony. Bolał bardzo.
    Kosmetyczka powiedziala, że lepiej go nie ruszać. Haha.

Mąż jak mnie zobaczył, to śmiał się do łez ;) powiedział że tren zarzucimy do przodu hahaha!

Pryszcz byl. Ślub też. I to jak z bajki - no poza przydeptaniem sukienki pod ołtarzem.

Ale jest co wspominać ;)

Hehe...ja w dzień ślubu tez obudziłam się z wielkim czerwonym czymś przy brodzie...podkład, korektor i puder trochę pomogły :) Ale co tam, ślub był super :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Prawie dwa miesiące, ale zamierzam wyglądać jak i czuć się na nim pięknie, a wiem, że cera może mi to popsuć. Nie lubię się malować, mam bardzo jasną, wręcz porcelanową cerę, do której ciężko jest dobrać odpowiedni podkład, aby pasował kolorem i nie zapychał. Z tym jest straszny problem, czego nie dam, od razu mnie zapycha. Mając jasną cerę i całą twarz w ropnych, czerwonych pryszczach i plamach nie wygląda się zbyt dobrze.

Dodam, że jako nastolatka miałam straszne problemy z cerą co poskutkowało nerwicą z powodu wyglądu jak i wyśmiewania przez innych. Przeszłam dwie kuracje izotekiem, pozbyłam się plam. Nie musiałam się tapetować i koszmar wraca...a wraz z nim wspomnienia.

Łudzę się tylko, że teraz to kwestia hormonów i po ciąży wszystko wróci do normy, jeśli nie to czeka mnie 3 kosztowna kuracja...

Bell teraz sa takie kosmetyki, ze nawet do tak jasnej cer da się rade coś dobrać, sama coś o tym wiem bo mam skórę tak jasną, ze aż prawie transparentną, tylko latem nabiera różowo czerwonej barwy :) Podpytaj kosmetyczki/wizażystki. Tylko poszukaj sprawdzoej, bo byle jaka spapra ci buzię jeszcze bardziej, a pożądna doradzi Ci i zrobi piękny makijaż, dokupisz tylko (nawet u niej) kokretny puder i z głowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hahaha :D

A myślałam że dziwnym połączeniem jest biały ser+powidła... 035.gif

Eee tam...biały ser plus powidła ew. dżem jest pycha. Ja uwielbiam kanapki z żółtym serem i dżemem wiśniowym, mój tata z tuskawkowym ;) Albo uwielbiam pogniecione zimne truskawki z cukrem i makaronem - ulubiony obiad na upały (to uwielbienie też mam po tacie) :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny troche formalności. Wlasnie wypelniam papiery zeby zostac w OFE, jakby ktoras chciala a nie zrobila jeszcze do pamietajcie ze to do konca miesiąca czyli do czwartku:)

Ag... dzięki! :) zupełnie zapomniałabym, a dzięki Twojemu przypomnieniu właśnie z mężem złożyliśmy deklaracje na stronie ZUS. A tak to byłby klops :)

To, że dzięki temu forum z dnia na dzień jestem mądrzejsza w kwestiach zdrowotno-żywieniowo-wózkowo-ubrankowo-gadżetowych to już wiedziałam od dawna :)
    A teraz jeszcze to :)

No i jak tu nie wchodzić po 8 razy dziennie??? happy1.gif

Ag..., Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Hee? A o co z tym chodzi? Bo ja mieszkam w DE ale jakieś pieniądze na koncie w OFE posiadam, w końcu pare lat pracowałam w PL i coś mi się tam odłożyło.

Aha - dziewczyny na której stronie był ten filmik od Jonki chyba, jak tatusiowie zmieniali pieluchy maluchom. Bo aż się popłakałam przy oglądaniu a chciałabym siostrze pokazać, a w historii u siebie nie mogę tego odszukać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:49

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=IgdBhuzyo88

na szczęście zapisałam sobie w ulubionych :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko dziękuję. Jestes boska :)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba jednak Kawa zaserwowała nam ten filmik :) ja wysłałam mężowi to trochę się podśmiechiwał pod nosem, ale na sam koniec powiedział, że jego to nie bawi O_o :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ofe chodzi o to, że ostanio nasze kochane panstwo zabrało nam wiekszosc tego co mielismy odłożone na ofe i przerzuciło do zusu niby na nasze subkonta a te resztke która została jak sie nie zdeklarujemy do konca lipca tez do zusu przekaza, wiec jesli komus to ze wszystkie jego skladki beda w zus nie przeszkadza nie musi nic robic a jezeli ktos chce zeby choc ta czesc została w ofe musi zlożyć specjalną deklaracje

przeczytałam jeszcze raz to co napisałam teraz jest chyba ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 15:41

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ