X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    A ja mam po białym serze z dzemem lub miodem ;-) akcje chleb z maslem i pomidorem nie solonym ;-) bardzo oszczednie, na obiad daje dzis czadu rosolek z indyka wolowinki i kurczaka z duza iloscia przypalonej cebuli, i zeberko w sosie plus kluski slaskie jak sie nie rozpadna ;-) bo ziemniaki jeszcze mlode no trudno jak sie rozleca to robimy na szybko kasze ;-)

mniam, mniam....tylko oprócz kaszy....jakoś mnie teraz odrzuca...heheh

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche formalności. Wlasnie wypelniam papiery zeby zostac w OFE, jakby ktoras chciala a nie zrobila jeszcze do pamietajcie ze to do konca miesiąca czyli do czwartku:)

Szpilka poprawilam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:52

szpilka, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny troche formalności. Wlasnie wypelniam papiery zeby zostac w OFE, jakby ktoras chciala a nie zrobila jeszcze do pamietajcie ze to do konca tygodnia:)
    a nawet do czwartku

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś fatalnie się czuję :( żadnych mdłości ani nic takiego tylko dosłownie lecę przez ręce :( jest mi tak słabo że masakra jakaś a w głowie cały czas wirówka :( koszmar, zrobiłam sobie zieloną herbatę może mnie trochę wzmocni

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczyny a ja dziś fatalnie się czuję :( żadnych mdłości ani nic takiego tylko dosłownie lecę przez ręce :( jest mi tak słabo że masakra jakaś a w głowie cały czas wirówka :( koszmar, zrobiłam sobie zieloną herbatę może mnie trochę wzmocni

może pogoda? upał pogarsza to wszystko...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak bo upał straszny :/ wypiłam zieloną to ugotuje choć makaron do rosołku mężusia na tyle mi sił wystarczy ale makabra :( ledwo stoję w tej kuchni, byle do wieczora

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie biegam po domku i spiewam fasolki:) postanowilam przesledzic youtube iii... Dziewczyny pamitajcie zeby jesć:)
    https://www.youtube.com/watch?v=oS0jOniHD8g

jonka91, szpilka, Gwiazdeczka27, Paula44, MigoTtTka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wlasnie biegam po domku i spiewam fasolki:) postanowilam przesledzic youtube iii... Dziewczyny pamitajcie zeby jesć:)
    myslisz, że akurat o tym mogłabym zapomniec ?? :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Jeść swoją drogą, ale najważniejsze, to pić w te upały!:)

Ag... lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:58

M4DZI4 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka- no skąd... nie wiem czemu tak myslisz:)

Belldandy- o jakich upalach mowisz:p ??? a serio to nie zazdroszcze wam tych upałów, ja to zawsze 25 max, wiecej moj organizm nie toleruje.

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Bell - nie siej paniki z powodu pryszczy. Ja przed ślubem, nawet jako nastolatka, nie miałam pryszcza - null. Śliczna cera.

Dwa dni przed ślubem - mega syf na środku brody! Był wielki i czerwony. Bolał bardzo.
    Kosmetyczka powiedziala, że lepiej go nie ruszać. Haha.

Mąż jak mnie zobaczył, to śmiał się do łez ;) powiedział że tren zarzucimy do przodu hahaha!

Pryszcz byl. Ślub też. I to jak z bajki - no poza przydeptaniem sukienki pod ołtarzem.

Ale jest co wspominać ;)

Hehe...ja w dzień ślubu tez obudziłam się z wielkim czerwonym czymś przy brodzie...podkład, korektor i puder trochę pomogły :) Ale co tam, ślub był super :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Prawie dwa miesiące, ale zamierzam wyglądać jak i czuć się na nim pięknie, a wiem, że cera może mi to popsuć. Nie lubię się malować, mam bardzo jasną, wręcz porcelanową cerę, do której ciężko jest dobrać odpowiedni podkład, aby pasował kolorem i nie zapychał. Z tym jest straszny problem, czego nie dam, od razu mnie zapycha. Mając jasną cerę i całą twarz w ropnych, czerwonych pryszczach i plamach nie wygląda się zbyt dobrze.

Dodam, że jako nastolatka miałam straszne problemy z cerą co poskutkowało nerwicą z powodu wyglądu jak i wyśmiewania przez innych. Przeszłam dwie kuracje izotekiem, pozbyłam się plam. Nie musiałam się tapetować i koszmar wraca...a wraz z nim wspomnienia.

Łudzę się tylko, że teraz to kwestia hormonów i po ciąży wszystko wróci do normy, jeśli nie to czeka mnie 3 kosztowna kuracja...

Bell teraz sa takie kosmetyki, ze nawet do tak jasnej cer da się rade coś dobrać, sama coś o tym wiem bo mam skórę tak jasną, ze aż prawie transparentną, tylko latem nabiera różowo czerwonej barwy :) Podpytaj kosmetyczki/wizażystki. Tylko poszukaj sprawdzoej, bo byle jaka spapra ci buzię jeszcze bardziej, a pożądna doradzi Ci i zrobi piękny makijaż, dokupisz tylko (nawet u niej) kokretny puder i z głowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hahaha :D

A myślałam że dziwnym połączeniem jest biały ser+powidła... 035.gif

Eee tam...biały ser plus powidła ew. dżem jest pycha. Ja uwielbiam kanapki z żółtym serem i dżemem wiśniowym, mój tata z tuskawkowym ;) Albo uwielbiam pogniecione zimne truskawki z cukrem i makaronem - ulubiony obiad na upały (to uwielbienie też mam po tacie) :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny troche formalności. Wlasnie wypelniam papiery zeby zostac w OFE, jakby ktoras chciala a nie zrobila jeszcze do pamietajcie ze to do konca miesiąca czyli do czwartku:)

Ag... dzięki! :) zupełnie zapomniałabym, a dzięki Twojemu przypomnieniu właśnie z mężem złożyliśmy deklaracje na stronie ZUS. A tak to byłby klops :)

To, że dzięki temu forum z dnia na dzień jestem mądrzejsza w kwestiach zdrowotno-żywieniowo-wózkowo-ubrankowo-gadżetowych to już wiedziałam od dawna :)
    A teraz jeszcze to :)

No i jak tu nie wchodzić po 8 razy dziennie??? happy1.gif

Ag..., Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Hee? A o co z tym chodzi? Bo ja mieszkam w DE ale jakieś pieniądze na koncie w OFE posiadam, w końcu pare lat pracowałam w PL i coś mi się tam odłożyło.

Aha - dziewczyny na której stronie był ten filmik od Jonki chyba, jak tatusiowie zmieniali pieluchy maluchom. Bo aż się popłakałam przy oglądaniu a chciałabym siostrze pokazać, a w historii u siebie nie mogę tego odszukać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:49

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=IgdBhuzyo88

na szczęście zapisałam sobie w ulubionych :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko dziękuję. Jestes boska :)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba jednak Kawa zaserwowała nam ten filmik :) ja wysłałam mężowi to trochę się podśmiechiwał pod nosem, ale na sam koniec powiedział, że jego to nie bawi O_o :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ofe chodzi o to, że ostanio nasze kochane panstwo zabrało nam wiekszosc tego co mielismy odłożone na ofe i przerzuciło do zusu niby na nasze subkonta a te resztke która została jak sie nie zdeklarujemy do konca lipca tez do zusu przekaza, wiec jesli komus to ze wszystkie jego skladki beda w zus nie przeszkadza nie musi nic robic a jezeli ktos chce zeby choc ta czesc została w ofe musi zlożyć specjalną deklaracje

przeczytałam jeszcze raz to co napisałam teraz jest chyba ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 15:41

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ