X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesz biały ser z majonezem? 036.gif

Paula44, Ag..., Sarnaa, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    myslę, że to co ja wziełam za biały ser jest w rzeczywistosci majonezem

Paula44 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:

Biały ser - twarożek - jest na bulce. I ser jest posmarowany majonezem!
    Do tego pomidorki truskawkowe - dlatego małe!

Aga nie jadłaś sera z majonezem? Spróbuj ;)

A rzodkiewki faktycznie duże - ake nie po Czarnobylu :)

Bell- my się chyba nie dogadamy. Ja się domyślam, ze kilka lat temu przeżywałas jakaś traume.
    Ale przeszłość zostawia się za sobą. Trzeba się postarać!

Pracować nad sobą!
    Nosisz pod sercem dziecko. Badania są ok. Masz faceta, który chce spędzić z Tobą resztę życia. Masz ślub. A Ty jakby na siłę wciąż szukasz powodów do zadreczania się
    Zacznij cieszyć się życiem! Inni naprawdę mają czego Ci zazdrościć!
    Dla mnie koniec tematu.

Malenq, Maud11, agnb6 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Bell- my się chyba nie dogadamy. Ja się domyślam, ze kilka lat temu przeżywałas jakaś traume.

Pracować nad sobą!
    Nosisz pod sercem dziecko. Badania są ok. Masz faceta, który chce spędzić z Tobą resztę życia. Masz ślub. A Ty jakby na siłę wciąż szukasz powodów do zadreczania się
    Dla mnie koniec tematu.
    teraz zastanówmy sie co dziwniejsze borówki do twarożku czy jednak majonez :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bialy ser smarujesz majonezem? bo zółty to ja z majonezem tez uwielbiam, ale zeby twarozek:? a twarozek to tylko ze smietana i cukrem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:01

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Pracować nad sobą!
    Dla mnie koniec tematu.

Jasne. Wiem, że noszę pod sercem dziecko, że najważniejsze, że jest zdrowe, ale są w życiu rzeczy, które nas czasem denerwują. Dziwne jest dla mnie podejście, że teraz przestaję np dbać o siebie, mam wszystko w dupie, jem za 2, tyję + 20 kg, bo jestem w ciąży. Jedno drugiego nie wyklucza. To, że będę matką nie sprawi nagle, że inne problemy przestaną istniej,że to jak wyglądam przestanie mieć zupełne znacznie, bo teraz liczy się dziecko. Wygląd zawsze był i będzie dla mnie ważny. Jestem perfekcjonistką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:10

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam niedzielnie! :) Ja nie będę pisała swojego przykładowego menu bo składa się ono głównie z 2, 3 kanapek i czasem obiadu, tyle że duuuużo wody piję :) Moja dieta jest uboga bo ja totalnie na nic nie mam ochoty :(
    Belldandy dziewuszki mają rację, więcej optymizmu, wiem że jesteś jeszcze młoda i po swoich przejściach przejmujesz się wyglądem ale uwierz mi nie warto :) Są rzeczy na prawdę ważniejsze niż pryszcze i na tym trzeba się skupiac :)
    Np ja dziś jadę na plażę ze znajomymi, same zgrabne laski że ho ho a ja taki grubasek 70kg i cellulit i wyobraz sobie mam zamiar normalnie załozyc kostium kąpielowy jednoczęściowy i się poopalac i kąpac :) Na prawdę mam gdzieś opinię innych i jest mi z tym mega dobrze!!! :)Mam nadzieję że ten wypad zakończy moją kilkudniową deprechę :D
    Miłej niedzieli wszystkim :*

Gwiazdeczka27, Malenq, Paula44, polaola, Viv78, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    teraz zastanówmy sie co dziwniejsze borówki do twarożku czy jednak majonez :)
    Hahaha :D

A myślałam że dziwnym połączeniem jest biały ser+powidła... 035.gif

Paula44, polaola lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na śniadanie była jajecznica z 3 jajek (M-ki) i pomidor malinowy do tego kawa z mlekiem i 2 kromki chleba żytniego, na IIś: 65gr gorszków kokosowych i jabłko:) na obiad będzie: zupka pieczarkowa plus makaron z kiełbaską z kurczaka:) a na podwieczorek pewnie jogurt:)

• belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    witam niedzielnie! :) Ja nie będę pisała swojego przykładowego menu bo składa się ono głównie z 2, 3 kanapek i czasem obiadu, tyle że duuuużo wody piję :) Moja dieta jest uboga bo ja totalnie na nic nie mam ochoty :(
    Belldandy dziewuszki mają rację, więcej optymizmu, wiem że jesteś jeszcze młoda i po swoich przejściach przejmujesz się wyglądem ale uwierz mi nie warto :) Są rzeczy na prawdę ważniejsze niż pryszcze i na tym trzeba się skupiac :)
    Np ja dziś jadę na plażę ze znajomymi, same zgrabne laski że ho ho a ja taki grubasek 70kg i cellulit i wyobraz sobie mam zamiar normalnie załozyc kostium kąpielowy jednoczęściowy i się poopalac i kąpac :) Na prawdę mam gdzieś opinię innych i jest mi z tym mega dobrze!!! :)Mam nadzieję że ten wypad zakończy moją kilkudniową deprechę :D
    Miłej niedzieli wszystkim :*

Nie twierdzę, że wygląd jest najważniejszy, bo obecnie na pierwszym miejscu jest dla mnie dobro i zdrowie mego dziecka, ale nie umiem pozostać obojętna wobec tego co się dzieje z moim ciałem. Jakoś ciężko mi idzie akceptacja spraw, na które nie mam wpływu. Jedyne co mi pozostaje, to troszkę sobie ponarzekać, wygadać się i iść do przodu;)

Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale obecnie jestem na takim etapie w ciąży, że wszystko mnie denerwuje i jest na nie. To mi włosy się nie chcą układać, to cellulit mnie straszny dotyka... nawet obiad mi nie chce wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:15

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu to pokąp się za mnie hehehe i miłej zabawy:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu ja uwielbiam SER+POWIDŁA....hehehehe jak rok temu byliśmy z małżem nad morzem i tak było śniadanie w wersji szwedzki stół...to połowę sali się na mnie patrzyło, jak na ser nakładam dżemik heheheh

agnb6 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm zupa pieczarkowa - muszę też zrobić ale to już nie dzisiaj bo mi się nie chcę :P
    Dziewczyny te , które się znają, powiedzcie mi jakie są normy TSH tak normalnie i w ciąży bo dzisiaj idę odebrać wyniki moczu krwi a nie chcę dostać zawału.

Miłego dnia dziewuszki :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    mmmm zupa pieczarkowa - muszę też zrobić ale to już nie dzisiaj bo mi się nie chcę :P
    Dziewczyny te , które się znają, powiedzcie mi jakie są normy TSH tak normalnie i w ciąży bo dzisiaj idę odebrać wyniki moczu krwi a nie chcę dostać zawału.

Miłego dnia dziewuszki :)

Norma jest do 4,50 przynajmniej w moim laboratorium, a w ciąży wg mojego endo powinien wynosić 1,5 max 2.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko nie wiem, ale znalazłam takie coś:
    "Natomiast w drugim i trzecim trymestrze stężenie TSH mieści się kolejno między 0,1 i 2,35 mIU/l oraz między 0,1 i 2,65 mIU/l. "
    u mojej gin do 2,5 jest bez paniki.....

z innej strony o tarczycy w ciąży:
    "Preferowane jest stosowanie norm TSH dla danych trymestrów ciąży na podstawie ustaleń danych laboratoriów. W przypadku gdy nie ma takiej możliwości wskazane jest ustalenie następujące górnych granic TSH:

TSH < 2.5 uIU/ml w I trymestrze
    TSH < 3.0 uIU/ml w II, III trymestrze"

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    aniu ja uwielbiam SER+POWIDŁA....hehehehe jak rok temu byliśmy z małżem nad morzem i tak było śniadanie w wersji szwedzki stół...to połowę sali się na mnie patrzyło, jak na ser nakładam dżemik heheheh
    U mnie tylko tato tak jadł :) Kiedyś zrobił mi taką kanapkę do szkoły i muszę przyznać że bardzo mi smakowała :)
    Ja najczęściej rozrabiam twarożek z łyżeczką jogurtu naturalnego i solą a do tego pomidor, ogórek, szczypiorek... Wraz z końcem mdłości nie ciągnie mnie już do twarożku z pomidorem a w lodówce czekają na mnie 3 opakowania serka.... :D Trzeba chyba skosztować, bo może dalej mi to smakuje ;)
    U mnie na śniadanie tradycyjnie pancakesy i do tego kawka z mlekiem. Mniam. Na drugie śniadanie wystarczy banan :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ale bialy ser smarujesz majonezem? bo zółty to ja z majonezem tez uwielbiam, ale zeby twarozek:? a twarozek to tylko ze smietana i cukrem:)

No biały, żółty. Lubie.

Z cukrem - ble Hihihi ;)

• szpilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hahaha :D

A myślałam że dziwnym połączeniem jest biały ser+powidła... 035.gif
    twaróg z dzemem lubie a z powidłam z twarogiem czy bez jestem na bakier :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Jesteście niezastąpione :D

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam po białym serze z dzemem lub miodem ;-) akcje chleb z maslem i pomidorem nie solonym ;-) bardzo oszczednie, na obiad daje dzis czadu rosolek z indyka wolowinki i kurczaka z duza iloscia przypalonej cebuli, i zeberko w sosie plus kluski slaskie jak sie nie rozpadna ;-) bo ziemniaki jeszcze mlode no trudno jak sie rozleca to robimy na szybko kasze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:32

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ