X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczyny a ja dziś fatalnie się czuję :( żadnych mdłości ani nic takiego tylko dosłownie lecę przez ręce :( jest mi tak słabo że masakra jakaś a w głowie cały czas wirówka :( koszmar, zrobiłam sobie zieloną herbatę może mnie trochę wzmocni
    Renia, a można w ciąży zieloną herbatę? Mi dr mowiła, żeby nie pić.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    to chyba jednak Kawa zaserwowała nam ten filmik :) ja wysłałam mężowi to trochę się podśmiechiwał pod nosem, ale na sam koniec powiedział, że jego to nie bawi O_o :P
    A mój skwitował zdaniem "ciekawe czy na swoją kupę też tak reagują" ;) Kocham go :D

Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zaraz gości i już po odpoczynku. Najpierw 3h przygotowywałam desery a teraz bede musiała to podawać.

Ale nie mogłam sobie odmówić żeby tu zajrzeć i zobaczyć co u Was.

Dalej nie czuję ruchów i dalej się martwię.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie, moze córa jest mega laską i specjalnie rusza się z taka gracją zeby cie nie poobijac:) milego popoludnia!

ania_29, Paula44, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nawet to 22 tygodnia możesz nie czuć...

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nie martw sie, moze córa jest mega laską i specjalnie rusza się z taka gracją zeby cie nie poobijac:) milego popoludnia!
    hehe :D

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Renia, a można w ciąży zieloną herbatę? Mi dr mowiła, żeby nie pić.

nie można tak jak kawy papierosów i alko :) a że nie używam nic z tej listy to w chwilach niedomagania pozwalam sobie na filiżankę zielonej od czasu do czasu :) dzięki niej miałam szansę zwlec się z wyrunia i nie zemdleć przy obiedzie :)
    a jak wchłonęłam obiadek to dostałam takiej werwy że jeszcze ciasto upiekłam z masą budyniową :P

MonikaDM, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/zielona-herbata-w-ciazy

a teraz po przeczytaniu tego artykułu już całkowicie zgłupiałam
    więc w końcu można czy nie bardzo :) :) :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad zjadlam dobrze wysmazonego steka, polowa internetu pewnie mnie za to przeklnie, polowa pochwali. Moze nie pij jej litrami ale kubek ci pewnie nie zaszkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 17:37

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja również nie czuję ruchów, ale też nie wiem co mam czuć...to moja pierwsza ciąża, więc czekam cierpliwie na jakieś "mocniejsze" pstryknięcia:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia a dlaczego kawy nie można?
    http://parenting.pl/portal/czy-w-ciazy-mozna-pic-kawe

mój gin wręcz zalecał mi filiżankę, jak się pożaliłam, że po odstawieniu kawy źle się czułam....

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak samo jest z zieloną herbatą, jedną filiżankę dziennie można spokojnie łyknąć :) wg. mojej p. doktorki :)

Malenq lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    to chyba jednak Kawa zaserwowała nam ten filmik :) ja wysłałam mężowi to trochę się podśmiechiwał pod nosem, ale na sam koniec powiedział, że jego to nie bawi O_o :P

Hihi...no to walnęłam byka :)

• renia83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jeden lekarz powie tak a drugi inaczej, moja mi nawet powiedziała że jak raz na jakiś czas wypiję pół lampki wina to też się nic nie stanie więc zostajemy przy zielonej i kawie i nie dajemy się zwariować :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się niedzielnie!
    co do kawy - nie piłam i nie piję. Zielonej herbaty nie cierpię, alko nie piję... no jestem kosmitką... jak nic!

renia83, M4DZI4, Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzimy z mężem nad rzeka i robimy listę imion:) on swoją ja swoją, zobaczymy jaki będzie rezultat:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nie chce teraz wybierać, nawet nie poda swoich propozycji, bo po co teraz, jak można poczekać aż się urodzi. Zrobiło mi się wczoraj przykro, bo każdy pyta o te imiona, i się popłakałam - hormony!

• agattee Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie czuje ruchow. Przykladam czasem dlon i nic. Tlumacze to sobie, ze maluch jest jeszcze za maly i ma duzo swobody w brzuchu. Mam nadzieje ze do 20-22 tyg. sie doczekam poki co staram sie tym nie niepokoic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 19:17

Wiki81, Gwiazdeczka27, Malenq, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powróciłam! Tzn z nad jeziorka to już jakiś czas temu ale jeszcze zahaczyłam o znajomych-zaprosili na obiad ( dwa kawałki pizzy hihih) :)
    Pogoda super, wiał spory wiaterek więc tak nie grzało i nawet zamoczyłam pupkę dwa razy, zapomniałam o szarej codzienności...
    Belldandy nie tylko u ciebie ostatnio wszystko jest na nie ,czytaj wcześniej jak pisałam że mi nic nie wychodzi, co nie zacznę gotowac to się nie udaje i nerwowa też jestem bardziej niż zwykle a i tak niezła jędza ze mnie była :P Mam nerwicę na przemian z depresją ale nie jest to wywołane zmianami wyglądu tylko poczuciem samotności kiedy męża nie ma :( A co do ślubu to mi przed moim zrobiła się wielka boląca skwara na ustach której ni cholery niczym nie dało się zamaskowac, ciężko było się usmiechac nawet bo pękało a co dopiero mówic o całowaniu świeżego małżonka?! Takich cud z ustami co ja wtedy robiłam gdy wołali "gorzko!" to świat nie widział, na samą myśl buzia się śmieje :)

Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj trochę się zdenerwowałam, znaczy ktoś mnie wkurzył, i kładąc się do łóżka poczułam takie dwa puknięcia. Odsunęłam się i złapałam za brzuch, ale nic więcej się nie pojawiło. Jak rozmawiałam dziś z małżem, mówię, wiesz co się stało? A on, że pewnie dziecko kopie. A ja: skąd wiesz? On: bo żeś tak fiknęła w nocy, że się obudziłem... he he he i dobrze mu tak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 19:20

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ