X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry "prosiaczki" :D Zaczynamy niedzielę ;)

Paula44, Wiki81, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry ;)

To tak odnośnie jedzenia:

Diabel zlapal Polaka, Rosjanina i Niemca.
    Mowi do nich:
    - Wypuszcze was dopiero za rok, ale musicie spelnic 1 warunek. Dam wam po psie i musicie przez ten rok nauczyc go jakiejs sztuczki. Musicie rowniez wiedziec, ze kazdy z was dostanie jedzenie tylko dla jednego stworzenia- albo pies bedzie jadl, albo wy.
    Przychodzi diabel po roku, wchodzi do Niemca, patrzy Niemiec chudy jak sztacheta, pies gruby jak beka.
    - No Niemiec, cos nauczyl tego psa?
    Niemiec mowi oslabionym glosem:
    - S ss s siad (pies siadl).
    - OK jestes wolny.
    Wchodza do Rosjanina, patrza Rosjanin chudy jak sztacheta, pies gruby jak beka.
    - Dobra, a ty czego nauczyles psa?
    Rosjanin mowi oslabionym glosem do psa:
    - l ll ll lezec (pies sie polozyl).
    - OK Ruski, jestes wolny.
    Wchodza do Polaka.
    Patrza, Polak gruby jak beka a pies chudy jak sztacheta.
    - Ty to sobie jeszcze rok posiedzisz.
    - Zaraz, zaraz.
    Polak usiadl sobie wygodnie na kanapie, wzial w dlon peto kielbasy i zaczyna jesc.
    Pies patrzy na niego i mowi:
    - H HH Henius, daj gryza.

Malenq, ania_29, szpilka, jonka91, Ewelina88, neharika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dzień dobry :)

ech ano ja czasami również "nie panuję" nad jedzeniem i wychodzi nawet wtedy gdy chcę żeby w brzuchu pozostało hehehhee....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dziewczynki ;) Zauważam u siebie że robią mi się boczki i tłuszczyk na brzuszku, takie słodziutkie! :)

W Kauflandzie są koszulki dla dzieci od rozm.74 w górę, 6cio pak po 35zł, tylko albo dla dziewczynek albo chłopców, więc jeśli ktoś na 100% zna płeć to... ;)

Malenq, Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef0312f1d86f.jpg

Kawa- Ty to masz do siebie dystans Hihi tłuszczyk na brzuchu Słodziutki.... :/ wow ;)

Ja odkryłam cos innego !

Patrzę w lustro i co widzę?

Matko Boska z którego bądź kościoła! Rosną mi włosy na brzuchu ! Nie tam jakiś meszek! Czarne kłaki!

Jak ja będę wyglądać za 5 miesięcy?

Malenq, agnb6, A.loth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dotychczas fitness i siłownia to był mój drugi dom, tłuszczyk to dla mnie nowość i jakaś kolejna oznaka ciąży. Wiem że niektórych to może dziwić, ale lubię dbać o wygląd i ciało i na nie wydawać duużo pieniędzy;))

a owłosiony brzuch też mi się zrobił, ale w książce ciążowej pisze że on zniknie po porodzie do 6ciu miesięcy ;)

Malenq, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "a owłosiony brzuch też mi się zrobił, ale w książce ciążowej pisze że on zniknie po porodzie do 6ciu miesięcy ;)"
    też o tym czytałam....ale ja jestem do tego przyzwyczajona, bo PCO-wiczka jestem z całym tym paskudnym balastem.....

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, nie straszcie, że będę jeszcze bardziej kudłata :D

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Paula dotychczas fitness i siłownia to był mój drugi dom, tłuszczyk to dla mnie nowość i jakaś kolejna oznaka ciąży. Wiem że niektórych to może dziwić, ale lubię dbać o wygląd i ciało i na nie wydawać duużo pieniędzy;))

a owłosiony brzuch też mi się zrobił, ale w książce ciążowej pisze że on zniknie po porodzie do 6ciu miesięcy ;)

Wiem, wiem. Pamiętam zdjęcie. Laska!
    Ja też się ciesze z tych boczków! Talia zniknęła! ;)

Ania 29 - Będziesz! A niby czemu my mamy wygladac jak orangutany a Ty masz byc gładziutka hę?
    Jakaś sprawiedliwości musi być! :)

szpilka, Kawa lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ewelina jak imieniny teściowej się udały. Czy podjęta decyzja okazała się trafna?

Sarnaa każda tak ma co jakiś czas, ja wychodze z założenia że trzeba sobie z tym samemu radzić. A myślisz, że inny face byłby lepszy? Każdy ma swoje zalety i wady. Oczywiście nie dotyczy to patologii, bo takiego to trzeba od razu zostawić. Ale pamiętaj że bardzo kochasz swojego męża skoro masz z nim dzidziusia.

Ag co do mdłości. Jak dr mi powiedział że dziewczynka, to ja mówię po wizycie do pielęgniarki, hm, a tak dobrze sie czuję - a ona mówi, że ona ma dziewczynkę i od połowy ciązy zaczęły sie jej mdłości. No i że nie ma to wpływu na płeć. ale jak widać zdarza się. Chociaz mam nadzieję, że u Ciebie to typowa łapczywość na pyszne ciepłe racuchy.

Kawa ja też mam ten hm...tłuszczyk...

Mnie owłosienie na brzuchu jeszcze nie dopadło, nie straszcie proszę że tak będzie. I tak mam całą twarz w krostach - mi wystarczy skutków ubocznych.

Miłej niedzieli życzę. U mnie bardzoooo gorąco.

Ag..., Sarnaa lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ania 29 - Będziesz! A niby czemu my mamy wygladac jak orangutany a Ty masz byc gładziutka hę?
    Jakaś sprawiedliwości musi być! :)
    Oj, nie jestem gładziutka :D Mój kolega porównał mnie lata temu do brzoskwinki, bo taka mechata jestem :D Mój mąż ma gładsze ramiona ode mnie, na klatce ma może 3 włoski na krzyż, czego ja o sobie niestety nie mogę powiedzieć ;) Mam się zamienić w pluszowego misia? ;) :D

Ja talię chyba mam i wcale nie chcę żeby znikała :D Tak mi fajnie ze sobą póki co... :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja nie mam włosow na brzuchu i mam nadzieje ze tak zostanie.
    Dzis o niebo lepiej ale sniadanie zjadlam w lozku bo bylam taka slaba ze nie umialam wstac:) u mnie chłodno wiec super:D
    a powiem wam, ze w moim maratonie sklepowym wczoraj po zurychu naoglądalam sie miliona ubranek i jest tu duuuzo większy wybor takich neutralnych. Biale, kremowe ale chyba są jakies bardzo markowe ( pewnie z jakis dzieciecych katalogow albo co- nie weim nie znam sie_ bo ich ceny zwalały z nog. Ale wyladaly jak dla malej arystokracji) A tak pozatym to tez niebieski i roz krolują na polkach. wszedzie to samo.

milej niedzieli, ide sie ogarnąć troche!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w weekend;))

Jak się czujecie? Ja psychicznie źle, dobija mnie mój wygląd.. co chwila mnie zsypuje nowymi niespodziankami. Potrafi w jeden dzień wyjść mi 16 nowych pryszczy po czym za 3 dni zniknąć, a 4 znowu wyjść...;( i zostają po nich plamy, a zaraz ślub....

Miałam dylemat co do wózków, ale sprawa się chyba rozwiązała sama. Dostanę wózek po kuzynie w dobrym stanie, kupiony rok temu. Wózek jest firmy coletto chyba Marcello, oczywiście 3in1. Koloru beżowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:24

MonikaDM lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9d071a565b4.jpg

Szpilka - to moje DRUGIE śniadanie!

Bell - nie siej paniki z powodu pryszczy. Ja przed ślubem, nawet jako nastolatka, nie miałam pryszcza - null. Śliczna cera.

Dwa dni przed ślubem - mega syf na środku brody! Był wielki i czerwony. Bolał bardzo.
    Kosmetyczka powiedziala, że lepiej go nie ruszać. Haha.

Mąż jak mnie zobaczył, to śmiał się do łez ;) powiedział że tren zarzucimy do przodu hahaha!

Pryszcz byl. Ślub też. I to jak z bajki - no poza przydeptaniem sukienki pod ołtarzem.

Ale jest co wspominać ;)

szpilka, Malenq, Maud11, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to małe czerwone to borówki?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Teraz patrze ze do ślubu masz jeszcze prawie dwa miesiące! Nie szalej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    to małe czerwone to borówki?

Tak szpilka, oczywiście borówki. Z majonezem!
    Ja wiem, że mam świra, ale bez przesady! ;)

Pomidorki!

szpilka, jonka91, A.loth lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Tak szpilka, oczywiście borówki. Z majonezem!
    Ja wiem, że mam świra, ale bez przesady! ;)

Pomidorki!
    patrzac wielkosciowo obok tych rzodkiewek i zakładajac że kanapki z sa z twarogiem nie ywdało mi się to az tak dziwne, a ze to pomidorki za ni bym nie powiedziala, zresztą majonezu tez sie nie dopatrzyłam :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie dwa miesiące, ale zamierzam wyglądać jak i czuć się na nim pięknie, a wiem, że cera może mi to popsuć. Nie lubię się malować, mam bardzo jasną, wręcz porcelanową cerę, do której ciężko jest dobrać odpowiedni podkład, aby pasował kolorem i nie zapychał. Z tym jest straszny problem, czego nie dam, od razu mnie zapycha. Mając jasną cerę i całą twarz w ropnych, czerwonych pryszczach i plamach nie wygląda się zbyt dobrze.

Dodam, że jako nastolatka miałam straszne problemy z cerą co poskutkowało nerwicą z powodu wyglądu jak i wyśmiewania przez innych. Przeszłam dwie kuracje izotekiem, pozbyłam się plam. Nie musiałam się tapetować i koszmar wraca...a wraz z nim wspomnienia.

Łudzę się tylko, że teraz to kwestia hormonów i po ciąży wszystko wróci do normy, jeśli nie to czeka mnie 3 kosztowna kuracja...

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Nuskaw, a mogę wiedzieć w którym to szpitalu? Bo rozumiem że w Krakowie?
    Ja nie mam pojęcia jeszcze gdzie i jak rodzić, ani o szkole rodzenia nie myślałam...

Dokladnie jestem z Krakowa i rodzic mam nadzieje tez bede w Krakowie. Co do szpitala to zalezy z ktorej czesci Krakowa jestes. Moja siostra mieszkajaca na Kuznicy Kolatajowskiej rodzila w szpitalu Siemierdzkiego (odradzam, platne wiekszosc rzeczy + okropne polozne) A drugie dzicko w zeszlym roku rodzila w Narutowicza i byla bardzo zadowolna. Dlugo byla w szpitalu ze wzgledu ze miala mala ilosc wod plodowych i wysokie tetno dziecka. Fachowo sie nia zaopiekowali, miala cesarke byla bardzo zadowolona. Ja natomiast mieszkam blizej Nowej Huty wiec bralam pod uwage szpital Rydygiera, na Ujastku i Zeromskiego. Rydygiera same kiepskie opinie od kolezanek ktore wyladowaly tam na patologii w czasie ciazy. Co do samego porodu bylo idealnie gorzej z pobytem w szpitalu po porodzie. Ujastek dwie skrajne opinie ale ktos jest bardzo zadowolony albo bardzo niezadowolony. A ja wybralam szpital Zeromskiego w Nowej Hucie. Maja ceryfikat rodzic po ludzku, wszystko jest odnowione (caly oddzial polozniczo-ginekologiczny) wszystko jest za darmo (pojedyncze sale do porodu - kazda do porodu rodzinnego ze wszystkimi udogodnieniami - worku sako, drabinki, prysznice, muzyka, swieczki :-) darmowe znieczulenie i gaz rozweselajacy ;-) porod w pozycji jaka chcesz, nacinaja krocze tylko jesli chcesz, po urodzeniu dostajesz dziecko na brzuch i cieszysz sie chwila. Sale poporodowe po 2 osoby dziecko z Toba + lazienka w kazdej sali. I to o czym kazda rodzaca mowi a nie da sie tego kupic za pieniadze - nieoceniona pomoc poloznych. Trzy kolezanki rodzily tam w zeszlym roku i powiedzialy ze to byly piekne niezapomniane chwile. To mnie utwierdzilo w przekonaniu ze tam chce urodzic. Niestety darmowa szkola rodzenia juz zajeta do konca roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:45

renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ