X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja dziś poleguje. Nie plamię już - Bogu dzięki - podbrzusze też mniej spiete.

Tylko ciśnienie dalej niskie bardzo. Mała i baaaaaardzo słaba kawa z mlekiem nic nie pomaga.

Witam nowe dziewczyny.

MARTA - w szkole? To ile my tu mamy nauczycielek?

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hej.
    Ja dziś poleguje. Nie plamię już - Bogu dzięki - podbrzusze też mniej spiete.

Tylko ciśnienie dalej niskie bardzo. Mała i baaaaaardzo słaba kawa z mlekiem nic nie pomaga.

Witam nowe dziewczyny.

MARTA - w szkole? To ile my tu mamy nauczycielek?

Ja sie melduję jako nauczycielka:) Angielskiego glównie,ale przyrody też uczę od 3 lat:)

szpilka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    melduje się po wyjezdzie na zakupy, jak słońce za chmurami i wieje to nawet da sie żyć, ale jak wyszło to myśłałam, że te 5 min drogi autem sie rozpłynę mimo otwartych okien

co do l4 ciążowego to w listopadzie miałąm z kodem b (zarówno za szpital jak i tydzień po) no i kazali mi donieść zaświadczenie o ciąży, a że już było po ciąży to się zastanawiałam co ten mój dr wymyśli i napisał na zaświadczeniu, że "zwolnienie lekarskie zostało wystawione w związku z ciążą" w kadrach wystarczyło, ale to chyba od kadrowej zależy czy mimo kodu b będą chcieli jeszcze zaśwaidczenie czy samo l4 wystarczy

co do pracy to mam w planach wrócić 22 sierpnia i do konca listopada wytrwać ale co się każe i co na to dr to zobaczymy w sierpniu na wizycie na razie mam urlop a umowę mam na zastępstwo teoretycznie do przełomu listopada/grudnia, ale czy pani za którą jestem wróci tego nie wie nikt, więc potem będę musiała znależć coś na umowę zlecenie do dnia porodu, bo kilku latach parcy na umowe o prace to ja zusowi mojego macierzyńskiego nie podaruje
    Szpilka ale umowa chyba automatycznie przedłuża Ci się do dnia porodu. Nie jestem pewna ale tak słyszałam więc się dowiedz dokładnie.

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umowa na zastepstwo sie nie przedłuża niestety, ale jesli pani nie wroci do mojego powrotu to nie bedzie problemu dla mojego macierzynskiego nawet gdybym byla na l4 i musieli kogos zatrudnic na zastepstwo za zastepstwo

i tez jestem nauczycielką angielskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 15:34

MartaKD, Paula44 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam świeżynki na styczniówkach :)

A ja chciałam zameldować, że przypuszczalnie grono maluchów powiększy się o kolejnego chłopaka :D

Ponoś trivagin mogę sobie do kosza wrzucić, przepisał mi pimafucin żebym się tydzień smarowała, chociaż nic na infekcję nie wskazuje. Może płyn do płukania zaczął mnie podrażniać... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 15:42

jonka91, M4DZI4, Agus89, Ewelina88, Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Fucina daj dane to Cie dopiszę
    Już mi się udało dopisać, dzięki za troske! ;-)

rar0a9a.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh.... no i chwilowo wiem po której stronie ma nóżki, więc będę go przez skórę gilgotać :D Rusza się skubaniec, ale tego nie czuję ;)

Fucina, Ag..., Ewelina88, Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Witam świeżynki na styczniówkach :)

A ja chciałam zameldować, że przypuszczalnie grono maluchów powiększy się o kolejnego chłopaka :D

Ponoś trivagin mogę sobie do kosza wrzucić, przepisał mi pimafucin żebym się tydzień smarowała, chociaż nic na infekcję nie wskazuje. Może płyn do płukania zaczął mnie podrażniać... :)
    Ja również się witam i swrdecznie gratuluję chłopczyka! Synusie są super!

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny w czwartek mam wizytę i już się boje! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mdłości mam nadal, cały czas muszę zajadać to dziwne uczucie. Przez to mam już 4 kg do przodu... :-(

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka to będziemy trzymać za siebie kciuki! Mam nadzieję że potwierdzi mi na 100% płeć i się nie schowa maluch :)

Ja też "nauczycielka" ale pracuję u siebie w firmie ;)

szpilka, Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamy:)

aniu --- chłopak?? gratulacje...też mi się marzy...:)

u mnie bardzo bardzo gorąco, zero chmurek, ledwo oddycham....ale drzemka też była....

Paula44, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    A ja dziewczyny w czwartek mam wizytę i już się boje! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mdłości mam nadal, cały czas muszę zajadać to dziwne uczucie. Przez to mam już 4 kg do przodu... :-(
    Nie martw się. :) Mam tak samo. 4 kg na plus. Zaczynałam z 55 kg, schudłam na 54 kg, obecnie prawie 58 kg. Plus taki, że u mnie wszystko w cycki i brzuch idzie. Nie da się ukryć ciąży. :) A cycki robią się podobne do murzyńskich. :P Parę dni temu wstaję, patrze w lustro i coś mi się nie podoba. Nakładam stanik, który specjalnie miał zapas a tu idealny, i to wszystko w ciągu paru godz, potem się smaruję kremem a tu linia bardziej brązowa. Czary mary. :)
    Ania gratuluję synusia. Na razie są w przewadze. :)

Fucina, Malenq lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Nie martw się. :) Mam tak samo. 4 kg na plus. Zaczynałam z 55 kg, schudłam na 54 kg, obecnie prawie 58 kg. Plus taki, że u mnie wszystko w cycki i brzuch idzie. Nie da się ukryć ciąży. :) A cycki robią się podobne do murzyńskich. :P Parę dni temu wstaję, patrze w lustro i coś mi się nie podoba. Nakładam stanik, który specjalnie miał zapas a tu idealny, i to wszystko w ciągu paru godz, potem się smaruję kremem a tu linia bardziej brązowa. Czary mary. :)
    Ja startowałam z wagą 57,5 jak dziś zobaczyłam 62 to się przeraziłam...;-)

rar0a9a.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zalegam na kanapie odkurzylam 1 pokój i koniec :( brzuchol boli z prawej strony :( wzięłam nospe i czekam aż puści :( :( :( masakra człowiek myśli że dobrze się czuje to może góry przenosić a tu dupa :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już czwarta nauczycielka. Ale jaja! ;)

Ania 29 - chłopczyk ! ;) no przewaga siusiaków na styczeń ;)

szpilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:

u mnie też już 4kg na plusie, startowałam z 53kg mam 57kg heheheh, ale mam podobnie, wszystko w brzuch i cyce...a staniki które kupiłam z zapasem teraz są w sam raz.....

mówicie przewaga chłopców???? jejku ja dowiem się dopiero na początku września.....niech szybciej ten czas zleci....

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    A ja zalegam na kanapie odkurzylam 1 pokój i koniec :( brzuchol boli z prawej strony :( wzięłam nospe i czekam aż puści :( :( :( masakra człowiek myśli że dobrze się czuje to może góry przenosić a tu dupa :(
    Czytałam dziś, że tydzień 17-19 najbardziej rozciąga się wszystko i wiązadła oraz podbrzusze mogą boleć. Mi np nospa nie pomaga i zawsze wieczorem jak się położę dopada mnie ból. Trochę mnie to martwi ( nawet bardzo ) ale chyba takie już są uroki ciąży.

Paula jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 16:33

Malenq lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko leżę cały czas. Łykam leki zgodnie z zaleceniami. Ta luteina jest ohydna!
    Boli mniej i nie ma plemienia.

Tęsknię tylko za mężem bardzo, bo dużo pracuje i przywiózł mnie do Rodziców, bo nie chce, żebym była sama.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj... Bidulko... Ale dobrze zrobił bo tam masz lepszą opiekę. Odpoczywaj bo w styczniu już nie będzie Ci to dane. :)

zplX18SyZp.gif
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 18:01

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ