WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś89 cudne ubranka. Dla dziewczynek można kupić śliczności :)

I przepraszam że tak zbiorowo - macie śliczne brzuszki :) Niektóre z mamusiek są szczuplutkie... zazdroszczę :) ale też i nie narzekam, bo dobrze się ze sobą i brzuszkiem czuję :)

isabelle oj nie, z nówkami bym tak nie poszalała. Ale jak tu ciuch dla małego w granicach 2-4zł za sztukę, to trudno się powstrzymać ;)

201501145565.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrabiam.

Agus89 super ciuszki ! To wszystko kupilas w Primarku czy tylko te bodziaki?
    Czasem zajrze do Primarka ale ostatnio nic ciekawego nie widzialam. W prawdzie bodziaki byly (nie te co masz na zdj) ale rozmiary byly same duze, chyba od 68 wzwyz wiec nic nie kupilam :P
    I w dodatku widze ze znasz juz plec, az zazdroscze bo ja poki nie poznam to zakupy wstrzymane ;)
    Wizyte mam za tydzien, ale nie wiem czy bede miec USG, jesli nie to dopiero we wrzesniu i znow nici z zakupow :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 20:07

wff22n0ab6iac00e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee, ja też nie znam płci, ale rozglądam się póki co za uniwersalnymi ubrankami. Poza tym dużo ubranek chłopięcych - błękitnych, zielonych itp. w moich oczach jest uniwersalna, no chyba, że jest w samochody :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Dopiero nadrabiam.

Agus89 super ciuszki ! To wszystko kupilas w Primarku czy tylko te bodziaki?
    Czasem zajrze do Primarka ale ostatnio nic ciekawego nie widzialam. W prawdzie bodziaki byly (nie te co masz na zdj) ale rozmiary byly same duze, chyba od 68 wzwyz wiec nic nie kupilam :P
    I w dodatku widze ze znasz juz plec, az zazdroscze bo ja poki nie poznam to zakupy wstrzymane ;)
    Wizyte mam za tydzien, ale nie wiem czy bede miec USG, jesli nie to dopiero we wrzesniu i znow nici z zakupow :P

Bodzianki i te chustki w Primarku. Rozmiar 3-6 msc mniejszych nie było w przecenie. Za 7pak zapłaciłam 3,5 funta :) Reszta kupiona na wyprzedażach bagażnikowych. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus no TROSZKĘ tego kupiłaś :D ja nie przepadam za rożowymi ubrankami takze bedę miała problem.. póki myslałam, że to chlopiec było łatwiej- wiecej rzeczy dla chłopców mi się podoba..

ou9mp2.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to wszystko z lumpka?? super rzeczy! a ja ciągle nie mogę się wybrać i wszystko w normalnych sklepach kupowałam.. zachęciłas mnie zeby to zmienić ;)

ou9mp2.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no to musisz mieć super lumpeks :) muszę się pochwalić że mężuś zgodził się na moją propozycję imienia dla małej jestem mega szczęśliwa:)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Widzę że parę z nas ma 21 sierpnia wizyty. :) Od razu mi raźniej. :)
    ja też 21 sierpnia w Katowicach
    Laski masakra jest nadrobić cały dzień :)

Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Agus no TROSZKĘ tego kupiłaś :D ja nie przepadam za rożowymi ubrankami takze bedę miała problem.. póki myslałam, że to chlopiec było łatwiej- wiecej rzeczy dla chłopców mi się podoba..

Ja też nie przepadam za różowymi ubrankami. :) Jakoś ostatnio zaczyna mi to przechodzić. Ale mam też sporo ubranek w neutralnych kolorach. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i to będzie prenatalne,na pierwszych nie byłam bo wylądowałam w szpitalu a tam takiego sprzętu i chęci nie ma skoro nie ma wskazań :/ po wyjściu wkurzylismy się i poszliśmy do innego lekarza bardzo polecanego prywatnie i nie dość że zrobił nam ekstra dokładne i długie usg na którym znalazł siusiaka to jeszcze wypisał bezproblemowo skier na prenat II trym, także byliśmy mega zadowoleni i szczęśliwi bo bardzo dokładnie i długo badał każdy narząd dzidziusia w zwykłym usg i potem w 4d, także 21 jedziemy na prenat a przed porodem pójdziemy kontrolnie do niego prywatnie raz lub dwa zależy od poziomu mojego sfiksowania :):):)

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki spać !!! hop hop do łóżeczka

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mi sie to śnilo, albo moje dziecko wykonało w nocy jakiś mega duzy obrót i bardzo je poczułam. Obawiam sie jednak, ze to jeden z tych dziwnych ciążowych snow. Wczoraj np. gonił mnie gang narkotykowy. Bycie w ciaży jest lepsze niż hollywoodzkie produkcje :D

jonka91, zielarka, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Maud krew zdawałam w środę tydzień temu, a wczoraj z rana miałam wyniki na mailu:) nastawiałam się na 2tyg. czekania, a tu taka niespodzianka...

isabelle...no mnie nawet i to się nie śni...moje dziecko, jak w tamtym tygodniu dawało o sobie znać, tak teraz cisza...........................

miłego wtorku styczniówki:)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to nie był sen! Mi wczoraj przy śniadaniu Bąbel fikał koziołki w brzuchu, śmieszna sprawa :)

U mnie kolejna noc średnio przespana.. ale nadrobię to w dzień! :D

Wczoraj u znajomych urodziły się dzieciaczki, u jednych Liliana, a u drugich Marcel :) Powiem Wam, że sama już bym chciała tulić naszego Szkraba ;) Ale z drugiej strony ciąża to jest cudowny stan, który baardzo mi się podoba! Może i dobrze, że trwa tyle czasu!

Dodatkowo witamy się dziś z Maluchem w 5 miesiącu!
    t8615.gif

Malenq, Paula44, MonikaDM, K_niecierpliwaMama, Kawa, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Tak się zastanawiam, czy wy też macie takie dziwne uczucie jak siedzicie albo kucacie? Ja odczuwam taki ciężar w podbrzuszu, jakby ścisk. Takie uczucie że mojemu dziecku jest ciasno. :P

Wierci się ta moja Ala strasznie dzisiaj. :P :D
    Ja tak mam własnie jak siedzę.ale chyba niemozliwe,żeby już było za mało miejsca:)

Agus89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i czasami jak długo lężę,to poźniej musze brzuch "rozchodzic". Może mam za malo ruchu.Ale gdzie tu się ruszać w takie upały.Baseny u nas zamknięte na sierpień z powodu remontów,więc zaczynam zajęcia aqua dla ciężarnych od wrzesnia. A od którego tygodnia u Was są szkoły rodzenia?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:47

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny poradźcie bo nie wiem co się dzieje, dzisiaj obudziałm się cała zalana, mam strasznie dużo śluzu i obawiam się czy to normalne, no masakra jakaś piżama i prześcieradło do prania.

Ostatnio czytałam, że w II trymestrze pojawia się wzmożona ilość śluzu. Mnie wczoraj w ciągu dnia zalewało, musiałam zmieniać wkładki co chwila..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka trochę mnie uspokoiłaś ,że nie tylko ja tam mam, widocznie musze spać w bieliźnie.

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :) Ja mam połówkowe 14.08. to bedzie 19 tydz.
    Ale macie fajne ubranka już kupione, a te co niby z lumpka są to nie wierzę...jak będe w PL to idę do najbliższego bo to aż niemożliwe, wszystko jak funkiel nówka nie śmigane :)

Ja też mam już kilka ciuszków to się pochwalę, a co tam :)

1.Skarpetki zakupiłam w dzień jak wyszedł mi pozytywny test, do pokazania rodzicom :) Śpioszki i body to było szaleństwo mojej mamy (bodziaki to 5-cio pak):
    2s1udj7.jpg

2. Moje szaleństwo z soboty:
    vp85qa.jpg

33m9y1j.jpg

3. Mój tłuszczykowo-ciążowy brzuchol:
    ws8wnk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:27

jonka91, Cynamonek30, K_niecierpliwaMama, Agus89, zielarka, szczesliwa89, Kawa, Wiki81, Maud11, M4DZI4, bluegirl89, Ewelina88, Paula44, agnb6, Ag..., Becia81 lubią tę wiadomość

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ