X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś89 cudne ubranka. Dla dziewczynek można kupić śliczności :)

I przepraszam że tak zbiorowo - macie śliczne brzuszki :) Niektóre z mamusiek są szczuplutkie... zazdroszczę :) ale też i nie narzekam, bo dobrze się ze sobą i brzuszkiem czuję :)

isabelle oj nie, z nówkami bym tak nie poszalała. Ale jak tu ciuch dla małego w granicach 2-4zł za sztukę, to trudno się powstrzymać ;)

201501145565.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrabiam.

Agus89 super ciuszki ! To wszystko kupilas w Primarku czy tylko te bodziaki?
    Czasem zajrze do Primarka ale ostatnio nic ciekawego nie widzialam. W prawdzie bodziaki byly (nie te co masz na zdj) ale rozmiary byly same duze, chyba od 68 wzwyz wiec nic nie kupilam :P
    I w dodatku widze ze znasz juz plec, az zazdroscze bo ja poki nie poznam to zakupy wstrzymane ;)
    Wizyte mam za tydzien, ale nie wiem czy bede miec USG, jesli nie to dopiero we wrzesniu i znow nici z zakupow :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 20:07

wff22n0ab6iac00e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee, ja też nie znam płci, ale rozglądam się póki co za uniwersalnymi ubrankami. Poza tym dużo ubranek chłopięcych - błękitnych, zielonych itp. w moich oczach jest uniwersalna, no chyba, że jest w samochody :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Dopiero nadrabiam.

Agus89 super ciuszki ! To wszystko kupilas w Primarku czy tylko te bodziaki?
    Czasem zajrze do Primarka ale ostatnio nic ciekawego nie widzialam. W prawdzie bodziaki byly (nie te co masz na zdj) ale rozmiary byly same duze, chyba od 68 wzwyz wiec nic nie kupilam :P
    I w dodatku widze ze znasz juz plec, az zazdroscze bo ja poki nie poznam to zakupy wstrzymane ;)
    Wizyte mam za tydzien, ale nie wiem czy bede miec USG, jesli nie to dopiero we wrzesniu i znow nici z zakupow :P

Bodzianki i te chustki w Primarku. Rozmiar 3-6 msc mniejszych nie było w przecenie. Za 7pak zapłaciłam 3,5 funta :) Reszta kupiona na wyprzedażach bagażnikowych. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus no TROSZKĘ tego kupiłaś :D ja nie przepadam za rożowymi ubrankami takze bedę miała problem.. póki myslałam, że to chlopiec było łatwiej- wiecej rzeczy dla chłopców mi się podoba..

ou9mp2.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to wszystko z lumpka?? super rzeczy! a ja ciągle nie mogę się wybrać i wszystko w normalnych sklepach kupowałam.. zachęciłas mnie zeby to zmienić ;)

ou9mp2.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no to musisz mieć super lumpeks :) muszę się pochwalić że mężuś zgodził się na moją propozycję imienia dla małej jestem mega szczęśliwa:)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Widzę że parę z nas ma 21 sierpnia wizyty. :) Od razu mi raźniej. :)
    ja też 21 sierpnia w Katowicach
    Laski masakra jest nadrobić cały dzień :)

Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Agus no TROSZKĘ tego kupiłaś :D ja nie przepadam za rożowymi ubrankami takze bedę miała problem.. póki myslałam, że to chlopiec było łatwiej- wiecej rzeczy dla chłopców mi się podoba..

Ja też nie przepadam za różowymi ubrankami. :) Jakoś ostatnio zaczyna mi to przechodzić. Ale mam też sporo ubranek w neutralnych kolorach. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i to będzie prenatalne,na pierwszych nie byłam bo wylądowałam w szpitalu a tam takiego sprzętu i chęci nie ma skoro nie ma wskazań :/ po wyjściu wkurzylismy się i poszliśmy do innego lekarza bardzo polecanego prywatnie i nie dość że zrobił nam ekstra dokładne i długie usg na którym znalazł siusiaka to jeszcze wypisał bezproblemowo skier na prenat II trym, także byliśmy mega zadowoleni i szczęśliwi bo bardzo dokładnie i długo badał każdy narząd dzidziusia w zwykłym usg i potem w 4d, także 21 jedziemy na prenat a przed porodem pójdziemy kontrolnie do niego prywatnie raz lub dwa zależy od poziomu mojego sfiksowania :):):)

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki spać !!! hop hop do łóżeczka

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mi sie to śnilo, albo moje dziecko wykonało w nocy jakiś mega duzy obrót i bardzo je poczułam. Obawiam sie jednak, ze to jeden z tych dziwnych ciążowych snow. Wczoraj np. gonił mnie gang narkotykowy. Bycie w ciaży jest lepsze niż hollywoodzkie produkcje :D

jonka91, zielarka, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Maud krew zdawałam w środę tydzień temu, a wczoraj z rana miałam wyniki na mailu:) nastawiałam się na 2tyg. czekania, a tu taka niespodzianka...

isabelle...no mnie nawet i to się nie śni...moje dziecko, jak w tamtym tygodniu dawało o sobie znać, tak teraz cisza...........................

miłego wtorku styczniówki:)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to nie był sen! Mi wczoraj przy śniadaniu Bąbel fikał koziołki w brzuchu, śmieszna sprawa :)

U mnie kolejna noc średnio przespana.. ale nadrobię to w dzień! :D

Wczoraj u znajomych urodziły się dzieciaczki, u jednych Liliana, a u drugich Marcel :) Powiem Wam, że sama już bym chciała tulić naszego Szkraba ;) Ale z drugiej strony ciąża to jest cudowny stan, który baardzo mi się podoba! Może i dobrze, że trwa tyle czasu!

Dodatkowo witamy się dziś z Maluchem w 5 miesiącu!
    t8615.gif

Malenq, Paula44, MonikaDM, K_niecierpliwaMama, Kawa, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Tak się zastanawiam, czy wy też macie takie dziwne uczucie jak siedzicie albo kucacie? Ja odczuwam taki ciężar w podbrzuszu, jakby ścisk. Takie uczucie że mojemu dziecku jest ciasno. :P

Wierci się ta moja Ala strasznie dzisiaj. :P :D
    Ja tak mam własnie jak siedzę.ale chyba niemozliwe,żeby już było za mało miejsca:)

Agus89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i czasami jak długo lężę,to poźniej musze brzuch "rozchodzic". Może mam za malo ruchu.Ale gdzie tu się ruszać w takie upały.Baseny u nas zamknięte na sierpień z powodu remontów,więc zaczynam zajęcia aqua dla ciężarnych od wrzesnia. A od którego tygodnia u Was są szkoły rodzenia?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:47

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny poradźcie bo nie wiem co się dzieje, dzisiaj obudziałm się cała zalana, mam strasznie dużo śluzu i obawiam się czy to normalne, no masakra jakaś piżama i prześcieradło do prania.

Ostatnio czytałam, że w II trymestrze pojawia się wzmożona ilość śluzu. Mnie wczoraj w ciągu dnia zalewało, musiałam zmieniać wkładki co chwila..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka trochę mnie uspokoiłaś ,że nie tylko ja tam mam, widocznie musze spać w bieliźnie.

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :) Ja mam połówkowe 14.08. to bedzie 19 tydz.
    Ale macie fajne ubranka już kupione, a te co niby z lumpka są to nie wierzę...jak będe w PL to idę do najbliższego bo to aż niemożliwe, wszystko jak funkiel nówka nie śmigane :)

Ja też mam już kilka ciuszków to się pochwalę, a co tam :)

1.Skarpetki zakupiłam w dzień jak wyszedł mi pozytywny test, do pokazania rodzicom :) Śpioszki i body to było szaleństwo mojej mamy (bodziaki to 5-cio pak):
    2s1udj7.jpg

2. Moje szaleństwo z soboty:
    vp85qa.jpg

33m9y1j.jpg

3. Mój tłuszczykowo-ciążowy brzuchol:
    ws8wnk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:27

jonka91, Cynamonek30, K_niecierpliwaMama, Agus89, zielarka, szczesliwa89, Kawa, Wiki81, Maud11, M4DZI4, bluegirl89, Ewelina88, Paula44, agnb6, Ag..., Becia81 lubią tę wiadomość

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ