WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika śliczne skarpetki "mum, dad me" :)
    A brzuszek bardziej ciążowy niż tłuszczykowy ;p

MonikaDM lubi tę wiadomość

• K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super bluza z kapturkiem i uszkami, jestem zakochana w takich a widziałam mnóstwo śmiesznych modeli..od królików i kotków, przez misie, tygrysy, aż do rekina :D (w smyku)

ou9mp2.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    ja chyba dzisiaj sie zamelduje u lekarza.. w sobote bolala mnie głowa w niedziele bylam calkiem bez zycia, wczoraj do poludnia bylo ok ale po poludniu myslalam ze zdechne.. bolala mnie głowa kaszel i wgl.. i dzisiaj od rana to samo.. moj mnie meczy ze mam isc, z jednej strony nic takiego ale z drugiej lepiej zeby dalej nic sie nie rozwinelo.. swoja droga to trzeba miec pecha zeby chorowac w srodku lata..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa pewnie! też bym to sprawdzila! napisz później co powiedział lekarz. Ja jeszcze nie chorowałam, ale na jesieni na bank też mnie to czeka, a moze i wcześniej. Juz mnie mdli na myśl o domowych miksturkach typu miód-czosnek-cytryna itp.. ale cóż

ou9mp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dziś witam po fatalnej nocy...
    Nastawcie się moje Drogie na kłujący ból po bokach podbrzusza czasem bardzo silny. Wcześniej też taki czułam ale jego intensywność to było nic w porównaniu z tym co teraz... Zadzwoniłam do przychodni i położna powiedziała że to normalne bo od około 20 tygodnia więzadła rozciągają się w super tempie i taki ból jest normalny (chyba, że trwa cały czas ale bardzo regularnie).

U mnie ten ból pojawia się przy zmianie pozycji w nocy albo jak szybko wstanę z krzesła czy coś.

Wybaczcie, że tak chaotycznie ale zasypiam na siedząco.

Brzuszki macie cudne! Mój jest sporoooo większy. Może i ja się wezmę i wstawię.

Agus89 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka dziękuję, ale jednak trochę przedciążowego tłuszczyku tam jest :) Skarpety z H&M więc moze u siebie gdzieś znajdziesz :)

K_niecierliwaMama rekin byłby interesujący :) Do Smyka zajrzę może jak teraz bedę w PL, ja póki co te ciuszki mam z C&A (np.bluza) i H&M. W PL planuję jakiś lumpek odwiedzić bo dziewczyny czasem tu takie cuda pokazują ze aż głowa mała.

Sarnaa idź do lekarza bo jeżeli to jakeiś paskudne przeziębienie to lepiej już teraz przeciwdziałać, niz jak rozwinie się do ostrzejszego stanu. dziewczyny tu strasznie cierpiały przez przeziębienia więc marsz do lekarza :)

Aha i Martaaa ma zdecydowaną rację. Będzie nas kłuło i pobolewało. Ja też tak mam. Pobolewa dość często, a w czwartek to pamietam, ze nawet tak mocno ze aż mi łęzka poleciałą ale to było jednarozowo tak bardzo. A tak to praktycznie cały czas coś czuję, jak wstaję, przekręcam się, czy robię dłuższy spacer z psem, albo jak kilka razy musze wejść a moje 3 piętro.

No i jeszcze co do moich USG to ja bedę miała to połówkowe w 19 tyg. (mi w tej karcie ciąży pisze ze mam zrobić między 18 a 21+6 tyg.) a następne USG 28-31+6 tyg. i koniec - więcej usg nie mam. A do tej pory miałam 1 potwierdzające ciażę, później USG pierwszego trymestru i USG genetyczne czy prenatalne - zwał jak zwał (łącznie 3). Na początku myślałam ze tak jakoś mało, ale jestem spokojna i nie czuje potrzeby robienia więcej - może tylko po to żeby widzieć malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:41

Martaaa lubi tę wiadomość

• Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide ide, niestety dopiero na 16 ale damy rade, pewnie i tak przespie pol dnia heh.. dam znac co i jak po wizycie ;)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Nastawcie się moje Drogie na kłujący ból po bokach podbrzusza czasem bardzo silny. Wcześniej też taki czułam ale jego intensywność to było nic w porównaniu z tym co teraz... Zadzwoniłam do przychodni i położna powiedziała że to normalne bo od około 20 tygodnia więzadła rozciągają się w super tempie i taki ból jest normalny (chyba, że trwa cały czas ale bardzo regularnie).

U mnie ten ból pojawia się przy zmianie pozycji w nocy albo jak szybko wstanę z krzesła czy coś.

Mam również te bóle. Są straszne. Staram się do nich przyzwyczaić. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to zaprawa przed skurczami hehe

• zielarka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :D Miałam dziś nie fajne sen, wyszła mi ze środka jakaś rurka, część pessara, rano sprawdzałam czy wszystko ok. ale te sny realistyczne...

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło że urodziłam dziewczynkę i dałam jej na imię tak jak ja mam. W ogóle raz mi się śni że urodziłam chłopczyka, raz dziewczynkę i tak na zmianę.

• szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:

Ja rowniez mam te bole. Wczoraj przy wstawaniu z fotela tak mnie kuło, ze nie moglam sie nawet wyprostowac i musialam usiac, chwile posiedziec i na spokojnie wstac.

Monika mam takie same spioszki ;) w C&A i H&M sa bardzo ladne rzeczy ;)

MonikaDM lubi tę wiadomość

14vyx7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie się że nie macie takich bóli jak ja! Jak czuję ze zaraz kichnę to się skulam do pozycji embrionalnej bo jeśli jestem na siedząco lub stojąco to mnie chwyci taki skurcz mięśni brzucha/ pachwiny że się zwijam z bólu.. Jak jestem w miejscu publicznym to zatykam nos byle nie kichnąć albo udaję że coś upuścilam..

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie mnie, to lada chwila przede mną....

Koleżanka pożyczyła mi książkę "Pięćdziesiąt twarzy Greya", tak wiem szybka jestem ;p ale wciągnęła mnie jak małolatę, choc wkurza mnie trochę główna postać tzn. taki typ mężczyzny. Czytałyście?

renia83, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że znowu wtrącę swoją prywatę, ale nie mam się kogo poradzić.

Czy możecie zerknąć i powiedzieć co sądzicie o tej fryzurze ślubnej?

http://vitalia.pl/forum45,891500,0_Fryzura-slubna.html#post_23068309

K_niecierpliwaMama, MonikaDM, ania_29 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzurka bardzo ładna, w moim stylu, ale dużo zależy od tego jaką masz suknię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell fryzurka fajna i wygodna jeśli masz szczupłą twarz ;)

p.s ewentualnie dobra makijażystka, różnymi trikami może ją wyszczuplić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:20

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell - Bardzo ładna fryzura. Na pewno wygodna. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell myślę, że pasuje :)

Idę jeść 2 śniadanko! :)

A tu takie małe co nieco humoru :P ja padłam
    0qk5gz3gwr6g_t.jpg

Agus89, szczesliwa89, M4DZI4, szpilka, Paula44 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:

==========================================================================================
    też tak mam , że jak szybko wstane to mnie po bolewa w brzuchu..ale staram sie nie dopatrywac nic złego..mam nadzieje,ze to rozciaganie macicy.POZDRAWIAM!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:36

zi13skjo0ong6u20.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ