WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam problemu ze zdaniem krwi..:)
    kiedyś nie było genetycznych, a teraz to standard....więc i z tym badaniem tak się pewnie stanie....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 fiolki!!! Masakra:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane w ten super chłodny dzionek! Wreszcie jest czym oddychac, 22st :)
    Akurat dobra pogoda bo wybieram się do miasta, zdac krew i siuśki,odebrac wyniki PAPPA a potem wyciągnę męża z pracy na obiad :D
    Miłego dzionka :)

Malenq, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile? szok...a na coś jeszcze zdawałaś krew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na połówkowe tylko krew i siuski się zdaje? bo tylko to mam wykonać na następne badanie. Też tak macie?

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, dobry.. bo chłodny ;)
    Ja do tej pory przytyłam 1,5 kg, choć 4 tyg temu miałam już 2 kg na plusie.. We wtorek idę na wizytę do swojej lekarki to mi powiedzą, czy jest ok, czy nie :) teraz zaczęłam więcej jeść, więc może szybciej zacznę przybierać na wadze:)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja mam same "siuśki" ;) Krwi mi tym razem oszczędził :D

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie te 4 tylko na konflikt, pozatym na dziś mam tylko siury.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja przybrałam jak jonka 1,5 kg według wagi na której się ważę od dawna, bo według tej lekarskiej przytyłam 3,5 kg....
    Ja dzisiaj na obiad pichce moje ulubione placki ziemniaczane mniam mniam, tylko mąż niezadowolony bo to nie jest konkretny obiad hehe.
    Co do pogody u mnie dzisiaj ciepło, ale chyba bez upału bo czuję jak wiaterek zawiewa, za to wczoraj padało.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka podeślij placki mojemu, będzie zachwycony ;)

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi zostannie to nie ma sprawy, bo ja zawsze na oko obieram ziemniaków i wydaje mi się że wyjdzie z tego masa placków, a podczas smażenia jakoś mało mi wychodzi...
    Ja na połówkowe nie muszę robić żadnych wyników. Gin powiedziała mi że dopiero na połówkowym da mi skierowanie na wyniki. Ale ja i tak zmieniam lekarza więc może inaczej się to potoczy.
    Dziewczyny jak mam zwolnienie do 18 to do lekarza wystarczy jak pójdę 19 ? (jak juz pytałam to soryy, ale boję się że nie będę miała ciągłości).

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witam!
    Ja przybrałam jak jonka 1,5 kg według wagi na której się ważę od dawna, bo według tej lekarskiej przytyłam 3,5 kg....
    Ja dzisiaj na obiad pichce moje ulubione placki ziemniaczane mniam mniam, tylko mąż niezadowolony bo to nie jest konkretny obiad hehe.
    Co do pogody u mnie dzisiaj ciepło, ale chyba bez upału bo czuję jak wiaterek zawiewa, za to wczoraj padało.

Jak chce konkrety to zrób mu do tego coś ala gulasz i będzie miał placki po węgiersku z mięskiem :D Pychota :D

K_niecierpliwaMama lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Jak chce konkrety to zrób mu do tego coś ala gulasz i będzie miał placki po węgiersku z mięskiem :D Pychota :D
    Nie mam mięsa, jak zechce mi się wyjść do sklepu to może faktycznie tak zrobię. Bo ja to z twarożkiem i smietaną....

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka starczy, 3 dni wstecz może wystawić żeby była ciągłość:) wiem bo pytałam bo też miałam do poniedziałku a lekarz dzis dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 10:31

magdalenka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Magdalenka starczy, 3 dni wstecz może wystawić żeby była ciągłość:) wiem bo pytałam bo też miałam do poniedziałku a lekarz dzis dopiero
    Ok, dziękuje za odpowiedź, uspokoiłaś mnie :)

Ag... lubi tę wiadomość

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja póki co mam 1kg na minusie, moja Pani doktor powiedziała, że to jeszcze nie jest tragedia, ale powinnam zacząć już przybierać.

Ale muszę Wam się pochwalić!!!! Wczoraj się tutaj skarżyłam, że nie czuję malucha i chyba zrozumiał! :P

Po obiadku położyłam się i odpoczywałam.. i nagle puk puk! Poczułam stukanie! Od razu odkryłam bluzkę i widziałam w jednym miejscu jak robi mi się taka mała górka! Położyłam rękę na brzuchu i normalnie czułam jak moje maleństwo kopie!!!! To najpiękniejsze przeżycie na świecie!!! :D
    Niestety mój mąż wszystko przegapił, bo poszedł po obiedzie spać.. i nie zdołałam go dobudzić z drugiego pokoju, bo nie chciałam wstawać! Jak zwykle z niego gapa :P Cała akcja trwała może z 20 minut, czasem musiałam pokołysać lekko biodrami i za chwilkę moje maleństwo odpukało :) Jestem cała w skowronkach :D

ania_29, Ag..., jonka91, MonikaDM, Kawa, renia83, Maud11, zielarka lubią tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik super, zazdroszczę tak mocnych ruchów, ja dzisiaj zaczynam 17 tydzień może też poczuję coś konkretniejszego...

• belldandy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To malutko przytyłyście;) Jutro wizyta u mojego gina, to zobaczę czy mnie zważy i zmierzy ciśnienie, bo nigdy tego jeszcze nie robił.
    Będę także namawiać go na zdradzenie płci, bo dotąd nie chciał nic powiedzieć. No i zapytam kiedy mam mieć połówkowe, bo czytam, że wszystkie już wiedzą heh;)

W ogóle tak myślimy z moim M. żeby na połówkowe udać się na 3D/4D. Lepiej wszystko posprawdzają, a i pamiątka będzie.

Od 3 dni mam bóle jakby nerek?! Miała tak któraś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 11:04

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, poczujesz w najmniej spodziewanym momencie! :D

Belldandy, w sumie dziwne, że gin jeszcze Cię nie zważył i nie zmierzył ciśnienia. Ja mam na każdej wizycie mierzone ciśnienie i od razu mnie ważą. Może sama mu się przypomnij.

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem mierzona co wizytę. Ciśnienie jest bardzo ważne - zbyt wysokie może zagrażać ciąży

201501145565.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ