X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Które łóżeczko ładniejsze? :D
    2h3df0g.jpg
    czy
    30w0eh5.jpg
    :)

To ja jestem jakas inna niż dziewczyny bo jak dla mnie żyrafa jest cudna :) Ale ja w tej ciąży mam cos nie tak z zyrafami - nawet mąż mi to powiedział :D

Ehhh...farbowanie...już tego nie robię bo za duzo zachodu jak dla mnie, ja jestem włosowym leniem, jedyne co jestem w stanie zrobić to pociągnąć je kilka razu prostownicą tylko po to zeby się lepiej układały - nie dla mnie piękne i wymyslne fryzury :) Ale pamiętam 3 wpadki: pierwsza zaliczyłam w liceum; koleżanka farbowała się na kolor "Tycjan" wygladała bosko, tylko ona miała taki brąz na swoich włosach...a ja jasna blondynka też taki chciałam no i se zrobiłam, na szczęście szmponetką i wyszedł mi wściekle czerwony kolor, wygladałam jak Wiśniewski. Drugi raz to zaraz po liceum na wakacje walnęłam sobie "kasztan"...nie wiem co mnie naszło bo przeciez miałam nauczkę z tym tycjanem. A tzrci raz...moja głupota - zafarnowałam włosy szamponetką i wyszedł mi taki koniakowy kolor, śliczny, no i postanowiłam ze kupie taką farbę, znalazłam kolor podobny (na obrazku), a w rzeczywistości nazywał się jasna czekolada...no i mi wyszła czekolada ale gorzka. Przy mojej jasnej skórze, z tymi prawie czarnymi włosami wygladałam jak śmierć. Zrobiłam dekoloryzację, o dziwo moje włosy przeszły to rewelacyjnie, ale ewidentnie dziewczyna wiedziała co robić, i mam znowu swój normalny kolor - koniec z farbowaniem a zwłaszcza samemu :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - ja też czekam na fotkę. :D

Co do farbowania. Z natury mam włosy koloru średniego brązu. Ale oczywiście jako nastolatka zapragnęłam być blondynką. Potem na blond nałożyłam szamponetkę jakąś śliwkową i wyglądałam jak śliwka węgierka. :D Na szczęście spłukała się i przyszedł kolor na czerwień. Ale to tylko przez chwilę. Potem uspokoiłam się i wróciłam do brązu. Najpierw farbowałam, a jak już pozbyłam się do końca rozjaśniacza to zostałam przy swoim naturalnym.
    Całkiem niedawno zobaczyłam pierwsze siwe włosy. :/ Farbowałam kolorem bardzo zbliżonym do naturalnego. Obecnie mam kolor ciemniejszego brązu z jaśniejszymi refleksami dla ożywienia koloru.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dziewczyny zmywam się, bo muszę zjeść obiadek a później mam wizytę, no i mąż do domu w końcu wrócił i pójdzie ze mną pierwszy raz na Usg :D mega się cieszę. Paaaaaa :)

Ewelina88, bluegirl89, Maud11, szpilka, Paula44 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie hahah :)
    od razu się wytłumaczę! Jak już zostanę mamą to będę poważnym człowiekiem... o ile dam radę :D
    29zepl3.jpg

Agus89, Ewelina88, Maud11, szpilka, Malenq, jonka91, Paula44, szczesliwa89, Wiki81, MartaKD, olka25, MonikaDM, polaola, Fucina, ania_29, M4DZI4, Cynamonek30, renia83, Martaaa, Sarnaa lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm...no co tu dużo mówić, odważnie mamuśko :D

Kawa lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a gdzie bluza z napisem "Punks not dead"? :D

punksnotdead.gif

Nie no, nie jest tak źle :)

Kawa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :)
    Co do farbowania mnie jakoś nigdy za małolata nie kusiło, raz tylko przed studniówką pasemka jasne zrobiłam sobie i długo żałowałam. Dopiero na studiach zaczęłam farbować szamponetką na jakiś dziwny kolor - ani to fioletowy ani śliwka. Przeszło mi po paru miesiącach (na szczęście). Obecnie mam kolor czarny na który namówił mnie mój mąż i jestem bardzo zadowolona bo nie wygląda on sztucznie jak u niektórych lasek tylko bardzo naturalnie i dobrze się w nim czuje. A że moje włosy wolno rosną (niestety tylko na głowie) to nie farbuje często a kolor jak się trochę zmyje to jeszcze ładniejszy jak dla mnie.

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo... Kawa zaszalałaś. Ale mi się nawet podoba. Wyglądasz na zadziorną i z charakterem a ja lubię takie osoby! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:15

bluegirl89, Kawa lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisu nie mam aleee... :D
    2ykxhde.jpg

Ewelina88, bluegirl89, szpilka, Agus89, kejti91, jonka91, Paula44, olka25, Fucina lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha ha... Nieźle. :) Od razu humor poprawił mi się! :)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaa w tym kolorze na zadziorną, a w blondzie na tlenioną lafirynde (tak usłyszałam kiedyś) haha ale kto mnie pozna wie że fajna ze mnie kobitka ;)

p.s punkowy pasek wygrzebałam z pudełka z napisem Gimnazjum :D okres w którym byłam rockową glanówą-metalówą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:25

szpilka, bluegirl89, Ewelina88, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    macie hahah :)
    od razu się wytłumaczę! Jak już zostanę mamą to będę poważnym człowiekiem... o ile dam radę :D
    29zepl3.jpg

Kawa fajnie :)
    A kiedy idziesz do gina? Wyobrażam sobie jego minę jak Cię zobaczy
    shocked.gif
    i pewnie pomyśli "no hormony kobiecie ładnie na mózg siadły" :P :P

bluegirl89, jonka91, Agus89, Paula44, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 18, jeszcze 12 dni :) bedę musiała przed poćwiczyć albo pojezdzić autem by małego uśpić żeby się nie wiercił i pokazał co ma między nóżkami :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 18 wizytę i chyba nawet o tej samej godzinie mamy. :) Będzie nam raźniej we 2. :) Tak patrze na Ciebie i samej mi się zachciało zmian. Ale niestety na czarnych włosach za bardzo się nie zaszaleje. Obciąć też się nie bardzo da chyba, że na bardzo krótko ale tego nie chce. :)

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ;) ja dwa lata temu miałam zachciankę obciąć włosy a miałam tak długie jak bell i obcięłam jak Paula ta piosenkarka :)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa tak patrzę na Twoje zdjęcie i sobie myślę, matko ale ze mnie nudziara.. Ach jak ja bym chciała być troszkę bardziej wystrzałowa, a nie taka spokojna.. :P gdzie się podziała młodzieńcza energia.. Powiem Wam, że kiedyś to mnie było pełno, każda impreza moja.. a teraz.. zachowuje się jak stara babcia.. ale nawet nie jak moja, bo moja na naszym weselu tańczyła z wódką i wszystkim polewała, a jeszcze z 5 lat temu skakała przez 0,5m ognisko :P

Agus89, Kawa lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi mnie również na każdej wizycie waży położna i mierzy ciśnienie. Waga trochę za duża jak i ciśnienie spore ale o tym pogadam na wizycie za dwa tygodnie;) Wizytę też mam 18 ale na 11 jakoś.
    Co do włosów którejś z was może wypadają są w gorszej kondycji od początku ciąży?? widzicie poprawę?
    Agus89 mi tez podoba się łóżeczko nr 1.

Kawa odważna mamuśka na topie;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    AAaa i jakby któraś chciała to te poduszki do spania na boku z Biedronki są po 3x przecenie. Było 69zł->39,99->obecnie 23,99 i w takiej cenie ją w końcu zakupiłam :)
    a duże sa? w jakim kształcie?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że włosy rosną mocniejsze, ciemniejsze i szybciej MINUS że oprócz głowy to i pod pachami, na nogach i brzuchu O_o ola boga ale ponoć do 6miesięcy po porodzie to się normuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a duże sa? w jakim kształcie?
    Podłużna 120x40, można ułożyć w banan jak komu "wygodniej" bo nie jest sztywna
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,1842,name,poduszka-do-spania-na-boku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:01

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ