X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Które łóżeczko ładniejsze? :D
    2h3df0g.jpg
    czy
    30w0eh5.jpg
    :)

To ja jestem jakas inna niż dziewczyny bo jak dla mnie żyrafa jest cudna :) Ale ja w tej ciąży mam cos nie tak z zyrafami - nawet mąż mi to powiedział :D

Ehhh...farbowanie...już tego nie robię bo za duzo zachodu jak dla mnie, ja jestem włosowym leniem, jedyne co jestem w stanie zrobić to pociągnąć je kilka razu prostownicą tylko po to zeby się lepiej układały - nie dla mnie piękne i wymyslne fryzury :) Ale pamiętam 3 wpadki: pierwsza zaliczyłam w liceum; koleżanka farbowała się na kolor "Tycjan" wygladała bosko, tylko ona miała taki brąz na swoich włosach...a ja jasna blondynka też taki chciałam no i se zrobiłam, na szczęście szmponetką i wyszedł mi wściekle czerwony kolor, wygladałam jak Wiśniewski. Drugi raz to zaraz po liceum na wakacje walnęłam sobie "kasztan"...nie wiem co mnie naszło bo przeciez miałam nauczkę z tym tycjanem. A tzrci raz...moja głupota - zafarnowałam włosy szamponetką i wyszedł mi taki koniakowy kolor, śliczny, no i postanowiłam ze kupie taką farbę, znalazłam kolor podobny (na obrazku), a w rzeczywistości nazywał się jasna czekolada...no i mi wyszła czekolada ale gorzka. Przy mojej jasnej skórze, z tymi prawie czarnymi włosami wygladałam jak śmierć. Zrobiłam dekoloryzację, o dziwo moje włosy przeszły to rewelacyjnie, ale ewidentnie dziewczyna wiedziała co robić, i mam znowu swój normalny kolor - koniec z farbowaniem a zwłaszcza samemu :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - ja też czekam na fotkę. :D

Co do farbowania. Z natury mam włosy koloru średniego brązu. Ale oczywiście jako nastolatka zapragnęłam być blondynką. Potem na blond nałożyłam szamponetkę jakąś śliwkową i wyglądałam jak śliwka węgierka. :D Na szczęście spłukała się i przyszedł kolor na czerwień. Ale to tylko przez chwilę. Potem uspokoiłam się i wróciłam do brązu. Najpierw farbowałam, a jak już pozbyłam się do końca rozjaśniacza to zostałam przy swoim naturalnym.
    Całkiem niedawno zobaczyłam pierwsze siwe włosy. :/ Farbowałam kolorem bardzo zbliżonym do naturalnego. Obecnie mam kolor ciemniejszego brązu z jaśniejszymi refleksami dla ożywienia koloru.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dziewczyny zmywam się, bo muszę zjeść obiadek a później mam wizytę, no i mąż do domu w końcu wrócił i pójdzie ze mną pierwszy raz na Usg :D mega się cieszę. Paaaaaa :)

Ewelina88, bluegirl89, Maud11, szpilka, Paula44 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie hahah :)
    od razu się wytłumaczę! Jak już zostanę mamą to będę poważnym człowiekiem... o ile dam radę :D
    29zepl3.jpg

Agus89, Ewelina88, Maud11, szpilka, Malenq, jonka91, Paula44, szczesliwa89, Wiki81, MartaKD, olka25, MonikaDM, polaola, Fucina, ania_29, M4DZI4, Cynamonek30, renia83, Martaaa, Sarnaa lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm...no co tu dużo mówić, odważnie mamuśko :D

Kawa lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a gdzie bluza z napisem "Punks not dead"? :D

punksnotdead.gif

Nie no, nie jest tak źle :)

Kawa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :)
    Co do farbowania mnie jakoś nigdy za małolata nie kusiło, raz tylko przed studniówką pasemka jasne zrobiłam sobie i długo żałowałam. Dopiero na studiach zaczęłam farbować szamponetką na jakiś dziwny kolor - ani to fioletowy ani śliwka. Przeszło mi po paru miesiącach (na szczęście). Obecnie mam kolor czarny na który namówił mnie mój mąż i jestem bardzo zadowolona bo nie wygląda on sztucznie jak u niektórych lasek tylko bardzo naturalnie i dobrze się w nim czuje. A że moje włosy wolno rosną (niestety tylko na głowie) to nie farbuje często a kolor jak się trochę zmyje to jeszcze ładniejszy jak dla mnie.

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo... Kawa zaszalałaś. Ale mi się nawet podoba. Wyglądasz na zadziorną i z charakterem a ja lubię takie osoby! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:15

bluegirl89, Kawa lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisu nie mam aleee... :D
    2ykxhde.jpg

Ewelina88, bluegirl89, szpilka, Agus89, kejti91, jonka91, Paula44, olka25, Fucina lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha ha... Nieźle. :) Od razu humor poprawił mi się! :)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaa w tym kolorze na zadziorną, a w blondzie na tlenioną lafirynde (tak usłyszałam kiedyś) haha ale kto mnie pozna wie że fajna ze mnie kobitka ;)

p.s punkowy pasek wygrzebałam z pudełka z napisem Gimnazjum :D okres w którym byłam rockową glanówą-metalówą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:25

szpilka, bluegirl89, Ewelina88, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    macie hahah :)
    od razu się wytłumaczę! Jak już zostanę mamą to będę poważnym człowiekiem... o ile dam radę :D
    29zepl3.jpg

Kawa fajnie :)
    A kiedy idziesz do gina? Wyobrażam sobie jego minę jak Cię zobaczy
    shocked.gif
    i pewnie pomyśli "no hormony kobiecie ładnie na mózg siadły" :P :P

bluegirl89, jonka91, Agus89, Paula44, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 18, jeszcze 12 dni :) bedę musiała przed poćwiczyć albo pojezdzić autem by małego uśpić żeby się nie wiercił i pokazał co ma między nóżkami :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 18 wizytę i chyba nawet o tej samej godzinie mamy. :) Będzie nam raźniej we 2. :) Tak patrze na Ciebie i samej mi się zachciało zmian. Ale niestety na czarnych włosach za bardzo się nie zaszaleje. Obciąć też się nie bardzo da chyba, że na bardzo krótko ale tego nie chce. :)

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ;) ja dwa lata temu miałam zachciankę obciąć włosy a miałam tak długie jak bell i obcięłam jak Paula ta piosenkarka :)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa tak patrzę na Twoje zdjęcie i sobie myślę, matko ale ze mnie nudziara.. Ach jak ja bym chciała być troszkę bardziej wystrzałowa, a nie taka spokojna.. :P gdzie się podziała młodzieńcza energia.. Powiem Wam, że kiedyś to mnie było pełno, każda impreza moja.. a teraz.. zachowuje się jak stara babcia.. ale nawet nie jak moja, bo moja na naszym weselu tańczyła z wódką i wszystkim polewała, a jeszcze z 5 lat temu skakała przez 0,5m ognisko :P

Agus89, Kawa lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi mnie również na każdej wizycie waży położna i mierzy ciśnienie. Waga trochę za duża jak i ciśnienie spore ale o tym pogadam na wizycie za dwa tygodnie;) Wizytę też mam 18 ale na 11 jakoś.
    Co do włosów którejś z was może wypadają są w gorszej kondycji od początku ciąży?? widzicie poprawę?
    Agus89 mi tez podoba się łóżeczko nr 1.

Kawa odważna mamuśka na topie;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    AAaa i jakby któraś chciała to te poduszki do spania na boku z Biedronki są po 3x przecenie. Było 69zł->39,99->obecnie 23,99 i w takiej cenie ją w końcu zakupiłam :)
    a duże sa? w jakim kształcie?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że włosy rosną mocniejsze, ciemniejsze i szybciej MINUS że oprócz głowy to i pod pachami, na nogach i brzuchu O_o ola boga ale ponoć do 6miesięcy po porodzie to się normuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a duże sa? w jakim kształcie?
    Podłużna 120x40, można ułożyć w banan jak komu "wygodniej" bo nie jest sztywna
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,1842,name,poduszka-do-spania-na-boku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:01

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ