WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A co myślicie o rzeczach z polaru Minky? Wczoraj wpadły mi w oko. :)

2i2535.jpg
    nvxv9i.jpg
    2s1q7g3.jpg
    2gskimh.jpg
    ekstra! dodaję koleją stronę do ulubionych:) a mi dziś przyszły (po 1 dniu tylko!) koszulki z Mytummy, superowa bawelna,warto wydać kasę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień oglądam serial "Kochanki". Widziałyście to? Głupi, ale mnie wciągnęło

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a ja właśnie szukam nowego serialu do oglądania w pracy więc od jutra zabieram się za oglądanie :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam serial Orphan Black.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maraton siedząc na laptopie o 16 włączam tv i lecą Rozmowy w toku, o 17 lekarze na tvn7, 18 masterchef australia na tlc a póżniej czas dla męża lub domu :)

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam na fox albo foxs life tam większość takich durnych seriali które wciągają, (polecam dawno dawno temu, kod leonarda da vinci i terranowe,) Kochanki oglądałam dwa odcinki jeżeli myślimy o tym samym serialu ale raczej tak i nawet fajne były ale teraz jakoś nie udało trafić mi się w porę emisji;)

Właśnie z włosami mam taki sam problem co więcej z głowy to wypadają garściami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 16:29

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuskaa mi kiedyś włosy leciały garściami i kupiłam w aptece odżywkę do skóry głowy i włosów Jantar "odżywka bursztynowa" ok 12zł. Naciera się skórę głowy po umyciu włosów, nie przetłuszcza ich wcale, jest rewelacyjna, no i stosując systematycznie widać coraz mniej włosów na szczotce.. ;)

Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Cały dzień oglądam serial "Kochanki". Widziałyście to? Głupi, ale mnie wciągnęło

Ja oglądam. Szału nie ma, ale wciąga :) Mam parę ulubionych seriali, póki co nie ma nowych odcinków to oglądam "Kochanki" :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja mam maraton siedząc na laptopie o 16 włączam tv i lecą Rozmowy w toku, o 17 lekarze na tvn7, 18 masterchef australia na tlc a póżniej czas dla męża lub domu :)

Będąc u Męża w Anglii najbardziej brakuje mi australijskiego Masterchefa. Uwielbiam ten program, szkoda że nie mogę być na bieżąco. :P Ilu ich tam zostało w programie? Jak ostatnio oglądałam to 3 drużyny gotowały w obcych domach :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a nie masz TLC w pakiecie TV?, ja mieszkam w pl mam cyfre i dużo takich programów :) Niewiem ile ich zostało hm ale o 18 jak się zacznie mogę policzyć :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam w ogóle polskiej telewizji. :P
    W Polsce oczywiście mam pełno programów. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po pracy jadę na zakupy!! Hura! Hura!! Mąż dostał ładną premię w pracy i taki o to prezent mi zrobił. :) Koniecznie muszę spodnie kupić bo od jakiś 3-4 dni obserwuję ciągłe powiększanie się brzuchola. Wstawię dziś zdjęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:18

Agus89, jonka91, Wiki81, zielarka, Paula44, K_niecierpliwaMama lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A ja po pracy jadę na zakupy!! Hura! Hura!! Mąż dostał ładną premię w pracy i taki o to prezent mi zrobił. :) Koniecznie muszę spodnie kupić bo od jakiś 3-4 dni obserwuję ciągłe powiększanie się brzuchola. Wstawię dziś zdjęcie.

A myślałam że tylko mój brzuch z dnia na dzień rośnie. :D
    Ja w sobotę na zakupy jadę, Mąż zaproponował. :P
    Mamy dobrych Mężów. :)

Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A myślałam że tylko mój brzuch z dnia na dzień rośnie. :D
    Ja w sobotę na zakupy jadę, Mąż zaproponował. :P
    Mamy dobrych Mężów. :)

Ja już nie widzę stóp tylko sam brzuch. Chociaż dziwi mnie to, że jak siedzę to trochę tak jakby mniej widoczny jest. Ale zauważyłam, że jak chodzę, zaczynam nogi na bok stawiać, bardziej jak kaczka i garbie się. Takie oto uroki ciąży. :)
    A mężów mamy naprawdę fajnych. Mój chyba chce mi wynagrodzić to, że powiedział mi ostatnio, że nie będzie głaskał brzucha bo się mu mały wydaję. A wczoraj cały wieczór trzymał łapy na nim. :)

zplX18SyZp.gif
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ewelina. Życzę udanych zakupów.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Olka ja już wyczerpałam normę styczniówek także jest małe prawdopodobieństwo ale moim zdaniem warto zrobić.
    ja w Kielcach w osiedlowym punkcie byłam pierwszą ciężarną - kobitka co pobierała nawet nie wiedziała w którą probówkę się pobiera - dobrze że wydrukowałam ze strony wszystkie załączniki i tam była tez instrukcja pobierania.
    Ile czekałyście na wynik? ja pobierałam tydzień temu i jeszcze nic nie mam na mailu...

W tym badaniu jest dobre to że jak wyjdą poprawnie to w kolejnych ciążach już nie trzeba ich powtarzać: "Kobiety, które okażą się HPA-1a dodatnie (98% kobiet) nie są narażone na ryzyko wystąpienia konfliktu płytkowego w HPA-1a w obecnej i w kolejnych ciążach."

Wiki81 lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia u mnie pobierano w środę a już w poniedziałek miałam wyniki na mailu....

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ja już nie widzę stóp tylko sam brzuch. Chociaż dziwi mnie to, że jak siedzę to trochę tak jakby mniej widoczny jest. Ale zauważyłam, że jak chodzę, zaczynam nogi na bok stawiać, bardziej jak kaczka i garbie się. Takie oto uroki ciąży. :)
    A mężów mamy naprawdę fajnych. Mój chyba chce mi wynagrodzić to, że powiedział mi ostatnio, że nie będzie głaskał brzucha bo się mu mały wydaję. A wczoraj cały wieczór trzymał łapy na nim. :)

No ja przed ciążą też nie widziałam swoich stóp tylko cycki. :D
    Teraz zza cycków wystaje jeszcze brzuch. :P
    Teraz jak napisałaś o tym chodzeniu to tak sobie pomyślałam że ja też nieco inaczej chodzę. Jakoś staram się tak stabilniej i ostrożniej poruszać.
    Mój Mąż od kiedy zauważył rosnący brzuch to co wieczór z nim rozmawia. Nawet przez sen trzyma rękę na moim brzuchu i głaszcze.:P

Wiki81, MonikaDM lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję, że brzuch rośnie, wdzystko ciągnie i kłuje.
    Jutro mam wizytę o 9.50...boję się...

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moje pierwsze 4 ubrania ciążowe:
    - legginsy długie ciążowe, jeszcze trochę luźne w pasie, ale już nie długo :D
    - tunika ciążowa z lekkiego, przewiewnego materiału ze ściągaczami po bokach
    - jeansy z elastycznym pasem
    - bluza ciążowa, taka luźniejsza i cieplejsza na zimę
    15hftiq.jpg
    34iiws2.jpg

lwuska55592, Malenq, jonka91, MonikaDM, M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ