X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn wrote:
    Dziewczyny to moja ciaza od gwiazdeczki jest starsza o 2 dni a od anutki 4 ;-)
    Musimy przekazac sobie tel lub e maile i poinformowac kiedy urodzilysmy :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej tyle jeszcze mamy czasu :D

Dzisiaj potwornie chce mi się spać. Ledwo wstałam i już bym się kładła :D
    Dobrze, że jutro sobota, wolne, sobie pośpie :D

A tak poza tym to na razie nic a nic. Czasem mnie zemdli ale tak trochę raczej.
    Cycki też mnie już tak strasznie nie bolą.

Pogoda u mnie fatalna.
    Szaro buro - oj ciężko będzie :D

Anutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Gwiazdeczka witaj:)

U mnie pogoda równie paskudna co u Ciebie Buziulka....
    mnie dzisiaj tylko zawroty głowy dokuczają...a tak poza tym ok:)

Anutka, Buziulka lubią tę wiadomość

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Wiola masz ode mnie zakaz zamartwiania się. Nie prównuj tak mocno bo będziesz się niepotrzebnie stresować a to nie jest wskazane. Beta przyrasta i to jest dobrze. Słońce a może Ty też miałąś później owulkę, patrzysz na to co Ci OF pokazał czy jesteś pewna z monitoringu kiedy była owulka...bo ja np. nigdy przenigdy, w 100% nie ufałąm OF a więcej swojemu organizmowi; no i podobno w 100% sprawdzić kiedy była owulka można tylko przez usg, bo owulka może być na kilka dni przed skokiem lub kilka dni po i tak samo w przypadku śluzu. Więc zero nakręcania się na złe. Wszystko jest ok!

Może i masz racje.. na monitoring nie chodziłam, tylko mierzenie temp i testy owu. Przestane sie zamartwiać :) czas cieszyć sie ciążingiem :)

jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 witaj! i sie nie zamartwiaj :) widzisz ja też panikuje, ale powolutku dochodze do wniosku, że to nie ma sensu :) uśmiech na twarzy i do przodu :)

Gwiazdeczka27, Anutka, Buziulka lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj czuję się fatalnie, boli głowa, okropne mdłości nic nie pomaga tylko spanie. Nie wiem jak dziś dam radę na wizytę, najchętniej bym łóżka nie opuszczała. I pogoda też do d...

Już próbowałam migdały - nic, mięta - nic, częste jedzenie - nic. Dziś prosiłam mamę żeby kupiła mi herbatę imbirową...

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Tak się zastanawiałam nad tymi mdłościami i doszłam do wniosku że może ich nie mam dlatego że u mnie się pije coca cole jak herbate :)

Swoją drogą też mam kotkę w domu, wychodzi na zewnątrz się załatwiać. Od 3dni leje u mnie deszcz, nie może się wyszaleć na dworze i robi mi rozpierduche w domu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 10:10

Malenq lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa może i coś w tym jest, albo jesteś w gronie szczęściar:)
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam mdłości i teraz, jak na razie, się nie zapowiada, choć jeszcze jest wcześnie.. Moja mama w żadnej z 3 ciąż mdłości nie miała, więc mam nadzieję, że mnie też to ominie...

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem możliwe :) Zapytałabym mamy ale nie utrzymujemy kontaktu. Póki co odpukać nawet nie czuję się jakbym była w ciąży oprócz wrażliwych cycuchów i zawrotów głowy nic mi nie dolega ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela w ciazy mogla pic tylko cole i jesc pączki- po reszcie wymiotowała. wiec dobra cola nie jest zła :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co samopoczucie dobre. Posprzątałam. Poprałam. Zaraz idę porobić w ogrodzie i pokosić trawę. U mnie pogoda piękna. Bezchmurne niebo i cieplutko. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi powiedzieli, że ze względu na kofeinę żeby coli nie pić ;(

relgh371rphwpz6l.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie Dziewczyny. Czekam z niecierpliwością ma Wasze relacje z wizyt.
    Ja czuję się dobrze, chociaż dzisiaj nie zdążyłam rano zjeść śniadania w domu i pierwszy raz mnie mdliło jak jechałam - więc to ewidentnie z tego powodu. W pracy zjadłam jogurt z płatkami ale teraz to już średnio pomogło.

Pierwszy raz czuje mdłości i są okropne. Nie wiem jak to znosicie na co dzień.

Miłego dnia życzę.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki mnie mdli tak od rana do ok. obiadu :p jak cos zjem to na chwilke przechodzi, ale w niedługim czasie znowu wraca.. Nie mam wymiotów, ale to takie nieprzyjemne uczucie..

Agus89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do gina. Dziewczyny myslcie o mnie bo ja zwariuje zaraz !!!!!!!!

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam na 13 jechac:( buuu nie wytrzymam do pon:(
    daj znac Maraska

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w poniedziałek idę na usg ! Mam nadzieję, że wtedy z czystym sumieniem będę mogła do Was dołączyć.. bo póki co to strasznie się boję, że coś pójdzie nie tak..

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik to dopisuje sie do Ciebie, tez ide. Będzie dobrze!

Anutka, Maraska lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej trzymam za wszystkie dzis kciuki :)
    Powtorzylam bete odbiore o 15 a do tego czasu chyba umre z niecierpliwosci ...

Mecza mnie mdlosci , nie mam ochoty na nic doslownie otwieram lodowke i jeszcze bardziej mnie mdli :(

Dzis rano pobolewal mnie brzuch mam nadzieje ze to nic groznego i wszystko bedzie ok .

Maraska bedzie dobrze :)

Maraska lubi tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze kolejny gorący dzien bedzie w poniedzialek ;)
    dziekuje za wsparcie !
    Jeszcze tak mi nidedobrze.... piersi nosze w rękach tak bolą, i jestem generalnie nie do wytrzymania ;)))))

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ