X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też się nie mogę doczekać 22 maja :) Niestety Mąż chciał być ze mną na USG i posłuchać serduszka. Niestety będzie w pracy. :/ Cóż pójdę sama.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja się zastanawiałam czy brać męża na 28.05....
    Patrycha:) aż mi się ziapka uśmiechnęła szeroko:-) jak fajnie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 18:47

Anutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mykam, do jutra kochane, spokojnej nocy i udanych wizyt jutro:)

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was :)
    nie mogę się doczekać Waszych dobrych wiadomości :)

Najpiękniejszy widok na świecie :))

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ja też mam kota, ale tokso będę badać dopiero w II trymestrze :)
    A ja mam swinke morska:-)

Jak tak piszecie o tym usg to mam ochote biec do lekarza chocby jutro :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta z dziś 24584 :D a z 30 kwietnia 325 :) jak wrzuciłam te dane w jakikolwiek kalkulator to wszedzie pokazuje ze norma :) ufff ależ mi lżej.. :p zastanowie sie czy do lekarza isc za tydzien czy faktycznie za 2 tyg i juz bez stresu :p

Ag..., Anutka lubią tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... Ania ma rację, zostaw krew na później, przyda się pewnie :)

Patrycha - cudne wieści, i same takie poprosze na tym forum :) 9mm a Ty masz 6 tydz. i 6 dzień na suwaczku, to fajnie duża ta wasza fasolka :)

Agus89, ja na moją wizytę 27.05 też raczej pójdę sama bo mężulek bedzie w pracy, nie mogę iśc na późniejszą godzinę bo ja tą wizytę mam już ustaloną od chyba 3 tygodnie (bo miało być sprawdzanie owulki :)), próbowałam przesunąć na popołudnie, ale niestety jest już full. Może uda mu sie coś wykombinować ale szczerze w to wątpię.

Laski moje, ja nie narzekam na brak obajwów takich jak wy macie, ale chyba jedna póki co tu jestem co mnie nic nie męczy. No i chyba w sumie jednak wolałabym żeby tak zostało, chciałabym tylko tego potwierdzenia od ginka, ze wszystko jest dobrze i maluszek się super rozwija,niech już będzie ten mój termin bo zwariuję chyba, tak bardzo chcę zobaczyć moje dziecię :)

Aha, dziewczyny, co to kotków... moje koleżanki (z tego jedna ma takiego co to po podwórku biegał, czarny jak pantera - Tofik, oj piękniuchny) i moja siostra miały koty w domu gdy były w ciąży, sprzątały kuwety (w rękawiczkach), dawały jedzonko i miziały swoje zwierzaki i nic im nie było a wszystkie dzieciaczki, w tym bliźniaki idealnie zdrowe. Nie dajmy się zwariować :) Nasze zwierzaki to część naszej rodziny, przynajmniej my tak uważamy o naszym psiaku, a wiecie jak on fajnie słucha jak mu mówimy, że tu w brzuszku jest mała dzidzia, to patrzy na nas tak jakby mówił "co wy mi tu za brednie opowiadacie?" hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:03

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Juz wrocilam, ufff. Wszystko jest w porzadku, plamienia zdarzaja sie i to nic groznego. Maluszek jest bardzo malutki jak na ten tydzien, ginka powiedziala ze ma 5mm (na zdjeciu pisze 4,75mm) ale to podobno nie powod do zmartwien bo mialam pozno owulacje (w 22dc). Serduszko pieknie bije i jest to naprawde mega uczucie, moglabym siedziec na tym fotelu caly dzien i patrzec, cos pieknego :)
    Pierwsze zdjecie mamy a raczej ma Moj R. stwierdzil ze bedzie nosil w portfelu bo ja mam maluszka w sobie to On bedzie mial chociaz przy sobie :P
    Pobrali mi krew, wzieli tez mocz do badania i ksiazeczke dostane na kolejnej wizycie :)

Uff, moge odetchnac. Kolejna wizyta 12.06 (11-12 tydz). Dzieki za wsparcie dziewczyny i trzymam kciuki za wszystkie ktore maja jutro wizyty, za pozytywne wiesci ! :)

ooo widzisz agatte.. ja mialam owu w 19dc, wiec Ty 3 dni pozniej, a Twoj maluszek ma 4,75mm a moj 2 mm:( ja na suwaku mam 7tod a Ty 7t1d :( więc nie dosc ze mialas pozniej to maluch wiekszy :( no ale... beta dobrze przyrasta. trzeba byc dobrej nadziei!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:01

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zostawie:) ale co sadzicie o tym wyniku? belly mi zaznaczylo czerwony wykrzyknik ze cos moze ( ale nie musi) byc nie tak. Selene miala tak samo.

Monika ciesz sie ze nic cie nie meczy. bedzie dobrze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola super!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nic nie mówił że duże jest..
    on całe mierzył a tu wszędzie pisze że do pupy,
    nie wiem nic, ale cieszę się bardzo :)

Anutka lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha, mnie chodziło o to że to chyba nasza największa póki co forumowa dzidzia :) Ciesz się bo jest czym :)
    Ag...już się cieszę z tych braku mdłości i innych rzeczy :)

Wiola masz ode mnie zakaz zamartwiania się. Nie prównuj tak mocno bo będziesz się niepotrzebnie stresować a to nie jest wskazane. Beta przyrasta i to jest dobrze. Słońce a może Ty też miałąś później owulkę, patrzysz na to co Ci OF pokazał czy jesteś pewna z monitoringu kiedy była owulka...bo ja np. nigdy przenigdy, w 100% nie ufałąm OF a więcej swojemu organizmowi; no i podobno w 100% sprawdzić kiedy była owulka można tylko przez usg, bo owulka może być na kilka dni przed skokiem lub kilka dni po i tak samo w przypadku śluzu. Więc zero nakręcania się na złe. Wszystko jest ok!

Miłego wieczoru dziewczyny i słodkich snów :)

Anutka, Wiola25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    A ja mam swinke morska:-)

Jak tak piszecie o tym usg to mam ochote biec do lekarza chocby jutro :-)

Mam dokładnie tak samo :D

• Anutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:38

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak skromnie zapytam czy mogę do Was dołączyć? Na razie jeszcze jestem przed pierwszą wizytą, mam ją mieć w dniu matki 26.maja, okropnie się stresuje, ponieważ pierwszą ciążę poroniłam w 21 tygodniu :( boje się bardzo tym bardziej, że nie mam żadnych objawów. Wczoraj trochę pobolewało mnie podbrzusze ale delikatnie. Ale dzisiaj już nic mi nie "dolega" i denerwuje się bardzo czy w sumie tak może być?

Anutka, Viv78 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja tak skromnie zapytam czy mogę do Was dołączyć? Na razie jeszcze jestem przed pierwszą wizytą, mam ją mieć w dniu matki 26.maja, okropnie się stresuje, ponieważ pierwszą ciążę poroniłam w 21 tygodniu :( boje się bardzo tym bardziej, że nie mam żadnych objawów. Wczoraj trochę pobolewało mnie podbrzusze ale delikatnie. Ale dzisiaj już nic mi nie "dolega" i denerwuje się bardzo czy w sumie tak może być?
    Slonce mi tez za duzo nie dolega i nie martwie sie tym, nie stresuj fasoli :-). Twoja ciaza jest starsza od mojej o 2 dni :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to idziemy praktycznie "łeb w łeb" :) Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama. Bety nie robiłam, czekam na usg co ma być to będzie ale i tak się trochę boję ale postaram się to zwalczyć. Dziękuję za odpowiedź <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:46

Anutka, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moja ciaza od gwiazdeczki jest starsza o 2 dni a od anutki 4 ;-)

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • katarzynnn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem od dzis tu i nie bardzo to ogarniam

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • agattee Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, nasze maluchy urosna piekne i zdrowe :D <3

Co do mnie to chodze w podpasce (a juz myslalam ze sie tego pozbede !) i przy ostatniej kontroli sluzu brazowego na podpasce troche duzo... wiem, ze bylam u ginki i powiedziala ze to sie zdarza ale martwi mnie to dalej bo duzo tego czasem. Mam nadzieje, ze to dlugo nie potrwa i szybko sobie od Nas pojdzie ! Wrrr... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 23:00

Anutka lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ