X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko ja do niedawna też się rewelacyjnie czułam, w niedzielę mogłam zjeść wszystko. Teraz muszę się zastanowić co mój brzuch przyjmie a jak lodówkę otwieram to wstrzymuję oddech, bo mix zapachów jest straszny :D Coś czuję, że mega mdłości jeszcze mnie dopadną i to dopiero początek ;)
    Jeśli jednak stale będziesz się dobrze czuła to nic tylko się cieszyć , :)Są takie farciary i nie musi być mdłości, żeby ciąża prawidłowo się rozwijała :)

kawa masz rację z plamieniami, nie ma co ich lekceważyć, ale czarnowidztwo też odradzam, bo nerwy na pewno w niczym nie pomogą.

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień mam mdłości. Jem tylko suche bułki i piję herbatę miętową. To jedyne co mi przejdzie przez gardło. :D
    Dziś też był kolejny wybuch płaczu.
    A było to tak:
    Poszłam się zarejestrować do gina na nfz. Zadowolona wchodzę, rozmawiam z recepcjonistką. Termin wizyty na 3 czerwca. Ok sobie myślę w końcu to nfz. Wychodząc, pierwszy raz widziałam gina do którego umowiałam się na wizytę. Mina mi zrzędła. Wsiadamy do samochodu i wybuchłam płaczem. Mąż się pyta: "Co się stało? " A ja na to: " Nie chcę iść do lekarza, który wygląda jak Pan Kleks" Mąż się na mnie patrzy i zaczyna się śmiać. No i przestałam płakać. Zaczęłam się przeraźliwie śmiać.

nix, Malenq, Martaaa, agattee, Wiola25 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja dziś cały dzień mam mdłości. Jem tylko suche bułki i piję herbatę miętową. To jedyne co mi przejdzie przez gardło. :D
    Dziś też był kolejny wybuch płaczu.
    A było to tak:
    Poszłam się zarejestrować do gina na nfz. Zadowolona wchodzę, rozmawiam z recepcjonistką. Termin wizyty na 3 czerwca. Ok sobie myślę w końcu to nfz. Wychodząc, pierwszy raz widziałam gina do którego umowiałam się na wizytę. Mina mi zrzędła. Wsiadamy do samochodu i wybuchłam płaczem. Mąż się pyta: "Co się stało? " A ja na to: " Nie chcę iść do lekarza, który wygląda jak Pan Kleks" Mąż się na mnie patrzy i zaczyna się śmiać. No i przestałam płakać. Zaczęłam się przeraźliwie śmiać.

Haha u mnie tak dr Oleś wygląda!
    Ale wiesz, wygląd nie świadczy o umiejętnościach, może akurat będzie dobry w swoim fachu ;))

• Anutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:37

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że 3 czerwiec, to trochę późno na pierwszą wizytę, bo będę tego dnia w 9tyg+3dni.
    Umówiłam się też prywatnie na 22 maja, bo nie wytrzymam tak długo.

Wiola25 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Wydaje mi się że 3 czerwiec, to trochę późno na pierwszą wizytę, bo będę tego dnia w 9tyg+3dni.
    Umówiłam się też prywatnie na 22 maja, bo nie wytrzymam tak długo.
    Slusznie :-)

Wiola25 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka progesteron dobry:)

Anutka lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że przed pierwszą wizytą zrobić jakieś badania? Czy lepiej poczekać co gin zaleci?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus poczekaj:) gin wie co i jak, nie ma potrzeby moim zdaniem...

Agus89 lubi tę wiadomość

• agattee Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wrocilam, ufff. Wszystko jest w porzadku, plamienia zdarzaja sie i to nic groznego. Maluszek jest bardzo malutki jak na ten tydzien, ginka powiedziala ze ma 5mm (na zdjeciu pisze 4,75mm) ale to podobno nie powod do zmartwien bo mialam pozno owulacje (w 22dc). Serduszko pieknie bije i jest to naprawde mega uczucie, moglabym siedziec na tym fotelu caly dzien i patrzec, cos pieknego :)
    Pierwsze zdjecie mamy a raczej ma Moj R. stwierdzil ze bedzie nosil w portfelu bo ja mam maluszka w sobie to On bedzie mial chociaz przy sobie :P
    Pobrali mi krew, wzieli tez mocz do badania i ksiazeczke dostane na kolejnej wizycie :)

Uff, moge odetchnac. Kolejna wizyta 12.06 (11-12 tydz). Dzieki za wsparcie dziewczyny i trzymam kciuki za wszystkie ktore maja jutro wizyty, za pozytywne wiesci ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 17:48

Malenq, kaarolaa, Martaaa, Ag..., ania_29, nix, Anutka, MonikaDM lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zrobilam bete
    wynik z 5 maja 12 976 a z dzis 64 031. cos słabo, nie?

Anutka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Ag... po co Ty jeszcze betę badasz? :D

agattee bardzo się cieszę, że z maluszkiem ok :)

agattee lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam toksoplazmoze i tak prz okazji jak juz mnie kluli:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaw sobie krew na inne badania ;)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wiecej nie zrobie, obiecuje:) ale nie mam toksoplazmozy wiec moja kicia moze byc spokojna o swoj byt:)

ania_29, Anutka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ja mam dwie kotki:) wychodzące dodam...zbadałam siebie ja nie mam tego świństwa też...ale gin mi powiedział, że większe prawdopodobieństwo zarażenia jest w ziemi (jak robi się w ogródku bez rękawic) niż od kotów...chociaż kuwety sprząta mój A.....

Ag... lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kota, ale tokso będę badać dopiero w II trymestrze :)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie jak tak patrze na ta bete to chyba ok, doubling time pow 6tys ponad 96h a ja mam 104. dooobrze jest:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie :)
    serduszko bije, moja fasolka ma 9mm i jest wszystko dobrze :)
    3 dni płakania i strachu... na szczęście jest wszystko dobrze :)
    i mój M był ze mną na USG :)

Ag..., ania_29, Malenq, nix, Martaaa, MonikaDM, Wiola25, katarzynnn, Viv78, Kawa lubią tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha cudowne inf:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ