X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    agnesik a próbowałaś o tym z nim porozmawiać? Mój mąż też nie jest wylewny w uczuciach ale ja ciągle mu o tym przypominam. Niestety takie wzorce wyniósł z domu.:/ Ale od chwili gdy ze złością zareagowałam na kolejne "bo brzuch jeszcze jest mały" to jest o wiele lepiej.

Dopiero dziś odpisuję, bo wczoraj miałam przerwy w dostawie internetu.
    Mój mąż też wyniósł takie wartości z domu.. i dlatego ostatnio przy okazji jestem strasznie cięta na jego rodziców.
    Za każdym razem jak zaczynam rozmowę trwa ona kilka minut po czym on zmienia temat. Z jednej strony rozumiem, że kobieta wczuwa się bardziej, bo to ona w sobie nosi dziecko i przede wszystkim interesuje się tym jaki wózek kupić, jakie ubranka itp. Ale liczyłam na odrobinę zainteresowania z jego strony..
    No nic, mam nadzieję, że dojrzeje do czasu narodzin maleństwa, bo o mnie dbać nie musi, ale o dziecko już musi..

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdej ciąży miałam niesamowite, pachnące i kolorowe sny. I to tylko w ciąży.

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :D

Tak mi się jakoś przypomniało, że na wizycie gin wspomniał o zapisaniu sobie daty pierwszych ruchów dziecka i stwierdził, że jak już poczuję to nie będę miała wątpliwości, że to TO :D Więc czekam cierpliwie :p

CO do paznokci to zdecydowanie szybciej rosną i są dużo mocniejsze( nie łamią się), włosy też szybciej rosną, co akurat cieszy. Niestety rosną też te niepożądane (pachy, nogi, okolice bikini), ale cóż taki urok ciąży ;p

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Czytając wasze sny wnioskuje ze mój o romansie z ginekologiem nie jest niczym dziwnym:P niesamowite rzeczy te ciąże robią z nami:)

A fajny chociaż ?;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zapytalam męża czy ja nie za duzo gadam o ciazy, Kostku i wogole:) czy nie czuje sie jakos zaniedbany bo malo mowi co u niego no i nie chce zeby sie czul odsuniety, tymbardziej ze jest w szwajcarii sam.

Ale nasze rozmowy czesto po pracy wyglądaly tak:
    kochanie co u Ciebie: ja gadalam 15min jak minal dzien
    a on na moje pytanie a ty co robiles: programowalem:)

dostalam w odpowiedzi ze gdyby mial taki polot w mowieniu jak ja to tez by ciagle o kostku gadal, i ze on jest malomowny dlatego ma zone gadule:)

wiem ze pewnie faceci inaczej podchodza do wielu spraw ale to faktycznie kwestia osobowosci i wartosci wyniesionych z domu. Mimo ze czesto pyta co u nas i wogole to sa momenty kiedy nic nie mowi co nie znaczy ze mu nie zalezy.

co do tesciow jak zapytalam jak zareagowali ze bedzie chlopak ( bo mowil im przez tel) mowil ze ucieszyli sie ale jak poweidzial ze Kostek to powiedzieli: eee nieladnie. Powiedzalam mezowi ze jak uslysze taki tekst to bede niemila i zeby sie nie zdziwil wiec ma mamie powiedziec zeby nie bylo znow nieprzyjemnosci. Wiem ze to nie jest popularne imie, nie kazdemu sie podoba ale takie wybralismy i kto jak kto ale babcia niech zachowa swoje zdanie dla siebie. poprotsu przykro mi sie zrobilo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:19

agnesik, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A fajny chociaż ?;)

a wiesz ze nawet, mlody i calkiem w moim typie:P
    dlatego nie mowie nic mezowi o tym snie bo jeszcze mi gina kaze zmienic:)

Ewelina88, Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:43

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakoś mam dziś dużo lepszy humor więc wrzucam nasze zdjęcie z rana :D Coraz bardziej NAS widać :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5fdc1e531fa.jpg

Ag..., zielarka, Kawa, rastafanka, Chanela, szpilka, Cynamonek30, Ewelina88, MonikaDM, M4DZI4, jonka91, agnesik, Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ale wy już macie ubranek, a ja nawet skarpetek jeszcze nie kupiłam. Ostatnio widziałam fajne body ale jakoś tak bałam się czy to jeszcze nie za wcześnie. W sumie to jak genetyczne wyszło ok to już chyba mogłabym się pokusić o jakiś zakup.
    A ja ostatnio bardzo się wzruszam. Nie mogłam rano oglądnąć rozmów w toku bo było o tym, jak ludzie kombinują z niewielką wypłatą i popłakałam się gdy kobieta opowiedziała że przez cały tydzień jedzą zupę a w niedzielę tylko jedzą drugie danie bo nie stać ich na pełen obiad na codzień.

Ja też na razie mam tylko jeden zestaw dla maluszka, jakieś śpiochy z rękawiczkami, śliniaczkiem i czapeczką, kupiliśmy po genetycznym :D
    A co do wzruszania to ja potrafię się rozpłakać( w sensie, że poleci mi łezka) nawet podczas słodkiej reklamy, więc wiem o czym mówisz :p
    To tak a propo wzruszania:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9deeb5bef5d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:25

Chanela, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami weekendowo :)
    Wczoraj pojechaliśmy na "oględziny" po sklepach, żeby zobaczyć co gdzie i po ile, jakie promocje i... kupiłam kilka rzeczy. I chociaż u nas nie wiadomo do końca czy Panienka czy Kawaler (na 70% ma być dziewuszka) to i tak w Smyku kupiłam sukieneczkę z bolerkiem i getrami za (uwaga) 20 zł :) Jak się okaże Panicz to będzie na sprzedaż :)
    Poza tym kupiłam półśpiochy żółte z owieczką na pupie i pajaca w beżach, więc uniseks :)

Kawa, K_niecierpliwaMama, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue fajny brzusio:)
    wogole dziewczyn fajnie sie wygląda w takich obcislych rzeczach, nie?
    ja myslalam przed ciaza ze spoko bo mam mase luznych tshirtow i wogole takich workowatych rzeczy, spodni, sukienek wiec nie bede musiala kupowac a chodze tylko w tym co mnie opina i podkresla brzuszek:)
    zupelnie sie tego nie spodziewalam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:23

bluegirl89, Ewelina88, Sarnaa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:44

agnesik lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coraz więcej...
    I też chodzę w dopasowanych rzeczach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:35

Ag..., Chanela, zielarka, bluegirl89, Cynamonek30, Ewelina88, Kawa, M4DZI4, jonka91, Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalam ostatnio ( nie powiem skad) ze pewna para nazwala dziecko twardostoj.
    Storpolskie imie meskie, w rodzinie od lat- ale kurna czujecie co bedzie czulo to dziecko? dla mnie to krzywda dla niego. Ale i tak jakbym nawet tak chciala nazwac to nic nikomu do tego!
    Chanela- ale kobieta w pracy? a wez jej jakims tekstem zapodaj niech sie odpatyczkuje raz a dobrze, gdyby u mnie nie chodzilo o tesciową to bym dosadniej powiedziala co mysle o opinii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:32

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

K_niecierpliwaMama, bluegirl89, Cynamonek30, rastafanka, zielarka, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ag... lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue, super brzuszek :)

Ja też wstałam dziś w świetnym humorze bo zaczynam 17tc! :))
    za 2 dni wizyta u gin, w czwartek usg 3d i potwierdzenie płci, a w piątek wyjazd na Mazury, nareszcie! :)

Wczoraj zrobiłam pierwsze lumpkowe zakupy i byłam w szoku ile niezniszczonych, prawie nowych rzeczy udało mi się znaleźć- stwierdziłam, że będę polować częściej zamiast wydawać kasę w normalnych sklepach.. i tak trzeba będzie kupić mnóstwo nowych rzeczy typu rożek, kocyki itd., więc na ciuszkach tych najmniejszych można oszczędzić :)

a propos obcisłych rzeczy, ostatnio też mam fazę- chyba im brzuch większy tym bardziej mam ochotę go pokazywać :D

Ag..., rastafanka, bluegirl89, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

ou9mp2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela moze to i faktycznie lepiej- niech sobie gada skoro jej lepiej, a jesli i tak nie masz zamiaru dlugo pracowac to warto czasem zagryzc zeby i odpuscic:)

NiecierpliwaMama- faktycznie są perelki, u mnie wczoraj dorawalm 2 rzeczy. Ale np byly tez biale bodziaki- jak nowe fakt, ale sztuka po 10 zl ( nie wiem skad ta cena bo za 5pak zaplace w smyku 20 obecnie na wyprzedazy) wiecc lumpek tez nie zawsze korzystny. No w 90% jednak tak ale... dla tych 2 perelek musialam przekopac caly kosz gdzie zdecydowana wiekszosc byla poplamiona, porozciagana i znoszona:/
    zostawie tą dzialke mojej mamie- ta to ma talent do szukania:) i cierpliwosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć stycznióweczki. Ja też dziś jakoś kiepsko spałam. Nie dość, że moja suczka Kropka od 5.00 chciała się bawić i skakała po łóżku to potem kosiary zaczęły chodzić. A wcześniej miałam taki okropny sen o maluszku. Ale nie będę o nim pisać, żeby wam nie psuć humorów. W ogóle jakiś dziwny dzień się zaczął bo rano wymiotowałam i to ledwo się powstrzymałam aby na męża w łóżku nie narzygać bo akurat się pochyliłam nad nim, a teraz ciągle mnie męczą mdłości. Jadę do rodziców na weekend i chciałam placka drożdżowego ze śliwkami zrobić ale chyba dupa z tego będzie.
    Ale przynajmniej wczoraj miałam miły dzień. Pojechałam z mężem na zakupy i znowu kupiłam fajny dres (komplet) dla bobaska w Pepco i to za 15 zł. :) A przy okazji mama zabroniła mi kupowania rzeczy w lumpku la noworodka i zagroziła, że się śmiertelnie obrazi. I da kasę na całą wyprawkę ale ma byc nowe. Ona ogólnie nie przepada za tego typu sklepami.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Mi sie podoba Kostek :) :)
    jakby mojej tesciowej sie imie nie podobało- to bym na bank takie dała ( strasznie nie lubie Babsztyla ;) moje Dziecko moja sprawa- swoim mogła nadawac imiona jakie jej sie podobaja :p ooo
    Co do Kobiet w ciaży i przepuszcania ich w kolejce- ludzi dopada znieczulica to jest przykre, a wystarczył by taki drobny gest i życie było by piekniejsze :)
    Ja np jak robie duze zakupy w sklepie i ktoś za mna stoi w kolejce i ma ze 2 rzeczy w rece to przepuszczam :)
    ja nie mam jeszcze imienia wybranego dla Chłopca myślałam o Leonie a Moj maż chce Jana..
    dla dziewczynki chce Rozalie, a moj maz Anastazje :)
    no i co tu zrobic :) ?

Ag..., agnesik lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ