X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    agnesik a próbowałaś o tym z nim porozmawiać? Mój mąż też nie jest wylewny w uczuciach ale ja ciągle mu o tym przypominam. Niestety takie wzorce wyniósł z domu.:/ Ale od chwili gdy ze złością zareagowałam na kolejne "bo brzuch jeszcze jest mały" to jest o wiele lepiej.

Dopiero dziś odpisuję, bo wczoraj miałam przerwy w dostawie internetu.
    Mój mąż też wyniósł takie wartości z domu.. i dlatego ostatnio przy okazji jestem strasznie cięta na jego rodziców.
    Za każdym razem jak zaczynam rozmowę trwa ona kilka minut po czym on zmienia temat. Z jednej strony rozumiem, że kobieta wczuwa się bardziej, bo to ona w sobie nosi dziecko i przede wszystkim interesuje się tym jaki wózek kupić, jakie ubranka itp. Ale liczyłam na odrobinę zainteresowania z jego strony..
    No nic, mam nadzieję, że dojrzeje do czasu narodzin maleństwa, bo o mnie dbać nie musi, ale o dziecko już musi..

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdej ciąży miałam niesamowite, pachnące i kolorowe sny. I to tylko w ciąży.

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :D

Tak mi się jakoś przypomniało, że na wizycie gin wspomniał o zapisaniu sobie daty pierwszych ruchów dziecka i stwierdził, że jak już poczuję to nie będę miała wątpliwości, że to TO :D Więc czekam cierpliwie :p

CO do paznokci to zdecydowanie szybciej rosną i są dużo mocniejsze( nie łamią się), włosy też szybciej rosną, co akurat cieszy. Niestety rosną też te niepożądane (pachy, nogi, okolice bikini), ale cóż taki urok ciąży ;p

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Czytając wasze sny wnioskuje ze mój o romansie z ginekologiem nie jest niczym dziwnym:P niesamowite rzeczy te ciąże robią z nami:)

A fajny chociaż ?;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zapytalam męża czy ja nie za duzo gadam o ciazy, Kostku i wogole:) czy nie czuje sie jakos zaniedbany bo malo mowi co u niego no i nie chce zeby sie czul odsuniety, tymbardziej ze jest w szwajcarii sam.

Ale nasze rozmowy czesto po pracy wyglądaly tak:
    kochanie co u Ciebie: ja gadalam 15min jak minal dzien
    a on na moje pytanie a ty co robiles: programowalem:)

dostalam w odpowiedzi ze gdyby mial taki polot w mowieniu jak ja to tez by ciagle o kostku gadal, i ze on jest malomowny dlatego ma zone gadule:)

wiem ze pewnie faceci inaczej podchodza do wielu spraw ale to faktycznie kwestia osobowosci i wartosci wyniesionych z domu. Mimo ze czesto pyta co u nas i wogole to sa momenty kiedy nic nie mowi co nie znaczy ze mu nie zalezy.

co do tesciow jak zapytalam jak zareagowali ze bedzie chlopak ( bo mowil im przez tel) mowil ze ucieszyli sie ale jak poweidzial ze Kostek to powiedzieli: eee nieladnie. Powiedzalam mezowi ze jak uslysze taki tekst to bede niemila i zeby sie nie zdziwil wiec ma mamie powiedziec zeby nie bylo znow nieprzyjemnosci. Wiem ze to nie jest popularne imie, nie kazdemu sie podoba ale takie wybralismy i kto jak kto ale babcia niech zachowa swoje zdanie dla siebie. poprotsu przykro mi sie zrobilo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:19

agnesik, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A fajny chociaż ?;)

a wiesz ze nawet, mlody i calkiem w moim typie:P
    dlatego nie mowie nic mezowi o tym snie bo jeszcze mi gina kaze zmienic:)

Ewelina88, Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:43

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakoś mam dziś dużo lepszy humor więc wrzucam nasze zdjęcie z rana :D Coraz bardziej NAS widać :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5fdc1e531fa.jpg

Ag..., zielarka, Kawa, rastafanka, Chanela, szpilka, Cynamonek30, Ewelina88, MonikaDM, M4DZI4, jonka91, agnesik, Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ale wy już macie ubranek, a ja nawet skarpetek jeszcze nie kupiłam. Ostatnio widziałam fajne body ale jakoś tak bałam się czy to jeszcze nie za wcześnie. W sumie to jak genetyczne wyszło ok to już chyba mogłabym się pokusić o jakiś zakup.
    A ja ostatnio bardzo się wzruszam. Nie mogłam rano oglądnąć rozmów w toku bo było o tym, jak ludzie kombinują z niewielką wypłatą i popłakałam się gdy kobieta opowiedziała że przez cały tydzień jedzą zupę a w niedzielę tylko jedzą drugie danie bo nie stać ich na pełen obiad na codzień.

Ja też na razie mam tylko jeden zestaw dla maluszka, jakieś śpiochy z rękawiczkami, śliniaczkiem i czapeczką, kupiliśmy po genetycznym :D
    A co do wzruszania to ja potrafię się rozpłakać( w sensie, że poleci mi łezka) nawet podczas słodkiej reklamy, więc wiem o czym mówisz :p
    To tak a propo wzruszania:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9deeb5bef5d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:25

Chanela, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami weekendowo :)
    Wczoraj pojechaliśmy na "oględziny" po sklepach, żeby zobaczyć co gdzie i po ile, jakie promocje i... kupiłam kilka rzeczy. I chociaż u nas nie wiadomo do końca czy Panienka czy Kawaler (na 70% ma być dziewuszka) to i tak w Smyku kupiłam sukieneczkę z bolerkiem i getrami za (uwaga) 20 zł :) Jak się okaże Panicz to będzie na sprzedaż :)
    Poza tym kupiłam półśpiochy żółte z owieczką na pupie i pajaca w beżach, więc uniseks :)

Kawa, K_niecierpliwaMama, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue fajny brzusio:)
    wogole dziewczyn fajnie sie wygląda w takich obcislych rzeczach, nie?
    ja myslalam przed ciaza ze spoko bo mam mase luznych tshirtow i wogole takich workowatych rzeczy, spodni, sukienek wiec nie bede musiala kupowac a chodze tylko w tym co mnie opina i podkresla brzuszek:)
    zupelnie sie tego nie spodziewalam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:23

bluegirl89, Ewelina88, Sarnaa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:44

agnesik lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coraz więcej...
    I też chodzę w dopasowanych rzeczach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:35

Ag..., Chanela, zielarka, bluegirl89, Cynamonek30, Ewelina88, Kawa, M4DZI4, jonka91, Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalam ostatnio ( nie powiem skad) ze pewna para nazwala dziecko twardostoj.
    Storpolskie imie meskie, w rodzinie od lat- ale kurna czujecie co bedzie czulo to dziecko? dla mnie to krzywda dla niego. Ale i tak jakbym nawet tak chciala nazwac to nic nikomu do tego!
    Chanela- ale kobieta w pracy? a wez jej jakims tekstem zapodaj niech sie odpatyczkuje raz a dobrze, gdyby u mnie nie chodzilo o tesciową to bym dosadniej powiedziala co mysle o opinii:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:32

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

K_niecierpliwaMama, bluegirl89, Cynamonek30, rastafanka, zielarka, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ag... lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue, super brzuszek :)

Ja też wstałam dziś w świetnym humorze bo zaczynam 17tc! :))
    za 2 dni wizyta u gin, w czwartek usg 3d i potwierdzenie płci, a w piątek wyjazd na Mazury, nareszcie! :)

Wczoraj zrobiłam pierwsze lumpkowe zakupy i byłam w szoku ile niezniszczonych, prawie nowych rzeczy udało mi się znaleźć- stwierdziłam, że będę polować częściej zamiast wydawać kasę w normalnych sklepach.. i tak trzeba będzie kupić mnóstwo nowych rzeczy typu rożek, kocyki itd., więc na ciuszkach tych najmniejszych można oszczędzić :)

a propos obcisłych rzeczy, ostatnio też mam fazę- chyba im brzuch większy tym bardziej mam ochotę go pokazywać :D

Ag..., rastafanka, bluegirl89, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

ou9mp2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela moze to i faktycznie lepiej- niech sobie gada skoro jej lepiej, a jesli i tak nie masz zamiaru dlugo pracowac to warto czasem zagryzc zeby i odpuscic:)

NiecierpliwaMama- faktycznie są perelki, u mnie wczoraj dorawalm 2 rzeczy. Ale np byly tez biale bodziaki- jak nowe fakt, ale sztuka po 10 zl ( nie wiem skad ta cena bo za 5pak zaplace w smyku 20 obecnie na wyprzedazy) wiecc lumpek tez nie zawsze korzystny. No w 90% jednak tak ale... dla tych 2 perelek musialam przekopac caly kosz gdzie zdecydowana wiekszosc byla poplamiona, porozciagana i znoszona:/
    zostawie tą dzialke mojej mamie- ta to ma talent do szukania:) i cierpliwosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć stycznióweczki. Ja też dziś jakoś kiepsko spałam. Nie dość, że moja suczka Kropka od 5.00 chciała się bawić i skakała po łóżku to potem kosiary zaczęły chodzić. A wcześniej miałam taki okropny sen o maluszku. Ale nie będę o nim pisać, żeby wam nie psuć humorów. W ogóle jakiś dziwny dzień się zaczął bo rano wymiotowałam i to ledwo się powstrzymałam aby na męża w łóżku nie narzygać bo akurat się pochyliłam nad nim, a teraz ciągle mnie męczą mdłości. Jadę do rodziców na weekend i chciałam placka drożdżowego ze śliwkami zrobić ale chyba dupa z tego będzie.
    Ale przynajmniej wczoraj miałam miły dzień. Pojechałam z mężem na zakupy i znowu kupiłam fajny dres (komplet) dla bobaska w Pepco i to za 15 zł. :) A przy okazji mama zabroniła mi kupowania rzeczy w lumpku la noworodka i zagroziła, że się śmiertelnie obrazi. I da kasę na całą wyprawkę ale ma byc nowe. Ona ogólnie nie przepada za tego typu sklepami.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Mi sie podoba Kostek :) :)
    jakby mojej tesciowej sie imie nie podobało- to bym na bank takie dała ( strasznie nie lubie Babsztyla ;) moje Dziecko moja sprawa- swoim mogła nadawac imiona jakie jej sie podobaja :p ooo
    Co do Kobiet w ciaży i przepuszcania ich w kolejce- ludzi dopada znieczulica to jest przykre, a wystarczył by taki drobny gest i życie było by piekniejsze :)
    Ja np jak robie duze zakupy w sklepie i ktoś za mna stoi w kolejce i ma ze 2 rzeczy w rece to przepuszczam :)
    ja nie mam jeszcze imienia wybranego dla Chłopca myślałam o Leonie a Moj maż chce Jana..
    dla dziewczynki chce Rozalie, a moj maz Anastazje :)
    no i co tu zrobic :) ?

Ag..., agnesik lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ