X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze wrzuc- zawsze to daje lepszy obraz:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Belly szepnę tylko, że nie jesteś sama. Też zmagałam się z tymi chorobami, wyszłam z tego ale jak pewnie sama wiesz, ziarnko pozostaje na zawsze.
    Teraz...ważę sporo jak na siebie, myślę, że to także efekt depresji po poronieniu, jednak muszę się oszczędzać, nie mogę szybko, dużo chodzić, ćwiczyć, pływać. Chcę donosić moją córkę choćbym miała ważyć stówę. Zdrowo jem, mimo to waga rośnie bo zmniejszyłam aktywność do minimum. Jestem jednak dobrej myśli, wiem, że karminie piersią to cudowny środek pomagający wrócić do siebie.
    Przytulam cię w twoich rozsterkach, wiedz, że nie ty jedna walczysz z demonami w ciąży.

Zielarka, Twoje posty są mi najbliższe. Mądre słowa. Ja też jestem po przejściach, a ciąża to taki czas, kiedy ten temat powraca, bo ciągle i wszędzie i wszyscy o tej wadze... a ja wagi nie znoszę!! i już.

nix, zielarka lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kupna wózka używanego to pisałam w środę wieczorem mega szczęśliwa że kupiliśmy praktycznie nówkę za 550 zł ale jakoś przeszło bez echa :/ także w zabobony nie wierzymy i łóżeczko z wózkiem już mamy.

Ag..., nix, Malenq, Kawa, jonka91, Paula44, MonikaDM, neharika, M4DZI4 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal obolała po dzisiejszym nadwyrężeniu. Nie chciałam nic mówić Mężowi, ale domyślił się że coś mi dolega. Oczywiście dostałam wykład. :) Nie mam nic robić, tylko leżeć i odpoczywać, bo jak to stwierdził że przyjechałam do niego na wakacje a nie na etat sprzątaczki. :D Nie mogę nawet zamiatać. Powiedział, że jak wróci z pracy to się zajmie sprzątaniem. :) Aż jestem w szoku. :D

Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na krwawienie dziąseł to wymiana szczoteczki na jakąś super miękką. Kupiłam też pastę Parodontax na krwawienie dziąseł ale nie mogę znieść jej posmaku i od razu chce mi się żygać.
    Zawroty głowy cały czas masz czy przy wstawaniu itp?

nix lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku :)
    Piję kawę i co rusz zaglądam na moją wczorajszą zdobycz. aż się w duchu uśmiecham. Wstałam już po 6 i pojadę na łowy, wiem, wiem że wcześnie ale nie lubię tłoku w sklepie :)

Co do szcotkowania, bez różnicy czy używam zwykłej szczoteczki czy tego elektrycznego brauna to zawsze mi gdzieś pocieknie krew chociaż nie skojarzyłam tego z ciążą, ale faktycznie wcześniej tak nie miałam.

Zawroty głowy mam przy gwałtownym wstaniu nawet jak wyciągam gdzieś z dolnej szafki garnek.. z tym trzeba uważać ale to ponoć normalne..

nix lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też krawia przy elektrycznej jak i przy zwyklej miękkiej wiec to chyba nie zależy od szczoteczki. Co do zawrotów głowy to nie mam.

nix lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Co do dziąseł i krwawień - ja tak mam od 2tyg. i nic nie pomaga, ani super miękka szczoteczka, ani pasta na krwawiące dziąsła, ani masowanko nic.....

nix lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:43

nix lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam dziwny posmak w ustach, na początku był metaliczny,a teraz właśnie czuję jakbym nie domyła zebów, dlatego ciągle żuję gumy.
    Tak wszystkie kupujecie ciuszki,chyba przejdę się zaraz do osiedlowego second handu, dziś nowy towar i zobaczymy czy coś fajnego trafię:)

Ag..., Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na łowach:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i własnie zakupiłam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, na jej podstawie byl nakręcony film 'Jak urodzić i nie zwariować". Wiele osób poleca, kupiłam z ciekawosci,bo film fajny.

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    i własnie zakupiłam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, na jej podstawie byl nakręcony film 'Jak urodzić i nie zwariować". Wiele osób poleca, kupiłam z ciekawosci,bo film fajny.

naprawde to na podst tej ksiazki? nie wiedzialam.
    Film smieszny:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    A, bo tyle postów zawsze ze nie wszystko sie zarejestruje :) a jaki kupiłaś dokładnie?

http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy-wozekfotelik/80-3w1-najnowszy-zestaw-baby-merc-q7-x-kolekcja-2013.html

taki wózio kupiliśmy :)

M4DZI4, nix, Maud11 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Zawroty i krwawienia z paszczy też mam.

Olka-super! Główka tydzień do przodu. ..to jak u nas. Obwód główki 10,38cm.

Najpierw snilo mi się, że gram w piłkę z małym ślicznym chłopcem. A potem. ...., że odbieram poród! UWAGA! HIPOPOTAMA!

Skąd to się bierze?

Ewelina88, olka25, jonka91, Maud11 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po ciężkiej nocy. :) Nie mogłam zasnąć, bo Ala się wierciła a potem była straszna burza i ulewa. Zasnęłam dopiero ok. 3:00.
    Niedługo jadę na zakupy. :D Postaram się powstrzymać przed nadmiernym kupowaniem i dokupić parę kaftaników i skarpetek, bo ich jeszcze nie mam.
    Może też wynajdę coś dla siebie. :)

Miłego dnia.:)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki! :)
    Ja znów sama siedzę, bo mąż na ryby pojechał, ale w ramach rekompensaty zrobił mi śniadanko :)
    Też już kupiłam łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-kacperek-140x70-lakier-e-meblus-i4453496773.html :) Takie zwykłe, bo jak je ustawimy, to i tak nie będzie widać żadnych ozdobnych boków :)
    I mam też pościel, wczoraj przyszła i jestem mega zadowolona, nawet mąż co chwilę chodzi i ogląda :P http://allegro.pl/posciel-serca-ochraniacz-wypelnienia-przesc-6cz-i4467515821.html (wzór nr 520) :)
    Miłego dnia! :)

Ewelina88, isabelle, szczesliwa89, jonka91, Maud11 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogłam zasnąć, a potem całą noc śniły się jakieś mega intensywne sny. Rano mąż zdziwił się gdy wcześnie wstałam i powiedziałam, że jestem zmęczona spaniem ;)

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:26

Paula44 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając wasze sny wnioskuje ze mój o romansie z ginekologiem nie jest niczym dziwnym:P niesamowite rzeczy te ciąże robią z nami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 10:00

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ