X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    AG o mój boże! Harry Potter?! Dobrze że mi przypomniałaś na śmierć zapomniałam! Muszę jechać po pizze i pomarańcze do wyciśnięcia na SEANS :D
    i książe półkrwi:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Hel jeździmy przed wakacjami. Bo korki są przerażające. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam raz w Chalupach- fajnie w sumie bylo ale pamietam te korki wlasnie
    Ja kocham Kolobrzeg ale to za daleko na 5 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 15:36

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Rowów też jest jeszcze kawałek z Trójmiasta. :) Ale jeśli ten argument przekona twojego Męża to ok. :)

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    AG o mój boże! Harry Potter?! Dobrze że mi przypomniałaś na śmierć zapomniałam! Muszę jechać po pizze i pomarańcze do wyciśnięcia na SEANS :D

ahh Kochana Jastrzębia G super ale ja nie polecam w ciąży... ostatnio tam właśnie byłam i wszędzie na plażę schody, takie maleńkie i strome bo to wybrzeże klifowe..

Faktycznie, o tym nie pomyślałam. :D Ja lubię Łebę i tam mam też najbliżej. Byliśmy tam 2 tygodnie temu. Ludzi pełno. :)

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    a ja mam problem ile razy dziennie max. Moge zaliczyc drugie pietro bym nie przesadzila.

Ja też mam ten problem.. zwłaszcza, że zadyszka mnie łapie już w połowie schodów.. i nie wiem czy nie szkodzę Bąblowi.. i co z szyjką.. ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 15:48

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sobie coś nadwyrężyłam.
    Robię porządki i niosłam do śmietnika wielki worek jakiś pierdół. No i coś sobie naciągnęłam, bo ledwo wróciłam. Teraz leżę spanikowana. :/
    Zapominam, że czas już zwolnić tempo.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus to odpoczywaj- mnie ostatnio zlapalo przy odkurzaniu i podarowalam sobie.

A mama z babcia zaprawiają 30 kg ogorków bo mama dostala " w prezencie" i tez podziekowalam za udzial bo caly czas zgieta i odpadlam:/
    faktycznie to juz polowa Agus- juz czas zwolnic tempo:)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja też mam ten problem.. zwłaszcza, że zadyszka mnie łapie już w połowie schodów.. i nie wiem czy nie szkodzę Bąblowi.. i co z szyjką.. ehh..

Ja wchodzę co najmniej raz dziennie, a najczęściej dwa razy na 4 pięto, fakt, że na 3 łapie mnie zadyszka taka, że czasem to myślę, ze doczołgam się po tych schodach na to 4, ale jak w ciąży nie byłam, to tez mnie te schody strasznie męczyły. Myślę, ze odrobina ruchu nikomu nie zaszkodzi, gorzej jakbyś spadła z tego 2 piętra, ze schodów ;)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tu ucichło.. Aż niemożliwe :D :P

renia83 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wybaczcie Dziewczyny ale Was nie nadrobię.

Jestem osobą maxi aktywną i dzisiejsze leżenie wywołało u mnie pół dnia płaczu...
    Byłam dziś na posiewie z szyjki, we wtorek wizyta kolejna u gin co się z nią tam dzieje.

Zielarka, powiedz mi ile mm ma Twoja szyjka? U mnie była 35 a teraz jest niby 27 ale badała inna gin i na innym sprzęcie (sama powiedziała że dużo gorszy). Ale szyjkę mam nie taką twardą jak być powinna. Dostałam 4 razy dziennie magnez i tyle.

Współczułam Wam jak coś się działo ale bardzo się cieszyłam że u mnie ok. Dlatego proszę Was przypominajcie lekarzom żeby Wam te szyjki badali mierzyli i nie lekceważcie kłucia czy bólu w podbrzuszu.

Wybaczcie za taki smętnie chaotyczny wpis ale martwię się i jestem mega zdołowana...

Ag..., Agus89 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziemy przypominac! trzymaj sie Marta!

mnie dzis gin zbadal ginekologicznie, bez USG bo bylam tak nieoficjalnie z mama z podziekowaniem za pomoc w zalatwieniu szpitala dla siostry i sie zalapalam przy okazji:)
    powiedzialm tylko ze wysoko, twarda i zamknieta. to chyba ok, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:20

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ag... Nie ma to jak Wasze wsparcie :*

Ag... lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w domu ogórki, ogorki, ocet czosnek i ogorki i wszystko jest ogorkowe pachnie ogorkami i wogole! do tego jest mega parno i sie cholerstwo nie wietrzy bo nie ma wogole czym oddychac ani wogole wiatru. mama z babcią zasuwają w kuchni i zaprawiają to wszystko. rumor jak przed bozym narodzeniem:)
    jak mozna dac komus 30 kg ogorkow??? ja dziekuje za taki prezent!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:25

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się zaczęłam martwić o moją szyjkę. .:/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Teraz się zaczęłam martwić o moją szyjkę. .:/

a tez nie mialas badanej? mi moj gin nie badal, co ten dzis uznal za dziwne.
    Zbadalam bo byla okazja ale mimo to ufam ginowi z kliniki- w koncu chyba nie zaniedbuja ciąż ktore są uzyskane w klinice nieplodnosci i podejrzewam ze od nast wizyty zacznie bo kiedys pewnie musi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:39

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Bo Bell boi się nawrotu zaburzeń odżywiania;) Nie chce przytyć dużo by ponowne odchudzanie nie spowodowało lawiny i doprowadziło do anoreksji czy bulimii, stąd sprawdza czy wszystko jest normalne;p
    Belly szepnę tylko, że nie jesteś sama. Też zmagałam się z tymi chorobami, wyszłam z tego ale jak pewnie sama wiesz, ziarnko pozostaje na zawsze.
    Teraz...ważę sporo jak na siebie, myślę, że to także efekt depresji po poronieniu, jednak muszę się oszczędzać, nie mogę szybko, dużo chodzić, ćwiczyć, pływać. Chcę donosić moją córkę choćbym miała ważyć stówę. Zdrowo jem, mimo to waga rośnie bo zmniejszyłam aktywność do minimum. Jestem jednak dobrej myśli, wiem, że karminie piersią to cudowny środek pomagający wrócić do siebie.
    Przytulam cię w twoich rozsterkach, wiedz, że nie ty jedna walczysz z demonami w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 18:40

lwuska55592, Fucina, Maud11, Izabelka88, K_niecierpliwaMama, renia83, nix, Malenq, Marta159753 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a tez nie mialas badanej? mi moj gin nie badal, co ten dzis uznal za dziwne.
    Zbadalam bo byla okazja ale mimo to ufam ginowi z kliniki- w koncu chyba nie zaniedbuja ciąż ktore są uzyskane w klinice nieplodnosci i podejrzewam ze od nast wizyty zacznie bo kiedys pewnie musi:)

Miałam badaną. Tylko że mam z natury krótką szyjkę i obawiam się, że może się skrócić. Pozostało mi czekać do wizyty.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowy opierdzielacz pozdrawia! :D
    Potwierdza się reguła, że jak się człowiek stara gotując/piekąc, to jak na złość to coś nie wychodzi jak należy ;) Babeczki dzisiaj mnie nie pokochały ;)

Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Hej, wybaczcie Dziewczyny ale Was nie nadrobię.

Jestem osobą maxi aktywną i dzisiejsze leżenie wywołało u mnie pół dnia płaczu...
    Byłam dziś na posiewie z szyjki, we wtorek wizyta kolejna u gin co się z nią tam dzieje.

Zielarka, powiedz mi ile mm ma Twoja szyjka? U mnie była 35 a teraz jest niby 27 ale badała inna gin i na innym sprzęcie (sama powiedziała że dużo gorszy). Ale szyjkę mam nie taką twardą jak być powinna. Dostałam 4 razy dziennie magnez i tyle.

Współczułam Wam jak coś się działo ale bardzo się cieszyłam że u mnie ok. Dlatego proszę Was przypominajcie lekarzom żeby Wam te szyjki badali mierzyli i nie lekceważcie kłucia czy bólu w podbrzuszu.

Wybaczcie za taki smętnie chaotyczny wpis ale martwię się i jestem mega zdołowana...
    Moja miała 1,5 cm, gin powiedział, że jest dobrze uformowana. Ja biorę scopolan, diphergan, i inne leki.

FITop1.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ