X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nad morze masz faktycznie daleko i trochę czasu mozesz zmarnować w podróży. Może faktycznie lepsze będzie SPA. Chociaż ja bym wolała morską kąpiel w zimnej wodzie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 14:57

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaMama ale ja nie krytykuje ale grzecznie wyrazilam swoje zdanie w temacie wagi, ale moze faktycznie pora skonczyc wątek. Za tydzien do niego wrocimy zapewne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 14:59

Ewelina88, Paula44, Cynamonek30, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnesik Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mnie nurtuje strasznie jedna sprawa. Możecie mi napisać, jak podchodzą do Waszych ciąż Wasi partnerzy?

Chodzi mi o to, że mój mąż w ogóle się nie wczuwa.. Kurde, nie wiem jak to opisać. On nigdy nie miał podejścia do dzieci, ale ja też nie mam podejścia do dzieci. Niecały rok po ślubie stwierdziliśmy, że można by przestać się zabezpieczać. Po miesiącu zaszłam w ciążę, jednak niestety ją straciłam. Mój mąż mocno to przeżył. Myślałam, że jak zajdę w drugą ciążę, to się bardzo wczuje, jednak nie widzę ani troski z jego strony, ani zainteresowania tym co się dzieje ze mną czy z dzidziusiem. Nigdy nie zapyta jak się czuję, mimo, że miałam kilka dni ciężkich za sobą (np. jazda na izbę przyjęć), na prenatalnych też się za bardzo nie wzruszył.. a kiedy powiedziałam mu, że czuję kopniaki, to też po nim to spłynęło. Rozmowa o imionach to jest masakra.. tak jakby dla niego męczarnia. Zapomina o moich wizytach u gina, badaniach itp. Jestem czasem na niego taka wściekła o to..

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag.. Kraków hotel "Galaxy" nigdzie nie byłam w lepszym Spa :) o ile będzie chciało Wam się spacerować po tym bruku.. :) bo np ja się do dłuższych spacerów nie nadaję ;)

w KRK pracujemy z mężem:) wiec nieee. ALe dzieki:*

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i zapomniałam Wam najwiekszego niusa napisać, moje dziecko chyba zaczyna dawać znaki życia :) nie czuję jeszcze żadnych smyranek ani bąbelków, to że Mężuś jak ucho przystawia to słyszy bulgotanie a czasem tętno też średnio do mnie przemawia, bo tętno raczej moje a bulgotki to kolacja, ale juz dwa razy wczoraj i dziś miałam twardą kulkę w brzuchu po przebudzeniu, jak spałam na lewym boku to miałam z lewej kilka cm poniżej pępka w bok i zaraz znikła a jak spałam na prawym to tak samo tylko z prawej strony, pewnie główka albo tyłeczek siłą grawitacji, mogłoby już mnie czasem posmyrać

Ag..., Ewelina88, bluegirl89, Agus89, Maud11, jonka91, M4DZI4, Chanela lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    NiecierpliwaMama ale ja nie krytykuje ale grzecznie wyrazilam swoje zdanie w temacie wagi, ale moze faktycznie pora skonczyc wątek. Za tydzien do niego wrocimy zapewne.

Podejrzewam, że wcześniej. :)

Ag..., Kawa, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_niecierpliwaMama wrote:
    Quote:
    Jedna ma prawo marudzic inna to komentowac- forum.

Ag, no niestety sie nie zgodze bo co innego komentowac, a co innego krytykowac. Zasada jest taka, ze szanujemy sie na forum. Bell piszac o swoich watpliwosciach nikogo nie obraza, wiec nie rozumiem dlaczego niektore z Was jezdza po niej jak po łysej kobyle.. Podziwiam ją, że jeszcze nic nie odpisała, tylko cały czas grzecznie. Naprawde troche wyrozumiałości..

Może niepotrzebnie się odzywam, bo pewnie burza się zrobi, ale ...phi. niecierpliwa mama. ..bell szaleje czasem i trzeba Ją stopować! Nikt tu po Niej nie jeździ. ..

Ag..., Kawa, Ewelina88, Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ag nad morze masz faktycznie daleko i trochę czasu mozesz zmarnować w podróży. Może faktycznie lepsze będzie SPA. Chociaż ja bym wolała morską kąpiel w zimnej wodzie. :D

no i wlasnie mi sie tak chce morza, i ryby znad morza:)
    a rok temu mialam roadtrip i poprostu chce polezec a nie biegac po gorach.
    wiec wlasnie wiem z daleko ale z 2 strony do gdanska 5h.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Może niepotrzebnie się odzywam, bo pewnie burza się zrobi, ale ...phi. niecierpliwa mama. ..bell szaleje czasem i trzeba Ją stopować! Nikt tu po Niej nie jeździ. ..

Wlasnie- pozatym Bell ma slub na glowie i pewnie ją stres dodatkowy dopada. My ja tu wszystkie przeciez szanujemy i uwielbiamy. Ale jak ktoras fiksowala zawsze w jakimkolwiek temacie to dostawala zjebki ( ja np od Anki czesto,a do rozsadku doprowadzala mnie czesto gwiazdeczka) i nikt sie na nikogo nie obraza.

Ewelina88, jonka91, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Amen. Ja na swoim drugim forum nie włączam się w dyskusje, które powtarzają się setny raz i tyle, chociaż cieżko tego uniknąć bo temat wózków czy bólów brzucha przewija sie non stop mimo, ze kazdy juz pisal "nie przejmuj sie, to macica sie rozciaga".. Jestesmy w ciazy i przewrazliwienie czy upierdliwosc to dla nas normalne chyba. Sorry, powiem o sobie- dla mnie normalne.

ou9mp2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik a próbowałaś o tym z nim porozmawiać? Mój mąż też nie jest wylewny w uczuciach ale ja ciągle mu o tym przypominam. Niestety takie wzorce wyniósł z domu.:/ Ale od chwili gdy ze złością zareagowałam na kolejne "bo brzuch jeszcze jest mały" to jest o wiele lepiej.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen. Ja na swoim drugim forum nie włączam się w dyskusje, które powtarzają się setny raz i tyle, chociaż cieżko tego uniknąć bo temat wózków czy bólów brzucha przewija sie non stop mimo, ze kazdy juz pisal "nie przejmuj sie, to macica sie rozciaga".. Jestesmy w ciazy i przewrazliwienie czy upierdliwosc to dla nas normalne chyba. Sorry, powiem o sobie- dla mnie normalne.

drugim forum???? wow.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no i wlasnie mi sie tak chce morza, i ryby znad morza:)
    a rok temu mialam roadtrip i poprostu chce polezec a nie biegac po gorach.
    wiec wlasnie wiem z daleko ale z 2 strony do gdanska 5h.
    jak do gdanska 5 godzin??
    my spod jeleniej góry rekord to bylo 9h a i 13 sie zdarzyło choć w sumie od katowic to pewnie jakieś autostrady lepsze

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Sluchajcie a ja prosze o porade:)
    Moj maz przylatuje w srode i chce gdzie od czwartku do wtorku jechac ( wtorek mam USG)
    jakis hotel ze SPA- mieszkam kolo Katowic i nie wiem co wybrac, jaki kierunek. Odpada wisla i ustron. Macie moze cos do polecenia? Jakies SPA?

ja najchetniej pojechalabym nad morze ale maz marudzi ze zza daleko na 5 dni.
    co sadzicie?
    My bylsmy w Polanczyku i Solinie bylo pieknie poszukaj tam moze sa jakies SPA. Bylo tak pieknie ze zaszlam ;-)
    Co do kazdych 100 g. To moze cieszmy sie ze tyjemy, i uwazajmy co piszemy bo to jest tak ze mozemy sie nawzajem tylko urazic grubsze dziewuchy pewnie maja z tylu glowy jak beda wyglac na mecie, a chudzinki martwia sie 100 g.
    Mnie np. kiedys bardzo urazaly slowa kobiet w ciazy ze dzidzi je tak kobie i to tak boli ze jakby wiedzialy.......a ja tak chcialam by mnie dzieciak b. Mocno kopal jeszcze bym sie przy tym smiala.
    Takze ciezko bedzie nam razem wytrzymac jedne schizuja bo sa po stratach drugie maja problem gdzie isc na basen a ja mam problem ile razy dziennie max. Moge zaliczyc drugie pietro bym nie przesadzila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 15:11

Ag..., Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. to namów go na te morze, że to dla bąbelka lepiej powdychać jodu, ale ryby nie jedz! :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    jak do gdanska 5 godzin??
    my spod jeleniej góry rekord to bylo 9h a i 13 sie zdarzyło choć w sumie od katowic to pewnie jakieś autostrady lepsze

no ponoc nową autostradą tyle. 5h 40 min mi google maps pokazuje

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag.. to namów go na te morze, że to dla bąbelka lepiej powdychać jodu, ale ryby nie jedz! :)

czemu nie jedz ?

Polaola- Solina fajny pomysl. Dzieki:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • K_niecierpliwaMama Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    drugim forum???? wow.

Tak, to był najistotniejszy element mojego postu :)

renia83 lubi tę wiadomość

ou9mp2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to był najistotniejszy element mojego postu :)

ahh ta uszcypliwosc. nie chcialam juz odnosic sie do reszty.

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no ponoc nową autostradą tyle. 5h 40 min mi google maps pokazuje
    jak sobie popatrzyłam na mapę, że macie autostradę prawie pod nosem to zaczynam wierzyć w niemozliwe na naszej trasie to autostrada zaczyna się w okolicach Grudziądza a wczesniej jedynie drogi krajowe

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ