X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell co do tycia, to ja nawet schudłam z bioder i ud, sama jestem zadziwiona bo zawsze z tymi miejscami miałam problem. Na szczęście widok brzuszka mnie zadawala i rozczula :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie niedoczynnośc wpływa tak, że mam obniżony metabolizm i baaaaardzo ciężko jest mi schudnąc i utrzymać wagę, ale znam przypadki, gdzie dziewczyny nie mają z tym problemów, także nie ma się co nastawiać negatywnie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=FeLuAWBmgWo

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Super :D I tak właśnie widzę nasze powroty do formy :D

Kawa lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Pozdrawiamy ;)
    Milkajpg_eswnser.jpg

Słodkie, aż się popłakałam :P ostatnio piesek z reklamy papieru Velvet sprawia, że płaczę.

Co do tycia, to ja mam skłonności po mamusi i babci, ale dotąd starałam się ruszać (bieganie i fitness) i kontrolować wagę i miałam ok 54 kg. Jak zaczęłam się starać o dziecko to przytyłam do 59,4 kg, a teraz w 17 tygodniu ważę 60,4, czyli równo kilogram, przy wzroście 168 cm. Jem zdrowo i staram się jak najwiecej spacerować, a po ciąży poprostu wezmę się za siebie ostro, wózek biegowy jakiś zakupię i jazda :P

relg8iikn5mn7s8i.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Słodkie, aż się popłakałam :P ostatnio piesek z reklamy papieru Velvet sprawia, że płaczę.
    Hahaha :D Dobre :D
    Quote:
    Co do tycia, to ja mam skłonności po mamusi i babci, ale dotąd starałam się ruszać (bieganie i fitness) i kontrolować wagę i miałam ok 54 kg. Jak zaczęłam się starać o dziecko to przytyłam do 59,4 kg, a teraz w 17 tygodniu ważę 60,4, czyli równo kilogram, przy wzroście 168 cm. Jem zdrowo i staram się jak najwiecej spacerować, a po ciąży poprostu wezmę się za siebie ostro, wózek biegowy jakiś zakupię i jazda :P
    Masz bardzo ładną wagę jak na taki wzrost. U mnie jest dobrych kilka kilosów więcej ;)

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Supcio! :) Szkoda tylko, że ja tak czy siak nie lubię ćwiczyć ;) Mam nadzieję że spacery z wózkiem po moim górzystym terenie wystarczą :)

201501145565.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekam na wagę choć musze przyznać, że już teraz czuję różnicę w wadze jednak od startowej 6 kg na plusie jest odczuwalne. Ale damy radę wózki przodem a my będziemy się powoli toczyć, aż do wagi piórkowej, bo jak nie my to kto? :P

Ewelina88, bluegirl89, agnesik lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=uQB7QRyF4p4 jak się chcecie powzruszać to świetny filmik, ja płakałam :)

Agus89, agnesik, Maud11, MonikaDM lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i głupia włączyłam... a łzy ciurkiem..

MonikaDM lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze 165,5 przed ciążą zaczęłam ćwiczyć bo moja waga podrosła do 59 kg, generalnie wyglądałam ok, ale od zawsze miałam bardzo duże piersi i to one bardzo dużo ważyły, w każdym bądź razie zaszłam w ciąże piersi urosły jeszcze bardziej i przytyłam już 5 kg czyli dużo. Nie jem więcej ale również często się zastanawiam nad żeby nie przytyć za dużo, po prostu nie chcę. Dopóki pracowałam ciężko fizycznie waga była ok teraz pracuje w biurze, mam skłonności do tycia po rodzinie taty.. ciotki wszystkie z dużymi piersiami po ciążach nie schudły twierdzą że się nie dało, dlatego mam obawy jakie mam.
    Dziecko jest ważne zrobię dla niego wszystko ale z głową!! nie dajmy się zwariować że w ciąży duże tycie jest ok bo to dla dziecka. Jestem kobietą i to Ja też chce się dobrze czuć w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 15:22

Maud11, Malenq lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadłam 2 tosty z ogromną ilością sera i ketchupu a teraz kończę twixa! :p
    U mnie w rodzinie nie ma tendencji do tycia więc się nie martwię tym bardziej, że moje 4 kg na plusie poszły w brzuch i w cycki.

Kawa, szpilka, Maud11 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawniej ciotki nie ćwiczyły i nie dbały tak o sylwetkę, nawet po porodzie :)a teraz to jest bardzo na topie, trendy dbać o siebie, także głowa do góry lwuska55592

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyatko się da ;)
    27zxgr7.jpg
    Trzeba tylko chcieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 14:03

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dawniej ciotki nie ćwiczyły i nie dbały tak o sylwetkę, nawet po porodzie :)a teraz to jest bardzo na topie, trendy dbać o siebie, także głowa do góry lwuska55592
    no jedna z ciotek ma 33 lata wiec na pewno chciała dobrze wyglądać i stosowała diety orbiterek może po prostu za mało się starała;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kiedyś zakupiłam orbitrek, ale po dwóch tygodniach samotnych ćwiczeń zrezygnowałam i zmieniałam rodzaj ruchu.... a orbitrek został wieszakiem.... heheheh

relgtgf6uee8xud8.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w ciąży szybciej rosną włosy? :D
    Farbowałam włosy 2 tygodnie temu i już mam spory odrost.:/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:20

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Czy w ciąży szybciej rosną włosy? :D
    Farbowałam włosy 2 tygodnie temu i już mam spory odrost.:/
    Ja zauwazyłam też po odrostach, że włosy szybciej mi rosną, i ciesze się o chcę zrezygnowac z farbowania całkowicie.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj rosną rosną, na nogach i pod pachami szczególnie...

Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ