*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:a macierzynski nie jest obliczany na podstawie wysokosci z ost 12 mcy?
tak mi sie wydaje bynajmniej.
tu masz wszystko opisane
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:o fajnie by było. A dodatki funkcyjne tez wszystkie biorą, jak mam podstawę i dodatek funkcyjny i nadgodziny? Ktoś może wie?
chociaz ja nie wiem czy to jest to samo, bo ty Wiki na uczelni to moze masz to jakos bardziej uregulowane.
Ja w korpo, i na dodatku mam napisane ze przepada po nieobecnosci dluzszej niz 30 dni ( no ale pol roku go dostawalam) i jest wliczony w pensje brutto i mam od neigo odprowadzony podatek.
czarna magia, szkolenia powinni z tego robic:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 16:13
-
Wiki81 wrote:Melula super fotki, brzuch faktycznie duży, ale pupa i uda super zgrabne,
Ania a Twoje zdjęcie jak z okładki, świetna stylizacja i inaczej sobie Ciebie z buzi wyobrażałam, bardzo ładnie wyglądasz,
a Ty Paula wcale nie masz małego, no chyba że paski powięszają (hehe). Super zdjęcie i podpis
Swojej mega pupy i ud nigdy nie lubiłam - efekt uboczny uprawiania sportu, a pupa ze skocznią po tatusiu (jak pisałam) -
Ponieważ się siebie nie wstydzę i dla potwierdzenia, że "kawał ze mnie baby" - moja fotka z 2011 roku.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e06b8bd6b63.jpgWiki81, jonka91, Ag..., Agus89, Ewelina88, Paula44, M4DZI4, szpilka, rastafanka, szczesliwa89, kamilaaa_88, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Przeczytałam, ale nie wiem do końca z tym zasiłkiem
Do macierzyńskiego liczy się wszystko, od czego pracodawca odprowadza składki, czyli jak dostajesz premie czy nadgodziny to jak najbardziej działa to na twoją korzyść. Podstawę wylicza się z ostatnich 12 miesięcy zatrudnienia u tego samego pracodawcy.
Nie wiem tylko, czy tak samo liczy się podstawę do zwolnienia lekarskiego. Ja dostałam od lipca znaczną podwyżkę i tak się zastanawiam, czy sobie nie szkodzę finansowo mając zwolnienia lekarskie teraz, czyli czy nie liczą mi tych zwolnień ze średniej z ostatnich 12 miesięcy
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:a macierzynski nie jest obliczany na podstawie wysokosci z ost 12 mcy?
tak mi sie wydaje bynajmniej.
tu masz wszystko opisane
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431
Jest na pewno, czyli Ewelina jeśli ten cały etat jest u tego samego pracodawcy to podnosisz sobie jedynie średnią z 12 miesięcy. To zawsze coś
-
magdalenka wrote:A co się dzieje z bellandy? Jak tam przygotowania do ślubu kochana??
nic się nie dzieje, po prostu czułam, że nie jestem tutaj mile widziana i przestałam się udzielać. Codziennie was podczytuję i zawsze trzymam kciuki za wizyty!polaola, zielarka, lwuska55592, renia83 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:nic się nie dzieje, po prostu czułam, że nie jestem tutaj mile widziana i przestałam się udzielać. Codziennie was podczytuję i zawsze trzymam kciuki za wizyty!
Głupol:P!!! a my sie zastanawiamy i zamartwiamy co u Ciebie. Brakuje Cie na forumEwelina88 lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:nic się nie dzieje, po prostu czułam, że nie jestem tutaj mile widziana i przestałam się udzielać. Codziennie was podczytuję i zawsze trzymam kciuki za wizyty!
Bell, błagam nie zachowuj się jak dziecko! Zamiast strzelać fochy opowiedz raczej, jak idą przygotowania do ślubu, bo my tu wszystkie ciekawe
bluegirl89, nix lubią tę wiadomość
-
Weź głupot nie opowiadaj!!!
Wracaj do nas i już proszę tu szybciutko zdać relację z postępów w przygotowaniach do ślubu i włąśnego samopoczucia -
A no i tak z dupy temat, ale wrzućcie proszę jakieś propozycję na tematykę wieczoru panieńskiego(bo zostałam mianowana organizatorką wieczoru mojej sis). Od razu mówię, że hawaje odpadają bo to było u mnie ;p
Podeślijcie jakieś pomysły, pliss -
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o przygotowania do ślubu, to najważniejsze rzeczy są już pozałatwiane, no może poza obrączkami, ale to już w tym tygodniu odpadnie. Jutro przejdę się do fryzjera umówić na fryzurę próbną i w zależności od tego kiedy może mnie uczesać, udam się do mamy koleżanki ( wizażystka) na próbny makijaż, żebym już zobaczyła jak całość będzie wyglądała. Trzeba się także wybrać do kwiaciarni i zamówić ubieranie auta, bukiet dla mnie i świadkowej, dwie butonierki oraz kwiaty dla mam. Myślałam co by na podziękowania wręczyć rodzicom i chyba zdecydujemy się na kwiaty i kosze upominkowe, w których będzie alkohol + słodycze.
Smak tortu został wybrany, w sumie przypadkowo. Na początku lipca byliśmy na 18 kuzyna i wszystkim bardzo smakował tort, który zamówili i sami także się na niego zdecydowaliśmy. Biszkopt + lekka masa z białej milki.
Teraz troszkę ciążowo. Ogólnie czuję się nieźle, niskie ciśnienie troszkę daje mi w kość zawrotami głowy i osłabieniem, ale dajemy radę. Dzisiaj było troszkę gorzej, obudziłam się z silnym bólem żołądka na wysokości dołka podsercowego, który aż promieniował do nerek, a może to nerki promieniowały do żołądka? Już trzeci raz złapał mnie taki mocny ból, który zgina w pół i ściska coś jak obręcz. Nie jestem wtedy w stanie chodzić wyprostowana tak bardzo mnie boli. Najgorsze w tym wszystkim było to, że rano musiałam jechać na morfologię, mocz i cytomegalię, myślałam, że nie dojadę... całą drogę trzymałam ciepły termofor, aby troszkę popuściło. No i się udało, po 2 godzinach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:12
Ag..., Agus89, jonka91, Ewelina88, zielarka, Paula44, szpilka, Wiki81, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Ag... wrote:Czyli ze slubem wydaje sie juz wszystko podopinane.
Bell brzuch masz podobny do mojego, wygladamy jakbysmy zjadly sniadanie ale kurde ty nie masz ani grama cellulitu!
Ciężko cellulit zobaczyć bokiem;p Możesz wierzyć na słowo, że mam i to całkiem, całkiem, a wcale nie objadam się słodyczami czy niezdrowym jedzeniem, a do tego ćwiczę, ale to chyba genetyka.
A i zapomniałam, mam 20 sierpnia wizytę na NFZ, oczywiście podpytam o płeć;pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 17:37
[*] 2014 i 2016