*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa myśle że jeśli chodzi o lumpkowe rzeczy to można kupować do woli i tak przecież kosztują grosze
A z takimi prawdziwymi, porządnymi zakupami zaczekać do listopada aż wejdą do sklepów ciuszki z materiałów cieplejszych jak pluszowe/misiowe/polarkowe/welurkowe/aksamitne
ah i jakbyście chciały kupować butelki antykolkowe z Tommy Tippe (mają najlepsze opinie na wizażu) to polecam zamówić na allegro koszt ok 15zł a w aptece ok 40zł, na all są też całe zestawy startowe z butelkami za 40-55zł więc różnice kolosalne! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Mamuśki
Te zakupy mnie przerażają, a zarazem ciesząja narazie robię rekonesans i podglądam moją przyjaciółkę, która jest 3 miesiące do przodu z ciążą, więc mam dobra bazę
plus wasze rady oczywiście.
Ja sama jeszcze nic a nic nie kupiłam, chociaż mnie kusiło. Siedzę teraz w domu, a że mieszkam na wsi to choć bym chciała to nie mam jak czegokolwiek kupić.
Dostaliśmy łóżeczko i troszkę ciuszków od mojej kuzynki, bo ma 3 miesięcznego synka i rzeczy uniseks mi odkłada. -
Hej Dziewczynki. Przyjemne i lekkie tematy dzisiaj macie. Ja z ciuszków jeszcze nie mam nic nowego ale jak pójde do sklepu to mam nadzieje że wybiorę cos co bedzie mi od razu odpowiadało.
Siedzę teraz u kosmetyczki na robieniu stópek. Mój brzuch mi juz nie pozwala się schylać. Wrzucę później fotkę brzucha. Powodzenia na wizytachwww.styczniowki2015.phorum.pl -
Kawa wrote:
ah i jakbyście chciały kupować butelki antykolkowe z Tommy Tippe (mają najlepsze opinie na wizażu) to polecam zamówić na allegro koszt ok 15zł a w aptece ok 40zł, na all są też całe zestawy startowe z butelkami za 40-55zł więc różnice kolosalne!
Na allegro widziałam też zestawy ze sterylizatorem i zapasowymi pojemnikami na mleko. Warto kupować sterylizator czy wystarczy butelki wyparzać w wrzątku?0lgam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySterylizatora nie kupuję, kiedyś nie było takich bajerów i żyjemy
Będę wyparzać, a słyszałam też o metodzie : mycie butelki następnie do mikrofali na chwilę, chociaż dziwene mi się to wydaje. Wyparzanie jest najpewniejsze
Pozatym te sterylizatory są wielkie, szkoda miejscaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 14:55
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:ewelina 100% zawsze niezaleznie kto placi.
ZUS płaci po 30 dniach zwolnienia, poniżej 30 dni pracodawca. Nie wiem tylko, czy te 30 dni liczy się pod rząd (ciągłe zwolnienie 30 dniowe) czy w skali roku? Byłam w czerwcu 3 tyg. na L4, w lipcu tydzień, teraz tydzień i zastanawiam się, czy już ZUS będzie płacił? -
isabelle wrote:ZUS płaci po 30 dniach zwolnienia, poniżej 30 dni pracodawca. Nie wiem tylko, czy te 30 dni liczy się pod rząd (ciągłe zwolnienie 30 dniowe) czy w skali roku? Byłam w czerwcu 3 tyg. na L4, w lipcu tydzień, teraz tydzień i zastanawiam się, czy już ZUS będzie płacił?
po 30 dniach ciąglego l4. Ale bodajze PolaOla ( mam nadzieje ze dobrze zapamiatalam, jak nie to przepraszzam) jest specjalistka od tych spraw, mam nadzieje ze mnie potwierdziWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 15:02
-
Ja miałam chyba 4 butelki, dwie na kaszkę i dwie na wodę. Ale to zależy czy karmi się piersią, bo jak tak to żadnej nie trzeba mieć do mleka. Nie wiem jak teraz jest z przepajaniem dziecka, jak ja miałam maleństwo to nie położna nie kazała przepajać, tylko pierś i tak miałam długo.
L4 też myślę tak jak Ag, że ciągłe zwolnienie
To mój brzuchol.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b07784a6592b.jpgAg..., jonka91, Kawa, Ewelina88, Paula44, Maud11, bluegirl89, Tymi, zielarka, Cynamonek30, MartaKD, Agataa, MonikaDM, Agus89, M4DZI4, szpilka, rastafanka, olka25, neharika lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
30 dni ciągłego na pewno musi być. Tylko właśnie nie widziałam jak to jest z np z 2 tygodniami. Czy szef płaci 100% czy nie. No i właśnie PolaOla specjalistka w tej dziedzinie, ale coś jej nie ma ostatnio.
Co do półśpiochów to ja na pewno kupuje bo raz, dwa założy się na body i bobas ma ciepło.