X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    My czekamy na informację, czy brat mojego małża użyczy nam tą "obiecaną" kołyskę, bo niby mówili, że dadzą, jak powiedzieliśmy im o ciąży, ale jak ich znam to przemyślą to i będą się bali, że im zniszczymy... heh

??? zniszczycie? jak mozna zniszczyc kolyske przez max 5/6 mcy uzywania:)
    ehh niektorzy są niemozliwi w swoich absurdach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 12:34

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się dodzwoniłam i umówiłam na 20 sierpnia wstępnie, bo jutro jeszcze musze zadzwonić i sie przypomnieć bo dr nie było w gabinecie.
    Jeszcze tylko ta nieodbierająca recepcjonistka u stomatologa wrrr

• Agataa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Wolę w razie czego podzielić się z wami, a poza tym zastanawiam się czy nie zostawić sobie, w razie dla drugiego dzieciaczka. Nie chcemy mieć dużej przerwy (jak zdrowie i finansowe pozwolą), więc może się przyda...
    Choć ja mam przeczucie, że to będzie Dziewoja, ale... ostatnio bardziej podobają mi się ubranka z motywem chłopięcym :)

Jeśli chodzi o półśpiochy. Polecała mi je sąsiadka, ma 7 miesięczną dziewuszkę i moja bratowa. Podobno idealne do body, jak dziecko jest w domu, szczególnie jesienią i zimą, jak w domu jest ciepło. Guma jest mięciutka w tych co kupiłam, podobnie jak ta w naszych ciążowych ubraniach :)

No własnie przy zakupie półśpiochów trzeba patrzeć na gumę, by była szeroka, jak w spodniach ciążowych :) Np takie jak mają te z h&m

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wyczaiłam promocję w megastore i smyku. troszkę kupiłam, a na resztę skuszę się na pewno po niedzieli, po USG połówkowym :)

Ag... lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) przypomnijcie mi jak wyglądają polspiochy :d

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/a5fc1d62c1ea.jpg.html
    TAK

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze:
    DSC0368jp_essaawn.jpg
    Z tych pasiastych spodenek jestem strasznie zadowolona. W końcu coś chłopięcego i malutkiego :) Po praniu wrócą do swojej formy :)
    DSC0370jp_essaawq.jpg
    DSC0371jp_essaasx.jpg
    DSC0373jp_essaasw.jpg
    DSC0374jp_essaasq.jpg
    Tego tygryska nie wiem czy założę. Chyba że w połączeniu z jakąś bluzeczką pod spodem
    DSC0375jp_essaaaw.jpg
    Sukieneczka będzie dla lali dziewczynek. Jest maleńka :)
    Kupiłam jeszcze 3 body z długim rękawkiem - w zasadzie jednokolorowe. Tych nigdy dość. Póki co królują jeszcze rzeczy letnie. Może na jesieni będzie więcej ubranek z długim rękawkiem :)

Ag..., jonka91, Maud11, Fedra, M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam do sierpniowek 2014 i biedne niektóre juz w 40 tygodniu a tu cisza , to czekanie jest chyba potem największym napięciem podczas całej ciazy :d

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula dzieki :)Ania super zakupy :))) rozczulajace sa te małe ubranka :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ty dla tych ciuszkow bedziesz musiala pokoj osobny za niedlugo udostepnic jak co tydzien bedziesz z takim zapasem wracac z zakupow;)

poki nie mowisz" kochanie ide po bulki" a wracasz ze spiochami to i tak spoko, zakupoholizm cie jeszcze nie dopadl:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do nas też będą zaglądac w styczniu te,co jeszcze może nie zaciążyly,albo jeszcze nie wiedza,że zaciążyły:) i będa mysleć: ale one musze byc już wielkie:)

Ag..., Tymi, bluegirl89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z wynikami wg mnie są ok, wszytsko w normie.

Wchodzę do domu, a tam w kołysce śpi nowy lokator :) -kocia wygoda

Ag..., ania_29, jonka91, szpilka, bluegirl89, Paula44, MonikaDM, M4DZI4, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah... jak mogłam zapomnieć o ogrodniczkach z next'a ;)
    DSC0376jp_essaqeh.jpg
    Trzeba będzie kupić małe rajstopki ;)

Ag... na szczęście chodzę tylko raz na tydzień ;) Jak się coś trafi ciekawego, to nawet biorę w roziarze 6-9 msc. Wraz z przyjściem małego na świat skończy się buszowanie po sklepie ;) To nie są warunki na chodzenie z wózkiem, chociaż jest sporo mam, które przychodzą tam z dziećmi.
    Byłam po drodze w innym szmateksie i jedna wielka kiszka - większość rzeczy szmatława a jak już coś udało się wygrzebać, to cena wyjściowa dość wysoka. Kupiłam jedne body za 2,50 i podziękowałam ;)

Kawa no jak tu nie skorzystać z takiego łoża :D Kot jest na pewno szczęśliwy z nowego miejsca ;)

201501145565.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się po krótkiej przerwie :)
    Mój mąż ma teraz urlop, więc nie siedzę tak często przed komputerem :)
    Wczoraj była wizyta u mojej gin, tak jak się spodziewałam nie przejęła się moją wizytą na izbie przyjęć i moimi problemami z sercem i osłabieniami i nie zrobiła mi usg. Jestem zawiedziona, no ale cóż.. nfz.
    Dziś zapisałam się do innego gina na usg prywatne, idę na 17. Mam nadzieję dowiedzieć się kto tam u mnie mieszka :) W sumie mi to obojętne czy chłopak czy dziewczynka, ale fajnie by było już wiedzieć. :) Kurde, jestem w ogóle pod wrażeniem osób, które nie chcą wiedzieć aż do porodu! Ja jestem taka niecierpliwa :P

M4DZI4 lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu był szczęśliwy do czasu aż wróciłam do domu :P mimo że będzie cała prana kołyska to wolę żeby tam nie przebywał (to kotek wychodzący na dwór) i go delikatnie wywaliłam a kołyskę nakryłam prześcieradłem póki co :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aniu był szczęśliwy do czasu aż wróciłam do domu :P mimo że będzie cała prana kołyska to wolę żeby tam nie przebywał (to kotek wychodzący na dwór) i go delikatnie wywaliłam a kołyskę nakryłam prześcieradłem póki co :)
    Biedny kiciuś... :D

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam wyniki AFP, jak najbardziej w normie:) bałam sie trochę,bo mam genetycznie osłabioną przyswajalność kwasu foliowego,no ale biore go od stycznia 2013,więc chyba starczyło:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Agnesik ja może bym i wytrzymała, ale chyba łatwiej wszystko sobie uporzadkować z ciuszkami i dodatkami jak się wie co będzie nawet jak się zakłada ten mały procent pomyłek :)

Kawa możesz wyłożyć kołyskę folią malarską, bo obawiam się że Kicia jeszcze nie raz tam zalegnie lub wyłożyć folią aluminiową podobno koty jej nie lubią bo za bardzo trzeszczy :)

A u mnie dziś 100 dpo i wizyta za 2,5 godziny, zaczynam fiksować z lekka, ale jeszcze trzymam się w ryzach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:25

Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ledwie sie przywitałam musze zmiatać, bo dzis mąż wróci do domu niedługo i trzeba ziemniaki obrać, on zrobi kotlety i bedziey jesc razem prawdziwy obiad :)

skrót z wizyty dam jak najszybciej mi sie uda, a szczegóły pewnie dopiero jutro rano, bo czeka nas nieco latania po sklepach po wizycie

Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta co to jest AFP? nie mialam takiego badania. zlecal ci je lekarz czy sama robilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:31

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ