X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    My czekamy na informację, czy brat mojego małża użyczy nam tą "obiecaną" kołyskę, bo niby mówili, że dadzą, jak powiedzieliśmy im o ciąży, ale jak ich znam to przemyślą to i będą się bali, że im zniszczymy... heh

??? zniszczycie? jak mozna zniszczyc kolyske przez max 5/6 mcy uzywania:)
    ehh niektorzy są niemozliwi w swoich absurdach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 12:34

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się dodzwoniłam i umówiłam na 20 sierpnia wstępnie, bo jutro jeszcze musze zadzwonić i sie przypomnieć bo dr nie było w gabinecie.
    Jeszcze tylko ta nieodbierająca recepcjonistka u stomatologa wrrr

• Agataa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Wolę w razie czego podzielić się z wami, a poza tym zastanawiam się czy nie zostawić sobie, w razie dla drugiego dzieciaczka. Nie chcemy mieć dużej przerwy (jak zdrowie i finansowe pozwolą), więc może się przyda...
    Choć ja mam przeczucie, że to będzie Dziewoja, ale... ostatnio bardziej podobają mi się ubranka z motywem chłopięcym :)

Jeśli chodzi o półśpiochy. Polecała mi je sąsiadka, ma 7 miesięczną dziewuszkę i moja bratowa. Podobno idealne do body, jak dziecko jest w domu, szczególnie jesienią i zimą, jak w domu jest ciepło. Guma jest mięciutka w tych co kupiłam, podobnie jak ta w naszych ciążowych ubraniach :)

No własnie przy zakupie półśpiochów trzeba patrzeć na gumę, by była szeroka, jak w spodniach ciążowych :) Np takie jak mają te z h&m

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wyczaiłam promocję w megastore i smyku. troszkę kupiłam, a na resztę skuszę się na pewno po niedzieli, po USG połówkowym :)

Ag... lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) przypomnijcie mi jak wyglądają polspiochy :d

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/a5fc1d62c1ea.jpg.html
    TAK

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze:
    DSC0368jp_essaawn.jpg
    Z tych pasiastych spodenek jestem strasznie zadowolona. W końcu coś chłopięcego i malutkiego :) Po praniu wrócą do swojej formy :)
    DSC0370jp_essaawq.jpg
    DSC0371jp_essaasx.jpg
    DSC0373jp_essaasw.jpg
    DSC0374jp_essaasq.jpg
    Tego tygryska nie wiem czy założę. Chyba że w połączeniu z jakąś bluzeczką pod spodem
    DSC0375jp_essaaaw.jpg
    Sukieneczka będzie dla lali dziewczynek. Jest maleńka :)
    Kupiłam jeszcze 3 body z długim rękawkiem - w zasadzie jednokolorowe. Tych nigdy dość. Póki co królują jeszcze rzeczy letnie. Może na jesieni będzie więcej ubranek z długim rękawkiem :)

Ag..., jonka91, Maud11, Fedra, M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam do sierpniowek 2014 i biedne niektóre juz w 40 tygodniu a tu cisza , to czekanie jest chyba potem największym napięciem podczas całej ciazy :d

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula dzieki :)Ania super zakupy :))) rozczulajace sa te małe ubranka :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ty dla tych ciuszkow bedziesz musiala pokoj osobny za niedlugo udostepnic jak co tydzien bedziesz z takim zapasem wracac z zakupow;)

poki nie mowisz" kochanie ide po bulki" a wracasz ze spiochami to i tak spoko, zakupoholizm cie jeszcze nie dopadl:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do nas też będą zaglądac w styczniu te,co jeszcze może nie zaciążyly,albo jeszcze nie wiedza,że zaciążyły:) i będa mysleć: ale one musze byc już wielkie:)

Ag..., Tymi, bluegirl89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z wynikami wg mnie są ok, wszytsko w normie.

Wchodzę do domu, a tam w kołysce śpi nowy lokator :) -kocia wygoda

Ag..., ania_29, jonka91, szpilka, bluegirl89, Paula44, MonikaDM, M4DZI4, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah... jak mogłam zapomnieć o ogrodniczkach z next'a ;)
    DSC0376jp_essaqeh.jpg
    Trzeba będzie kupić małe rajstopki ;)

Ag... na szczęście chodzę tylko raz na tydzień ;) Jak się coś trafi ciekawego, to nawet biorę w roziarze 6-9 msc. Wraz z przyjściem małego na świat skończy się buszowanie po sklepie ;) To nie są warunki na chodzenie z wózkiem, chociaż jest sporo mam, które przychodzą tam z dziećmi.
    Byłam po drodze w innym szmateksie i jedna wielka kiszka - większość rzeczy szmatława a jak już coś udało się wygrzebać, to cena wyjściowa dość wysoka. Kupiłam jedne body za 2,50 i podziękowałam ;)

Kawa no jak tu nie skorzystać z takiego łoża :D Kot jest na pewno szczęśliwy z nowego miejsca ;)

201501145565.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się po krótkiej przerwie :)
    Mój mąż ma teraz urlop, więc nie siedzę tak często przed komputerem :)
    Wczoraj była wizyta u mojej gin, tak jak się spodziewałam nie przejęła się moją wizytą na izbie przyjęć i moimi problemami z sercem i osłabieniami i nie zrobiła mi usg. Jestem zawiedziona, no ale cóż.. nfz.
    Dziś zapisałam się do innego gina na usg prywatne, idę na 17. Mam nadzieję dowiedzieć się kto tam u mnie mieszka :) W sumie mi to obojętne czy chłopak czy dziewczynka, ale fajnie by było już wiedzieć. :) Kurde, jestem w ogóle pod wrażeniem osób, które nie chcą wiedzieć aż do porodu! Ja jestem taka niecierpliwa :P

M4DZI4 lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu był szczęśliwy do czasu aż wróciłam do domu :P mimo że będzie cała prana kołyska to wolę żeby tam nie przebywał (to kotek wychodzący na dwór) i go delikatnie wywaliłam a kołyskę nakryłam prześcieradłem póki co :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aniu był szczęśliwy do czasu aż wróciłam do domu :P mimo że będzie cała prana kołyska to wolę żeby tam nie przebywał (to kotek wychodzący na dwór) i go delikatnie wywaliłam a kołyskę nakryłam prześcieradłem póki co :)
    Biedny kiciuś... :D

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam wyniki AFP, jak najbardziej w normie:) bałam sie trochę,bo mam genetycznie osłabioną przyswajalność kwasu foliowego,no ale biore go od stycznia 2013,więc chyba starczyło:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Agnesik ja może bym i wytrzymała, ale chyba łatwiej wszystko sobie uporzadkować z ciuszkami i dodatkami jak się wie co będzie nawet jak się zakłada ten mały procent pomyłek :)

Kawa możesz wyłożyć kołyskę folią malarską, bo obawiam się że Kicia jeszcze nie raz tam zalegnie lub wyłożyć folią aluminiową podobno koty jej nie lubią bo za bardzo trzeszczy :)

A u mnie dziś 100 dpo i wizyta za 2,5 godziny, zaczynam fiksować z lekka, ale jeszcze trzymam się w ryzach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:25

Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ledwie sie przywitałam musze zmiatać, bo dzis mąż wróci do domu niedługo i trzeba ziemniaki obrać, on zrobi kotlety i bedziey jesc razem prawdziwy obiad :)

skrót z wizyty dam jak najszybciej mi sie uda, a szczegóły pewnie dopiero jutro rano, bo czeka nas nieco latania po sklepach po wizycie

Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta co to jest AFP? nie mialam takiego badania. zlecal ci je lekarz czy sama robilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:31

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ