X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wszystko bez znaczenia czy babka czy facet . zalezy od czlowieka i podejscia do pracy. mozna trafic zarowno na debila chłopa jak i babke i tak samo na wspanialego lekarza.
    Raz bylam u chłopa gdzie myslalam ze wybiegne z placzem z gabinetu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:00

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Zawsze możesz coś znaleźć na allegro w pobliżu miejsca zamieszkania i podjechać obejrzeć, "dotknąć" i dostać to w cenie podanej na aukcji ;)
    no można,mozna,ale rzadko znajduję coś blisko.no i w sumie za bardzo mi się nie chce jeździć:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja wczoraj robiła OGTT test obciążenia glukozą 75 wyniki mam dobre i trzeba być na czczo lekarz nie kazał mi pić nic słodkiego na kolację ani jeść owoców czy tłustych potraw bo mogą sfałszować wynik i w internecie przeczytałam to samo.Jak poszłam ze skierowaniem do szpitala i ze swoją glukozą oczywiście to od razu zapytała mnie czy jestem na czczo i czy wytrzymam 3 godziny (bo byłam o 9 rano w szpitalu)akurat w moim przypadku nie było problemu bo zawsze późno jem śniadanie nawet teraz zamiast iść jeść to siedzę i piszę.Tak więc byłam o 9 pobrano mi krew po pół godzinie był wynik że ok więc wypiłam glukozę i czekałam najpierw 1 godzinkę - pobranie krwi - znów godzinkę i znów pobranie a po godzinie odebrałam wyniki.

jonka91, MartaKD lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Zawsze możesz coś znaleźć na allegro w pobliżu miejsca zamieszkania i podjechać obejrzeć, "dotknąć" i dostać to w cenie podanej na aukcji ;)

noo to juz najlepiej. Poszukaj tez na tablicy.pl, to bardziej lokalny serwis

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki nie zaszlam w ciaze chodziłam po recepty, na cytologię i usg raz w roku na nfz do faceta.Niemiły byl od zawsze,chociaż dosyć młody,ale zlewałam to.Zaszłam w pierwsza ciaze, poszłam do gabinetu na nfz,nie mial tam usg,więc potwierdzil ciaze przez badanie ginekologiczne.I mówi,że nie gratuluje jeszcze,bo to różnie bywa,na usg prywatnie za tydzień prosze przyjść.No to poszłam. Kłade się na lezance,on robi usg dopochwowe i mówi jak general do żolnierza: Prosze posladki wyżej! Nie wiedziałam co mam robić,czy mostek mu zrobić czy co, wlozyłam sobie pięści pod posladki.A on mówi; puste jajo plodowe, pójdzie pani do szpitala, co 8 pacjentke mam z pustym jajem,do potwierdzenia za tydzien,do widzenia.A ja w szoku.Zaszlam bez problemów, nigdy nie slyszałam co to puste jajo płodowe i co mi w tym szpitalu mają robic! Poszłam do innego lekarza, polecanego przez kolezanki i zostałam.Zajał się mną cudownie, wszystko tlumaczy cierpliwie, ma cieply głos, nigdy go nie unosi.Mam jedną kolezanke, ktora chodzi do lekarza opisywanego wczesniej i nie rozumie co ja od niego chce.Niemiły? a co ja chodze pogadać o pogodzie,modzie i muzyce? No nie kurde! ale nie mam zamiaru być opierdalana!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak nie wytrzymałam...wrzucam dziś fotkę :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e97a1150f70b.jpg

Jakoś na zdjeciu lepiej widać, że rośnie :D

Ag..., MartaKD, Ewelina88, jonka91, Kawa, Agus89, rastafanka, ania_29, Monifah, Paula44, M4DZI4, nix lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam! na zdjęciach lepiej widać brzuchy niz w lustrze jak się samemu patrzy:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wspolczuje przezyc z 1 lekarzem:/
    wiec jak widac nie plec a osobowosc ma znaczenie:)
    ja mialam kolezanke ktora byla oburzona pewnym lekarzem ze na wstepie zadal jej pytanie: co panią do mnie sprowadza?
    stwierdzila ze chyba sprawy ginekologiczne bo o serialach i pogodzie moze pogadac z kolezanami:)

MartaKD, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno w naszym miescie zmarł starszy ginekolog.Nie mialam nigdy z nim stycznosci,ale krazą o nim legendy.W czasie porodów darł się na pacjentki, wyzywał, naciskał na brzuchy. Kobiety go albo nienawidziły,albo uwielbialy. Nie rozumiem jak moze się komuś podobac pytanie w czasie porodu: a jak dawalaś,to nie bolało? No,ale sa różne hardcory na tym swiecie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę do lekarza prywatnie, jak sie znajome dowiedziały do kogo to sie chwyciły za głowy, że on niemiły, chamski i w ogóle. Uwielbiam tego gościa, rzeczowy, nie owija w bawełnę, kogoś takiego potrzebowałam, a nie jakieś pitu pitu. Różne są kobiety i różne podejście. Także po prostu trzeba wybrać gina dla Nas, mimo, że dla innych jest nie do zaakceptowania. Ja tak sobie myślę, że nawet jeśli już trzeba będzie mnie opieprzyć, to właśnie tego potrzebuję, żeby wrócić do pionu i wziąć się w garść :D

Agataa lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jest za co niech opieprza! Ale nie ot tak,po prostu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Niedawno w naszym miescie zmarł starszy ginekolog.Nie mialam nigdy z nim stycznosci,ale krazą o nim legendy.W czasie porodów darł się na pacjentki, wyzywał, naciskał na brzuchy. Kobiety go albo nienawidziły,albo uwielbialy. Nie rozumiem jak moze się komuś podobac pytanie w czasie porodu: a jak dawalaś,to nie bolało? No,ale sa różne hardcory na tym swiecie:)

wooow- serio?
    jakbym mu przypie****iła za taki tekst nogą z fotela to ze tak powiem po śląsku ino roz:)

MonikaDM, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wlasnie on lubił pacjentki, ktore odzywaly się do niego tak samo:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    i wlasnie on lubił pacjentki, ktore odzywaly się do niego tak samo:)

zalatuje mi tu Grey'em:) nie wiem czy nie zastanawialabym sie co nim kierowalo przy wyborze zawodu.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Ja też chodzę do lekarza prywatnie, jak sie znajome dowiedziały do kogo to sie chwyciły za głowy, że on niemiły, chamski i w ogóle. Uwielbiam tego gościa, rzeczowy, nie owija w bawełnę, kogoś takiego potrzebowałam, a nie jakieś pitu pitu. Różne są kobiety i różne podejście. Także po prostu trzeba wybrać gina dla Nas, mimo, że dla innych jest nie do zaakceptowania. Ja tak sobie myślę, że nawet jeśli już trzeba będzie mnie opieprzyć, to właśnie tego potrzebuję, żeby wrócić do pionu i wziąć się w garść :D

DOKŁADNIE TAK, TRZEBA ZNALEŹĆ SOBIE LEKARZA, KTÓRY SPROSTA NASZYM OCZEKIWANIOM. JEDNE Z NAS WOLĄ DOSTAĆ TONĘ BADAŃ DO WYKONANIA, MIEĆ MIERZONY BRZUCH CO WIZYTĘ ITD, A INNE WOLĄ RACZEJ TYLKO TE POTRZEBNE BADANIA ROBIĆ ;)TAK SAMO JEDNA Z NAS BĘDZIE WOLAŁA BYĆ KLEPANA PO RAMIENIU `O JAK CI CIĘŻKO`, A INNA WOLI BYĆ ZMOTYWOWANA LEKKA REPRYMENDĄ `WEŹ SIĘ W GARŚĆ, BO WCALE CIĘŻKO NIE MASZ`

Przepraszam za capslocka, ale dopiero teraz zauważyłam :(

bluegirl89 lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Wróciłam z łowów. Dzicz i swołocz :D No ale tym razem wydałam 16zł a nie 80 ;) Jednak rzeczy po 1zł mniej się po kieszeni odczuwa ;)

jonka91, Agus89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do lumpka wybiorę się jak poznam płeć, bo chciałabym już wybierać "płciowe" ciuszki :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja do lumpka wybiorę się jak poznam płeć, bo chciałabym już wybierać "płciowe" ciuszki :)
    To zdecydowanie ułatwia zakupy. Ja już biorę typowo chłopięce. O unisex jest strasznie ciężko :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio stwierdziłam że będę brała niebieskie skoro na 80% chłopak. Ale jeśli coś się zmieni to dokupię różowe bo np u mnie w lumpku różowe ubranka- 3 wieszaki a niebieskie pół hah nie wiem skąd te różnice :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:29

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ