X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladne posciele widzialam na stronie Smyka z tego motherhood, na poofi.pl tez są fajne ( ale dosc drogie). Duzo jest takich " nieoklepanych" jak to fajnie okreslilas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:24

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Witam Mamusie :)

Ja dzis mam wizyte (po 5 tygodniach !!) oczywiscie troszke sie stresuje, czy wszystko jest w porzadku no i jestem ciekawa czy mi zrobi USG polowkowe :)
    Wizyte mam dopiero na 13:30 ale znajac zycie i tak wejde pozniej.
    Dam znac jak wroce, trzymajcie kciuki za dobre wiesci no i zebysmy w koncu poznali plec maluszka :)

Trzymam kciuki! :)
    Wiem co czujesz, ja też mam przerwę 5 tygodni.
    Daj znać koniecznie po wizycie :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że chyba sama uszyję pościel dla naszej Alicji. :D
    Muszę tylko poszukać odpowiedniego materiału, czasu mam dosyć jak wrócę od Męża. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:28

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Cześć Mamuśki. :)
    Ja tak wczoraj myślałam kiedy zrobić test obciążenia glukozą? Czytałam, że można od 24 tc, ale nie wiem czy chodzi o pełne tygodnie czy na przykład mogę iść na to badanie troszkę wcześniej np. w 23+5? Czy glukozę muszę mieć własną? Czy dostanę tam? No i czy to badanie jest płatne?
    u mnie coś sie płaci,ale dostaje się glukoze od połoznej,czytalam,że nie trzeba być na czczo,czeka się poźniej 2 godziny,nie chcą wypuścic nawet,żeby polazić gdzieś i nie można pić ani jeść w tym czasie.Ja bedę miała 19/20 tydzień.

Agus89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jestes pewna ze do obciazenia nie trzeba byc na czczo? ciązowe kumpele i pani w Diagnostyce mowila ze wlasnie trzeba na czczo byc -1 badanie
    a pozniej po podaniu glukozy sie siedzi godzine ( i wlasnie nei mozna chodzic nigdzie) i pozniej 2 badanie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co, pewna nie jestem, wyczytałam w necie.Pewnie jak bede szła,to dzień wcześniej zadzwonię i spytam.Kiedyś mi połozna powiedziała,że do wszystkich badań z krwi trzeba być na czczo.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje że nie trzeba być na czczo. Gdzieś czytałam że można być po lekkim śniadaniu. Ale nie wiem w końcu jak to jest.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jakiś czas mnie u Was nie było, ale czasem Was podczytuje :)
    Ag co do twardnienia macicy ja też to miałam przez jakieś 3 tygodnie, strasznie mnie bolało przy lekkim dotyku. badania z moczu wyszły średnio i lekarz zalecił zrobienie CRP i w tym badaniu wyszło że jest jakieś zapalenie w organizmie.
    Na ostatniej wizycie słowa lekarza mnie dobiły : nie wiem co pani jest ale dam antybiotyk za dwa tygodnie prosze zrobić badania i zobaczymy czy pomogło.
    wczoraj skończyłam antybiotyk a w poniedziałek ide na badania. po 4 dniach brania antybiotyku mój brzuch jest znowu miękki i mogę go masować :) chyba lekarz trafił i mam nadzieje że i badania wyjdą dobre.

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ktoś idzie np.po poludniu?nie ma opcji,żeby być na czczo.Ja sie właśnie dlatego umawiam na wizyty i szczególnie pobrania krwi od rana,po 8.00 zaraz.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z przychodni. Wyniki badań moczu i krwi są ok. Tak jak myślałam znowu przypałętał się do mnie grzybek. Dostałam lek. Przy okazji zbadała mi szyjkę, wysoko i zamknięta i określiła długość 3cm.. Bo nawet zapytałam czy nie napisze mi na skierowaniu na USG, żeby lekarz określił długość, to ona mi mówi, że ona przez badanie palpitacyjne określiła ją na 3 cm..
    Na usg się zapisałam na DOPIERO 8.09... to będzie 21+5, czyli dość późno. Nie wiem czy nie najpóźniej z Was wszystkich.. No nic ćwiczymy cierpliwość..!

A i według wagi w gabinecie przytyłam od 6 tc do 18 tc równiutko 3 kg, a od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu 0,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:43

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 17tydzien:) Pierwszy raz oglądalam wczoraj łózeczka na Allegro z mężem. Fajne są, fajne cenowo też, można od razu kupić komplet z materacem, pościelą,jakimiś tam gadżetami i oszczedzić sobie latania po sklepach.A pościele nawet fajne wzory. Wiadomo,mozna też dokupić jakąś lepsza na zmianę poszewkę na przykład:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie chodzicie do ginekologa kobiety? Ja chodze do mężczyzny, zawsze chodziłam do mężczyzny, raz byłam u kobiety i nigdy więcej.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka,ja mam 5 września połówkowe:)

jonka91 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Wszystkie chodzicie do ginekologa kobiety? Ja chodze do mężczyzny, zawsze chodziłam do mężczyzny, raz byłam u kobiety i nigdy więcej.
    tak samo i ja.identyczna historia:) chociaż w szpitalu łyżeczkowanie robił mi raz facet,raz kobieta i kobieta zdecydowanie lepiej.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja na swojej 1 w życiu wizycie byłam u faceta i potraktowałam mnie jak nie powiem co... Bolało i było nieprzyjemnie.. Później zraziłam się do lekarzy i chyba ze 2/3 lata nie byłam, aż do pierwszego zajścia w ciążę. Szwagierka poleciła mi tą babeczkę i tak już zostało :) W pierwszej ciąży byłam u niej prywatnie i później na nfz. W drugiej chodzę tylko na nfz. Jest bardzo komunikatywna i rzeczowa, jak ma mnie opieprzyć to się nie patyczkuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:58

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. :)
    W końcu chłodno. :) Aż żyć się chce! Z tej okazji kupiłam 2,5 kg białego winogrona i ciągle podjadam. To chyba moja największa ciążowa zachcianka i prawie od początku mi towarzyszy. :)
    Paula fajnie, że z dzidzią ok i gratuluję synka. :) No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    ja bylam 2 razy u babek ( przed ciazą i raz po skierowanie w ciazy). jedna spoko a druga beznadziejna.
    Ale wole faceta:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Ja chodzę do mężczyzny. U kobiety nigdy nie byłam.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ja dziś zaczynam 17tydzien:) Pierwszy raz oglądalam wczoraj łózeczka na Allegro z mężem. Fajne są, fajne cenowo też, można od razu kupić komplet z materacem, pościelą,jakimiś tam gadżetami i oszczedzić sobie latania po sklepach.A pościele nawet fajne wzory. Wiadomo,mozna też dokupić jakąś lepsza na zmianę poszewkę na przykład:)

Zawsze możesz coś znaleźć na allegro w pobliżu miejsca zamieszkania i podjechać obejrzeć, "dotknąć" i dostać to w cenie podanej na aukcji ;)

Ag... lubi tę wiadomość

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ