X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladne posciele widzialam na stronie Smyka z tego motherhood, na poofi.pl tez są fajne ( ale dosc drogie). Duzo jest takich " nieoklepanych" jak to fajnie okreslilas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:24

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Witam Mamusie :)

Ja dzis mam wizyte (po 5 tygodniach !!) oczywiscie troszke sie stresuje, czy wszystko jest w porzadku no i jestem ciekawa czy mi zrobi USG polowkowe :)
    Wizyte mam dopiero na 13:30 ale znajac zycie i tak wejde pozniej.
    Dam znac jak wroce, trzymajcie kciuki za dobre wiesci no i zebysmy w koncu poznali plec maluszka :)

Trzymam kciuki! :)
    Wiem co czujesz, ja też mam przerwę 5 tygodni.
    Daj znać koniecznie po wizycie :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że chyba sama uszyję pościel dla naszej Alicji. :D
    Muszę tylko poszukać odpowiedniego materiału, czasu mam dosyć jak wrócę od Męża. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:28

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Cześć Mamuśki. :)
    Ja tak wczoraj myślałam kiedy zrobić test obciążenia glukozą? Czytałam, że można od 24 tc, ale nie wiem czy chodzi o pełne tygodnie czy na przykład mogę iść na to badanie troszkę wcześniej np. w 23+5? Czy glukozę muszę mieć własną? Czy dostanę tam? No i czy to badanie jest płatne?
    u mnie coś sie płaci,ale dostaje się glukoze od połoznej,czytalam,że nie trzeba być na czczo,czeka się poźniej 2 godziny,nie chcą wypuścic nawet,żeby polazić gdzieś i nie można pić ani jeść w tym czasie.Ja bedę miała 19/20 tydzień.

Agus89 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jestes pewna ze do obciazenia nie trzeba byc na czczo? ciązowe kumpele i pani w Diagnostyce mowila ze wlasnie trzeba na czczo byc -1 badanie
    a pozniej po podaniu glukozy sie siedzi godzine ( i wlasnie nei mozna chodzic nigdzie) i pozniej 2 badanie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co, pewna nie jestem, wyczytałam w necie.Pewnie jak bede szła,to dzień wcześniej zadzwonię i spytam.Kiedyś mi połozna powiedziała,że do wszystkich badań z krwi trzeba być na czczo.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje że nie trzeba być na czczo. Gdzieś czytałam że można być po lekkim śniadaniu. Ale nie wiem w końcu jak to jest.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jakiś czas mnie u Was nie było, ale czasem Was podczytuje :)
    Ag co do twardnienia macicy ja też to miałam przez jakieś 3 tygodnie, strasznie mnie bolało przy lekkim dotyku. badania z moczu wyszły średnio i lekarz zalecił zrobienie CRP i w tym badaniu wyszło że jest jakieś zapalenie w organizmie.
    Na ostatniej wizycie słowa lekarza mnie dobiły : nie wiem co pani jest ale dam antybiotyk za dwa tygodnie prosze zrobić badania i zobaczymy czy pomogło.
    wczoraj skończyłam antybiotyk a w poniedziałek ide na badania. po 4 dniach brania antybiotyku mój brzuch jest znowu miękki i mogę go masować :) chyba lekarz trafił i mam nadzieje że i badania wyjdą dobre.

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ktoś idzie np.po poludniu?nie ma opcji,żeby być na czczo.Ja sie właśnie dlatego umawiam na wizyty i szczególnie pobrania krwi od rana,po 8.00 zaraz.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z przychodni. Wyniki badań moczu i krwi są ok. Tak jak myślałam znowu przypałętał się do mnie grzybek. Dostałam lek. Przy okazji zbadała mi szyjkę, wysoko i zamknięta i określiła długość 3cm.. Bo nawet zapytałam czy nie napisze mi na skierowaniu na USG, żeby lekarz określił długość, to ona mi mówi, że ona przez badanie palpitacyjne określiła ją na 3 cm..
    Na usg się zapisałam na DOPIERO 8.09... to będzie 21+5, czyli dość późno. Nie wiem czy nie najpóźniej z Was wszystkich.. No nic ćwiczymy cierpliwość..!

A i według wagi w gabinecie przytyłam od 6 tc do 18 tc równiutko 3 kg, a od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu 0,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:43

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 17tydzien:) Pierwszy raz oglądalam wczoraj łózeczka na Allegro z mężem. Fajne są, fajne cenowo też, można od razu kupić komplet z materacem, pościelą,jakimiś tam gadżetami i oszczedzić sobie latania po sklepach.A pościele nawet fajne wzory. Wiadomo,mozna też dokupić jakąś lepsza na zmianę poszewkę na przykład:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie chodzicie do ginekologa kobiety? Ja chodze do mężczyzny, zawsze chodziłam do mężczyzny, raz byłam u kobiety i nigdy więcej.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka,ja mam 5 września połówkowe:)

jonka91 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Wszystkie chodzicie do ginekologa kobiety? Ja chodze do mężczyzny, zawsze chodziłam do mężczyzny, raz byłam u kobiety i nigdy więcej.
    tak samo i ja.identyczna historia:) chociaż w szpitalu łyżeczkowanie robił mi raz facet,raz kobieta i kobieta zdecydowanie lepiej.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja na swojej 1 w życiu wizycie byłam u faceta i potraktowałam mnie jak nie powiem co... Bolało i było nieprzyjemnie.. Później zraziłam się do lekarzy i chyba ze 2/3 lata nie byłam, aż do pierwszego zajścia w ciążę. Szwagierka poleciła mi tą babeczkę i tak już zostało :) W pierwszej ciąży byłam u niej prywatnie i później na nfz. W drugiej chodzę tylko na nfz. Jest bardzo komunikatywna i rzeczowa, jak ma mnie opieprzyć to się nie patyczkuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:58

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. :)
    W końcu chłodno. :) Aż żyć się chce! Z tej okazji kupiłam 2,5 kg białego winogrona i ciągle podjadam. To chyba moja największa ciążowa zachcianka i prawie od początku mi towarzyszy. :)
    Paula fajnie, że z dzidzią ok i gratuluję synka. :) No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    ja bylam 2 razy u babek ( przed ciazą i raz po skierowanie w ciazy). jedna spoko a druga beznadziejna.
    Ale wole faceta:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Ja chodzę do mężczyzny. U kobiety nigdy nie byłam.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ja dziś zaczynam 17tydzien:) Pierwszy raz oglądalam wczoraj łózeczka na Allegro z mężem. Fajne są, fajne cenowo też, można od razu kupić komplet z materacem, pościelą,jakimiś tam gadżetami i oszczedzić sobie latania po sklepach.A pościele nawet fajne wzory. Wiadomo,mozna też dokupić jakąś lepsza na zmianę poszewkę na przykład:)

Zawsze możesz coś znaleźć na allegro w pobliżu miejsca zamieszkania i podjechać obejrzeć, "dotknąć" i dostać to w cenie podanej na aukcji ;)

Ag... lubi tę wiadomość

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ