*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladne posciele widzialam na stronie Smyka z tego motherhood, na poofi.pl tez są fajne ( ale dosc drogie). Duzo jest takich " nieoklepanych" jak to fajnie okreslilas:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:24
Agus89 lubi tę wiadomość
-
agattee wrote:Witam Mamusie
Ja dzis mam wizyte (po 5 tygodniach !!) oczywiscie troszke sie stresuje, czy wszystko jest w porzadku no i jestem ciekawa czy mi zrobi USG polowkowe
Wizyte mam dopiero na 13:30 ale znajac zycie i tak wejde pozniej.
Dam znac jak wroce, trzymajcie kciuki za dobre wiesci no i zebysmy w koncu poznali plec maluszka
Trzymam kciuki!
Wiem co czujesz, ja też mam przerwę 5 tygodni.
Daj znać koniecznie po wizycie -
Agus89 wrote:Cześć Mamuśki.
Ja tak wczoraj myślałam kiedy zrobić test obciążenia glukozą? Czytałam, że można od 24 tc, ale nie wiem czy chodzi o pełne tygodnie czy na przykład mogę iść na to badanie troszkę wcześniej np. w 23+5? Czy glukozę muszę mieć własną? Czy dostanę tam? No i czy to badanie jest płatne?Agus89 lubi tę wiadomość
-
Marta jestes pewna ze do obciazenia nie trzeba byc na czczo? ciązowe kumpele i pani w Diagnostyce mowila ze wlasnie trzeba na czczo byc -1 badanie
a pozniej po podaniu glukozy sie siedzi godzine ( i wlasnie nei mozna chodzic nigdzie) i pozniej 2 badanie. -
hej dziewczyny
jakiś czas mnie u Was nie było, ale czasem Was podczytuje
Ag co do twardnienia macicy ja też to miałam przez jakieś 3 tygodnie, strasznie mnie bolało przy lekkim dotyku. badania z moczu wyszły średnio i lekarz zalecił zrobienie CRP i w tym badaniu wyszło że jest jakieś zapalenie w organizmie.
Na ostatniej wizycie słowa lekarza mnie dobiły : nie wiem co pani jest ale dam antybiotyk za dwa tygodnie prosze zrobić badania i zobaczymy czy pomogło.
wczoraj skończyłam antybiotyk a w poniedziałek ide na badania. po 4 dniach brania antybiotyku mój brzuch jest znowu miękki i mogę go masowaćchyba lekarz trafił i mam nadzieje że i badania wyjdą dobre.
-
Właśnie wróciłam z przychodni. Wyniki badań moczu i krwi są ok. Tak jak myślałam znowu przypałętał się do mnie grzybek. Dostałam lek. Przy okazji zbadała mi szyjkę, wysoko i zamknięta i określiła długość 3cm.. Bo nawet zapytałam czy nie napisze mi na skierowaniu na USG, żeby lekarz określił długość, to ona mi mówi, że ona przez badanie palpitacyjne określiła ją na 3 cm..
Na usg się zapisałam na DOPIERO 8.09... to będzie 21+5, czyli dość późno. Nie wiem czy nie najpóźniej z Was wszystkich.. No nic ćwiczymy cierpliwość..!
A i według wagi w gabinecie przytyłam od 6 tc do 18 tc równiutko 3 kg, a od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu 0,5 kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:43
-
Ja dziś zaczynam 17tydzien:) Pierwszy raz oglądalam wczoraj łózeczka na Allegro z mężem. Fajne są, fajne cenowo też, można od razu kupić komplet z materacem, pościelą,jakimiś tam gadżetami i oszczedzić sobie latania po sklepach.A pościele nawet fajne wzory. Wiadomo,mozna też dokupić jakąś lepsza na zmianę poszewkę na przykład:)
-
magdalenka wrote:Wszystkie chodzicie do ginekologa kobiety? Ja chodze do mężczyzny, zawsze chodziłam do mężczyzny, raz byłam u kobiety i nigdy więcej.
-
magdalenka wrote:Wszystkie chodzicie do ginekologa kobiety? Ja chodze do mężczyzny, zawsze chodziłam do mężczyzny, raz byłam u kobiety i nigdy więcej.
W pierwszej ciąży byłam u niej prywatnie i później na nfz. W drugiej chodzę tylko na nfz. Jest bardzo komunikatywna i rzeczowa, jak ma mnie opieprzyć to się nie patyczkuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:58
-
Cześć dziewczynki.
W końcu chłodno.Aż żyć się chce! Z tej okazji kupiłam 2,5 kg białego winogrona i ciągle podjadam. To chyba moja największa ciążowa zachcianka i prawie od początku mi towarzyszy.
Paula fajnie, że z dzidzią ok i gratuluję synka.No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Ale wole faceta:) -
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Ja dziś zaczynam 17tydzien:) Pierwszy raz oglądalam wczoraj łózeczka na Allegro z mężem. Fajne są, fajne cenowo też, można od razu kupić komplet z materacem, pościelą,jakimiś tam gadżetami i oszczedzić sobie latania po sklepach.A pościele nawet fajne wzory. Wiadomo,mozna też dokupić jakąś lepsza na zmianę poszewkę na przykład:)
Zawsze możesz coś znaleźć na allegro w pobliżu miejsca zamieszkania i podjechać obejrzeć, "dotknąć" i dostać to w cenie podanej na aukcjiAg... lubi tę wiadomość