*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to genetycznie po mamie chuda jak patyk a uda i łydki juz nie takie fajne. no i cellulit:/ tak samo jak mama.
mam nadzieje ze rodzinnie zylaki odziedziczyla tylko siostra ( ma bidula 17 lat i juz 2 operacje na zylaki za sobą) i ze mi chociaz to odpadnie aczkolwiek jeden dran juz mi sie w ciazy zrobil:/ -
isabelle wrote:Jest na pewno, czyli Ewelina jeśli ten cały etat jest u tego samego pracodawcy to podnosisz sobie jedynie średnią z 12 miesięcy. To zawsze coś
-
Bell... ale głupoty gadasz! Każda styczniówka jest tutaj chciana i kochana! A jak któraś znika na dłużej to się martwimy! Więc nie rób tak więcej! Ja miałam na podziękowania dla rodziców właśnie tak jak Ty, tylko koleżanka męża, która ma kwiaciarnie kwiaty tak ładnie połączyła ze wszystkim już w koszu. W ogóle dziewczyna ma talent bo o bukiet każdy pytał. Śliczny był.
-
Ewelina88 wrote:Księgowa moja i mojego męża twierdzą, że jak jest zmiana umowy to liczy się ta ostatnia umowa i będę mieć macierzyński z całego etatu ale nie wiem czy mogę iść wtedy an L4.
żeby iść na L4 wystarczy mieć ciągłość płacenia chorobowego, a skoro na poprzednim wymiarze etatu miałaś płacone składki - nie powinno być z tym problemu. Nie ma tu okresu wyczekiwania, bo ubezpieczenie ci nie wygasło.
A co do zmiany wymiaru pracy, tu masz podobny przypadek http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpieczenia/zasilki_i_inne_swiadczenia/539983,Podstawa-zasilku-chorobowego-w-razie-zmiany-wymiaru-czasu-pracy.html. Księgowa ma racjęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 18:04
polaola, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Juz po USG polowkowym. Wszystkie wymiary w porzadku, serduszko, kregoslup, mozg, wszystkie plyny i inne wymiary. Poznalismy w koncu plec i wszystkie przeczucia nas zmylily bo okazuje sie ze bedzie dziewczynka !
Jestem bardzo szczesliwa ! Na USG mala byla bardzo ruchliwa ale tez niczego nie ukrywala
Moglabym lezec na USG caly dzien i patrzec w ekran, cos cudownego
A to my, zdjecie robione jakos tydzien temu:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 18:16
jonka91, Ag..., Paula44, isabelle, kejti91, ania_29, M4DZI4, Tymi, szpilka, nix, MonikaDM, Wiki81, Agus89, rastafanka, agnb6, olka25, Ewelina88, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc. Ostatnio mam slabsze dni, a dzisiaj farbowanie u fryzjera i jestem ruda i chudsza o jakies 180 zl. Wyleczylam sie z farbowania u fryzjera
znowu na kilka lat.
Co do chorobowego tak kod B na zwolnieniu daje nam 100% cala ciaze obojetnie czy chorujemy 1 dzien czy 270 chyba tyle mozna max.musialabym doczytac.i to sa dni sumowane nie musza byc w ciaglosci.
33 dni ktore placi pracodawca takze jak zus 100;% chyba ze chorowal ktos juz w tym roku i pracodawca juz placil to trzeba zliczac to chorobowe pomimi innej choroby.
Znalazlam taki kalkulator by wyliczyc sobie chorobowe http://www.calculla.pl/pl/chorobowe
Podstawa do zasilku jest liczona po zmianie etatu nie uwzgledniamy pozostatalych poprzednich np.11 m-cy np.od lipca caly etat 1380 a do czerwca 0,8 1104 zl to podstawe liczymy z calego tylko etatu nawet jezeli chorob.jest w tym samym m-cu wtedy uzupelniamy wynagrodzenie.
Nie oplaca sie zmniejszac etatu bomz takiego tylko bedziemy miec liczona podstawe np. Od 3 m-cy pracuje na,0,5 et. To liczona srednia jest 3 razy brutto oskladkowane czyli tylko,te skladniki od ktorych jest odprowadzana skladka zus widac ta kwote na pasku czesto oznaczana jako brutto zus lub widoczna na zus RMUA lub obecnie IMIR. Te trzy miesiace dzielimy tylko przez trzy poprzednich nie uwzgledniamy.
Przepraszam ze tak pozno ale czasami lepiej pozno niz wcale.Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Ja jak szczypior nigdy nie wyglądałam
No cóż, trzeba się pocieszać, że przynajmniej przyjemnie się przytula do miękkiego ciałka
agattee gratuluję wizyty. Chyba jako pierwsza miałaś połówkoweDopiero co był wysyp prenatalnych I trymestru a teraz połówki... Leci ten czas
-
Ag... wrote:Ja to genetycznie po mamie chuda jak patyk a uda i łydki juz nie takie fajne. no i cellulit:/ tak samo jak mama.
mam nadzieje ze rodzinnie zylaki odziedziczyla tylko siostra ( ma bidula 17 lat i juz 2 operacje na zylaki za sobą) i ze mi chociaz to odpadnie aczkolwiek jeden dran juz mi sie w ciazy zrobil:/
Ja to po mamie właśnie mam problemy z figurą jeśli chodzi o biodra, uda i łydki..Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
ania_29 wrote:Ja jak szczypior nigdy nie wyglądałam
No cóż, trzeba się pocieszać, że przynajmniej przyjemnie się przytula do miękkiego ciałka
agattee gratuluję wizyty. Chyba jako pierwsza miałaś połówkoweDopiero co był wysyp prenatalnych I trymestru a teraz połówki... Leci ten czas
-
agattee wrote:Juz po USG polowkowym. Wszystkie wymiary w porzadku, serduszko, kregoslup, mozg, wszystkie plyny i inne wymiary. Poznalismy w koncu plec i wszystkie przeczucia nas zmylily bo okazuje sie ze bedzie dziewczynka !
Jestem bardzo szczesliwa ! Na USG mala byla bardzo ruchliwa ale tez niczego nie ukrywala
Moglabym lezec na USG caly dzien i patrzec w ekran, cos cudownego
A to my, zdjecie robione jakos tydzien temu:
Ta to dopiero jest mega zgrabna i chuda !Gratuluję udanej wizyty!
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Jeśli chodzi o przygotowania do ślubu, to najważniejsze rzeczy są już pozałatwiane, no może poza obrączkami, ale to już w tym tygodniu odpadnie. Jutro przejdę się do fryzjera umówić na fryzurę próbną i w zależności od tego kiedy może mnie uczesać, udam się do mamy koleżanki ( wizażystka) na próbny makijaż, żebym już zobaczyła jak całość będzie wyglądała. Trzeba się także wybrać do kwiaciarni i zamówić ubieranie auta, bukiet dla mnie i świadkowej, dwie butonierki oraz kwiaty dla mam. Myślałam co by na podziękowania wręczyć rodzicom i chyba zdecydujemy się na kwiaty i kosze upominkowe, w których będzie alkohol + słodycze.
Smak tortu został wybrany, w sumie przypadkowo. Na początku lipca byliśmy na 18 kuzyna i wszystkim bardzo smakował tort, który zamówili i sami także się na niego zdecydowaliśmy. Biszkopt + lekka masa z białej milki.
Teraz troszkę ciążowo. Ogólnie czuję się nieźle, niskie ciśnienie troszkę daje mi w kość zawrotami głowy i osłabieniem, ale dajemy radę. Dzisiaj było troszkę gorzej, obudziłam się z silnym bólem żołądka na wysokości dołka podsercowego, który aż promieniował do nerek, a może to nerki promieniowały do żołądka? Już trzeci raz złapał mnie taki mocny ból, który zgina w pół i ściska coś jak obręcz. Nie jestem wtedy w stanie chodzić wyprostowana tak bardzo mnie boli. Najgorsze w tym wszystkim było to, że rano musiałam jechać na morfologię, mocz i cytomegalię, myślałam, że nie dojadę... całą drogę trzymałam ciepły termofor, aby troszkę popuściło. No i się udało, po 2 godzinach...
Zdjęcie brzuszka z niedzieli : -
belldandy wrote:Ta to dopiero jest mega zgrabna i chuda !
Gratuluję udanej wizyty!
Czarnej kiecki Ci brakuje i mogłabyś udawać odbicie lustrzane
Obie przecinkami jesteście w porównaniu do mnie
Ag... wrote:Ktora ma następna połówkowe?A może Wiki? Ja mam 27.08, dzień przed rocznicą ślubu... :]
-
Taki był przed ciążą, więc już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:12
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Kurczę, tak się zastanawiam kiedy będę czuła ruchy bez przyłożenia dłoni hmm?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016