*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem
Dopiero dotarłam do domu chodz wizyta była rano hi hi.Ale zahaczyłam o koleżankę i ploty nas pochłonęły :p
Na wizycie wszystko ok.Wyniki testu Pappa w porządku, na słabą morfologię dalej żelazo a na złe siuśki urosept. Ale dzięki Bogu nie muszę się już faszerowac duphastonem i luteiną uff
Mój skarb ma już całe 14 cm i super sexi kośc udową o dł 2.23 cm. Reszta wymiarów też jak trzeba! Wg usg jestem trochę do przodu, jakiś tydzień dlatego termin porodu wyszedł dziś na 18tego stycznia. Co do wagi to ja narazie nie przytyłam ani grama hmm, znaczy na początku schudłam 1kg, po miesiącu przytyłam ten 1kg i od tamtej pory stoję w miejscu.Trochę mnie to dziwi ale że i tak dobrze wyglądam to się cieszę bo jeszcze zdążę nadgonic na koniec ciąży pewnieNastępna wizyta 10 września.Pytałam gina czy to będzie połówkowe to powiedział że jeszcze nie.Hmmm trochę mnie to dziwi i nie rozumiem bo to będzie 20tyg 5 dni więc akurat no ale ja tam lekarzem nie jestem to się kłocic z nim nie będę :p
I co najważniejsze zapytałam o płec...Maleństwo nie chciało za bardzo pokazac ale po chwili obserwacji lekarz powiedział że skłania się ku chłopcowi :)Czyli będę miała drugiego synka, jestem przeszczęśliwa, mąż jeszcze nie wie bo go trzymam w niepewności hihihi ale się ucieszy bo marzył o synku kiedy wszyscy w koło mu życzyli córeczki :p
Tyle o mnie, znaczy aż tyle ...się rozpisałam
Dziewczyny wszystkie co dziś wrzuciłyście zdjęcia macie śliczne kochane brzuszki!!!!Paula44, ania_29, nix, szpilka, kejti91, Wiki81, rastafanka, Silatan, jonka91, kamilaaa_88, Ewelina88, Maud11, neharika lubią tę wiadomość
-
M4DZI4- super, że jesteś zadowolona no i że maluch zdrowy;)
Mój gin, to żadnych długości kości udowej itp nie podaje ... nawet nie chciał mi wagi dziecka podać bo mówił, że to trzeba obliczać, a jeszcze za wcześnie...nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
belldandy wrote:M4DZI4- super, że jesteś zadowolona no i że maluch zdrowy;)
Mój gin, to żadnych długości kości udowej itp nie podaje ... nawet nie chciał mi wagi dziecka podać bo mówił, że to trzeba obliczać, a jeszcze za wcześnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 19:02
-
Ewelina88 wrote:waszka88 a jak np ja we wrześniu przechodzę na umowę z pół etatu na cały etat bo szef mi powiedział, że wystarczą 3 miesiące aby mieć płatny macierzyński z całego etatu to w tym czasie muszą to być przepracowane 3 miesiące czy mogę iść na zwolnienie?
Tak rzeczywiście wysokość macierzyńskiego obliczana jest na podstawie 12 ostatnich miesięcy, ale jeśli w grę wchodzi zmiana etatu to według mnie średnią liczymy dopiero od momentu zmiany etatu. U mnie w firmie była kiedyś dziewczyna której szef podwyższył pensje, a żeby miało to duży wpływ zmienili też etat z 1/4 na 1/3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 19:13
Ewelina88 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój gin, to żadnych długości kości udowej itp nie podaje ... nawet nie chciał mi wagi dziecka podać bo mówił, że to trzeba obliczać, a jeszcze za wcześnie...
PS.Fajnie że do nas wrociłaś marudo :pPaula44 lubi tę wiadomość
-
a jednak opis wizyty dziś
doktorek zważył waże mniej niz na pierwszej wizycie w 8 tc, ale prawie kilo więcej niż miesiąc temu, dostałam próbki femibion natal2 na prawie 3 tygodnie a potem mowił, żeby na to nie wydawać wystarczy zwykły femibion classic, zrobiłam mały research w necie jeśli chodzi o skład i raczej wybiorę coś co ma więcej wapnia, bo tego najmniej w mojej diecie a jest mega wazny, zbadal na fotelu powiedział że ok, zapytal o dolegliwości pozwolił brać sachol na jezyk bo cos mi sie zrobiło i masci rozgrezwajace na krzyz, a na pajaczki raczej ponczochy te specjalne niz masci z kasztanowca, bo w nie nie wierzy, tu zobacze na czym stanie
na usg poprosilismy Meza i doktorek próbował dojrzeć co Maluszek ma między nóżkami gin twierdzi, że synek, wierzę mu ale nie do końca majac w pamieci obrazek dodany przez Gwiazdeczkę dla mnie nie rozniło sie w ogole miedzy chłopcem a dziewczynka, moze bede bardziej przekonana na nastepnej wizycie, bo bedzie juz wieksza roznica
Maly sie ruszał, machał łapkami nie chciał dac sobie zrobić ładnego zdjęcia więc ma kosmiczne :)tatuś zakochany jeszcze bardziej
serduszko pieknie bije kregosłup śłicznie widac i żeberka tez doktorek mowi że wszystko ok a Maluszek ma ok 10 cm, brakiem ruchów sie nie martwic bo mam jeszcze czas a kulka skoro sie pojawiła i zniknela mogła być dzidziem ale nie musiała
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9375e4a1b090.jpgjonka91, Paula44, Chanela, agnb6, kamilaaa_88, M4DZI4, Ewelina88, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Mój gin, to żadnych długości kości udowej itp nie podaje ... nawet nie chciał mi wagi dziecka podać bo mówił, że to trzeba obliczać, a jeszcze za wcześnie...czyli 125 g
a u mnie ciaza mlodsza od Twojej. Chyba ze wizyte mialas wczesniej bo juz nie pamietam. Poza tym mierzyl mi obw glowki i brzuszka.