X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag fajna bryka, też myślałam o Emmaljungu, ale niestety dla mnie ciut za drogi, tym bardziej, ze fotelik i gondole do maxi cosi już mam. słyszałam wiele dobrego o fotelikach z E., ale są b. ciężkie niestety :(

no i wózek kolejny to własnie Maclaren, lekki i tak szybko się nie rozjeżdża ;) Z resztą nie wyobrażam sobie zima przez zaspy pchać się z parasolka, jednak te spacerówki z wózków x w 1 lepiej dają sobie rade w trudnym terenie.

Ag... lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Marta o ma jakies 22 cm jakby się cały wyciągnął. Długość ciemieniowo-siedzeniowa to 13 cm, więc wielkoludem nie jest ;P
    Aha - a my chcemy wózek 3 w 1, ale jak ktoś chce osobno to czemu nie :) Zgadzam sie z dziewczynami wyżej - samemu trzeba zbadać temat :)

Zaraz wrzucę fotki jak mi się uda.
    Aha - łożysko mam na przedniej sćianie, więc pewnie poczekam na konkretne ruchy :)
    u mnie też pewnie dl.ciem-siedz.guła jestem:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja fotelik z adapterem kupuje na allegro, używany maxi cisi albo emmaljunga bo takie mam adaptery możliwe do tego wózka. Jednakże nowy z adapterem to koszt 1100zl wiec dla mnie głupota na chwile taki koszt. Na allegro komplet 400/500zl
    acha,czyli fotelik kupuje się z adapterem czy wózek?zglupiałam:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    22 cm? mója córa miała w 16tyg 11cm :)
    Teraz maluszki szybko będą rosły. Kilka dni juz robi różnicę

MartaKD lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:20

Ag..., Kawa, Ewelina88, Agataa, jonka91, M4DZI4, olka25, Maud11, Paula44, agnb6 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się przekonalam,żeby jednak był głeboki ze spacerowką w jednym:) i musze pytać w takim razie czy mozna do niego wtedy wpiąc fotelik maxi cosi.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Ag fajna bryka, też myślałam o Emmaljungu, ale niestety dla mnie ciut za drogi, tym bardziej, ze fotelik i gondole do maxi cosi już mam. słyszałam wiele dobrego o fotelikach z E., ale są b. ciężkie niestety :(

no i wózek kolejny to własnie Maclaren, lekki i tak szybko się nie rozjeżdża ;) Z resztą nie wyobrażam sobie zima przez zaspy pchać się z parasolka, jednak te spacerówki z wózków x w 1 lepiej dają sobie rade w trudnym terenie.
    Agata myśmy w promocji kupili za 2100, z prawie 4000 jakby doliczyć koszt ocieplacza na nogi, co patrzac na przeglad cen nie Jest wygórowane w stosunku do jakości. Kolka zimowe dodatkowo za 260.

Agataa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Mój poważny mężczyzna:
    1zdq1xk.jpg

Chcę oglądać Twoje nogi:
    fvfr7k.jpg

w 3D buzi nie chciał pokazać, chyba miał juz dość :)
    właśnie,co to za pomiar 9,7cm na zdjęciu?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wózka są adaptery na fotelik wiec musi pasować do obu:) nie wiem jak to jest w innych wózkach. Ja wiem ze do tego modelu podwozia mam 2 rodzaje adapterów: do emmaljungi i maxi cosi właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 16:07

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łapię się na razie w tematach wózkowych, stwierdziłam, że ten zakup pozostawiam mężowi, niech wybierze kilka opcji i razem podejmiemy decyzję, który kupimy, ale na pewno nie przed październikiem...Jakoś nie chcemy sie za bardzo spieszyć z zakupami, nie z obawy, ale z rozsądku...po co mi to wszystko wcześniej w domu? żeby stało i się kurzyło...to nie dla mnie.
    Ale dzięki Wam przynajmniej będę już miała rozeznanie w temacie :D
    Tymczasem kończę pracę i zwijamy się na długi weekend nad wodę, być może to będzie ostatnie żeglowanie dla mnie w tym sezonie...
    Do poczytania w poniedziałek :D Miłego weekendu :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a jak się przedstawiaja cenowo?

Ostatnio widziałam na allegro za ok. 1400-1500zl z fotelikiem. Cena też zależy od fotelika właśnie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Nie łapię się na razie w tematach wózkowych, stwierdziłam, że ten zakup pozostawiam mężowi, niech wybierze kilka opcji i razem podejmiemy decyzję, który kupimy, ale na pewno nie przed październikiem...Jakoś nie chcemy sie za bardzo spieszyć z zakupami, nie z obawy, ale z rozsądku...po co mi to wszystko wcześniej w domu? żeby stało i się kurzyło...to nie dla mnie.
    Tymczasem kończę pracę i zwijamy się na długi weekend nad wodę, być może to będzie ostatnie żeglowanie dla mnie w tym sezonie...
    ja właśnie szukam lokum na wózek ale tata ma duży dom wiec przygarnie. Zgadzam się z tym ze to duży zakup i po co ma siw kurzyc. Tez chcielismy kupic w listopadzie, ale ja masz okazje zaoszczędzić 2 tyś to pewnie też byś się zdecydowala wzesniej:)
    Milego zeglowania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 16:11

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:21

• MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    o Matko! jakbym meza wyslała po wózek to moglby wydac na niego jakies 5 tysiaków i byłby pewnie do bani:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie polecam spacerówkę dużą. Dużo zdrowsze dla dziecka. Mam gondole dużą bebecar tracker (sprzed 9 lat) i w niej można na półsiedzącą pozycję ustawić jak chce się dziecko podnieść. Wzięłam ten wizę wówczas ze wzgledu na dużą gondolę. Spacerówką tez solidna i ja nie przełożyłabym dziecka przed rokiem do parasolki. Ale to moje zdanie.

renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag super wózek

To jest spacerówką na codzienne spacery a parasolka będzie na kiedys na szybkie wyjścia. Nawet spokojnie 2 lata można w takim wozić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 16:17

Ag... lubi tę wiadomość

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w TESCO udało mi się zrobić małe zakupy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b044d5487c4a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9793004def11.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77f6e40a48ed.jpg

zestaw 5 sliniaków 7,50 zł
    body 7,50 zł za sztukę
    zestaw koszulek 12,60 za 3 szt
    śpiochy 10,20
    i zestaw body 5 szt za 16,50 (te są mniejsze - mimo że na metce mają ten sam rozmiar 0-3
    i drugi zestaw 5 szt 18,60

Body mi na początek starczy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/186d0bdb2cdf.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b08b8fa08916.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/312553958085.jpg

a te "upolowane" w lumpku, cyferki na zdjęciach to ceny w zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 16:43

Ewelina88, Ag..., Kawa, Agus89, MonikaDM, jonka91, M4DZI4, Maud11, Becia81 lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja zdecydowanie polecam spacerówkę dużą. Dużo zdrowsze dla dziecka. Mam gondole dużą bebecar tracker (sprzed 9 lat) i w niej można na półsiedzącą pozycję ustawić jak chce się dziecko podnieść. Wzięłam ten wizę wówczas ze wzgledu na dużą gondolę. Spacerówką tez solidna i ja nie przełożyłabym dziecka przed rokiem do parasolki. Ale to moje zdanie.
    I moje chyba też takie bedzie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wysłałam wyniki badan do gina z dziś. Mam niski hematokryt i nieznacznie podwyższone leukocyty. Zobaczymy co mi napisze, wizyta we wtorek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 16:34

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ag super wózek

To jest spacerówką na codzienne spacery a parasolka będzie na kiedys na szybkie wyjścia. Nawet spokojnie 2 lata można w takim wozić.

Dzięki wiki:)
    Właśnie podobnie myślę o parasolce.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ