X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa niestety tacy są lekarze. Ja też z moje do tej pory byłam bardzo zadowolona, a tydzień temu była 1 dzień po urlopie i też dużo pacjentek i to usg szyjki mi zrobiła na szybko (przypomnę że jej wyszło 21mm a w szpitalu ponad 30mm) może się pomyliła czy coś...

Nic nie chciała rozmawiać czy lepiej szew czy krążek jakie zalecenia leki itp tylko od razu skierowanie do szpitala i won... Normalnie wizyta trwa 30-50 minut a byłam u niej może 8...

relgh371rphwpz6l.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz więcej fotek? np z usg genetycznego ?

Najlepsze byłoby takie : to mojego synka, gdzie widać ten wyrostek
    sw4u3b.jpg

Na maila wysłałam Ci link

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:37

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa mi też nie powiedział jaka płeć...że na następnej wizycie możliwe, że się dowiem. Wydaje mi się, że właśnie z dziewczynkami tak jest, że lekarz woli poczekać jak nie jest pewny bo a nóż coś jeszcze może urosnąć :) A tak to wszystko ok, Maleństwo waży 325g :)

Wiki81, M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Co za jebniety telefon No!!!!!!!!! Miało byc ze nie przeszlas Toxo .... Tak wiec lepiej jak zobaczysz na ulicy bezdomnego kota lepiej spieprzaj na druga stronę a tak na serio to po prostu nie kiziaj i nie myziaj kotków niewiadomego pochodzenia :)

no właśnie, wiem... ;-)Dziwne bo miałam styczność z kotkami w dzieciństwie :-)

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Kurcze, Kawa... kiepskie foto nie wiem czy coś z tego będzie. Nie masz innego?

Kiedyś dodawałaś zdjęcie tzw nocnikowe, gdzie było widać między nóżkami

wysłałam Ci inne, takie nocnikowe miałam ale z 8tyg i nic nie widać na nim.. innych nie mam

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Fucina a jak wpiszesz w Google toksoplazmoza normy albo cytomegalia normy to nie wchodzą ci strony które określają co jak jest tu dodatni tu ujemny i we wszystkich kombinacjach?? Ja tak szukałam a potem i tak napiasalam do gina i n forum:)
    a jak rozumiesz igM 0,204 jest dodatnie?

rar0a9a.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    wysłałam Ci inne, takie nocnikowe miałam ale z 8tyg i nic nie widać na nim.. innych nie mam

to drugie foto to 13 tc?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok:) ale masz wszystko ujemne bo właśnie zetknęłam na smsa do gina na moje wyniki z cyto. Z toxo tak jak napisała tymi nie masz ani świeżego zakażenia ani nie masz przeciwciał wiec jest ok. Z cyto najważniejsze ze igM ujemne a to drugie to znaczy też ze nigdy nie przeszlas. To podobno się przechodzi jak przeziębienie i ciężko stwierzic zy się było chorym, ja np byłam zaskozona ze miałam pozytywny wynik. Linki podesle ci za jakas godzinę ale jest ok:) nie martw się

Fucina lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ale przeboje z tą płcią :) Ja na prenatalnych dowiedziałam się, że na 70% dziewczyna, ale coś mi nie pasi, inne przeczucia miałam :D Mój mąż ma samych braci i więcej kuzynów niż kuzynek z mojej strony raczej baby. Na razie wyszukuję rzeczy unisex np. białe, zielone, żółte. Z dala od niebieskiego i różowego :D Żadnych "little princess".

Kawa lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    a tak na serio to po prostu nie kiziaj i nie myziaj kotków niewiadomego pochodzenia :)
    O dżizas... od miziania nic się nie stanie. Oocysty są w kupie :P Biedne te koty, to one są kojarzone z toksoplazmozą...

Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    no właśnie, wiem... ;-)Dziwne bo miałam styczność z kotkami w dzieciństwie :-)
    Żeby zarazić się toxo od kota musiałabyś się wysmarować kupą kota-słowa mojej ginekolog :) panują głupie poglądy że kot=toksoplazmoza, rzeczywiście są nosicielami ale tylko gdybyś miała styczność z kupami i np miała skaleczenie czy dostałaby się do oczu.. szybciej zarazisz się nieumytymi owocami, warzywami, czy też kopiąc w ogródku(o ile takowy posiadasz)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:46

ania_29, MonikaDM, Gwiazdeczka27, szpilka, Maud11 lubią tę wiadomość

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ok:) ale masz wszystko ujemne bo właśnie zetknęłam na smsa do gina na moje wyniki z cyto. Z toxo tak jak napisała tymi nie masz ani świeżego zakażenia ani nie masz przeciwciał wiec jest ok. Z cyto najważniejsze ze igM ujemne a to drugie to znaczy też ze nigdy nie przeszlas. To podobno się przechodzi jak przeziębienie i ciężko stwierzic zy się było chorym, ja np byłam zaskozona ze miałam pozytywny wynik. Linki podesle ci za jakas godzinę ale jest ok:) nie martw się
    Bardzo dziękuję za info, no a ja jestem w szoku że nic nie przechodziłam, muszę uważać... ;-)
    Bardzo Wam dziękuję za pomoc,mało się udzielam ale jestem tu z Wami! Staram się być na bieżąco... Gratuluję udanych wizyt! Ściskam Was!

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    to drugie foto to 13 tc?
    15tc badanie prenatalne

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Żeby zarazić się toxo od kota musiałabyś się wysmarować kupą kota-słowa mojej ginekolog :) panują głupie poglądy że kot=toksoplazmoza, rzeczywiście są nosicielami ale tylko gdybyś miała styczność z kupami i np miała skaleczenie czy dostałaby się do oczu.. szybciej zarazisz się nieumytymi owocami, warzywami, czy też kopiąc w ogródku(o ile takowy posiadasz)

;-) też słyszałam że to wcale nie takie łatwe od kotka się zarazić... ;-) Mam ogródek, ale w nim nie kopie... Owoce myje... ;-) Ciekawa jestem czy większość przechodziła te choroby czy tak jak ja, nie...

rar0a9a.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    kawa high five ;)
    Mnie też wkurza to głupie przekonanie które krąży wśród ludzi. Gdzie indziej babki mnie poinformowały, żebym teraz uważała na swoje zwierzaki. No ręce mi opadły....
    Koty zarażone tymi pasożytami wydalają groźne dla nas oocysty zaledwie w przedziale 3-21 dni w ciągu całego swojego życia. Jakiego trzeba mieć pecha, żeby trafić na chorego kota, i to na te dni kiedy kupczy oocystami i jeszcze do tego żeby je przenieść do swojego organizmu... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:54

Kawa, Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:14

Kawa, Ewelina88, Maud11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:55

• Tymi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam , mowię o bardz brudnych bezdomnych zwierzętach pozatym kot wylizują sobie tyłek a potem resztę i nie mówcie ze rownież nie stanowi zagrożenia bo jakieś tam na pewno :d:d:d

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Trochę mnie nie było. Ale staram się śledzić wątek regularnie. Przede wszystkim gratuluję wizyt i dobrych wieści.
    Ja sama nie przechodziłam toxo. Mam kota, ale nie wychodzącego. Poza tym lekarz powiedział, że zwierzęta to akurat najmniejsze zmartwienie. Ochrzanił mnie za picie tranu w ciąży (myślałam, że mogę), ale podobno kiedy nie przechodziłaś toxo lepiej nie pić.

Poza tym na wizycie kontrolnej wszystko w porządku, serducho bije (sprawdzane detektorem). Tętno, jak zawsze w granicach 160, Zakupów jeszcze żadnych, ale to żadnych nie zrobiłam. Co prawda dostałam wózek i fotelik oraz kilka sztuk ubranek, ale leżą u teściowej i przywiozę je dopiero w październiku/listopadzie.
    Żeby jednak mieć trochę tak jak i Wy przyjemności z kupowania, to założyłam sobie kopertę "dzidziuś" do której miesięcznie odkładam pewną sumę, co by się na zakupy zebrało. :-) Jak jestem gdzieś w sklepie to też obowiązkowo sobie różne fajne rzeczy oglądam.

ania_29, Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i przytyłam już 2 kilo :-) !

nix, bluegirl89 lubią tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ