*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Tymi wrote:Oj tam oj tam , mowię o bardz brudnych bezdomnych zwierzętach pozatym kot wylizują sobie tyłek a potem resztę i nie mówcie ze rownież nie stanowi zagrożenia bo jakieś tam na pewno :d:d:d
Te bezdomne są zarobaczone, zapchlone, często zmagają się z kocimi chorobami, ale pod względem tokso to jaka jest między nimi różnica? Jedno i drugie poluje na gryzonie
Nie wiedziałam że głaszczę swoje koty po roztartej na grzbiecie kupie -
nick nieaktualnyWyniki toksoplazmozy igm ujemne. FUCINA nie miałam kontaktu z tokoso igg ujemne podobnie jak cytomegalia. A też całe dzieciństwo z kotami. Gin kazał sprawdzić teraz w drugim trymestrze igm.
Morfologia trochę kiepska - mimo preparatów witaminowych początek anemii. Hormony tarczycy do podniesienia.
Wydaje mi się, że czuje lekkie smyranieEwelina88 lubi tę wiadomość
-
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/toksoplazmoza-interpretacja-wynikow-badania-na-toksoplazmoze_40612.html
Masz oba niereaktywne ja mam normy podane na wyniku
IgG pon 1 niereaktywny
1-3 wątpliwy
3+ reaktywny
Igm 0,8 i mniej niereaktywny, 08-1 niejednoznaczny, pow 1 reaktywny
a tu masz fajny opis wynikow na cytomegalie
http://www.cytomegalia.com/wyniki_igg_igm.php -
Ja też mam kota, z tym że mój siedzi tylko w domu. Z tego co mi wiadomo najczęściej można się zarazić toksoplazmozą od niemytych owoców, warzyw i surowego mięsa... Przecież koty też toksoplazmoze łapią od tego, że daje im się np surowe mięso.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ania Boże musisz ciagnąć temat i byc uszczypliwa? Nie napisałam ze kot rozciera sobie kupę na grzbiecie ,zarazki przenosi ze ślina a różnica w kotach sama sobie odpowiedz na swoje pytanie jaka jest dla mnie jest inaczej i dla Ciebie moze byc rownież inaczej zależy od doświadczenia . Nie psujmy atmosfery prosze
)))) każdy ma prawo myślec jak chce
))))) AMEN koniec tematu ! Nie chce sie denerwować bo i tak zestresowana juz jestem jutrzejsza wizyta wiec wybacz
))))
Fucina, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/toksoplazmoza-interpretacja-wynikow-badania-na-toksoplazmoze_40612.html
Masz oba niereaktywne ja mam normy podane na wyniku
IgG pon 1 niereaktywny
1-3 wątpliwy
3+ reaktywny
Igm 0,8 i mniej niereaktywny, 08-1 niejednoznaczny, pow 1 reaktywny
a tu masz fajny opis wynikow na cytomegalie
http://www.cytomegalia.com/wyniki_igg_igm.phpAg... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:bell jak wrzucisz foto z usg na te forum to podeślij mi linka
Już Ci dawno podesłałam na maila tego pierwszego;p ale nikt nie odpisał nic jeszcze
a teraz jeszcze w prywatnej wiadomosci tutaj na forum wysłałamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:00
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pochwale się, a co mi tam ;p
Byliśmy dzisiaj zamawiać obrączki no i dla mnie miały być z cyrkoniami. Tak było ustalone, a okazało się, że mój M. zażyczył dla mnie brylantów. Jak zapytałam czemu tak, że niepotrzebnie, to usłyszałam, że tak bardzo mnie kocha, że mają być brylanty. Mało się nie wzruszyłam;)
W ogóle zauważyłam, że w ciąży często się wzruszam i chce mi się płakać bez powodu.. często nawet nie wiem czemu, ale bym sobie pobeczała;prenia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Dziewczyny co mam zrobić żeby się nie rozryczeć. Pokłóciłam się z M. Przykro mi że nie staje w mojej obronie nigdy ale to nigdy jak jedna z osób z jego rodziny o mnie źle mówi. Mam do niego o to żal a on znowu o tym że oj lepiej jej nic nie mówić taka już jest ( czyt. bo się ona obrazi). Tak się pokłóciliśmy, że on zaczął się wydzierać i mnie obrażać, że miałam o tym nie mówić już, bo go to denerwuje, ale on o tej osobie dzisiaj wspomniał i dlatego mi sie przypomniało. Boli mnie to że nie chce on zareagować, a jeszcze bardziej boli mnie to co powiedział, że jestem taka i taka i żałuje że ze mną jest i mnie poznał. Nie powiedziałam mu tego ale też tak chciałam powiedzieć, ale świadkiem rozmowy był niestety nasz syn (jechaliśmy samochodem). Powiedziałam mu żeby się przestał wydzierać, bo dziecko go słucha le nie dało się.
Mógł załagodzić sytuację, mówiąc coś w stylu, Kochanie .... a on zaczął się po prostu wydzierac że to moja wina, że szukam sobie problemów. Używał takich słów, że jestem na niego wściekła. Chciałabym się z nim po prostu rozstać i nie odzywać się. Dokładnie to czuję. No i się poryczałam...www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Wiki, nie dziwie Ci się. Sama miałabym pretensję do mojego, gdyby nie stanął po mojej stronie. Mąż powinien stawać za żoną i odwrotnie...
A sytuacja w aucie w obecności dziecka, bez komentarza. Jesteś w ciąży, nosisz jego dziecko, a on z takimi tekstami do Ciebie... Ja bym się nie odezwała do niego pewnie przez dłuższy czas, aż by zrozumiał i przeprosił.Wiki81, Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
wiki no rozumiem Cie bo tez tak mam często, ze ja jestem zla, ja ma odpuscić, moja wina i moj wredny charakter a inni święci. i nie wiem tez czy jest cokolwiek niestety co mozna zrobić bo tak naprawde zloszcząc sie i obrazając pokazujesz mu ( w jego mnienianiu) ze on ma racje bo sie obrazasz= jestes wredna i nie odpuszczasz.
No i chyba nie ma tu rozwiązania takiego ktore zaskutkuje na dluzej
Moze jakas powazna rozmowa ale jak juz emocje opadną bo narazie to chyba lepiej kazdy w swoj kąt.
a to ze klociciliscie sie przy dziecku jak mu spokojnie wytlumaczysz pewnie zrozumie i sam ci przyzna racje.
Trzymaj sie i mam nadzieje ze sobie spokojnie wyjasnicie.
A tymczasem nie rycz bo cora tez sie bedzie smucic ze mama smutnaWiki81, Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Ale jak mnie przeprosi, to i tak nie jestem w stanie zapomniec jego słów. A jeszcze ostatniego razu nie zapomniałam. Po prostu mam tego dość.
No to wlasnie jest najgorsze...Tez pamietam wiele przykrych slow ktore jak czasem mu wypomne to mi ze zdziwieniem na twarzy mowi" jezu jak ty mozesz to pamietac"
wiec mozliwe ze dla niego o puste slowa rzucone w złosci o ktorych juz nie pamieta i ktore na celu mialy pewnie nic innego jak wyprowadzic cie z rownowagi a my niestety pamietamy bo często nas ranią i to bardzo.
Ale to chyba juz roznica pomiedzy kobietami i facetami. Nie przeskoczysz.
Hmmm normalnie bym Ci napisala nalej sobie kieliszek wina i pierdziel chłopa. Ale teraz chyba kubek herbaty
Wiki zobaczysz uspokoi sie i na spokojnie dojdziecie do porozumienia.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Pewnie dojdziemy do porozumienia, zawsze dochodzimy, tylko że dla niego rozwiązanie, to mówmy o tym i już. Po prostu mnie to boli. Tak do kolejnego razu. Pewnie niepotrzebnie Wam takie pierdoły opowiadam. Sorki. Zapominamy. Abra kanabra.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
No pewnie do kolejnego:/ w koncu to chyba elementarny skladnik malzenstwa:)
ojjj a komu masz sie wyzalic jak nie nam:)
gdzie znajdziesz 30 jak nie więcej pocieszycieli z buzującymi z tcyh samych przyczyn hormonami?
Trzymaj się i idz nalej sobie wanne wody z pianą i wlącz sobie Pregnancy Yoga- meeega relaksuje.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Wiki,
mam nadzieję, że wyjaśnicie konflikt szybko, bo każda minuta bez odzewu = ogromny stres, który z pewnością nie sprzyja ani Tobie ani maluszkowi. Ja często dla świętego spokoju sama zagajam rozmowę i przedstawiam sprawę jasno. Mówię M. o swoich uczuciach (żal, lęk) i proszę, aby wytłumaczył mi, czym się kierował unosząc głos lub bezpodstawnie mnie oskarżając.
Na szczęście, zdarza się to rzadko...uważam jednak,że w naszym stanie powinnyśmy kierować się dobrem maluszka i unikać sytuacji w których narażamy Go na niepokój/nerwy. Na pewno jest to trudne, gdy wiesz, że to nie Ty sprowokowałaś tę sytuację (żądasz przeprosin i wyjaśnień), ale w gruncie rzeczy będziesz z siebie dumna!!!
z innej beczki: myślałyście już o przewijaku? czy lepszy będzie zestaw komoda+P, czy łóżeczko+P?Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja moze troszke zmienie temat na chwilke. Powiedzcie mi czy macie takie napinania brzucha? Ja gdzies od moze dwoch miesiecy mam tak, ze zaczynam czuc, ze brzuch robi sie twardy, robi mi sie duszno, trwa to kilkanascie sekund i odpuszcza. Czasem jest to jeden raz na dzien czasem kilka. Mowilam o tym lekarzowi i wszystko jest ok. Tylko ciekawe co jest powodem.