*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaKD wrote:ehhehe,nie mam ppojęcia:) ja jak zcasami przykładam,to taki hałas tam jest,Mała się rusza jak szalona i słysze tylko pukanie w głowicę
haha, ostatnio jak przylozylam rano po sniadaniu z mezem to myslalam ze nam uszy rozwali.MartaKD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
WItam się i ja
co do płaczliwości to wczoraj miałam apogeum, normalnie przy robieniu tostów popłakałam się jak spadła mi kromka chleba:/ mąż tylko śmiał się ze mnie, ale z czasem stwierdził, ze mam takich akcji nie robić bo jak widzi ja płacze to jemu też się zbiera
MonikaDM, marrtka, Agula92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa obiad myślę nad zupą serową z grzankami i może jakiś zapiekaniec z kurczakiem, śmietaną i szpinakiem?
Mi dziś śniło się że jestem na USG tym co mam mieć w poniedziałek i koleś mi mówi że będzie chłopczyk! hahahprześladuje mnie ta myśl!
Łoo 50% mi stuknęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:32
MonikaDM, Cynamonek30, M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość
-
topik na temat "z brzuszkiem za kierownicą"
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/z-brzuszkiem-za-kierownica,129.htmlkejti91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Pinia wchodzilam na ten watek i tez jestem z tych co zapinaja pasy nawet na polnej drodze, a co do adapterow w sklepie to znalazlam nowy taniej w sklepie niz na allegro i to przed doliczeniem kosztow przesylki, wiec jak ktos jest zainteresowany kupnem i akurat chodzi po sklepach dzieciecych za wozkami to mozna zapytac o adapter i jak maja to sobie na zywo obejrzec
Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
kejti91 wrote:http://allegro.pl/besafe-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-i4503649975.html?no-rwd=1#tabsContent Dziewczyny czy ktoras z Was posiada moze taki adapter?
Bardzo prosze o opinie czy jest ok i czy sie sprawdza.
a tak w ogole dzien dobry
ja go kupiłam, używam i polecam - aczkolwiek innych nie testowałam
ja też myślałam o tych tańszych nowych - tylko mnie rzep nie przekonywał... fakt nie miałam go w rękach i nie testowałam. Ten BeSafe jest zapinany na dwa zatrzaski - do dopięcia ich muszę użyć trochę siłyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:40
kejti91 lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
a ja z innej beczki, do dziewczyn , które już czują ruchy swoich pociech.
Czy macie już jakiś rytm wyczuwania kopniaków? Czy są regularne czy zdarzają się dni przerwy? Czy są raz mocniejsze raz słabsze? Czy macie jakieś pozycje, przy których zazwyczaj wyraźniej je odczuwacie?
Druga sprawa...
Kurcze moja koleżanka jest w 3 trymestrze ciąży i mówi mi, że nic nie kupuje dopóki nie skończy się 7 miesiąc ciąży , bo przesądy głoszą, że ten 7 miesiąc musi upłynąć w pełni i wówczas można rozpocząć szaleństwo zakupów dla dziecka.. -
Gwiazdeczka ja mam codziennie co 2/3h. czy leze czy chodze czy siedze ale w sume w takich nasileniach jak ponizej opisala Kawa. Czuje je chyba coraz mocniej aczkolwiek lekarz mowil ze maly ma jeszcze duzo miejsca co w sumie widac po wczorajszym USG- zaczął dupą do gory skonczyl odwrotnie.
Jak sie poloze to nawet juz widac jak sie przesuwa.
Co do kolezanki- co osoba to opinia:) ja jak czytam te historie na forum to tez mi sie odechciewa zakupów czasem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:41
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczka27 wrote:a ja z innej beczki, do dziewczyn , które już czują ruchy swoich pociech.
Czy macie już jakiś rytm wyczuwania kopniaków? Czy są regularne czy zdarzają się dni przerwy? Czy są raz mocniejsze raz słabsze? Czy macie jakieś pozycje, przy których zazwyczaj wyraźniej je odczuwacie?
Druga sprawa...
Kurcze moja koleżanka jest w 3 trymestrze ciąży i mówi mi, że nic nie kupuje dopóki nie skończy się 7 miesiąc ciąży , bo przesądy głoszą, że ten 7 miesiąc musi upłynąć w pełni i wówczas można rozpocząć szaleństwo zakupów dla dziecka..
Co do przesądów słyszałam nieco inny, że można kupować dopiero po urodzeniu hah to jak z czarnym kotem przecinającym nam drogęstarodawne bajki.
Jeśli chodzi o ruchy to ja mam pobudkę ok 9 rano- jest na tyle natarczywy że muszę wstać(jak już pochodzę to cisza), coś koło 13 aktywny ale mniej, 18 zaczyna zaczepiać, 20 apogeum zabawy, znikające górki, solidne kopniaki:)
ruchy czuję codziennie, jeśli w jakiejś porze ich nie mam to piję kakao i wtedy maluch mnie uspokaja wierceniem się.
aaa i uwielbia jazdę samochodem, wtedy kopie na potęgę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 10:42
Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:a ja z innej beczki, do dziewczyn , które już czują ruchy swoich pociech.
Jednego dnia czuję mocne łaskotanie, boombelki a nawet lekkie kopnięcia, na drugi dzień kompletna cisza.. nic a nic.. po 2 dniach znowu szaleństwo w brzuchu, tak więc bez regularności.
Gwiazdeczka27 wrote:Druga sprawa...
Kurcze moja koleżanka jest w 3 trymestrze ciąży i mówi mi, że nic nie kupuje dopóki nie skończy się 7 miesiąc ciąży , bo przesądy głoszą, że ten 7 miesiąc musi upłynąć w pełni i wówczas można rozpocząć szaleństwo zakupów dla dziecka..
Bez złośliwości.. ale przesądy mówią że cukier w bieliźnie przynosi szczęście, a w czasach szkolnych "dziewuchy" mówiły, że jak kobieta w ciąży się oparzy to dziecko będzie miało znamię lub "myszkę" w tym miejscu.
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny