*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
a jak już czujecie te kopańce to ile to trwa ? 10 minut, 30 minut godzinę? Ja czuję zauważyłam już regularnie o stałych porach np. jakoś po 9.00 rano delikatne ok.13.00 potem po 17.00 i trochę odczuwam po 21.00 Ale nie tak, żeby przez godzinę tylko np. tak z 15 minut po parę kopniaków
Cholera głupie przesądy, człowiek niby nie wierzy ale już tych korali bym pewnie nie nosiła
I tak głupota straszna bo co kraj taki obyczaj... chyba faktycznie działa to tak, że im bardziej wierzysz tym bardziej sprowadzasz na siebie te zabobony -
nick nieaktualny
-
Cześć mamuśki! Co do przesądów to jak byłam u rodziców i mierzyłam brzuch babcia prawie mnie pobić chciała bo przecież dziecko mi się zapląta w pępowinę jak będę tak robić. Jak jej powiedziałam, że lekarz też mi mierzy i wpisuje w kartę to tylko oburzona dodała : "żebyś potem nie płakała". Ech... te przesady.
Kawa a ja wczoraj spróbowałam Twój sposób z kakao, bo bardzo lubię. No i po chwili czuję coś pod ręką a tu taka górka się zrobiła, że aż się popłakałam jak zobaczyłam to. Maż niestety nie zdążył, pomimo, że stał nade mną pół godz i czekał.Strasznie mnie to wzruszyło, ale już dziś zagroziłam, że wpiszę w rubrykę "ojciec nie znany" bo mnie wkurza. On wybrał 1 imię - Gabrysia więc ja chcę drugie - Helenka po babci, która jest super kobietą. A on się na to zgodzić nie chcę. Więc musiałam mu zagrozić.
No i dziś dzwoniłam do ginki bo mam chyba migdały ropne, mam natychmiast iść do lekarza. Wystraszyła mnie trochę tym i jutro o 8.35 czeka mnie wizyta.Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
magdalenka wrote:Ewelina ja się śmieję, że dzidziuś tatusiowi na złośc robi bo jak ja przyłożę ręke to po chwili coś wyczuwam a jak mąż to cisza.
ech skąd ja to znam
Mój mąż ostatnio powiedział, że pewnie się córcia go boi bo jak ostatnio baraszkowaliśmy to trochę trzęsło i jest obrażona na tatę
Wyobraźcie sobie, że przełamałam się zpo tylu miesiącach!!! Było cudownie ale i tak teraz znowu się boję- głupia ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:20
Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinko jeśli już raz kopnie po tym kakao to spróbuj pozaczepiać go palcem w niektórych partiach brzuszka i wtedy się przyglądajcie, czasem trzeba czekać ale zawsze warto
możesz też mówić do niego u mnie przynosi oczekiwane rezultaty
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa ja ciągle gadam do maleńkiej (kurde już się nastawiłam na córę). Wcześniej sama do siebie z nudów gadałam w pracy np "dobra, idę zrobić herbatę" a teraz mam wymówkę i mówię do Gabrysieńki. Mąż nie lubi jak ją tak nazywam.
Właśnie się dowiedziałam ,że koleżanka ze studiów co też mieszka w Kielcach jest w 16 tygodniu.I idziemy razem na Świadomą mamę.
Kawa lubi tę wiadomość
-
Melduje sie po usg, wkoncu poznalismy plec. Bedzie chlopak, coreczka juz jest to teraz chlopczyk do pary. Pora myslec nad imieniem. Lekarka zrobila zwykle usg 2d bo stwierdzila, ze nie umie 3d ;p wiec umowimy sie po 25t na 3/4d i wtedy podejrzymy malucha. Wszystkie wymiary wporzadku jedyne co mnie zmartwilo troche to obwod brzuszka bo pierwszy pomiar wychodzi na 18t a drugi na 19t. Reszta tak jak powinno byc. Ponoc przy brzuszku i kosci udowej moze byc odchylenie nawet do 3 tygodni, ale teraz bede myslec o tym do nastepnej wizyty, za dwa tyg. Tez ktoras z Was tak miala?
Kawa, jonka91, Ewelina88, MonikaDM, bluegirl89, M4DZI4, Gwiazdeczka27, GabiKOR, szpilka lubią tę wiadomość