X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az mam ochote jechac do babci i posluchac co to jeszcze " ludzie gadają":D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:15

Ag..., Kawa, Gwiazdeczka27, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:32

Selene, Ag..., Kawa, Gwiazdeczka27, jonka91, MonikaDM, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ostatnie mnie rozwalilo. to stąd się biorą mixy rasowe:D ? no patrz, dzieki za wyjasnienie :)

Selene, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak już czujecie te kopańce to ile to trwa ? 10 minut, 30 minut godzinę? Ja czuję zauważyłam już regularnie o stałych porach np. jakoś po 9.00 rano delikatne ok.13.00 potem po 17.00 i trochę odczuwam po 21.00 Ale nie tak, żeby przez godzinę tylko np. tak z 15 minut po parę kopniaków :)

Cholera głupie przesądy, człowiek niby nie wierzy ale już tych korali bym pewnie nie nosiła :P

I tak głupota straszna bo co kraj taki obyczaj... chyba faktycznie działa to tak, że im bardziej wierzysz tym bardziej sprowadzasz na siebie te zabobony

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno nie godzine, nie zwracalam na to uwagi ale myle ze do 15 min chyba max.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy czasowo nie kontrolowałam aktywności malucha, pokręci się i kilka razy kopnie mocniej i chyba tyle. Ale w aucie potrafi całą godzinną drogę kopać :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki! Co do przesądów to jak byłam u rodziców i mierzyłam brzuch babcia prawie mnie pobić chciała bo przecież dziecko mi się zapląta w pępowinę jak będę tak robić. Jak jej powiedziałam, że lekarz też mi mierzy i wpisuje w kartę to tylko oburzona dodała : "żebyś potem nie płakała". Ech... te przesady.
    Kawa a ja wczoraj spróbowałam Twój sposób z kakao, bo bardzo lubię. No i po chwili czuję coś pod ręką a tu taka górka się zrobiła, że aż się popłakałam jak zobaczyłam to. Maż niestety nie zdążył, pomimo, że stał nade mną pół godz i czekał. :) Strasznie mnie to wzruszyło, ale już dziś zagroziłam, że wpiszę w rubrykę "ojciec nie znany" bo mnie wkurza. On wybrał 1 imię - Gabrysia więc ja chcę drugie - Helenka po babci, która jest super kobietą. A on się na to zgodzić nie chcę. Więc musiałam mu zagrozić.
    No i dziś dzwoniłam do ginki bo mam chyba migdały ropne, mam natychmiast iść do lekarza. Wystraszyła mnie trochę tym i jutro o 8.35 czeka mnie wizyta. :/

Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja się śmieję, że dzidziuś tatusiowi na złośc robi bo jak ja przyłożę ręke to po chwili coś wyczuwam a jak mąż to cisza.

Ag..., Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wez poki co ISLE do ssania i tantun verde. Nie schizuj- bedzie ok.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka mam tak samo:)
    Ale jak mu zaczął w poniedzialek opowiadac jakie to Lego mu kupi i jaki rower i kiedy na nartach bedzie jezdził to kopal tak ze az ja bylam zdziwiona.

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:15

Ag..., Gwiazdeczka27, Kawa, MonikaDM, bluegirl89 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych łowów Selene. Ja ide wlasnie ukladac ubranka do nowego regalu dla Kostka w garderobie, ktory wczoraj zamontowalismy:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:13

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ewelina ja się śmieję, że dzidziuś tatusiowi na złośc robi bo jak ja przyłożę ręke to po chwili coś wyczuwam a jak mąż to cisza.

ech skąd ja to znam :)

Mój mąż ostatnio powiedział, że pewnie się córcia go boi bo jak ostatnio baraszkowaliśmy to trochę trzęsło i jest obrażona na tatę :P

Wyobraźcie sobie, że przełamałam się z <3 po tylu miesiącach!!! Było cudownie ale i tak teraz znowu się boję- głupia ja 369006hqz7abwbt9.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:20

Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Selene, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko jeśli już raz kopnie po tym kakao to spróbuj pozaczepiać go palcem w niektórych partiach brzuszka i wtedy się przyglądajcie, czasem trzeba czekać ale zawsze warto :) możesz też mówić do niego u mnie przynosi oczekiwane rezultaty :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała o wózek LUPO BABY DESIGN, rozmawiałam z posiadaczką tego wózka, bardzo sobie go zachwalała, spodziewa się teraz drugiego dzieciaczka i też ma zamiar wykorzystać ten wózek, ponoć solidny i wytrzymały :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja ciągle gadam do maleńkiej (kurde już się nastawiłam na córę). Wcześniej sama do siebie z nudów gadałam w pracy np "dobra, idę zrobić herbatę" a teraz mam wymówkę i mówię do Gabrysieńki. Mąż nie lubi jak ją tak nazywam. :P
    Właśnie się dowiedziałam ,że koleżanka ze studiów co też mieszka w Kielcach jest w 16 tygodniu. :) I idziemy razem na Świadomą mamę. :)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po usg, wkoncu poznalismy plec. Bedzie chlopak, coreczka juz jest to teraz chlopczyk do pary. Pora myslec nad imieniem. Lekarka zrobila zwykle usg 2d bo stwierdzila, ze nie umie 3d ;p wiec umowimy sie po 25t na 3/4d i wtedy podejrzymy malucha. Wszystkie wymiary wporzadku jedyne co mnie zmartwilo troche to obwod brzuszka bo pierwszy pomiar wychodzi na 18t a drugi na 19t. Reszta tak jak powinno byc. Ponoc przy brzuszku i kosci udowej moze byc odchylenie nawet do 3 tygodni, ale teraz bede myslec o tym do nastepnej wizyty, za dwa tyg. Tez ktoras z Was tak miala?

Kawa, jonka91, Ewelina88, MonikaDM, bluegirl89, M4DZI4, Gwiazdeczka27, GabiKOR, szpilka lubią tę wiadomość

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ