X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz kupic to dobra cena. Kuzynka koszystala z podobnego i chwalila sobie

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast ubranek poprosiłam rodziców, żeby kupili leżaczek-bujaczek:) przynajmniej dłużej posłuży :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• belldandy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też raczej kupimy go;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja zamiast ubranek poprosiłam rodziców, żeby kupili leżaczek-bujaczek:) przynajmniej dłużej posłuży :)

A nas jakos rodzice o nic nie pytają, czy cos potrzebujemy, czy czegos nie kupic, az dziwne. damy sobie rade sami finansowo bez problemu ale tak mysle ze miloby bylo jakby kupili jakis drobiazg. A tymczasem cisza.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Tak sobie czytam forum i myślę o tych wszystkich schizach i stresach. Ja w ciąży z synkiem miałam ich mnóstwo, przez lekarza, który był bardzo przewrażliwiony. Na szczęście go zmieniłam po 20 tc i dopiero wtedy zaczęłam się w pełni cieszyć z ciąży. Teraz od początku mam super babeczkę prowadzącą, ostrożna, ale nie straszy i od początku cieszę się każdą chwilą ciąży, bo trzeciego już nie planujemy, więc już się nie powtórzą te wszystkie super chwile. A w pierwszej ciąży miałam między innymi schiza, że młody się owinie pępowiną. Powiedziałam o tym mężowi a on mi na to: on ma tam jeden kabelek w środku, musiałby być strasznym idiotą, żeby się nim udusić. Chyba nie podejrzewasz naszego syna o to, że jest głupi? Tak mnie tym rozbawił, że pamiętam to do dziś :) No i jest w tym trochę racji :)

Ag..., Ewelina88, Gwiazdeczka27, bluegirl89, zielarka, Maud11 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Tak sobie czytam forum i myślę o tych wszystkich schizach i stresach. Ja w ciąży z synkiem miałam ich mnóstwo, przez lekarza, który był bardzo przewrażliwiony. Na szczęście go zmieniłam po 20 tc i dopiero wtedy zaczęłam się w pełni cieszyć z ciąży. Teraz od początku mam super babeczkę prowadzącą, ostrożna, ale nie straszy i od początku cieszę się każdą chwilą ciąży, bo trzeciego już nie planujemy, więc już się nie powtórzą te wszystkie super chwile. A w pierwszej ciąży miałam między innymi schiza, że młody się owinie pępowiną. Powiedziałam o tym mężowi a on mi na to: on ma tam jeden kabelek w środku, musiałby być strasznym idiotą, żeby się nim udusić. Chyba nie podejrzewasz naszego syna o to, że jest głupi? Tak mnie tym rozbawił, że pamiętam to do dziś :) No i jest w tym trochę racji :)

ahhahahaa, ale sie usmialam:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie natomiast co mama z miasta wraca, to nowe ubranka przynosi. Już się śmieje, że sama nic kupić nie mogę i się nacieszyć bo ciągle coś dostarcza;p

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją mamuśkę już skręca w środku, żeby czegoś nie kupić. Ze względu na to, że ubranka już mamy, to poprosiła, żebym sobie wymyśliła co chcemy. To będzie jeden ale większy prezent dla pierwszego wnuczka :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodziców to w końcu doszłam do kompromisu bo ja wszystko wybiorę tzn wózek, łóżeczko, pościel i inne dodatki a oni zapłacą za to. Oszaleli na punkcie pierwszego wnuczka ( tzn wnuczki :)). Ubranka też już kupują. A mój brat wymyślił, że za punkty na jakiejś stacji podobnież jest wózek i ciągle tam tankuje. :P Właśnie muszę poczytać o tym. :) Co do teściów - oni nie są zbyt uczuciowi ale teściowa dzwoniła do męża, że kupiła 2 pary rajstopek- w które nie chętnie chce dziecko ubierać ale liczy się gest, więc jej nie powiem tego.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kto co kupuje byle potem nie bylo ze Twoi to tylko pieluszki. Sama sie tego boje moj tato zapowiedzial wozek, tesciowa mi napomsknela ze poprzedniej wnuczce kupowaly ze swatowa na polowe wszystko, wiem ze moj tato na to nie pojdzie. A niech robia co chca...tylko,chcialabym to ja moc wybrac a nie zostac obdarowana wkur.........cym prezentem. wozek ktory bede uzywac codziennie albo posciel do lozeczka ktora bedzie zdobic mi sypialke.

Kawa lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Kawa ja pytałam o ten wózek, dzięki za informacje :)

Kawa lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie nic nie dostałam dla maluszka od teściów, pewnie dlatego że to ich 3 wnuk będzie, ale wkurza mnie kiedy słyszę:
    -nie kupuj narazie nic bo i tak dostaniesz po maluchach od szwagierki,
    -po co Ci kołyska? to Twoje widzimisie kosztuje a będzie tylko na pół roku.

Odbiera mi to radość z zakupów :/ To moja pierwsza dzidzia i chcę się tym nacieszyć, to dla mnie nowość. Wolę sama kupić niż oczekiwać czy dostanę cokolwiek albo czy im się nie odwidzi.

a z tych dobrych rzeczy :D odstałam dziś telefon od adwokata i dostanę 20tysięcy odszkodowania za wypadek MAM DZIŚ DOSKONAŁY HUMOR! to prawie jak wygrana w totka :D

p.s na wyprawkę chyba starczy :P

jonka91, Ewelina88, renia83, Ag..., MonikaDM, polaola, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to możesz teraz poszaleć, tylko nie trać głowy :P

Kawa lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola moi też na to na pewno nie poszliby. Ze strony moich rodziców na pewno też nie będzie wypominania bo już wiele nam pomogli i teraz chcą dołożyć nam do mieszkania. Oni mają inne podejście niż teściowie. Jak mój mąż rozmawiał, że swoim ojcem o wózku to ten mu powiedział, że przecież na ślubie zbierałeś na wózek (taka zabawa). Jak kto usłyszałam to teraz specjalnie z mężem mówimy, że moi rodzice to tak nam pomagają lub tak. Wiem, że to męża boli, no ale nic na to nie poradzimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:08

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    No to możesz teraz poszaleć, tylko nie trać głowy :P

Może jednak od razu zrobimy pokoik dziecięcy :D

kamilaaa_88, Ewelina88, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jak sama stwierdziła: " Jeszcze jej nie wzięło", ale jestem pewna, bo to też ich pierwsze wnuczę, że już na święta maluszek prezent dostanie :D Poza tym oni nam bardzo pomagają i sądzę, że jak już będzie tak daleko to z pewnością Nam niczego nie zabraknie :D Teściowa pewnie też swoje dołoży...mimo, że jest w Niemczech na stałe, to stwierdziła, że na chrzciny na pewno przyjedzie(napomknę tylko, że na chrzciny swoich wnuków[synowie jej córki] się nie pofatygowała) więc jakieś tam wyróżnienie dla Nas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:37

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na szybkich zakupach i kupiłam pięknego czerwoniutkiego mięsistego i soczystego arbuza :) ćwiartkę ważącą ponad 3 kg i właśnie wchłonęłam połowę :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:41

bluegirl89 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam dzis balon jakbym byla w 9 mcu- chyba takie wzdęcia bo mam taki twardy brzuch ze mam wrazenie ze zaraz pęknie:/ ruszam sie jak słon.
    Posprzątalam garderobe i pora na chill.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki
    Po wczorajszej wizycie, moge sie pochwalic ,że bedziemy mieli CHŁOPCA- :) MOJE przeczucia, w 100 % sie sprawdziły :)
    coraz czesciej też czuje moje 251 gramowe szczescie, co prawda nie regularnie a jednak :)
    no i przytyłam 4 kilo :)
    pozdrawiam! :)

Ag..., bluegirl89, Ewelina88, Kawa, zielarka, MonikaDM, jonka91, kejti91, Gwiazdeczka27, kamilaaa_88, szpilka, rastafanka, Paula44, nix, neharika lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek gratuluje synka:)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ