X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja jestem na L4 wiec jak jestem w domu i wiem ze nigdzie nie ide to olewam makijaz. Ale jak mąż wracal z pracy jak bylam u niego to az mi sie chcialo lekko pomalowac, chocby same rzęsy, uczesac i ubrac normalnie.
    Jak wychodze to normalnie sie ubieram jakbym szla do pracy czy gdziekolwiek indziej- dla mnie ciąza to nie powod zeby wyyglądac jak ostatnie nieszczęście.
    Nie wyobrazam sobie nie robc henny, nie farbowac wlosow czy nie malowac paznokci ( z tymu u nog mam juz problem ale zaraz jesien to luz)
    ale potem slyszymy ze kwitnąco wyglądamy i ciąża nam sluzy:D macie racje kwestia dbania o siebie.
    Też jestem na L4. co do nóg,to wczoraj jeszcze dałam radę,chociaż nieźle się nawyginałam.Myslę,że jeszcze trochę pomaluję:) ale we wrzesniu chyba skocze do kosmetyczki.Zobaczymy jaka bedzie pogoda,bo może już niedlugo półbuty trzeba bedzie załozyć. Ja się boję w ogóle siedziec czasami nawet bardziej pochylona,mam wrazenie,że udusze dziecko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A ja witam się ze szpitala pisze z tel więc nie wiem jak to wyjdzie. Z Małym wszystko ok a ja mam skurcze i dlatego szyjka bez skurczu ma 37mm a w trakcie skurcz u 21mm. Biorę leki i leżeć trzymajcie kciuki żeby szybko zadziałały. Buziaki

Marta bedzie dobrze. Odpoczywaj i napewno jestes pod dobrą opieką.

Gwiazdeczka27, Martaaa, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Tak i wlasnie przez takie paradujące panny z 20cm odrostami i tlustymi włosami w worach na ziemniaki mialam na początku wyobrazenie ze jak ja sie bede mezowi podobac taka zapuszczona bo wiele dziewczyn widzaialam wlasnie takich.
    Ale widac mozna inaczej:D i teg sie bede trzymac:)
    Już pisałam,ale mam kolezankę, mloda laska-23 lata,9 miesiecy nie farbowała włosów, na dodatek dziwnie je jakoś scieła, makijazu zero,wygladała na 40lat.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD mój kochany mąż lubi golić mi nogi i sam czasem to proponuje hah :)

Martaaa trzymam za Cebie i Twoje maleństwo kciuki, pomachaj na niego paluchem! Nie wolno za wcześnie się pchać na świat! :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    MartaKD mój kochany mąż lubi golić mi nogi i sam czasem to proponuje hah :)

Martaaa trzymam za Cebie i Twoje maleństwo kciuki, pomachaj na niego paluchem! Nie wolno za wcześnie się pchać na świat! :)
    Golenie to polowa problemu,ale pomalowanie paznokci to dopiero bedzie sztuka:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Już pisałam,ale mam kolezankę, mloda laska-23 lata,9 miesiecy nie farbowała włosów, na dodatek dziwnie je jakoś scieła, makijazu zero,wygladała na 40lat.

Ja z kolei zaobserwowalam inny trend u wielu dziewczyn ktore znam, albo ktore widze tylko w znajomych na FB. Ze po porodzie scinają wlosy na krotkie i dodaja sobie na wstepie ze 20 lat.
    Oczywiscie nie mam nic do krotkich wlosow,bo uwazam ze sa swietne i mozna z nich ulozyc fajne fryzurki, sama mam dluzsze bo mam cienkie i w krotkich wygladalabym koszmarnie. A niektore tak robią, obcinają je tak ze brakuje mi tylko walków i trwałej do kompletu:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaha,mja znajoma dokładnie tak się sciela.widzialam fotki ze chrzcin-normalnie 40 lat jak nic!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 2 lata temu krótkie wlosy, robiłam sie na Kozuchowska:) nawet nieźle mi to wychodziło:)

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ahaha,mja znajoma dokładnie tak się sciela.widzialam fotki ze chrzcin-normalnie 40 lat jak nic!
    ciekawe co za tym przemawia? ze nie musisz ich suszyc tak dlugo? czy ze szybciej sie ulozą do wyjscia? nie wiem i nie chce:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD idź do kosmetyczki na pazurki żelowe, mi wytrzymały ponad pół roku bo w stopach powoli rosną! :)

Co do włosów mam do szyi i założyłam się z teściem że mam 3 lata na zapuszczenie włosów prawie do pasa :D a ja nie dam mu wygrać!! :)
    więc napewno nie obetnę, aczkolwiek byłoby to duże udogodnienie ;)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nawet powiedziala,że z krotkimi miałam więcej roboty,ukladania niż z dłuzszymi.

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ja miałam 2 lata temu krótkie wlosy, robiłam sie na Kozuchowska:) nawet nieźle mi to wychodziło:)

wiesz co bo krotkie nei znaczą brzydkie czy cos, nie to mialam na mysli. bo wiele osob ma naprawde czaderskie fryzurki i zazdroszcze ze tak fajnie im pasują ( Zielarka ma np swietne obciete wlosy)
    Ale krotkie stylem ala babcia z walkami na gorąco? w wieku 20 lat? to mnie zastanawia.

A i racja- ja wysusze i mam gotowe do wyjscia a stylizacji krotkiej czasem moze faktycznie troche zająć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:22

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam 2lata temu takie krótkie włosy a'la Paula, po wytarciu ręcznikiem, suszenie trwało 2minuty, ale układanie/stylizacja żebym wyglądała jak dla mnie "odpowiednio" żeby nie były ulizane i przyklapłe zajmowało ok 30min. Więc nie widzę różnicy między posiadaniem długich/ krótkich bo tak samo czasowo wychodziło dbanie typu suszenie/stylizacja. :)

Faktycznie wyglądałam ponoć młodziej. Ale ja osobiście czułam się jak chłopak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:25

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymamy kciuki i dbaj tam o siebie i o maleństwo, odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze :D

Martaaa lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja z mężem w krotkich wlosach i ja sama obecnie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b88e66651a8.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4d8e45f77d5.jpg

Kawa, Gwiazdeczka27, Ag..., bluegirl89, Maud11, Ewelina88, jonka91, Izabelka88, rastafanka, Paula44 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne masz te loki! Krecisz je dziennie cz tak masz naturalnie?

ja mam antytalent do robienia lokow prostownicą, wychodzą mi kanciaste.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ale będzie z Ciebie sexi mama :) .

Słuchajcie Wy planujecie kupić kombinezonki dla dzieciaczków czy śpiworki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:39

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Sliczne masz te loki! Krecisz je dziennie cz tak masz naturalnie?

ja mam antytalent do robienia lokow prostownicą, wychodzą mi kanciaste.
    akurat te sa kręcone na prostownicy:) ale naturalne tez mam,tylko drobniejsze.na zdjęciu profilowym na forum mam wyprostowane.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

hmmm myslalam o kombinezoniku. ale nie wiem czemu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:40

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki to rozmiar wybrać?

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ